.
Отговор в тема
Страница 16 от 45 ПървиПърви ... 612131415161718192026 ... ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 1117
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    променяш се....

най-малко ми трябва Свидетел на Словото, който си променя свидетелството.
    По-добре да беше продължил да спориш.
    ти лъжеш, ако човек под греха е без воля и избор, тогава не би имал никаква възможност да се покае, но това не означава, че не е възможно да се окаже марионетка в същото време - въпрос на гледна точка/зависи от гледната точка, а дори и да не си чул някой от истинските Светии да проповядва нещо от истинското Божие Слово, това не означава, че той не го (поне) вярва
    Последно редактирано от npp : 11-03-2014 на 16:51

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    кога се очаква събуди?
    имаш ли някакви предположения?
    съвсем скоро истинският Бог ще се събуди и ще дойде за последно - до не повече от броени месеци

Мега фен
    добре бе лъжа....

аз от толко време спорим с тебе, сигурно съм се объркал и съм спорил с тебе на вятъра, ей така без причина.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    истината за мен, е че историята ми се оказа дълга, при това не само на мен, защото ние двамата свидетели на истинския Господ Бог(Отца+Исус) бяхме родени на Небето още в самото начало на вечността (преди около 5-6 хилядолетия), а сега се родихме в този свят за да свидетелствуваме Неговото Слово тук, обаче в условията под греха не изглеждаме толкова добре както когато бяхме херувими на Небето, защото сега сме човешки същества родени на земята
    как така ги помниш тези неща? а за майка ти и баща ти знаеш ли нещо?, те били ли са херувими или? защо си се родил точно при тях примерно имаш ли отговор? Сам ли си ги избра?

Мега фен
    Но да си културист е едно, а да си добър е друго (едното е телесно състояние, другото състояние на духа, а Бог е дух). Да си добър изисква да си в съзнание. Тоест когато вършиш нещо да го вършиш съзнателно, а не като спиш (или в състояние на спящ сомнамбул), това не е добро.
    не си прав, просто страстта ти да се налагаш над мнозина е по-голяма отколкото сериозните (ти) намерения да бъдеш праведен

дори и с добрият човек е така, че не става (по-)лош само защото е заспал

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    съвсем скоро истинският Бог ще се събуди и ще дойде за последно - до не повече от броени месеци
    да бе, а той като се събуди няма ли после да се изкъпе, да закусва и да си облече новите дрехи. Има време, значи.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ехаа, доста яко, очаквам с нетърпение, а дифендър да не богохулства повече

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ''Ние с Вас – и аз не по-малко от Вас – се нуждаем от това да признаем греха си и отчаяната си потребност да се покорим на Иисус Христос, да възложим на Него надеждата да влезем в Църквата Му. Тогава ние, бедните грешници, несъмнено ще получим вечноспасение.''
    Не се разбира накрая. Ако не си вярващ, не ходиш на църква (от 5 години не съм ходил), но въпреки това вършиш добри дела и се съмняваш в правотата на действията ти, защото често се случва да се питаш, дали е добре си постъпи..... - къде отиваш? Защото аз си мисля, че религията преди е има точен отговор за безверниците, а именно, че са подлагани на геноцид с налагането на христа, но днес не искате да признаете туй срамно правило.?
    Къде отиваш ли? Някъде, където ще ти помогнат да разбереш какво значи да живееш като християнин, т.е. като се стремиш да познаеш и вършиш волята Божия. Да оценяваш състоянието си и постъпките според критериите на Христовото учение, а не според това, което прави този или онзи и не според субективните ти представи за нещата и себе си. Това означава да общуваш с вярващи хора, и не просто вярващи във все едно какво. Православната Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
    Нещо в последното ти изречение не е така. Христос казва на търсещите спасение: !,който иска да върви след мене нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и да Ме последва''. Който иска, т. е. човек изпълнява Христовите заповеди доброволно., а не по принуда. Бог зачита свободната воля на човека и кани всички в Царството небесно, но никого няма да набута там насила.
    А за ходенето на църква има много и основателни приини, но това е дълга тема.
    Последно редактирано от Pitancho : 11-03-2014 на 16:43

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    какво се очаква да стане като дойде? ще ни спаси всички или? денят на страшния съд?

Мега фен
    как да го събудиме бе, баси : (
    онова, което събужда истинският Бог е проявата на любов към човеците, правенето на добро, правилното упражняване на вярата, и отправянето на добра(-и) молитва(-и) към Него за спасение на човеците в Неговия Син Исус Христос

Мега фен
    а дифендър да не богохулства повече
    хихи, слушам

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    начи в момента доста хора се молят и ще успеят да го събудят до няколко месеца? а после той какво ще направи като дойде? Ще литнем към небето или?

Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Къде отиваш ли? Някъде, където ще ти помогнат да разбереш какво значи да живееш като християнин, т.е. като се стремиш да познаеш и вършиш волята Божия. Да оценяваш състоянието си и постъпките според критериите на Христовото учение, а не според това, което прави този или онзи и не според субективните ти представи за нещата и себе си. Това означава да общуваш с вярващи хора, и не просто вярващи във все едно какво. Православната Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
    Нещо в последното ти изречение не е така. Христос казва на търсещите спасение: !,който иска да върви след мене нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и да Ме последва''. Който иска, т. е. човек изпълнява Христовите заповеди доброволно., а не по принуда. Бог зачита свободната воля на човека и кани всички в Царството небесно, но никого няма да набута там насила.
    А за ходенето на църква има много и основателни приини, но това е дълга тема.
    Ти не ме разбра. С въпросите ми аз не търся спасение, ами искам да вникна в мислите на религиозните, в същността на религията. Питам, защото ми е интересно, а не защото искам да си променям вярата и прочие.
    Не ми отговори точно какво се казва за невярващите християни след смъртта, явно и няма отговор в библията?
    Според мен реално погледнато понякога е добре да извършиш зло според критериите на християнството, за да спасиш повече хора и да им предоставиш по-добри условия за живот, както Левски е правил примерно..

начи в момента доста хора се молят и ще успеят да го събудят до няколко месеца? а после той какво ще направи като дойде? Ще литнем към небето или?
    не ве, той е в полусън, дааваа хлеб само на молещите се, ама като умрат......

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    нпп е свидетел на словото, той знае, него питах

Мега фен
    Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
    как така, ама ти не си ли чувал, че "истинското учение за спасението" води началото си от нпп, всички други са от човешката/религия 666.

Това са те Иисус, пророк Илия, Апостолите и нпп, даже нпп е след Иисус, още малко му остава и ще го стигне.

когато съм бил на 2 години и са ме карали да ме кръщават, някой питал ли ме е? и така, наще като са християни се водя и аз християнин, но това дали вярвам е друг въпрос, надявам се схвана кво исках да кажа
    Схванах. И? Сега к'во пра'им по-нататък?

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Схванах. И? Сега к'во пра'им по-нататък?
    Какво очакваш да правим? Просто те попитах, ти отговори, не беше разбрал какво точно съм искал да кажа, разясних ти, това е.
    Последно редактирано от fire_magic : 11-03-2014 на 14:49

Мега фен Аватара на an7raks

Половината атеисти не вярват от страх, не могат да го понесат, не могат да понесът свободата си и отговорността.
    АХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХ
    Тук надмина себе си...
    Какъв е смисълът да вярваш, че ти си господар на живота си и твоите ценности са правилните, ако те е страх да понесеш отговорността?!

Ти не ме разбра. С въпросите ми аз не търся спасение, ами искам да вникна в мислите на религиозните, в същността на религията. Питам, защото ми е интересно, а не защото искам да си променям вярата и прочие.
    Не ми отговори точно какво се казва за невярващите християни след смъртта, явно и няма отговор в библията?
    Според мен реално погледнато понякога е добре да извършиш зло според критериите на християнството, за да спасиш повече хора и да им предоставиш по-добри условия за живот, както Левски е правил примерно..
    Сега е малко по ясно, но не съм сигурен, че съм разбрал въпроса. Питаш дали пише нещо в Библията за участта на грешниците? Или те интересува конкретно какво ще стане с човек, който е кръстен, но не живее като християнин и има нехристиянски религиозни убеждения и практики? Питаш какво е отношението на Бога, към отреклите се от Него? Или те интересува разликата между участта на кръстен и некръстен нехристиянин. С каквии убеждения си заменил християнството?
    Хайде уточни си въпроса, не съм врачка да гадая.

Мега фен
    добре бе лъжа....

аз от толко време спорим с тебе, сигурно съм се объркал и съм спорил с тебе на вятъра, ей така без причина.
    точно това е проблема, че просто обичаш да спориш, но не и да засвидетелствуваш нещо, което наистина е добро за всички хора

Мега фен
    най-добре е да се допринася колкото се може повече за всеобщото спасение в Исус Христос, отколкото да се разчита на нещо друго, защото само така ще има възможно най-голяма надежда за спасение на възможно най-много хора, затова и истинските Светии се молят непрестанно на истинския Бог Отец за спасение на колкото се може повече човеци в Исус Христос, също както би било по-добре болният да се лекува вместо да се разчита на това болестта му да изчезне от само себе си

Мега фен
    не ве, той е в полусън, дааваа хлеб само на молещите се, ама като умрат......
    истинският Господ Бог дава на всички живи, затова и те са живи, иначе ако не им даваше, тогава нямаше да са живи

Мега фен
    нпп е свидетел на словото, той знае, него питах
    истината е, че само истинският Господ Бог знае, докато ние Неговите свидетели можем да говорим онова, което Той ни дава да свидетелствуваме

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си