Иезек.
14. Ти беше помазан Херувим, за да осеняваш, и Аз те поставих за това; ти беше на светата Божия планина, ходеше посред огнени камъни.
15. Ти бе съвършен в пътищата си от деня, когато бе сътворен, докле не се намери в тебе беззаконие.
16. От твоята широка търговия твоята вътрешност се изпълни с неправда, и ти съгреши; и Аз те свалих като нечист от Божията планина, изгоних те, осеняващи Херувиме, изсред огнените камъни.
17. От хубостта ти се възгордя сърцето ти, от тщеславието си ти погуби мъдростта си: затова Аз ще те сваля наземи, ще те предам на позор пред царе. ⇨
и къде пише, че става въпрос за самия дявол?!, виж че пише "херувим", а не "дявола", ето както в Битие 3 се вижда разликата между сатана и херувимите:
"А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал..... Господ Бог... постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота." Битие 3: 1-24
значи в една и съща глава от библейската книга Битие, в която се говори за един и същ случай, а именно за грехопадението, са представени дяволът и херувимите като две различни неща, иначе сатана нямаше да бъде представен там като змия, но като някакъв херувим, така както в последния стих там се говори за херувими(те)...