.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 285

Hybrid View

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    А къде седи България в това, България за разлика от другите сили на Оста влизаме във войната водени не от имперски амбиции, а от идеала за национално обединение. Идеал, за който много млади български войници са пролели кръвта си, влизаме във войната, защото сме единствената държава във европа, ако не и във света, която граничи сама със себе си.
    И с победата на Червената армия ние завинаги губим Македония, завинаги губим покрайнините, завинаги губим Северна Добруджа и което е най-тежкото според мен, завинаги губим беломорска тракия и излаза на Бяло Море.
    Тези земи сме ги изгубили завинаги още с Ньойския договор, където м/у другото Русия не участва. Единственият начин да си ги върнем е бил с война, която ние губим, така че какви претенции? Дори си връщаме Южна Добруджа, а Северна отдавна не е била обект на обсъждане.
    М/у другото аз и до днес съм убеден, че несправедливото разпределение на териториите през ПСВ, има основна роля за ВСВ. Хитлер е използвал за претекст именно националното обединение на Германия, но целите му са били далеч по-мащабни.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Тези земи сме ги изгубили завинаги още с Ньойския договор, където м/у другото Русия не участва. Единственият начин да си ги върнем е бил с война, която ние губим, така че какви претенции? Дори си връщаме Южна Добруджа, а Северна отдавна не е била обект на обсъждане.
    М/у другото аз и до днес съм убеден, че несправедливото разпределение на териториите през ПСВ, има основна роля за ВСВ. Хитлер е използвал за претекст именно националното обединение на Германия, но целите му са били далеч по-мащабни.
    Факт е, бомбата на ВСВ се залага още с несправедливото разпределение на парижкия договр.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си