Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Думата, която употреби Кличко, в превод означава "неприятен, неприятелски настроен човек".
И Кубрат не изрече благородни думи към Кличко, както обикновено го прави към родината си. Но донякъде се опитвам да го разбера - беше се оставил на хората около него да надценят възможностите му в момента и не очакваше така бързо и болезнено да бъде приземен. Абсолютно съм убеден, че ако беше взел навремето милионите и се състезаваше за Германия, нямаше да се стигне до такъв резил (е, аз в личен план страхотно ценя това, че не го направи, обаче искам да кажа - агенцията му щеше да подходи къде-къде по-отговорно с подготовката, спаринг-партньорите, тактиката и т.н., може би нямаше да се хвърли веднага на тоя мач, а всичко щеше да си стане плавно и методично, стъпка по стъпка; под нашия флаг чужденците мислят единствено комерсиално и как да забършат бързо парсата, понеже не сме страна-фактор на международната арена). А не знам дали ще се съгласиш, но и Кличко го третираше чрез К2 високомерно и постоянно му цъкаше номерца, което може и да си е част от играта в тоя спорт, но нашият се остави да бъде доста изнервен. Понеже да те следят на всяка крачка като диверсант за допинг-тестове, а ти да си недосегаем, това не е феър-плей. Помниш случая с Ланс Армстронг и как в днешно време всеки се опитва да докопа и задържи върха с малко зобчица... И ако украинецът наистина е спортсмен, какъвто ни убеждава, че е на пресконференции, сам щеше да разсее съмненията около себе си, особено след онова прословуто скъсване на мускулни влакна и подозрително бързото му възстановяване след него. Не искам да го демонизирам и не казвам, че с това име Влад е някакъв вампир или върколак - аз също изпитвам респект към постиженията му както в бокса, така и в живота, но и при него ееентелектуалското му презрение към Кобрата ми дойде в повече. Понеже ако искаш да те уважават противниците ти, уважавай ги и ти, а не им спретвай малки мръсни номерца. Но така ще да е, докато К2 организира "цирка"... Ще бъдат подбирани само удобните хамали и ако някой от тях може да се отчете с няколко татарски тупаника като при нашия, халал ще са му...

(Между другото, и аз като фен на Кубрат бях малко шашардисан от неговото представяне и се надявам той да е оставил зад гърба си най-полезния за него мач в досегашната си кариера (стига максимално да си извади поуките и да действа според тях за в бъдеще). Все пак да му отдадем заслуженото, понеже той сбъдна мечтата на цялото многохилядно боксьорско войнство по света да предизвика митичния Кличко, че даже и да му вкара няколко Опулевки А ето и на какво попаднах преди малко, струва си да ти го споделя, човек. Това е мнението за двубоя на Владимир Золотарев - треньорът, извел Кличко до олимпийската титла в Атланта през 96-та година. Насърчително за нас е да чуваме и такива коментари на спецове, за да не изпадаме в другата крайност на бабаитското превъзнасяне - принудителната "Кална Баня" "Пулев е голям юнак! Успя да се събере след нокдауните, бързо се възстановяваше след пропуснатите удари. Не се съобразяваше и за миг с факта, че Кличко е шампион. Вървеше напред, биеше се. Думите му отпреди мача нямат никакво значение. Това се и очаква от един претендент. Независимо от това, че Кличко пращаше Пулев в нокдауни, интригата се запази до края. Мачът беше много интересен и потвърди тезата, че в супертежка категория понякога един удар може да реши всичко.”)