- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
никога не казвай никога. Мисля, че обясних достатъчни за природата и нас като биологичен вид, който притежава интелект, но още е в зародиш.
Системата не е една, защото когато идва комунизма - точно тези, които днес наричаш изоставени, бедни, недъгави - поемат властта или получават в пъти повече блага, за сметка на десетки преяли капиталисти. И комунизма, запомни едно - не идва при богатите държави, а при БЕДНИТЕ държавици с голям процент на мизерия. Той е неизбежно следствие, когато беднотията и кризата 3бе майката на по-голяма част от хората. За това вариантите и са - или се гради социална държава с добре работещи институции и сравнително добри приходи за всички, или малката риба противно на природата изяжда голямата. Ние от отдавна съществуваме отделени от природата и в същото време зависими от нея. Природата всъщнност какво е ? - целия матераилно енергиен състав. Да, ние също сме част от нея и се движим по някакви нейни ритми и закони, ама сме единствените, които са се отделили от първичната й същност.
Щом няма, тогава какво ми се репчиш, че такива като теб променяли света?
Виж един Хитлер как от г-н Никой е завзел половин Европа за няколко години... Явно има начин...
През комунизма пак е имало една върхушка, която може да си позволи всичко и пак е имало страдащи... НЕ ми говори, че инвалиди и сираци са управлявали държавата! Обърни внимание само на какви места са строени домовете за сираци и психиатриите и ще ти стане ясно колко е било розово положението в тези институции!
Имало е хиляди политически затворници, чиято единствена вина е, че не са одобрявали идеите на управляващите. Искаш да кажеш, че си съгласен да те пратят в Белене, задето лаеш по форумите срещу ББ? Или те са си го заслужавали, щом не са на твоето мнение?
Абсолютно ограничено и просташко мислене...
я сега си обърни задника, защото ти нямаш очи а четеш със задника и ми намери къде съм писал, че искам да се връща нова диктатура, или че комунизма е бил идеален строй, при положение, че изрушно вече 10 пъти точно обратното говоря - че във всички системи е имало привилегии за едни повече отколкото за други.
През комунизма само че бедни и ровещи по боклука е нямало. Ако говорим за държавност - тогава сме я притежавали. За това и парите са се разпределяли, градяло се е всичко и сме имали индустрия. Всъщност за един прост народ, който не може да има държава и да живее нормално в демокрацията, не заслужава нищо друго освен комунизъм. При него поне идиотите се страхуват и слушкат за да не ги шляпат.
Хитлер нали знаеш как свършва? Самоубива се. Нещо да е променил освен милионите жертви?
Виж. Да го обясня за по бавносхващащите . Депутатите ни може да заслужават да ни управляват по природните ви закони, но това е така, единствено, защото хората са ГЛУПАВИ. И не знам за какви природни закони въобще ми пишеш? Алчността сам каза, че я няма при животните.
Значи много странно. Ти уж ми обясняваше до скоро, че животните се водят единствено по инстинкти, а сега ми плямпаш как и те имали чувства и били алчни.. И така е. Прав си . Имат!
Въпреки разума си повечето хора се държат баш като животни. Грешката ни е , че заразлика от тях, ние злоупотребяваме (намерили сме как) с материалното ехеее, че унищожаваме всички пирамиди. Противно на законите в природата, ние сме на върха на хранителната верига СЪС най-голяма маса популация.![]()
ти нали си от Варна?
как ще коментираш?
![]()