- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Кой е най-добрия начин за самоубийство?
Да промениш себе си не означа непременно да подложиш тялото си на определени упражнения. Да не говорим, че тренировките вървят за ръка с храненето и т.н. Като за начало трябва да промениш начина си на мислене. Докато ти не погледнеш на себе си по различен начин от този в момента, няма как да очакваш и другите да го направят.
Няма как мотивацията ти да е убита, тъй като ти изобщо нямаш такава. Не може нещо, което въобще не съществува при теб да е убито.
А относно разочарованието и т.н. може да си сигурен, че не си единственият, няма и да бъдеш. Просто приемаш прекалено тежко нещата, защото имаш много ниска самооценка. Ще ти цитирам нещо над което искам да се замислиш "Не е важно колко красив си, важно е да намериш същият изрод, като теб". Това важи за теб, за мен, за всички останали.
И може да прозвучи доста тривиално и знам, че си го чувал много пъти, но има хора - обезобразени, без семейства, изнасилени, опетнени и т.н. и не са се предали. Винаги може да бъде по-лошо. Най-лесно е да кажеш "аз се самоубивам".
Вместо да си казвам, мале колко много имам! Има хора които нямат и това. - Вместо това гледам хората които имат повече от мен. В фейса гледам хора които понавам още от училище, те си имат пари и КРАСИВИ приятелки. Те са олигофрени и лицемери, а аз съм кротък мил и нежен. Защо те имат повече от мен? С какво съм заслужил това? Винаги когато се опитвам да се сравня с някой по зле от мен се сещам за тях.
И като имат пари, какво? Като имат красиви приятелки, какво? Много повърхностно гледаш на нещата. Казваш го все едно красотата и парите са най-важните, нима? Вземи се стегни и излез от тази черупка в която си се затворил. Намери си работа, една, две, три, петнайсет смени, ако трябва, докато намериш нещо, което ще ти е интересно. Ще срещнеш хора и лоши и добри, всякакви. Все някъде там има някой човек, който ще е твоят човек. Ще се сблъскаш с злоба, с много злоба, ще се бориш няма как. Това е живота.
Най-лесно е да имаш някой там да ти дава - мама, тати, баба, дядо, който щеш. Не си малък, здрав си, прав си, стягай си гъза и си докажи, че и сам можеш.
Ти какво си мислиш, че на всички им се дават пари на готово ли? Че всички си имат някой, който да им държи ръката и да им подава кърпички, когато не са на кеф? Я стига глупости. Не си мисли, че си единственият, който трябва да се справя с живота сам и няма близки до себе си, по една или друга причина. Единствената разлика между теб и всички, като теб е, ниската ти самооценка и нежеланието ти да се бориш.