сърцето ти казва
в смисъл, че ако си образ на нещо, то това, което иска това нещо, няма как да те разрушава.
Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 13:10
Не знам дали си ме разбрал, защото говоря с недомлъвки, на предполагам, защото си умно парче, поне мязаш.
откъде знаеш, че не ме разрушава, ти можеш само да заповядваш, но не знаеш кое ме разрушава, тва си е мой проблем, не подлежи на външен контрол или рационализация.
Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 13:54
Ако ти кажа да се хвърлиш от 666-тия етаж, как разбираш, че това ще те разруши и не го правиш, ако пък го направиш значи си хипнотизиран или си заплашен насила.
Е, ами Бог нито те хипнотизира, нито те насилва, оставаш си с акъла.
демек Бог ти дава закони, но не ти отнема акъла в тях.
аз не знам защо под правила винаги разбираш робство.
Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 14:26
Ама аз не ти казвам да се хвърлиш от 666-тия етаж. Ок представи си че правилата които ти давам са 1 към 1 с правилата на твоя бог, само че добавям едно допълнително правило - да не ядеш шоколад. Ще повярваш ли в мен тогава? Ако не, защо?
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 14:36
от това, което съм написал сам прецени, какво ще направя, няма какво да кажа.
явно не ме разбираш защото логиката ти е много автоматизирана и ръбеста, и ако можеше да се визуализира щеше да звучи като немска реч. (не е случаен и аватара ти)
Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 14:44
Това е ад хоминем, не е аргумент. Ще се съгласиш ли че просто няма разлика между твоя бог, и това ако аз се представя за бог със същите правила и наставления, но само с една малка, незначителна промяна. И в двата случая опира до вяра. И тогава пак питам, защо вярваш в бог, а не в мен? Ти казваш, Бог е в мен и той ми казва вътрешно какво е правилно, и затова аз вярвам в него. Ок, замести Бог с мен, аз ти казвам същото, което ти вече вътрешно знаеш че е правилно, но добавям и още едно нещо - да не ядеш шоколад. Наставления като кръщаване, следбрачен секс, молитва, смиреност и т.н. не са неща които вътрешно всеки човек смята за правилни. Със сигурност не и както примерно всеки човек осъзнава че ако се хвърли от 666-тия етаж ще умре. Значи всичките тия неща ги приемаш на доверие, заедно със останалите, за които си способен сам да отсъдиш дали са правилни или не? И после какво, просто ги хвърляш в общия кюп и казваш - ама аз за всичките мога да отсъдя дали са правилни или не? И това е твоя аргумент? Не става така, сори.
Обясни как трябва да става? Разкажи за твоя начин.
Примерно от къде знаеш, че след смъртта няма нищо, бил ли си там, или вярваш, че е така.
Щото аз вярвам, че има нещо след смъртта, а ти казваш, че си убеден, че няма нищо, от къде си убеден, бил си на оня свят и си се върнал ли, разкажи?
тва твоето сигурно не е вяра? Аз просто си го признавам, а ти не си го признаваш, тва е разликата между атеист и вярващ..
Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 15:06
Ами не можеш да смесваш нещата които вътрешно знаеш че са неправилни и тия които някой външен ти е казал че са неправилни и ти си му повярвал. Разликата е съвсем очевидна - никой не се хвърля от 666-тия етаж (освен ако не иска да умре), но не всеки ходи на църква, кръщава децата си, моли се, пости и т.н. Няма как да смесваш продуктите на практическия разум с тези на чистия разум (тоест този разум, които се отнася до чисто теоретични положения), и после да твърдиш че в цялата тая мешаница изводите от практическия разум в твоята религия, доказват и изводите на чистия разум.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 15:14
Просто си малоумен и не можеш да защитиш нищо от това което казваш. Тъпото в случая не е че вярваш в глупости, тъпото е че религията ти е устроена така че да поощрява вярата ти в глупости. Точно на същия принцип работи и всяка друга религиозна и тоталитарна доктрина - увеличава естествения ти потенциал за илюзии и после ти казва че това е добродетел.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 15:28
Чувствам се добре, от това в което вярвам, поведението ми не е психопатско в обществото - това ли било определението за диктатура, ама тогава нека да е диктатура.
Ако примерно природата налага физически правила ти чувстваш ли се от това в робство, а ако природата няма физически правила и закони, то тогава няма ли да ти се разпадне гъза и ще ти се разтечат червата, нали така, това ли е по-добре.
Дори и да си щастлив то това не е ли по някакви правила, тогава тези правила робство ли са.
Обясни щом това е глупост, кое не е глупости тогава.
Обясни ни твоята супер неглупава реалност.
Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 15:36
когато Бог създал човеците, те не е трябвало да спазват никакви закони, затова Той им казал, че могат да живеят свободно с всяко едно потребление на Рая, но че все пак не трябва да упражняват окултизъм/езотеризъм (или както може да се прочете от Библията не е трябвало да "ядат" от "дървото" за познаване на доброто и злото намиращо се отвъд Рая), Бог е системният администратор на живота/вселената, човекът е потребителят на живота/вселената, и човешкият капацитет е нищожен сравнение с Божия, и поради това и недостатъчен за да може човек(а) съвсем успешно да бъде системен администратор като Бога, това е така защото нито си заслужава да има повече от един системен администратор на живота/вселената (включително и поради фактът че не би било удачно/възможно), нито има нужда от повече от един такъв, затова резултата от това човек да "яде" от "дървото" за познаване на доброто и злото винаги би бил злополучен, защото ако за Бог е съвсем естествено да бъде системен администратор на живота/вселената, то "яденето" от "дървото" за познаване на доброто и злото е единствено окултизъм, езотеризъм, идолопоклонство и въобще сатанизъм за човека, обаче "тъмнината" се явила под формата на (т.нар.) сатана и измамила и прелъстила човеците да започнат и продължат да "ядат" от забраненото "дърво" възползвайки се от момента докато Бог бил в по-дълбока фаза на сънно състояние, така те се превърнали в окултисти, езотерици и идолопоклонници, и си създали човешка(666) религия/духовност("препаската", с която всеки от тях се "покрил"), така "грехът"(системата на злото) влезнал в света, и "смъртта"(влошаването) също влезнала в света чрез греха, и цялото човечество се оказало обзето/засегнато неблагоприятно от "тъмнината", някои като служители на греха и смъртта, други като жертви, поради това се наложило въвеждането на официален завет с закон и заповеди, така щото всички човеци да бъдат доведени до послушание, затова Бог казал, че не трябва да се върши духовно беззаконие, нито е редно да се причинява зло на ближния(съжителя/съгражданина/брата), не само духовно, но и физически, и въобще по какъвто и да е начин, защото Бог все още бил в състояние на сънност, и предвидил, че пълното Му събуждане може да се забави, особено ако няма достатъчно Негови истински последователи, поклонници и духовни служители, които своевременно да Го събуждат и събудят напълно
Исус не е просто човек, но Господ, всъщност единственият истински Господ/Христос, т.е. вторият в Божествената йерархия след Бог Отец, затова и е наричан "единородният първороден Божий Син", защото е единственият такъв, никога не е имало втори такъв, нито сега има такъв втори, нито ще има, това означава, че Христос, Исус, не е просто човешко същество, но е с една глава по-горен от човеците, понеже и именно към Него в началото Бог Отец се обърна(л) с думите "Да създадем човека(потребителя) по Нашия образ, Наше подобие"(Битие 1:26), което ни дава да разберем, че Христос е асистент/помощник системен администратор на живота/вселената, след като и се явява (като) втори творец/създател, затова и е писано:
"желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог." 1 Коринтяни 11: 3,
затова и самият Той е казал:
"прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света..... защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 5-24,
"Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,
и за Него е писано още:
"убихте Началника на живота. Но Бог Го възкреси от мъртвите, за което ние сме свидетели." Деяния 3: 15,
"наистина беше предопределен преди създанието на света, но се яви в скончанието на времената за вас" 1 Петрово 1: 20,
"както ни е избрал в Него преди създанието на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов;" Ефесяни 1: 4,
"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете, Който, бидейки сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество, и държейки всичко чрез Своето могъщо слово, след като извърши [чрез Себе Си] очищение на греховете, седна отдясно на Величието на високо, и стана толкова по-горен от ангелите, колкото името, което е наследил, е по-горно от тяхното. Защото, кому от ангелите е рекъл Бог някога: - "Ти си Мой Син, Аз днес Те родих"; и пак: "Аз ще Му бъда Отец, и Той ще ми бъде Син"? А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели". И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък"; А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове; И скиптърът на Твоето царство е скиптър на правота. Възлюбил си правда, и намразил си беззаконие; За това, Боже, Твоят Бог Те е помазал с миро на радост повече от Твоите събратя". и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето; Те ще изчезнат, а Ти пребъдваш; Да! те всички ще овехтеят като дреха, И като одежда ще ги свиеш, И те ще бъдат изменени; Но Ти си същият, И Твоите години няма да се свършат. А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 1-14
във втория въпрос намекваш, че всеки би могъл да се яви и да излъже, че е Бог, Господ, или др. подобно, и да представи учение с закони/заповеди и да се опита да го наложи на всички или на максимум брой хора, и за съжаление досега наистина е имало/имаше много такива лъжехристи и лъжепророци, които успяха да заблудят мнозина, както и самият Христос е предупредил още преди 2 хилядолетия, че може да стане, понеже сам Той е казал, че единствено Той е Христос/Господ, и че (поради това) всеки друг такъв, който се е явил преди Него е (бил) фалшив/лъжлив, а също и че всеки друг такъв, който се яви след Него ще бъде фалшив/лъжлив:
"Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха." Йоан 10: 8,
"ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните." Матей 24: 24
затова и Св. Ап. Йоан е написал:
"Кой е лъжец(т.е. лъжепророк), освен оня, който отрича, че Исус е Христос(т.е. че Исус е единственият истински Господ)? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца." 1 Йоаново 2: 22-23
във третия въпрос намекваш за това че някои вярващи може би са били лековерни/лекомислени във вярата, и за съжаление наистина е било/беше така, затова и ние двамата свидетели на истинския Господ Бог сме тук за да свидетелстваме за тези неща, така щото неправедните вярващи да се покаят, и човеците да разберат, че причиняването на зло ближнему никога не е съвършено добро, защото голяма част от съвременните вярващи/поклонници/духовни/религиозни спекулираха с тези неща, и имаше доста ереси, обаче човек не трябва да отвръща на злото със зло, но злото трябва да се побеждава с добро, например можеш да кажеш на неправедните да се поправят като посочиш грешките им, и можеш в това отношение да действаш с кротък дух...
"ако падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с кротък дух; но всекиму казвам: Пази себе си, да не би ти да бъдеш изкушен." Галатяни 6: 1
ето например как ние двамата свидетели говорим за тези неща без да осъждаме или налагаме когото и да било от човеците
|
|
v
Последно редактирано от npp : 11-05-2015 на 18:04
(между другото) въпросът ти в послеписа е много добър въпрос, наистина не свободата е причина за грехопадението, злините и страданията, но духовното беззаконие, а впоследствие и другите/останалите беззакония/престъпления, защото ако свободата на човеците в Рая им бъде отнета, то тогава това няма да бъде Рай, но очевидно е, че става въпрос за нещо друго, например по-скоро за това че свободата не бива да бъде употребявана за неправедни цели/работи, отколкото за самата свобода
"внимавайте да не би по някакъв начин тая ваша свобода да стане спънка на слабите." 1 Коринтяни 8: 9
един Бог Отец, Небесният, един Господ/Христос, Исус, един Дух, Светият, една вяра, правилната, едно официално писание, Библейското, един народ, от където Бог започна своята мисия на земята, израил... - от всичко такова има само по едно
Не знам доколко това, което проповядвате е истина, не знам дали е валидно спрямо посланията в Библията, но това няма значение за мен. Интерпретацията ви е логически издържана, което си пролича в това че не се затруднихте да ми отговорите, макар началната точка да е ирационална. А всъщност ако приемем че любовта към ближния, а не непременно вярата, е отправната точка то това е достатъчно рационално. Посланието е разумно, дори и за невярващите. Мерси за отговора нпп.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 20:20