- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
Нямам търпение да им рухне икономиката и западните банкери да им разпокъсат кочината, че никога повече да не си и помислят да рекетират международната общност.
Догодина по това време очакваме гражданска война в Русия. Да видим накъде ще задуха вятъра, но наистина ще се радвам на такава развръзка. Като 80+ процента подкрепят ненормален неонацист, заслужават си мизерията, която ще ги сполети.
само да вметна, че Русия има най-бързата и далекообхватна ракета, която се движи с над 24 000 км/ч и нищо не може да я спре при такава скорост, за около 18-19 минути достига Северна Америка.
ПП: отделно имат ракети и с малък обсег таман за контрол от Крим до Босфора, дават отклонение от целта максимум 5 метра, което за обхват от 500 до 5000 км, си е доста добре.
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 23:37
нали - то в ракети се мери 'величието' на една държава.
Ми айде да я играем тая тогава. От SpaceX от няколко години мъчат да разработват ракети за многократка употреба. Имаха 1 успешно приземяване и 1 неуспешно, но обещаващо.
Пояснявам - ракети, а не совалки.
Колко му се според теб да седнат няколко инженера от екипа им и да измъдрят как да пратят парче желязо до другия край на света след като вече са намерили начин контролирано да изстрелят и върнат десетки тонове ?
САЩ имат подводници и самолетоносачи. Банановата федерация обаче не може да си позволи да я играе тая игра, 'щото няма нито инженерите, нито финансите.
Пакистан
ако имаше американска база на Крим, то тогава техните ракети томахоук можеха да достигна Москва, а сега не могат, защото нямат обхват.
крим беше важен и за руснаците и за американците.
Знаеш ли, бях просто убеден, че няма никакъв шанс САЩ да са толкова заспали, че да са светлинни години пред Русия, а да нямат подобна или превъзхождаща руската технология.
Точно една минута ми отне и имай предвид, че става въпрос за доста остаряла техника :
http://en.wikipedia.org/wiki/LGM-30_Minuteman
Operational range -- Approx. 8,100 (exact is classified) miles (13,000 km)Speed -- Approximately 15,000 mph (Mach 23, or 24,100 km/h, or 7 km/s) (terminal phase)lmaoIn service
1962 (Minuteman-I)
1965 (Minuteman-II)
1970 (Minuteman-III)
По-интересни са подводниците обаче :
http://en.wikipedia.org/wiki/UGM-133_Trident_II - това са им ракетите.
Според Уики, САЩ разполагат с 14 подводници, всяка от които може да изстреля по 24 ракети с ядрени бойни глави.
Ето и характеристики :
Operational range -- With full load 7,840 kilometres (4,230 nmi); with reduced load approx. 11,300 km (6,100 nmi) (exact is classified)[6]Това също е от 90-те.Speed Approximately 18,030 mph (29,020 km/h) (Mach 24; 8,060 m/s)[1](terminal phase)
В случай, че ти е интересно - ето върху какво работи остатъка от света (включително Китай) : https://www.youtube.com/watch?v=o4ZqfEJTGzw
пропуснах да уточня, че разстоянието от САЩ до Москва е г/д колкото обхвата на ракетите върху подводниците им.
С други думи - подводница някъде около Англия може да изпепели Русия.
Крим, братче. Much strategy, many logic
разстоянието е голямо, Русия има време за реакция, ще ги засече и веднага ще последва отговор, докато от Крим удара щеше да е мигновенен и изненадващ.
ахааа ;д
ясно
След интервюто на Путин подопечните и симпатизиращи на Кремъл нямаше как да продължат с лъжите в стил "не сме окупирали Крим", "той се присъедини доброволно".
Сега актуалното оправдание е "американците щяха да правят база там и да заплашат националната ни сигурност", "бяхме задължени да нанесем изпреварващ удар". Новите опорни точки на руската пропаганда.
http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%...B3_473864.html
Ефенди, ако папкаш и слушкаш, някой ден ще те вземат на работа там.![]()
Welcome to the Jungle...
Руска пропаганда.
Обаче е вярно, че САЩ се мъчат да си докарат противоракетните бази максимално близко до Русия, щото ги е страх. И има от какво. Няма как да противодействат на ракетно нападение, освен с насрещно такова, а това не е оферта за никого.
Русия имат не по-лоши подводници с ядрен товар на тях.
А и също, американската ракетна програма е толкова добра, че ако искат да пратят нещо в космоса ползват руски ракети.:д
И да ви светна кой е най-големия космически спъник, база, кораб - руската станция.
Точно по тази тема дори бях гледал изказване на Елон Мъск в тубата. Накратко - значително по-евтино им излиза и за сметка на това проучват други опции.
СпейсХ с тяхната ракета ще ги върнат в играта в някакъв момент, но за целта трябват пари, а всички знаем на САЩ парите къде отиват - да правят мизерии в близкия изток
Кво му обръщаш внимание? :д
Американския шътъл, който трябваше да е евтина алтернатива на ракетите не само се провали, но и отне живота на 14 човека в процеса.
Русия може и да е най-големия кенеф в тая част на света, но винаги са били по-добри с ракетите.
Както писах и в другата тема, най-голямото постижение на САЩ в това отношение е кацането на Луната, което според мен не се е състояло.
социален експеримент в сащ
Две момчета от екипа на OCK TV молят за храна непознати по улиците на Ню Йорк. Отвсякъде получават отказ за помощ. После попадат на един бездомник, какво се случва...
хахахаха, МКС е проект на 15 държави, всяка от тях има по 1% участие, а всичко останало е в Русия, а понеже Русия след 2-3 години се отказва, останалите ще изядат голям хуй, защото това заслужават.
НАСА никога не са имали космическа програма, освен холивудските филми да се водят за такава, а парите, които те дават за едно успешно изтрелване, ще стигнат за 100 такива от Русия, защото руснаците са с векове пред всички други.
Мисля, че си вадиш грешните изводи. Изводът е, че е лесно да дадеш от нещо, за което не си положил усилие, а си го получил наготово. Ти би ли дал от твоето си ядене на непознат на улицата? Вече е съвсем друго, ако видиш клошар и решиш да му подадеш нещо за ядене или пари. Пък те като ще правят такъв социален експеримент, да се бяха дигизирали малко.
Хасане, навсякъде пишеш след мен, как точно да ти набия в кухата тиква, че този ти профил е съсед на другия ти и няма смисъл да ме следваш
Къде го чукаш, къде се пука. В темите, където се обръщам към теб, не ми отговаряш, тук ми говориш. И също продължавай да живееш с идеята, че някъв въображаем Хасан те преследва, не ми пречиш.
Като типичен русодебил папагала вижда врагове навсякъде. Световната конспирация срещу папагала. ;]
Welcome to the Jungle...
Да с векове... Кажи ми 3 руски марки за електроника, които са световни лидери? Защо не измислят техен интернет?
Тук си пише коя държава, какво е построила, пратила и чия собственост е.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...86%D0%B8%D1%8F
n00bs
Никога няма да го видите тоя "експеримент" в Русия, защото там никой не си дели одеколона.
n00bs
И ти претендираш, че имаш няква минимална техническа грамотност ли ?
Най-сложния телевизор е по-просто устройство от часовниците, които са правили преди 200 години.
Най-сложния телевизор е по-просто устройство от най-елементарната част в руските системи, а те имат и такива, в които са вложени технологии, за които няма да чуеш и след 20 години.
Ако имах време, щях да пренапиша някои неща в Wiki и да излезе, че първата маймуна полетяла в Космоса си бил ти, а след това щях да гледам как се хвалиш.