- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
хихихих, девствените сте много духовити, остани си такъв
Допълвах ти мнението, но ти поради несигурност го взе като нападка. Освен, ако не си станал параграф.
ами, не знам. някак си иам чувството, че тези предварителни шитове и уговорки 'убиват' любовта. ш' почна да обсъждам имущество, деца и сякви такиви все 1 сключвам сделка /то си е баш така де, щото бракът е договор/. знам ли, за мен тва са низки страсти. мили хора, бъдете над нещата, хаха ;д
папугайчо, миси ( :
едит: доколкото знам и без брак можеш да съдиш за издръжка. майка ми е пример т.е. нейната майка ) : /уеревър/ но това е толкова, толкова...
Последно редактирано от Ivaaaaa : 11-21-2014 на 17:42
оказва се, че според българското законодателство предбрачният договор няма никакъв статут...т.е. дори и да имаш такъв, при евентуално дело той не се уважава като официален документ и пак всичко се разделя според семейния кодекс
същото важи и за завещанията
ако имаш дете и му впишеш бащата, той е задължен да плаща издръжка...ако не вярва, че е той се завежда дело и с ДНК-експертиза се доказва....ако се запише баща неизвестен по обратния път той може да докаже, че е родител и да се възползва от правата си
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
самите два подписа - няа как. нещата, които евентуално се случват преди тях - да. почваш и обсъждаш имущество примерно. къде ще живеете, у кого, на кого ще бъде жилището и тем подобни. единият решава, че не иска 'Всичко мое е и твое' не знам си кво си и ет ти проблем. друго нещо примерно е фамилията. една инфантилна еманципирана женичка или тропащ по масата с ракийка мъж, биха имали сериозни разногласия, мисля. абе, въобще сякви тъпотии от сорта на кого ще поканим и кой няма да присъства на сватбата до коя ще е сватбената ни песен, биха били предпоставка за скарване. тъпо, щом можеш да си го спестиш. кому е нужна цялата тази показност и шумотевица?! ма предполагам за всеки влак си има пътник, тей че... въпрос на приоритети.
самите два подписа - няа как. нещата, които евентуално се случват преди тях - да. почваш и обсъждаш имущество примерно. къде ще живеете, у кого, на кого ще бъде жилището и тем подобни. единият решава, че не иска 'Всичко мое е и твое' не знам си кво си и ет ти проблем. друго нещо примерно е фамилията. една инфантилна еманципирана женичка или тропащ по масата с ракийка мъж, биха имали сериозни разногласия, мисля. абе, въобще сякви тъпотии от сорта на кого ще поканим и кой няма да присъства на сватбата до коя ще е сватбената ни песен, биха били предпоставка за скарване. тъпо, щом можеш да си го спестиш. кому е нужна цялата тази показност и шумотевица?! ма предполагам за всеки влак си има пътник, тей че... въпрос на приоритети.
ива и торито така хленчат, ама като им ушия две хубави рокли, бели като перла, от коприна и ги увия друго ще си мислят. :Д
не хленча! казах, че няам проблем да мина през това, но предполагам моят човек няма да ми създава проблеми ;д
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
разбира се, просто се опитвам да отговоря на Тори ( :
Много е напредничаво да имаш извънбрачни деца и апартамента, микровълновата и фурната да са на единия, а колата, телевизора и персийското килимче да са на другия...
Не може да смяташ да възпитаваш дете, а ти самия да не можеш да поемеш отговорност.
.
Последно редактирано от an7raks : 11-25-2014 на 19:08
На децата им трябва любяща и спокойна среда. Другото са глупости. Като се оженят и после разделят какво ще ги грее децата, че в един момент всички вещи са били общи?
Дали хората ще живеят в брак или в съвместно съжителство си е изцяло техен избор, както и това дали ще имат или нямат деца.
Грее ги това, че родителите им няма да са от типа на 40-годишни пубери, които се разделят на всяко по-сериозно спречкване. Сега ще ми кажеш "Ама то зависи от хората, един подпис не променя нищо..."... Ако не променяше, защо да не го подпишат? Хей така, просто за да им е общо имуществото...
Някак си, дори и табелката на вратата с надпис "Тук живеят Мария Петрова и Иван Иванов", не предполага вътре да живее семейство...
Последно редактирано от Aeternal : 11-25-2014 на 20:10