.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Много интересни статии имаше в нета по повод байганьовщината и биенето в гърдите тип "булгар булгар".
    Оххххххххх, нека всеки, който иска, да се възхищава от Кличко (аз лично не мога и не ща да се напъна изобщо да го правя ), но няма ли малко милост и към Кубрат да покажем? Да, жесток побой отнесе, обаче от противник сигурно толкоз не боли, колкото да те ръфат твоите. "Булгар" бил, "простак" бил (той и Кличко после така го нарече)... ей я колко народ от него се отрече! А той държи на нас и каквото прави, прави го с "България" на уста и прегърнал знамето ни. Е ясно, че няма лустрото на украинеца, първична сила и инстинкт е, обаче ние какво очаквахме, след като балканското в нас още е толкоз живо? Ами той нямаше досега загуба в професионалния бокс - как искаме тогава "достойно" да загуби? Тия неща се учат с времето, ей го и Стоичков как постепенно улегна и ги усвои. Ама ние първо го оплюхме, докато той помагаше на народи по света да научат къде е България. Така ли все ще си дъвчем и плюем шампионите? Казвам ви, хора, на мен пък ми е кофти заради това. Не ценим достатъчно даровете Божии, които по милост са ни дадени, просто защото прекалено се вторачваме в човешките несъвършенства. Охулваме ги и сме сигурни, че трябва и има защо. Пък после чакаме прокълнатите дарби да ни донесат благословение ли? Неее... Така те един ден се обръщат срещу нас...

*

Знаем, Кубрат отказа няколко милиона, за да се състезава под немски флаг, което щеше да значи много по-качествено настойничество и управление на неговата кариера, с много повече протекции и възможности за изява. Но той направи своя съзнателен избор и той не може да не се уважава. Аз поне не помня друг наш спортист след Дан Колов, който да е отказвал да бръкне до лакти в кацата с меда. Естествено, не всеки българин е длъжен да му е фен, но лично аз зад грубоватата му външност виждам един мъж на честта, дълга и националното достойнство. Тоя човек ме вдъхновява като заговори за България. Чувства се как сърцето му е посветено на тая страна и на тоя народ. Затова възприемам битките му не като негови лични, а като наши, български.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Joe An Виж мнението
    "простак" бил (той и Кличко после така го нарече)...
    Не е вярно това.
    Просто журналистите ни са малоумни и или не знаят как се ползва руско-български речник, или нарочно търсят евтини сензацийки. Думата, която употреби Кличко, в превод означава "неприятен, неприятелски настроен човек".

Думата, която употреби Кличко, в превод означава "неприятен, неприятелски настроен човек".
    И Кубрат не изрече благородни думи към Кличко, както обикновено го прави към родината си. Но донякъде се опитвам да го разбера - беше се оставил на хората около него да надценят възможностите му в момента и не очакваше така бързо и болезнено да бъде приземен. Абсолютно съм убеден, че ако беше взел навремето милионите и се състезаваше за Германия, нямаше да се стигне до такъв резил (е, аз в личен план страхотно ценя това, че не го направи, обаче искам да кажа - агенцията му щеше да подходи къде-къде по-отговорно с подготовката, спаринг-партньорите, тактиката и т.н., може би нямаше да се хвърли веднага на тоя мач, а всичко щеше да си стане плавно и методично, стъпка по стъпка; под нашия флаг чужденците мислят единствено комерсиално и как да забършат бързо парсата, понеже не сме страна-фактор на международната арена). А не знам дали ще се съгласиш, но и Кличко го третираше чрез К2 високомерно и постоянно му цъкаше номерца, което може и да си е част от играта в тоя спорт, но нашият се остави да бъде доста изнервен. Понеже да те следят на всяка крачка като диверсант за допинг-тестове, а ти да си недосегаем, това не е феър-плей. Помниш случая с Ланс Армстронг и как в днешно време всеки се опитва да докопа и задържи върха с малко зобчица... И ако украинецът наистина е спортсмен, какъвто ни убеждава, че е на пресконференции, сам щеше да разсее съмненията около себе си, особено след онова прословуто скъсване на мускулни влакна и подозрително бързото му възстановяване след него. Не искам да го демонизирам и не казвам, че с това име Влад е някакъв вампир или върколак - аз също изпитвам респект към постиженията му както в бокса, така и в живота, но и при него ееентелектуалското му презрение към Кобрата ми дойде в повече. Понеже ако искаш да те уважават противниците ти, уважавай ги и ти, а не им спретвай малки мръсни номерца. Но така ще да е, докато К2 организира "цирка"... Ще бъдат подбирани само удобните хамали и ако някой от тях може да се отчете с няколко татарски тупаника като при нашия, халал ще са му...

(Между другото, и аз като фен на Кубрат бях малко шашардисан от неговото представяне и се надявам той да е оставил зад гърба си най-полезния за него мач в досегашната си кариера (стига максимално да си извади поуките и да действа според тях за в бъдеще). Все пак да му отдадем заслуженото, понеже той сбъдна мечтата на цялото многохилядно боксьорско войнство по света да предизвика митичния Кличко, че даже и да му вкара няколко Опулевки А ето и на какво попаднах преди малко, струва си да ти го споделя, човек. Това е мнението за двубоя на Владимир Золотарев - треньорът, извел Кличко до олимпийската титла в Атланта през 96-та година. Насърчително за нас е да чуваме и такива коментари на спецове, за да не изпадаме в другата крайност на бабаитското превъзнасяне - принудителната "Кална Баня" "Пулев е голям юнак! Успя да се събере след нокдауните, бързо се възстановяваше след пропуснатите удари. Не се съобразяваше и за миг с факта, че Кличко е шампион. Вървеше напред, биеше се. Думите му отпреди мача нямат никакво значение. Това се и очаква от един претендент. Независимо от това, че Кличко пращаше Пулев в нокдауни, интригата се запази до края. Мачът беше много интересен и потвърди тезата, че в супертежка категория понякога един удар може да реши всичко.”)

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Joe An Виж мнението
    И Кубрат не изрече благородни думи към Кличко, както обикновено го прави към родината си. Но донякъде се опитвам да го разбера - беше се оставил на хората около него да надценят възможностите му в момента и не очакваше така бързо и болезнено да бъде приземен. Абсолютно съм убеден, че ако беше взел навремето милионите и се състезаваше за Германия, нямаше да се стигне до такъв резил (е, аз в личен план страхотно ценя това, че не го направи, обаче искам да кажа - агенцията му щеше да подходи къде-къде по-отговорно с подготовката, спаринг-партньорите, тактиката и т.н., може би нямаше да се хвърли веднага на тоя мач, а всичко щеше да си стане плавно и методично, стъпка по стъпка; под нашия флаг чужденците мислят единствено комерсиално и как да забършат бързо парсата, понеже не сме страна-фактор на международната арена). А не знам дали ще се съгласиш, но и Кличко го третираше чрез К2 високомерно и постоянно му цъкаше номерца, което може и да си е част от играта в тоя спорт, но нашият се остави да бъде доста изнервен. Понеже да те следят на всяка крачка като диверсант за допинг-тестове, а ти да си недосегаем, това не е феър-плей. Помниш случая с Ланс Армстронг и как в днешно време всеки се опитва да докопа и задържи върха с малко зобчица... И ако украинецът наистина е спортсмен, какъвто ни убеждава, че е на пресконференции, сам щеше да разсее съмненията около себе си, особено след онова прословуто скъсване на мускулни влакна и подозрително бързото му възстановяване след него. Не искам да го демонизирам и не казвам, че с това име Влад е някакъв вампир или върколак - аз също изпитвам респект към постиженията му както в бокса, така и в живота, но и при него ееентелектуалското му презрение към Кобрата ми дойде в повече. Понеже ако искаш да те уважават противниците ти, уважавай ги и ти, а не им спретвай малки мръсни номерца. Но така ще да е, докато К2 организира "цирка"... Ще бъдат подбирани само удобните хамали и ако някой от тях може да се отчете с няколко татарски тупаника като при нашия, халал ще са му...

(Между другото, и аз като фен на Кубрат бях малко шашардисан от неговото представяне и се надявам той да е оставил зад гърба си най-полезния за него мач в досегашната си кариера (стига максимално да си извади поуките и да действа според тях за в бъдеще). Все пак да му отдадем заслуженото, понеже той сбъдна мечтата на цялото многохилядно боксьорско войнство по света да предизвика митичния Кличко, че даже и да му вкара няколко Опулевки А ето и на какво попаднах преди малко, струва си да ти го споделя, човек. Това е мнението за двубоя на Владимир Золотарев - треньорът, извел Кличко до олимпийската титла в Атланта през 96-та година. Насърчително за нас е да чуваме и такива коментари на спецове, за да не изпадаме в другата крайност на бабаитското превъзнасяне - принудителната "Кална Баня" "Пулев е голям юнак! Успя да се събере след нокдауните, бързо се възстановяваше след пропуснатите удари. Не се съобразяваше и за миг с факта, че Кличко е шампион. Вървеше напред, биеше се. Думите му отпреди мача нямат никакво значение. Това се и очаква от един претендент. Независимо от това, че Кличко пращаше Пулев в нокдауни, интригата се запази до края. Мачът беше много интересен и потвърди тезата, че в супертежка категория понякога един удар може да реши всичко.”)
    Страхотен пост, напълно съм съгласна и те поздравявам за начина, по който поднесе гледната си точка.

...и те поздравявам за начина, по който поднесе гледната си точка.
    Мерси!

"Продължаваме напред... Продължаваме напред... Продължаваме напред..." - да завърша с един знаменателен цитат на бате Кобричко ичиргу боил

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    . Думата, която употреби Кличко, в превод означава "неприятен, неприятелски настроен човек".
    добре че е пантерката да ви каже
    марш да учите езици
    нищо не знаете

ааама ха
    калпазани

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си