.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Въпрос към живеещите сами

Въпроса ми е много прост - колко ток и вода плащате на месец? На ток ли се отоплявате или с парно? *Ако е с парно - колко плащате?

Питам, защото съм решила да се изнасям. Уча, работя, взимам прилична заплата, получавам и издръжка от баща ми. Смятам, че парите ще ми стигат, но искам да съм сигурна, защото нямам НИКАКВО желание да се наложи да се върна вкъщи с подвита опашка.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ток мисля, че е 20-30лв, при това имаме по-голям разход. Зимата около 50лв, отопляваме се на ток.
    Парното са някакви безумни пари, зависи от големината на апартамента.
    Да речем, че ако се изнесеш в стая ( около 200лв в софия ) , + 100 лева месечно сметки ще ти е.
    В София ли си, кой квартал искаш, апартамент или стая?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен
    Аз си живея сам, което хем е добре, хем - не.
    Сметките ми са както следва:
    - ток: около 15-20 лв.
    - вода (студена): около 20 лв.
    - парно и топла вода: около 40 лв.
    Чудя се като дойде изравнителната сметка какво ще е положението, но като цяло през зимата почти не съм използвал радиаторите.
    По отношение на отоплението - чрез радиатори съм се отоплявал.
    Жилището ми се състои от: хол, спалня, баня, коридор и кухня. В хола, банята, спалнята и кухнята има открити вертикални отоплителни тръби, та по тази причина до самите радиатори много рядко прибягвах през зимата - апартаментът ми си беше топличък. (:

Едит: сметките за вода при мен може да са завишени, но това е защото ползвам много вода... Какво да се прави - такава ми е зодията.
    Месечно отлитат по 6-7 кубика студена и около 6 кубика топла вода (само от мен)...
    Последно редактирано от M**** : 03-30-2015 на 10:14

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Уууууха, аз живея кажи - речи сама, сметките ми доста се различават от тези на писалите тук. Отоплявам се с климатик, имам постоянно включен хладилник и бойлер, телевизор и компютър не ги броя - и те рядко си почиват. Отоплявам една стая за момента, зимата сметка от около 80лв за ток ми се вижда нормална Водата ми е около 30лв. Парно нямам
    Много зависи с какво ще се отопляваш, колко време ще работят дадените уреди и колко на брой ще са. Аз климатика не го спирам изобщо, а явно си харчи, както и бойлера, който е старичък, хладилника поне ми е икономичен.....
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

тука избивате едни фантастични суми, сигурно сте на фотосинтеза

[QUOTE=TheDeath;11267775
    Много зависи с какво ще се отопляваш, колко време ще работят дадените уреди и колко на брой ще са.[/QUOTE]

и къде ще отива топлината.

Къде ги плащате тези сметки хора???!

Мега фен Аватара на RapExotic
    Зависи в кой град живееш.
    Аз живея сам и средно на месец плащам:
    Вода: 3-4лв./месец
    Ток: 10-15лв. лятото/ 30-40лв. зимата.
    Отоплявам се смесено - дърва, ток. Дървата са ми 180лв. за една зима.
    За храна средно по 50-60лв. на седмица.
    Отделно интернет, телефон, транспорт и др. около 100лв на месец.
    От време на време излизания, бирички, дискотеки - примерно 50-60лв. на месец.
    Наем не броим, защото живея в собствено жилище - ако ще живееш под наем си го калкулирай отделно.

Значи ако получаваш 400-500лв. на месец можеш да живееш абсолютно самостоятелно и нормално.
    Вече ако си свикнала на по-висок стандарт на живот разходите може да ти бъдат доста по-големи.

Благодаря на всички за отговорите.
    TheDeath - в кой град си? Честно казано очаквах отпление с климатик да гълта доста повече пари.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    За зимните месеци всички разходи възлизат на около 300лв. (ток, вода и парно) за жилище около 150 квадрата.

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Цитирай Първоначално написано от sm_95 Виж мнението
    Благодаря на всички за отговорите.
    TheDeath - в кой град си? Честно казано очаквах отпление с климатик да гълта доста повече пари.
    В околностите на София съм, климатика е добра оферта, стига да имаш качествена дограма и добра изолация на жилището , и да не отопляваш твърде голямо помещение, аз както казах отоплявам с него една стая, която не е особено голяма.
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

В момента плащам 70лв ток, щото се топля с климатик. 5лв. студена вода, 40лв. тец, 20лв. интернет+телевизия, 20лв. входна такса (портиер, чистачка, асансьор и тн). Общо към 150лв.

Сменил съм 4 квартири в София за последните 7г. и навсякъде сметките са различни в зависимост каква е сградата - нова/стара, тухла/панел, отопление на тец/ток и тн. Зимата отоплението е най-големия разход. @sm_95 най-важното нещо е за какво жилище говорим т.е. къде мислиш да живееш като се изнесеш - не само в кой град, а в какво жилище.

В общия случай ти трябват зимата до 150, макс 200лв на месец (ако теца топли неизолиран панелен апартамент), а лятото 70-100. Това включва ток, вода, тец (ако има), интернет, входни такси (в София на места са луди - до 50лв за вход търсят о.0).

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    За зимните месеци всички разходи възлизат на около 300лв. (ток, вода и парно) за жилище около 150 квадрата.
    Мда пропуснах да добавя - квадратурата също е важна за 150кв. и отопление на парно.. разходите скачат

Обмислям възможно най-малък апартамент. Едностаен, двустаен най-много.

Ако имаш и някое другарче да удря по едно рамо ако я закъсаш - мести се смело

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Boutsider Виж мнението
    Мда пропуснах да добавя - квадратурата също е важна за 150кв. и отопление на парно.. разходите скачат
    Те хората са доволни и на 50кв, тия 150 трябва да са мезонет, освен ако не са включили общите площи като стълбище, покрив, двор и подобни простотии.

Аз не си плащам сметките (тоест все още ми ги плащат наще) но за ток са около 40 на месец, през деня само в банята свети лампата, на обяд готвя и чистя, 24/7/365 включен телевизор в спалнята, лаптопа и той г/д така, телефона се зарежда цяла нощ, вечер готвя за около половин/един час, след залез до изгрев свети навсякъде, освен в спалнята (хол, кухня, баня, коридор, бокс), тостер,кана,2ри тостер за тостове, кафемашина, микровълнова- ползвам през целия ден, преси маши и тн. ползвам често.... Абе с две думи - харча много И все пак мисля, че 40лв на месец за цялото ми разхищение на електричество е много прилична цена.

Цитирай Първоначално написано от trueorfalsh Виж мнението
    Къде ги плащате тези сметки хора???!
    Easypay във Фантастико

С приятеля ми сме си само двамата, а не мога да кажа, че плащаме високи сметки. На бойлер сме, токът на месец е около 30 лв. Водата е средно 5. Отопляваме се с парно, но не знам колко излиза на месец. Миналата година нещо сериозно сме плащали повече, защото с изравнителните сметки тази година не плащахме няколко месеца.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    Къв е тоя ток по 20-30 лева... Вие по една крушка ли ползвате... Като си търсиш квартира гледай да няма парно, тва е най-голямото перо. Аз като бях в София плащах по 170-200 лева парно, после дойде изравнителна сметка и пишеше, че трябва да ми върнат 400 лева, после дойде още една в която пишеше че трябва да доплатя още 150 лева...
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Да ти кажа ползваме си бойлер постоянно, микровълнова, хладилник, фурна, дребните електро уреди не ги броя даже. Но сметките ни са около 30 лв, единични случаи- 35.

Супер фен
    marilyn, наистина ли плащате вода 5 лв. на месец? о.О И това 2-ма човека...
    Брей, май аз разхищавам водата, след като живея сам и плащам по около 20 лв. за студена вода... :/

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    marilyn, наистина ли плащате вода 5 лв. на месец? о.О И това 2-ма човека...
    Къпят се заедно три пъти в месеца, през останалото време пият роса и чакат дъжда.

М***, тоя месец сметката ни е цели 7 лв., имало е случаи, в които плащаме и по 8, но в повечето е около 5-6. Става дума за студена вода. Не бих казала, че пестим особено Сигурно, защото се къпем заедно, затова са по-малки сметките. Ти не знам какво правиш с тия 20 лв за вода. Излизаш ли от банята?

Супер фен
    marilyn, знаеш че съм зодия рак (водна зодия). (:
    Обичам да се плацикам... (((:

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си