- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
ами и аз бях от отбора на разочарованите, че отговаря избирателно, въпреки че специално са му зададени така повечето, че да отговаря по-дълго, както той сам пожела :д не го разбирам честно казано
Галаксиноо, къде се губиш бе лудо, предадоха ми поздравите ти {}
гичино {P} в спреленд се гобя ;/ и ко овлажни ли се от поздравите мии трябва да ми разкажете с подробности ко що..
Обичам кратките обръщения. Всъщност едно от първите ми беше k., но него никой не знаеше как да го произнася, та „Кал“ полека го измести. Иначе съм Калин.А това с кратките обръщения е едно от забавленията в Човешката библиотека, моята читателска общност: всеки участник да си намери своето едносрично.
„Кал“ има и още една функция: дава възможност на непознати хора да ми се подиграват. Ако никога не сте го правили, даже в мислите си, потупайте се по рамото. Пораснали сте.
Понеже от всички вярвания, за които знам, най-близък ми е пантеизмът, приемам ги на драго сърце. Дават много добро обяснение как всичко съществува все някъде.Първоначално написано от skate
От друга страна, още не съм открил как да ги приложа в моето „тук и сега“. Да се успокоявам, че някое друго мое „аз“ е направило избора, за който това „аз“ не е имало времето, или смелостта, или акъла? На теория звучи яко, но не мога да го усетя наистина.
Малко ме стряска и това, че като почна да мисля за тях, „потъвам“. Минали са, да речем, пет минути, през които просто съм седял и съм се взирал навътре. (Отвън сигурно изглежда тотално идиотски.) Не съм бил тук и сега.
От друга страна, къде пък съм искал да бъда през тия пет минути? И въобще, закъде бързам? Какво му е лошото да седиш?
... Като гледам колко „от друга страна“ ми се тълпят понякога, се чувствам като сбор от паралелни вселени. На вас не ви ли се случва?
Да разбера какво значи човек да порасне. Как мисли, как чувства, как действа, тоя пораснал човек. Кога спира да иска и му е достатъчно.Първоначално написано от Vanchhh
После искам да видя следващата фаза. И следващата.
... Фу, каква тема без край! (Приказка.) Ако имате търпение и глад за още, разказал съм повече тук.
(следва)
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 05-28-2015 на 08:48
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
баси скучния канал
На заден фон – да.
Видяхте ли кой е на преден?
Кои момичета и жени? Ако говорим за смартфони, повечето „неразделни“ потребители наоколо ми имат Y хромозом.Първоначално написано от fanton1
Наскоро четох, че „Владетелят“ на Макиавели всъщност е бил сатира (или дори инструмент за провокиране на хората да прегърнат идеята за републиканско управление... колко макиавелианско!). Ако е вярно, поставя много от „мъдростите“ вътре в кавички.
Имам един любим принцип от етиката: че няма универсални принципи. Всичко е „вярно“ или „грешно“ в различна степен според конкретните си обстоятелства. (Беше готино разигран в един епизод от Star Trek: The Next Generation, където чужда цивилизация беше постигнала съвършения мир – с цената на смъртно наказание за всяко нарушение на закона, вкл. да сгазиш цветята в лехата. Хората от нашия екипаж успяха да спасят един свой член, сгазил цветята :/, като изтъкнаха, че никой закон, който прилага едни и същи, абсолютни наказания, без да се съобразява с обстоятелствата, не може да бъде справедлив закон. Или нещо подобно.) В тоя дух, доколко целта оправдава средствата, зависи от целта и от средствата.
Правило ми е впечатление обаче, че хората, които са по-скоро съгласни с тая мисъл, са task-oriented, а отхвърлящите я са relationship-oriented (по тая класификация). Аз обикновено клоня към relationship-oriented. Да видим сега какво ще каже и тестът...
61.
Ако може и аз да задавам въпроси: ти доколко вярваш на отговорите, които давам тук? Защо?
(следва)
уил ю мери ми?
*може ли да те помоля да отговаряш на въпросите на всеки по отделно, както е правено преди това. така се губи нишката*![]()
прииви го
недей така пингвините са дебели защо обиждаш така
мога ли да те помоля повече да не отговаряш на въпроси