- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми не ми дава пари
Не, не го прави всеки родител. Прави го родителят, който не може да се обоснове. Прави го родител, на който не му се занимава. А на моите родители, слава Богу, им се занимаваше.
На мен от малка ми обясняваха защо няма да получа това и онова. Чувала съм "няма да получиш този пуловер, защото за тази цена мога да ти оплета 4 пуловера с каквито ти искаш мъниста", чувала съм "съобрази се, че на теб ти купихме достатъчно голям коледен подарък, на сестра ми беше по-малък, затова за рождените дни нещата трябва да се уравновесят". Винаги ми е било обяснявано
Съвсем грешно ми разбрахте постовете, имах един кратък, в който обясних какво съм имала предвид, вижте го пак, моля.
Допълвам с пример от обкръжението си: Не намирам за нормално двама родители да пафят като ненормални, по кутия-кутия и половина на ден (сигурни данни), а детето да си пише домашните, легнало на пода, защото няма пари за едно елементарно бюро - не за изгъзици с по 10 000 чекмеджета, а за една прилично висока маса (щото масата, на която се яде, по необяснима причина е на нивото на коленете и човек трябва да се изгърби на две, за да свърши нещо). Детето трябва да е благодарно, че има под, на който да може да лежи ли...?
Eми, сори, нека съм глезена, ама мисля за такива неща като гръбначни изкривявания. На мен не ми е удобно да лежа по корем на килима 5-6 часа и да уча. Една най-нормална маса на 4 крака с нормална височина + един стон с облегалка, толкова ли е трудно да се отделят пари за това? Наистина ли това е по-малък приоритет от сумарно две-три кутии цигари на ден?
Тъжно е, съжалявам.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-06-2014 на 16:31