- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
абе ... много сте мили, ама няма да сядам, разкарайте ми се от главата ;/
мел, намокри ли се...
аре де тцтц ;д тамън да освежим малко темичката, стига с тия книги на Кал!! лято е все пак леля му стара
май се води така, да :д имам ужасно силен респект/страх към светкавици, а в момента е светлинно шоу направо :д
То не се води, Младост е източната, а Люлин западната.
Светкавиците се привличат от пуснат компютър.
тръгнал кос
гол и бос
Какво е КОС?
И последно Кал детронирахте (;д) ли го или още си е той? Че гледам идват още въпроси. Да беше стоял викам един месец, та тогава да се сетят да му зададат въпроси някои хора...
някои хора не разглеждат форума толкова често
какъв е проблемът че съм му задала въпроси, каза че може да отговори на още няколко до неделя?
и честно казано бих предпочела Кал да стои още не е един, а няколко месеца на стола
Хубаво, че другите няма да те питат ;д. Иначе на мен не ми пречи.
"Интереса клати феса", какво мислиш Кал ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Не ми харесва каква философия избира Голдинг. „Повелителят на мухите“ е мисловен (а не реален) експеримент, т.е. само и единствено авторът решава как ще се стекат събитията и какви качества ще проявят героите. Голдинг е решил да наблегне върху социалния дарвинизъм, да даде пълен превес на съревнованието спрямо сътрудничеството. Аз нито му вярвам, че задължително ще се получи така, нито имам нужда да чета такъв тип история; тоя модел не ме интересува.
Много по-убедителна ми се струва примерно „Играта“ на Светлини сред сенките, в която група деца се оказват в алтернативна реалност (мислейки я за риалити шоу). Някои от героите там тръгват да се съревновават (или пренасят глупавите навици на геймърството, като идеята, че имаш undo или restart бутон за всичко). Други пък впрягат полезни геймърски умения, като сформирането на party и търсенето на инфо за следващия куест (т.е. опознаването на света). Виждаме последствията от едното и от другото. Подходът е по-балансиран, а е и по-близък до личните ми наблюдения какви типове поведение ни позволяват да оцеляваме по-пълноценно.
КОС са били най-популярни преди влизането ни в ЕС – явявали са се по 500 кандидати за 5-6 места. Сега вече има много повече възможности за учене навън, с не толкова гадни изпити.Първоначално написано от PinkPan7her
(Впрочем ние се опитваме да олекотим изпитите, за сметка на извънкласните занимания на кандидатите.) Но ако не е станало ясно от изблика ми по-нагоре – поне аз не съм виждал друго толкова пъстро (и признато по света) средно образование.
Като стана министър на образованието (хахаха), ще отворя и един КОС в България... (Имало е планове, в Аркутино, но 89-а ги е завлякла в морето.)
Респектирани, но сдържани.Първоначално написано от lunacy
![]()
Чел съм му сравнително малко неща, по-фентъзи насочените. (Например последните 4 книги от „Тъмната кула“. Какво се случи с първите 3 и защо, вече не помня...) Харесвам го как пише, харесвам и принципните му позиции (ако в книгите му някой тормози деца, обикновено си го отнася най-здраво), но ме уплаши колко МНОГО книги има, и така и не ги наченах...
(Една приятелка, която му е суперфен, сподели същия проблем, но с Пратчет – на когото пък аз съм суперфен. Пълен кръг.)
Мисля, че... сега е моментът да обясня защо не си падам по кратките изказвания.Първоначално написано от SHPAIdURmeN
Затова: https://www.goodreads.com/quotes/15363
Та, за „Интересът клати феса“ мисля според ситуацията.
(следва)