- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- младежко съвещание.

Не се сещам за такъв, който да не включва държавата, а предвид предложеното ми се вижда твърде лесно да излъжеш системата. Наистина смятам, че ще е най-добре да мине някакъв период от 5-10 години, в който всеки по-заможен българин да носи някаква отговорност за подрастващите - или поне да му се предостави тази възможност. Току-виж сме се превърнали в една нация най-сетне. Що се отнася до критерия - този би бил моят в подобна ситуация. Не опира до заслуги - как би могло едно дете да заслужава или не каквото и да било. Разбирай го като инвестиция. Ако има за всичко - супер, ако няма - трябва все пак някак да подбереш, нали ?не мислиш ли, че има по-ефективни начини да прецениш кой "заслужава" да го финансираш
задължително ?това пък защо?
Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
Погледни Норвегия за справка - ако не знаеш езика и нямаш магистратура е доста тежко.
Естествено не знам доколко меродавни са ми теориите, но нали си говорим