- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
ти лъжеш, ако човек под греха е без воля и избор, тогава не би имал никаква възможност да се покае, но това не означава, че не е възможно да се окаже марионетка в същото време - въпрос на гледна точка/зависи от гледната точка, а дори и да не си чул някой от истинските Светии да проповядва нещо от истинското Божие Слово, това не означава, че той не го (поне) вярва
Последно редактирано от npp : 11-03-2014 на 16:51
добре бе лъжа....
аз от толко време спорим с тебе, сигурно съм се объркал и съм спорил с тебе на вятъра, ей така без причина.
ехаа, доста яко, очаквам с нетърпение, а дифендър да не богохулства повече
Къде отиваш ли? Някъде, където ще ти помогнат да разбереш какво значи да живееш като християнин, т.е. като се стремиш да познаеш и вършиш волята Божия. Да оценяваш състоянието си и постъпките според критериите на Христовото учение, а не според това, което прави този или онзи и не според субективните ти представи за нещата и себе си. Това означава да общуваш с вярващи хора, и не просто вярващи във все едно какво. Православната Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
Нещо в последното ти изречение не е така. Христос казва на търсещите спасение: !,който иска да върви след мене нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и да Ме последва''. Който иска, т. е. човек изпълнява Христовите заповеди доброволно., а не по принуда. Бог зачита свободната воля на човека и кани всички в Царството небесно, но никого няма да набута там насила.
А за ходенето на църква има много и основателни приини, но това е дълга тема.
Последно редактирано от Pitancho : 11-03-2014 на 16:43
какво се очаква да стане като дойде? ще ни спаси всички или? денят на страшния съд?
начи в момента доста хора се молят и ще успеят да го събудят до няколко месеца? а после той какво ще направи като дойде? Ще литнем към небето или?
Ти не ме разбра. С въпросите ми аз не търся спасение, ами искам да вникна в мислите на религиозните, в същността на религията. Питам, защото ми е интересно, а не защото искам да си променям вярата и прочие.
Не ми отговори точно какво се казва за невярващите християни след смъртта, явно и няма отговор в библията?
Според мен реално погледнато понякога е добре да извършиш зло според критериите на християнството, за да спасиш повече хора и да им предоставиш по-добри условия за живот, както Левски е правил примерно..
нпп е свидетел на словото, той знае, него питах
Сега е малко по ясно, но не съм сигурен, че съм разбрал въпроса. Питаш дали пише нещо в Библията за участта на грешниците? Или те интересува конкретно какво ще стане с човек, който е кръстен, но не живее като християнин и има нехристиянски религиозни убеждения и практики? Питаш какво е отношението на Бога, към отреклите се от Него? Или те интересува разликата между участта на кръстен и некръстен нехристиянин. С каквии убеждения си заменил християнството?
Хайде уточни си въпроса, не съм врачка да гадая.
най-добре е да се допринася колкото се може повече за всеобщото спасение в Исус Христос, отколкото да се разчита на нещо друго, защото само така ще има възможно най-голяма надежда за спасение на възможно най-много хора, затова и истинските Светии се молят непрестанно на истинския Бог Отец за спасение на колкото се може повече човеци в Исус Христос, също както би било по-добре болният да се лекува вместо да се разчита на това болестта му да изчезне от само себе си