- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми не ми дава пари
Чети малко.
Това, че ти си карал с Х пари, не означава, че имаш право да натрапваш това на другите и да обвиняваш всеки, който не може. При положение, че баща му е казал, че ще му ги дава тия пари, за какво говорим?
Извинявай, ама всичко, което прави един родител, е да ми даде покрив над главата и да ме храни чат-пат, каква длъжница съм? Че са ме родили и са си изпълнили дълга към тоя свят? Аз за кучето си се грижа по-добре.
Родителите ми са положили изключително много грижи за мен, задоволявайки далеч не само първото ниво от пирамидата на Маслоу, за което съм безумно благодарна и не знам дали ще мога да им се отплатя някога.
И да, семейната среда е важна и може да го отрече само някой, която не я имал. Щото тоя баща отказва да му даде 3 лв и седи и пуши като комин по цял ден, как мислиш - дали се опитва да развие сина си като личност, да го научи на това-онова, да му обясни някой урок по физика? Надали. Наблюденията ми показват, че нещата са много тясно свързани.
И когато един човек е обладан от мисълта за пари, как да изкара повече и т.н., някои по-важни неща остават на заден план. Тоооолкова примери за това имам в обкръжението, че не е истина.