- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с компютър
Здравейте хора. Значи от 2 год. имам сериозни проблеми с компютъра. Първо много е бавен когато е във фб и подобни сайтове , но това не е най-големия проблем. По-сериозния проблем е , че всеки ден ми се изписва -"Ужас" възникна проблем при показването на тази уеб страница" и освен това поне 2 пъти на ден се рестартира сам. Кажете ми какво да правя и как да го оправя , защото компа ми стана боксова круша. Защото съм зависим от интернет и много лесно се изнервям. Кажете как мога да си оправя компютъра?
Ами, ако проблемите са от 2г. , то без да съм ти искала конфигурацията, може да се преположи, че вече не е пригоден за утежнените уеб страници.
По този повод - сложи си изрязаната win7 версия, chrome, adblocker и може по-леикично да стане.
За рестартирането - пробвай първо да изчистиш кутията.
Междувременно, я дай детайли каква ти е конфигурацията, каква ти е операционната система, какъв браузер ползваш, на каква температура ти работят процесора и видео картата ( това е важно )
Също, направило ли ти е впечатление при какви обствоятелства се рестартира, напримерно ако затормозяваш машината с някаква по-тежка графика , гледаш филм, играеш игра, и т.н.
Добра идея е просто да го занесеш при някой от кварталните ИТ магазини, там да ти го погледнат, преинсталират, пооправят и да ти кажат дали някой компонент може да се замени или подсили, или машината ти е за смяна.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Дете, падаш ми в очите.
XP се слага на слаби машини, защото по нищо не отстъпва на седмицата, Хром е толкова зле, че дори да реши някой да направи по-скапан бразузър, ще му е невъзможно. Слага Опера и спира показването на имидж файловете и въобще не му е нужно адблокър, който товари не по-малко от рекламите.
Не знаех за операта, не съм ползвала почти. У нас имам една машина с ХР и хром + адблокър и си върви добре, със пентиум 4ка, малко рам, слабо видео.
А за седмицата, щото като им кажеш на хората да се върнат на ХР, се дърпат.
@Юлиян, вярно ли си на 14, не те ли шляпат вашите, като удряш по нещо, което са ти купили ( вероятно )
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
пичове аз нищо не разбирам. Все едно говорите на старогръцкимерси за саветите все пак ще видя да се консултирам с някой по-висш в тази област
![]()
Отвори таксмениджъра и виж ква ламя е Хром, той заема повече памет от цялата ОС, иначе от XP се дърпат тъпаците, които малко разбират. Аз още бих го ползвал, но повечето ми софтуер заема по 5Gb Рам само с пускането си, а 64 битовата версия на XP е много зле
ахахаххахаххахахахахахахх ахахахахахахха
Последно редактирано от npp : 03-29-2015 на 18:39
това вече не се издържа , това "ужас" не спря да се появява днес. Дори ми се налага да копирам всяка 1 дума когато пиша тук или във фб. РАЗБИРАТЕ ЛИ НА КАКВО СЪМ ПОДЛОЖЕН!!!!!!!!!! Ще се побъркам вече и забива , направо този компютър ще съсипе изцяло психиката ми![]()
пусна ли поне един тест на hd tune, иначе как ще разбереш какъв е точно проблемът?!
аз така и не разбирам кво трябва да се прави. Пък и говорих с наще според тях е от претоварване , ама не сам мн. сигурен
Сега забелязах че компютъра напоследък прави това само в определено време от него и най различни действия. Например вчера само се изключва сам а днес само това ужас! Това мнения го копирах от Пауърпоинт. Не знам , и вчера и днес ми скъса нервите! Колко го ритах даже имах чувството че ще се разпадвне и имаше звук все едно се троши. А това ме докарва да криза
Юлиян, моето предложение за решение на проблемите ти е да спреш да гледаш и практикуваш толкова често бокс
Сигурно прегрява компа ти, сложи допълнително охлаждане , 2-3 вентилатора в кутията и почисти компа от прах , и смени термопастата на процесора.
Юлияне, така като гледам компютъра ти доста се тормози. Искам да те попитам дали си работил на Windows XP и имаш ли против да се върнеш към него. За мен решението е: преинсталация. За 2 години се е наблъскал с л*йна (вероятно). Лесен вариант е да си инсталираш TeamViewer, програма с която някой от разстояние може да действа все едно е точно пред екрана ти. Момчетата от тук ми изглеждат компетентни и биха могли да помогнат с каквото е възможно.![]()