- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Леле, за трети път започвам да отговарям на този въпрос и понеже съм от телефона, цъкам нещо не както трябва и всичко се изтрива. :д
С медитацията съм на периоди- ту медитирам всеки ден, ту пък превключвам и не се сещам с месец-два, без ясна за мен причина. В момента, от година-година и нещо насам медитирам по 2 пъти на ден- сутрин, малко след като се събудя и вечер, преди да заспя. Отделям не много време, някъде около 10-15 минути на медитация. Ако продължа повече, съзнанието ми много започва да блуждае насам-натам, разсейвам се и ми ае губи смисъла. Работя по въпроса обаче
'Техниката', която използвам, е възможно най-простата: сядам/лягам на тихо място, затварям очи, дишам дълбоко и просто следя дъха си. Като се появи някоя мисъл, просто отразявам, че е там и я оставям да си тръгне, без да се захващам да разсъждавм по темата. Сякаш мислите не идват от вътре, а от някъде другаде, просто преминават през мен и си продължават по пътя. Понякога пък, вместо да съм със затворени очи, паля свещ и гледам пламъка. Винаги съм намирала някаква магия в огъня, хем изпитвам безкрайно уважение към него (звучи странно, да :д), хем пък ми носи необяснимо спокойствие.
Друга 'техника', която действа много добре при мен, е накратко това:
http://media-cache-ec0.pinimg.com/23...c96612b7c7.jpg
Понякога пък мислено обикалям цялото си тяло част по част и по този начин се отпускам.
За започването- в 9-10 клас се бях записала на йога и на края имаше време за 'релаксация на съзнанието'. Звучеше ми смешно и още в началото бях много предубедена, не виждах как някой 'просто ще си лежи' и това ще му влияе по какъвто и да е било начин. Започвахме медитацията с 'Ом' и това пък ми беше толкова нелепо, че няма накъде. Хилила съм се там, заспивала съм..абе ужасна работа :д Докато в един момент по някакъв начин си прескочих предразсъдъците и реших наистина да се опитам и да видя защо го правят тези хора, че и толкова убедено ми обясняват, че има ефект. Наистина се почувствах по- ободрена и свежа след практиката, беше ми едно такова лекичко. И така се запалих![]()
Ефектите при мен са, че от както медитирам, съм много по-спокоен човек, не избухвам на база на някакви моментни емоции, успявам да анализирам мислите си, опознавам себе си и истинските ми желания и потребности. А и е чудесно средство за борба с умората, цял ден из главата ни щъкат всевъзможни мисли, хубаво е, че успявам да си 'изключа' мозъка. Най-важното, което медитацията развива при мен е, че ме превръща в по- осъзнат човек, събужда ме от сивото ежедневие. Научава ме, че не съществува само физическото тяло, има много повече, стига човек да иска да отвори очите си за него.
Интересни преживявания имам, но те са по-скоро на базата на моментни усещания и някак си не мисля, че мога да ги облека в думи така, че наистина да ги пресъздам. Накратко, напълно забравяш, че имаш тяло и се отправяш на пътешествие в съзнанието (не само твоето, а някак си и в едно много красиво, всеобщо такова, не знам как да го нарека), а то може да те заведе на безброй места.
Стремя се към осъзнато сънуване, но за жалост само няколко пъти ми се е получавало. Иначе си водя дневник на сънищата, правя си reality checks през деня и се опитвам да практикувам 'аll day awareness'.
Поствам и много подробно описание на въпросната техника, на който му е интересно, може да му хвърли едно оЧо.
http://www.dreamviews.com/induction-...kingyoshi.html
днес ще ходиш ли в микстейпа ако си в софето? на мен супер много ми се ходи, но няма как ;с
би ли искала лично да познаваш Боб Марли, какво смяташ за него? не е ли малко тъпо, че повечето хлапета/възрастни го свързват само с тревата?
слушаш ли рап, кои са ти любимците?
планина или море?
сладко или солено?
сутрин или вечер?
изгрев или залез?
парите купуват ли щастие?
колко пръстени имаш? :д
гледала ли си Телетъбис, имаше ли любимец?
Благодаря!Браво за постоянството с медитацията. Два пъти на ден по 10-15 мин си е много всъщност. ^^ Ще продължа да те разпитвам по темата, че ми е много интересно.
Определяш ли заниманията ти с йога и медитация като нещо централно за личността ти?
Какво мислят хората около теб за тях?
Имаш ли приятели, с които споделяте опит?
Какъв тип йога практикуваш?
Интересуваш ли се от будизъм?
-Много са ми интересни астралните пътувания, но не съм успявала до сега. Ако ти се споделя, може да разкажеш нещо, тук или на ЛС, където ти е удобно.
Не съм още, имам други неща за дочитане преди това, че ще ми се съберат много започнати наведнъж книги :д
Здравей
От колко годишна ти станаха интересни ''другите преживявания'' ?
Страдала ли си по любовта като малка ?
Кое е най-ценното нещо в живота ?
Какво е това което те прави щастлива ?
Какво прави сърцето ти щастлива ?
Мислиш ли,че младите са прекалено безотговорни към себе си ?Лекомислени ли са спрямо това което им се случва ?
Намерила ли си твоята сродна душа ? И ако не си,мислиш ли,че можеш да бъдеш с някои ,които не те разбира напълно ?
Криеш ли себе си и интересите си пред хората ? (щото аз да и през повечето време говоря за нещата,които на тях са им интересни)
Ако можеше какво би променила в света ?
Имаш ли хобита ?Какви ?
Защо според теб младите правят секс без любов и това им е достатъчно ? А на теб достатъчно ли ти е ?
Каква е философията ти за живота ?
Може ли снимка ?
Какво искаш да се научиш да правиш,което сега не можеш ?
Последно редактирано от GuardianAngel : 02-07-2015 на 16:26
Дреме ми на крилата кво мислите за мен !
нали тревата ти помага за разни болки, пробвала ли си за менструални и има ли ефект? :д
имаш ли друга любима песен на нирвана и коя е тя? (различна от тази на nickname ти)
и ... направи обширен коментар на този текст, ако ти се занимава да го четеш .
Някога много отдавна Дяволът се разхождал по върха на Планината.Там той видял Ангел, в образа на прекрасна белокрила девойка. Ангелът бил толкова красив, че Дяволът се влюбил в него от пръв поглед. Ангелът, който дотогава не бил виждал Зло, удивено погледнал Дявола и попитал:
- Къде са ти крилата?
- Аз нямам крила - отвърнал Дяволът.
- А ореол?
- И това нямам.
- А какво имаш?
- Имам сърце! - казал Дяволът. - И искам да ти го подаря.
- Но защо? - изненадал се Ангелът.
- Защото те обичам, а този, който обича, може да подари не само сърцето, а и душата си.
Тогава Ангелът се замислил и попитал:
- А готов ли си да умреш заради мен?
- Готов съм да пожертвам заради теб безсмъртието си! - отвърнал Дяволът.
Ангелът смутено погледнал Дявола и казал:
- Мога да пожертвам за любимия крилата си.
Тогава Дяволът извадил сърцето си от гърдите и го подал на Ангела:
- Вземи го, твое е!
А Ангелът приемайки сърцето на Дявола, откършил крилете си и те паднали на земята. Пухът от тях се разлетял във въздуха и смесвайки се с падащите снежинки, се слял с виелицата. Топлината от сърцето на Дявола разтопила снежинките и ги превърнала в мъгла на върха на Планината. Сърцето горяло в тъмната нощна мъгла като огромен огън. Оттогава се появило поверие, че всеки човек, който се изкачи на върха на Планината в нощ на пълнолуние, вижда мистичен огън, до който не може да достигне, а може единствено да наблюдава в мъглата.
- Коя си сега, без крила? - попитал Дяволът Ангела.
- Аз ... съм човек - скромно казал Ангелът.
- Тогава искам да те взема с мен в Ада, за да бъдем завинаги заедно!
- Съгласна съм, но позволи ми преди това да се простя с хората, които живеят под моята Планина. Толкова често им помагах с реколтата, лекувах децата им, спасявах от болести и възрастните, че много ги обикнах ...
- Добре, - казал Дяволът - може ли да дойда с теб?
- Не, - казал Ангелът - когато те видят, хората ще се уплашат и ще се разбягат. Ще ида сама.
Ангелът се спуснал в подножието на планината и се отправил към селото. Хората боязливо гледали странната девойка в белоснежни одежди.
- Коя си ти?
- Аз съм Ангел - отвърнала девойката. - Отлитам от вас и дойдох да се сбогувам.
- Не ти вярваме! Ангели не съществуват.
- Но как така?
- Ти не си Ангел. Нямаш крила.
- Но аз бях! Не помните ли как ви помагах по време на суша, довеждайки дъжда?
- Не е вярно. Дъждът идваше сам.
- Не помните ли как лекувах децата ви, когато боледуваха?
- Не е вярно. Изцеляваха ги лекарствените треви.
- Не помните ли как събирах влюбените сърца, които се стесняваха да разкрият един друг чувствата си?
- Не е вярно. Хората сами съединяват сърцата си.
- Значи не ми вярвате? - разплакал се Ангелът.
- Не само че не ти вярваме, а смятаме, че си вещица.
- Но защо? Аз ви носих само добро!
- Не ни трябва твоето Добро! Ние сами знаем какво е Добро и какво Зло. Ти си вещица, дошла тук, за да ни изкушава ...
Пребили я с камъни, до смърт. Дяволът, виждайки това, се спуснал от върха на Планината в селото. Но било вече късно.
Ангелът умрял в ръцете му.
- Защо я убихте? - изригнал гневът му.
- Тя беше вещица!
- Но нима тя не ви каза, че е Ангел небесен?
- Каза ни, но ние не й повярвахме.
- Тогава ще ви се наложи да повярвате, че аз съм Дяволът! - разгневено изкрещял той, ридаейки над тялото на убитата девойка.
На него хората повярвали, защото той поразил селото с камъни, падащи от небесата, а жителите му с мълнии.
После взел на ръце убитото момиче и се изкачил на върха на Планината. Сърцето й не биело. Той я положил под мистичния огън, който виждат пътниците на върха в нощи на пълнолуние. Сложил в ръцете и дяволското си сърце и я покрил с ангелския пух.
И днес Ангелът лежи на върха на Планината, а Дяволът ходи на гроба му и с часове плаче над него, защото Злото може да обикне Доброто, както и Доброто може да обикне Злото, защото едното не може без другото, а Любовта е тази, която обединява тези две понятия!!!
Последно редактирано от fire_magic : 02-08-2015 на 00:52
любима книга?
любима емоция, която искаш тя да ти предаде?
най-големите уроци са от..?
олицетворение на кое човешко качество си?
кое ти дава утеха?
намираме или изграждаме себе си?
щастието моментно състояние ли е?
ако да, можем ли да го направим перманентно?