- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Отворена връзка
твърдо нье. лично за мен де. иначе нямам нищо против хората, които предпочитат този тип връзки. въпрос на личен избор и интереси. абе важното е да си го направим така, че да сме щастливи. ;д
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Хммм все ми се върти в главата че наскоро четох някакво изследване по въпроса.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
"Отворена връзка" = имам несъзнавани ирационални психични нужди, които вместо да призная и да се консултирам със специалист, предпочитам да ги еротизирам и замажа с "аз съм широкоскроен , а приятеля/ката ми също" и да продължавам да опитвам да ги удовлетворя косвено чрез промискуитет.
"Все пак, аз съм такъв, това е част от мен, и не мисля, че е вредно или че може и е нужно да се промени."
Едит: По темата - не.
Ако искаш тръпка, красиви и зрели взаимоотношения с партньора, просто не.
Ако искаш друг тип партньорство, ок.
Последно редактирано от NomNomNom : 12-02-2014 на 14:52
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Да но, това е чисто физическо желание. Може би генно заложено, когато добавим разума и желанието за сигурност и т.н. се получава малко по-различно нещо. Все пак мисля че е строго индивидуално, може би има чисто моногамни и чисто полигамни хора. Проблемът с полигамията се появява когато се появят чувствата, защото желанието за репродукция е едно, чувствата са съвсем друго. В повечето случаи хората не са склонни да делят половинката си, въпреки че вероятно и това може да бъде възпитано у даден човек.
Пък може и пряко да ги удволетворява със промискуитет. Не за всички емоционалната задоволеност се изчерпва с гушкане с 'любимия'.
Иначе и аз не ги разбирам тея отворени връзки, евентуално е приемливо като форма на партньорство, да си делят наема, сметките и задачите и отвреме-навреме да се чукат.
Хубава тема се е получило. Относно приятели с привилегии разбирам хора, които се чукат, когато имат нужда да се задоволят. Просто приятел за оргазми.
От другата страна под отворена връзка виждам двама човека, които имат чувства, живеят заедно, обичат се, уважават се и т.н. Но в даден момент някой от тях си пада по някой друг чисто физически и решава да прекара с него една нощ. Това не мисля, че по някакъв начин трябва да влияе на любовта и отношенията с човека, с който има връзка. По принцип смятам, че може и никога да не се стигне до някакви сексуални отношения с друг човек, но някак си е хубаво да се изяснят тези неща, че не сме си собственост един на друг и ако чак толкова някой те привлича и се побъркваш при вида му - ходи се изчукайте.
Четох наскоро някакви златни правила за отворените връзки, но за жалост не мога да ги цитирам дословно. Тези, които ми направиха впечатления бяха:
1. Сексуалните отношения с трети лица да не влия на сексуалните отношения на хората във връзка.
2. Да не се споделят подробности относно прекараното време с третите лица, както и да не се сравняват.
3. Да не се извършват интимни дейности с третите лица в общият дом или автомобил.
4. Третите лица да не бъдат роднини, приятели или познати.
5. Да се спазва сексуална култура, която не би навредила на никого в отношенията.
Те бяха мисля че 20, ама само тези си спомням сега. Иначе запознах да гледам и някакви предавания относно полигамията, за мъже или жени, които са в повече от една връзки и как си разпределят времето, как може да обичаш двама човека едновременно и т.н. Все интересни теми, ама не са свързани много с текущата де :Д
А какво се случва единия от двамата ако хлатне по другия изван вразката?Зашто то именно преди години се разделихме с гаджето и от тогава не съм имала сериозен френд заради такова хлатване.Ся по добре ми е като имам кой да ме ебе без чувства и такива нешта. А между другото като имаш приятел за секс и го правиш и с други това не е ли пак вид отворена вразка?
^
тез двете се намерили. Остави ги ся да си обменят опит.
Edit: Draid
Последно редактирано от per-dead : 12-02-2014 на 18:40
Той сам отиде и се боде за хепатит Ц. Най-малкото щото е здравен кадър. Отделно е пускал антитела за хламидия трахоматис пак по мое настояване. Врънках и за Манту заради професионален контакт с болен, което за съжаление излезе подозрително, та отнесе само 3 месеца изониазид, щото рентгеновата снимка беше б. о.
Отделно мен на новата работа ме изследваха за целия учебник по инфекциозни болести, включително дали имам имунитет срещу варицела, морбили и рубеола. Хепатитните маркери и ХИВ са ми отрицателни, така че явно е бил примерен.![]()
![]()
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Да си посегнеш просто :Д
И то не по хубавия начин.
Aeternal, работата е такава, че имаме досег с биопродукти. Винаги може да ти плисне околоплодна течност в очите, може да се убодеш, докато шиеш родилка, да се убодеш по време на секцио... Така че имунитетът срещу рубеола, морбили и варицела е най-малкото, което трябва да се контролира. Ваксина срещу хепатит Ц няма. А особено за нераждали докторици /като мен/, мисълта за придобивка хепатит някак кара косите да настръхват.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!