- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
hahahaha, дори милион рубли за долар да стане курса, пак зад една рубла ще има по-голямо тегло злато, отколкото зад еднин долар или евро.
Руснаците живеят по-добре от повечето богати европейски страни, смешната западна пропаганда ги изкарва бедни, защото американските им шефове разчитат на тия басни, за да поддържат финансирането си.
да, определено живеят по-добре, за това там има най-много изоставени деца и възрастни хора
http://www.investor.bg/surovini/365/...yrjavi-182886/
като им вдигнат цените на всичките вносни стоки, ще цъфнат, те имаха и големи доларови резерви, но като тръгнаха да спасяват валутата си олекнаха с 30млрд за 0 време, само в скафандъра, на който викаш глава, живеят по-добре
n00bs
Страхотна Мотивация ! Workout24 , Москва 2014
http://vbox7.com/play:b530b4ac6b
http://lifenews.ru/news/144471
подкрепете ги, имат нужда
n00bs
"Тръгнах за Сибир предубедена, че отивам в едно мрачно и много студено място, където всички са навлечени от главата до петите и не излизат от топлите си къщи. Отдавна исках да посетя това кътче, което го свързвам с историите от Императорска Русия, каторгата на непокорниците и сюжета на нашумелия филм "Сибирският бръснар". Думата "Сибир" у всеки човек поражда асоциация със студ, сняг и виелици. Една седмица прекарана в Сибир напълно разби представите ми, наложени от книгите и филмите. Сибир замрази любовта ми към него за вечни времена.
Днес ще ви разкажа за най-типичния сибирски град Томск....
Томск - градът без нито един безработен
Университетите бълват кадри, които след дипломиране веднага биват разпределени и назначени по специалността. Бюрата по труда са ангажирани единствено с намирането им на работа, а не със съкратени и уволнени. В Томск местните казват - за да не работиш, или си мързелив, или си алкохолик. Едното допълва другото, така че да е безработен или не - решава самият индивид.
Градът разполага с два местни телевизионни канала, един регионален и няколко радиостанции, които поддържат доста висок рейтинг. Културният живот кипи. Театрите са препълнени с изкупени предварително билети месеци напред. Повечето театри, културните домове, както и домът на изкуствата се помещават в типичните за града дървени къщи с уникална архитектура, украсени с дърворезба....
Тук болните се броят на пръсти
В Томск активно функционират 8 родилни дома, които се радват на ежедневната поява на нови здрави сибирячета. Да, интересното е, че точно в Сибир е центърът на научноизследователската медицина, а тук никой не боледува! Поколението е здраво и не се оплаква от хронични заболявания. В -15 градуса за ръчичка се водеха дечица със зачервени бузки от детска градина, които спряха пред павилион за сладолед и на всички госпожата им купи "ескимо"! Малчуганите лакомо нападнаха сладоледните пръчки. В Сибир е прието от ранна възраст децата да се закаляват. Правилото важи за всички без изключения дори и за бебетата.
А кой би могъл да предположи, че в Сибир растат палми
с гигантски банани! Именно в град Томск се намира най-голямата ботаническа градина в цялата азиатска част на Русия. Многобройните екзотични растения виреят като у дома си при поддържана температура и влага на тропиците и субтропиците."
http://petel.bg/V-Sibir-nikoy-ne-boleduva__89703
59 години.
Средната продължителност на живота на мъжете в Русия.
За сравнение у нас е 69 години.
Като изключим Сибир, има една поредица от филми за прабългарите, които отвежда историците до степите на Казахстан, по които земи също живеят отделили се българи. Та в тази сурова природа копнеят и за България, предава се по традиция да празнуват български празници и тнт. Та един земеделец, животновъд решава да дойде в България да живее, но когато идва... още на първия ден нашите маймуни го побъркват, той разбира злата истина за нас и повече никога не посещава България. А с неговите ръце кой знае какво би постигнал с нашата плодородна земя... Руснаците в Сибир са същите... Дано никога да не разбират каква стока сме..
След като преди няколко дни около 100 хиляди протестираха в Брюксел срещу социалните реформи.
Сега и в Италия, гневът на недоволните беше насочен срещу реформите в трудовото законодателство, предложени от италианския премиер
и те така
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...0f&oe=54D8C5DC
Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 17:51
кефят ме обаче коментарите под тоя клип - и аз съм бутал (и то неведнъж) , и съм виждал хора да бутат...и кво ? Често даже се случвало да не помогна с нещо просто 'щото някой преди мен вече е предложил.
Тия си живеят в някъв техен си свят дето сички били злобни и мързеливи нали ... На крива ракета ...
Любовта е смисълът на живота, заяви Путин
http://btvnews.bg/article/svetut/lju...avi-putin.html
чесно ли ве дефи "И трябва да отбележа, че съм уверен, че ни очакват успехи в това отношение", добави Путин, който през юни 2013 г. се разведе със съпругата си Людмила след 30-годишен брак, въпреки че любовта към семейството е смисълът на живота.
Медиите приписват на Путин интимни отношения с бившата гимнастичка Алина Кабаева, която дори уж му била родила две деца, но тази онформация не е потвърдена от Кремъл.
Така или иначе, неотдавна Кабаева бе "повишена" - от депутат до генерален директор на холдинга "Национална медиа група". Възрастовата разлика между нея и Путин е 31 години.
25 години стигнаха Плевен да се залепи за дъното
Над 60 000 души, 50 училища и 10 958 фирми са изчезнали за четвърт век
http://bgsever.info/news/2014/11/09/...%D0%B8-%D0%B7/
Само дето това не отговаря на реалността, поредния надут балон за притискане на Русия.
Путин вече върза рублата за златния стандарт (и има доста златни резерви за да я обезпечи), а не за долара, така, че споко.
Докато САЩ са балон, а долара без реално покритие.
Последно редактирано от defender : 11-10-2014 на 22:15
Викаш вързал рублата, а харчи доларовите си резерви, за да поддържа/забави падането й?
n00bs
Стойността на долара се поддържа изкуствено, защото спука ли се балона западния капитализъм ще изчезна такъв какъвто го познаваме.
Но все пак добрата новина е че този балон не може да се надува вечно. Възможно е появата на нова валута (например американо, подобно на еврото), която да замести долара и така САЩ да избягат от долара и да възкръснат като все едно чистак-бърсак нова държава без дългове и да си запази хегемонската роля, но като цяло се видя, че система винаги води към фалит, така че това няма да реши проблем само ще удължи агонията, а и не се знае този номер дали ще мина пред останалия свят. Единствения шанс е САЩ докато имат още сили, да станат монополна империя в света и еднополюсен свят за да нямат конкуренция и тогава и фалити да има, няма кой да ги застраши, но за това основните конкуренти трябва да бъдат отслабени максимално, не дай си Боже с война и ако може тя да е по-далече от тях - или пък дето се вика, щом ние няма да сме, никой да не е..
За сега вършише работа глобализацията, ама при Русия и Китай засече.
Абе не знам, така мисля, но сигурно греша.
Последно редактирано от defender : 11-11-2014 на 13:00
В света на икономиката много неща се поддържат изкуствено, така китайците са икономическа сила, защото произвеждат много, а държат валутата си на ниска стойност, така изнасят повече, за сметка на вносните стоки, които са по-скъпи. Резервната валута на Китай и Русия примерно е долара, а докато Китай го ползват като такава, той няма къде да ходи. И преди е падал и се е вдигал. А САЩ го фалират всяка година по стотици пъти. Ако Русия произвеждаше нещо, различно от чугун, за тая половин година, да беше заляла света със стока, но при положение, че 70% от БВП им е износ на ресурси, това няма да се случи и ниската рубла единствено им вреди. Има една малка островна държава Науру, навремето са изнасяли и те някакъв ресурс в големи количества, били са най-богата държава по БВП на глава на населението, в един момент тоя ресурс свършва и от там вече започват проблемите.
n00bs
Чакай бе, ми то икономически Китай май задмина вече САЩ ве.
А Русия тепърва ще почва да се съвзема (след като отхвърли глобалистките ценности и ролята на васал), ако изобщо и се позволи. Сега ще видим какво ще стане с Евразийския съюз.
ПП: А и както казах САЩ не се развива благодарение на реална икономика.
Произвеждат два пъто по-малко отколкото консумират, а дефицита се запълва на базата на дългове и изкуствено поддържане на долара, а дълга им вече е космически. Не знам колко ще продължи това. Сега март ще видим дали пак конгреса ще гласува вдигане тавана на дълга.
Ти на това развитие ли му викаш, щото на мене ми прилича на Науру.
Последно редактирано от defender : 11-11-2014 на 15:03
На база на какво ще се развива Русия, след като няма от къде да се финансират, освен от държавата, след като не произвеждат нищо което е конкурентно на продукт от Китай/ЕС? Кажи ми един руски продукт, който да е по-търсен от други?
n00bs
Ми ей сега в Евразийския съюз ще си създаде пазар и ще се развива, може и хората да не станат супер богати но ще са си добре.
Поне така мисля.
Скоро гледах снимки от някакъв руски хранителен магазин, ами мога да ти кажа, че магазина беше пълен с най-различни храни, не като при комунизма.