Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
На много бракоразводни дела на приятели съм присъствал, които едва ли вече ще се женят, а и новото поколение мъже, се е адаптирало и имунизирало срежу заразата. Приятел си купува апартамент, като изтегля заем, с които го изплаща. Само че последната вноска плаща, след като вече сключва брак, след една увеселителна вечер. Пет години семеен живот, дете на четири години, и последвал развод. Съдът присъжда апартамента на жената, защото е придобит след брака, а мъжът го е изплашал години наред. Жената щяла да му изплати половината от стойността, но по държавна оценка, като от стойността се приспадат издръжката, която мъжа трябва да плаща, след развода. Ето ти законов начин, да бъде ограбен мъжа от жената. А като говориш за разглеждане на индивида на база способности, не мисля че е нужно. Физиологията на половете е ясна, и се знае кой с какви способности е, а от там и възможните действия.
Този случай е нелеп, съгласна съм, и не показва никакво равноправие. Но доказва, че приятеля ти е идиот, а жената всъщност или е голяма късметлийка при така стеклите се обстоятелства, или е доста по-умна от него . Ама да ти дам и аз един пример, а? Баща ми тегли кредит, за да закупи камион, като ипотекира къщата, която е обща на него и майка ми - разбирай заедно са я правили и вскичко, като майка ми взема по принцип дори по-голяма заплата от баща ми. Както и да е , баща ми си прави фирмата, бизнеса не потръгва и той фалира. При развода къщата е уж разделена на двамата, но парите за ипотеката се одържат от заплатата на майка ми, понеже тя е на трудов договор, а той не. Ето ти пример как може мъжа да осере нещата и жената да плаща за неговите грешки.
Физиологията на една жена не доказва, че тя е способна да отглежда деца, това не е въпрос на две цици и вагина... Ама какво ли обяснявам на човек, който явно смята, че с изхвърляне на семето отговорността приключва...