Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
вчера цяла нощ свири една аларма на кола, може да е мъжката на твоята сойка
Иначе за котките да се оплача. Не смея да си отворя прозорците на балкона, защото 10 котки веднага търчат за храна, понякога идват и без да отварям, достатъчно е да застана на прозореца.
Това сигурно е защото котките много обичат да кльопат папагали.

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
Майка ми иска да купи 600 квадрата за тънки пари, но ги няма.
За първи път живота си има спестявания и се самозаблуждава, че е по-добре да ги "инвестира" в земя ( трябваше да я питам каква възвращаемост очаква),и да живее още 4-5 месеца в лишение, работене на две работи - едната 8 часа дневно, другата - в останалото време нон стоп и ми обясня:
- тъкмо ще съм мотивирана по-бързо да изкарам парите
Казах й :
- тъкмо ще се мотивираш да се разцепиш от работа, да нямаш стотинка дори и в кредитната карта, и да се ограничавате с баща ми и за храна.

Жена, къде са ти мечтите ? Кога ще отидете с баща ми на ексурзията в европа, която отлагате от миналата година? Не ти ли липсва да седнеш и да прочетеш книга, която няма общо с работата ти ? Без да мислиш за работата ти? Да си намеш квартира на морето и да си превеждаш от там? Кога?

Заблудена е, че мижавите 850 кинта които и дават на фултайм работата й гарантирали сигурност.
Да, ама ако тези 160 часа на месец, които ги работи там, ги вкарваше в превеждане ( от което докарва още към 1.5), ще изкарва и повече.

И само ми обяснява - аз окончателно напускам, от 2016-та Март, решила съм го, ще кажа на шефовете ми ... Така напуска от 2г. насам.

И ми казваше в началото - аз съм с такива стари разбирания, че трябва парите да се държат в имот.
Аз й казах, че като си е със старите разбирания, ще си стои бедна и нещастна в новия свят.

Казах й и че когато купува неща, от които няма нужда, ще й се наложи да продава неща, които наистина й трябват.

И също, че напусне ли работа НАЙ-НАКРАЯ, първите 2 седмици ще е в шок и после животът и ще започне да се променя.

Съсипват я на постоянната й работа, за никакви пари, и трябва да става в 4 и да ляга 12, за да може да превежда.

А, и й казах, че - пари не е изкарала от сигурната й работа, а от това, което обича да прави ( превеждането )

И баща ми, и баба ми и дядо ми, и един нейн приятел, са супер спрели да й позволят отново да вземе назаем пари + кредит, за без причина.

Майка ми е много интелигетна жена, обаче тази прищявка с тази земя няма да я бъде.
Не може за първи път в живота си да не си на минус и веднага да искаш да станеш отново.
Лошо ми е.

// в момента я моля да напусне работа през септември, и ако няма доходи, да й плащам лизинга на колата, не мога да оставя да се мъчи така, ако мъжете около нея могат. ( баща ми, дядо ми, приятели )

едит: Просто иска да е винаги нещастна, не мога да се занимавам с нея, и няма да й говоря докато не напусне проклетата работа, съжалявам.

Писна ми от цялото ми семейство, които искат винаги да са нещатни и са винаги нещастни, ето, смилам й всичките й възможности като избор, давам й нещо, което никой не й е дал и на мен никой не ми е дал - свобода на избор и безвъзмездна финансова сигурност - и тя ще стои, и ще ми се перчи. ами не. В момента мразя всички хора, които само се оплакват, но истината е, че те сами си правят животът такъв

И ми се искаше някой около мен да имаше тази възможност и да ми каже - напусни работа, прави каквото харесваш и не се притеснявай.
В случая не разбрах къде е драмата,ако това пряко не те засяга теб,защото както на теб например би ти било неприятно да ти дават наклон така и ти попринцип би трябвало да се въздържаш от това да даваш наклон на някого. Решила е да купи земя.Ами щом това и е мечта да купува.Стига да не те задължава да я копаеш,чистиш и садиш и ако не го направиш да се цупи и да те храни. Била искала да си държи парите под формата на имоти.Ами хубаво,нали не иска да ги превърне всичките в алкохол.Не искала да напуска старата си работа,а била взимала малко пари.Ами може пък да е решила,че на този етап са и достатъчно,а и вероятно още не е готова да търси нещо ново или не и се занимава с това,което и предлагаш ти за работа,а иска да си го практикува само като хоби.