.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 444

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pos7_ Виж мнението
    След дълги размисли , стигнах до извода, че може би Бог наистина съществува. Кой е създал всичко? Големия взрив? Как от нищото ще стане нещо?Създаването на вселената е описано в библията , точно така както и учените ни казват.Това много ме шокира и замисли. Защо сме тук? Не мисля, че хората сме плод за еволюция. Ние сме отделен вид, нямаме почти нищо общо с животните. Имаме различни емоции за разлика от тях. Смеем се, плачем, неща които те не могат никога да изпитат. Дали наистина живота на земята , не е просто един тест за нашите души. За това какви сме и дали заслужаваме следсмъртен вечен и щастлив живот.
    и животни са изпитвали такива неща като радост, щастие, любов, тъга, скръб, и пр.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и животни са изпитвали такива неща като радост, щастие, любов, тъга, скръб, и пр.
    Комунист, червен заслужаваше анатема и си я получи.

Според Светата Църква животните нямат душа.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Комунист, червен заслужаваше анатема и си я получи.

Според Светата Църква животните нямат душа.
    някои животни имат душа, докато други може и да нямат - това е написано дори и в Библията, ето някои примери:

"И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така." Битие 1: 24,

"Валаам стана на сутринта, оседла ослицата си(т.е. своето женско магаре), и отиде с моавските първенци. Но Божият гняв пламна за гдето отиде; и ангел Господен застана на пътя пред Валаама, за да му се възпротиви; (а той яздеше на ослицата си, и двамата му слуги бяха с него). И понеже ослицата видя, че ангел Господен стоеше на пътя с гол нож в ръка, ослицата се отби от пътя и отиваше към полето; а Валаам удари ослицата, за да я оправи в пътя. Тогава ангелът Господен застана на един нисък път между лозята, дето имаше преграда отсам и преграда оттам край пътя. И понеже ослицата видя ангела Господен, облегна се към зида и притисна Валаамовата нога до зида; и той я удари пак. После ангелът Господен отиде още напред и застана на едно тясно място, гдето нямаше къде да се отбие ни надясно ни наляво. И понеже ослицата видя ангела Господен, тя падна под Валаама; а Валаам се разлюти и удари ослицата с тоягата си. Тогава Господ отвори устата на ослицата, и тя рече на Валаама: Що съм ти сторила та ме биеш вече три пъти? А Валаам рече на ослицата: Защото се подигра с мене. Ах, да имах нож в ръката си! сега бих те заклал. И ослицата рече на Валаама: Не съм ли аз твоята ослица, на която си яздил през целия си живот до днес? Имала ли съм навик друг път да ти правя така? А той рече: Не. Тогава Господ отвори очите на Валаама, и той видя ангела Господен стоящ на пътя с гол нож в ръката си; и преклони глава и падна на лицето си. И ангелът Господен му каза: Ти защо би ослицата си вече три пъти? Ето, аз излязох да ти се съпротивя, защото пътят ти не е прав пред мене; и ослицата ме видя и се отби от мене, ето, три пъти; ако да не бе се отбила от мене, до сега да съм те убил, а нея да съм оставил жива." Числа 22: 21-33,

"каквото постига човешките чада Постига и животните: една участ имат; Както умира единият, така умира и другото; Да! един дух имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното, Защото всичко е суета. Всички отиват в едно място; Всички са от пръстта, и всички се връщат в пръстта. Кой знае, че духът на човешките чада, възлиза горе, И, че духът на животното слиза долу на земята?" Еклесиаст 3: 19-21,

"И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят Исуса, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота? Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден. Тогава казва на човека: Простри ръката си. И той я простря; и тя стана здрава като другата." Матей 12: 10-13,

"Всяка плът не е еднаква; но друга е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите." 1 Коринтяни 15: 39

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си