.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Hybrid View

Мега фен
    Ми тва си е до човека, до характер, а не до това дали е атеист или християнин.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ми тва си е до човека, до характер, а не до това дали е атеист или християнин.
    То много неща са така, ама...

Но, все пак, в християнството няма изискване за хигиената, както има в исляма.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    То много неща са така, ама...

Но, все пак, в християнството няма изискване за хигиената, както има в исляма.
    чистотата идва отвътре, иначе човек би бил нечист и отвън, обаче имаше и външен фактор, а именно духовното беззаконие, което успяваше да омърси дори и добри хора, така щото те също не можеха да бъдат съвсем чисти отвън, и все пак е имало много живи свидетелства за това как истински(те) Светии не са имали нужда от телесна хигиена, защото са били изпълнени със Св. Дух, например учениците на Исус не са имали нужда да се мият въобще, въпреки че не спазвали преданието на тогавашната юдейска религия за разни(те) традиционни умивания на тялото, за което Исус говори в онези пасажи относно яденето с немити ръце, дори и самият аз съм имал случаи да не се къпя въобще в продължение на месеци, защото Св. Дух поддържаше тялото ми винаги чисто, и дори и в най-горещите дни на лятото, когато обикновено човек се поти повече и полепва прах по кожата, тялото ми винаги беше съвсем чисто без каквито и да било неприятни миризми, като даже и дрехите ми оставаха съвсем чисти - онова, което водата и сапуна отмахват, Св. Дух примерно (го) "изпарява" директно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    чистотата идва отвътре, иначе човек би бил нечист и отвън, обаче имаше и външен фактор, а именно духовното беззаконие, което успяваше да омърси дори и добри хора, така щото те също не можеха да бъдат съвсем чисти отвън, и все пак е имало много живи свидетелства за това как истински(те) Светии не са имали нужда от телесна хигиена, защото са били изпълнени със Св. Дух, например учениците на Исус не са имали нужда да се мият въобще, въпреки че не спазвали преданието на тогавашната юдейска религия за разни(те) традиционни умивания на тялото, за което Исус говори в онези пасажи относно яденето с немити ръце, дори и самият аз съм имал случаи да не се къпя въобще в продължение на месеци, защото Св. Дух поддържаше тялото ми винаги чисто, и дори и в най-горещите дни на лятото, когато обикновено човек се поти повече и полепва прах по кожата, тялото ми винаги беше съвсем чисто без каквито и да било неприятни миризми, като даже и дрехите ми оставаха съвсем чисти - онова, което водата и сапуна отмахват, Св. Дух примерно (го) "изпарява" директно
    А иначе задника бършеш ли си го?
    Миеш ли си зъбите и кирта в ушите?
    Сутрин миеш ли си очите?
    Чорапите миришат ли ти?

ПП: Не бе, не се заяждам, интересно ми е?
    Последно редактирано от defender : 11-10-2014 на 12:47

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    А иначе задника бършеш ли си го?
    Миеш ли си зъбите и кирта в ушите?
    Сутрин миеш ли си очите?
    Чорапите миришат ли ти?

ПП: Не бе, не се заяждам, интересно ми е?
    дори и ако човек е чист, ако системата на духовното беззаконие успее по някакъв начин да го засегне със зловонни/нечистоплътни духове, тогава може и да не остане съвсем чист отвън

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си