.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 141
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Ти не усещаш физическа болка идиот такъв, ти усещаш психично отражение на физическа болка - нещо което при животните го няма.
    А на бас, че, ако ти отрежа крака и отрежа крака на някоя котка, реакциите ви ще са едни и същи.

Мега фен
    Няма да са им едни и същи, той ще припадне мното преди котката, което означава, че котката е по-голям мъж от него.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Има и друга логика, има много хора, които в живота си се превързват към животните (както например ти си превързан към апартамента си и затова не го запалваш) и от там, когато ти причиняваш страдание на животни, то все едно и на тях им причиняваш страдание от възмущение, а тези хора имат съзнание и психика. Следователно ти като знаеш това, ще продължаваш ли да причиняваш страдание на животни, имайки предвид, че това причинява възмущение и страдание и на хора, привързани към животните?
    Той е Отвъд бариерата, така че го боли фара...

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от nqmamNervi Виж мнението
    Не ми слагай думи в устата. Това, което имам предвид е, че по принцип хората, които не изпитват емпатия са психопати в повечето случаи.

Съгласен съм, отчасти. Това, че няма психика, не значи, че не страда, обаче. Аз няма как да знам реално, но голяма част от животните изпитват някакви емоции. Като цяло не ме засяга мен това, не разбирам обаче защо си мислиш, че си по-различен/специален от другите хора?

Нормално е това, което е най-често срещано, не твърдя, че така трябва да бъде.
    Всичко което съществува е нормално, нормално и естествено са безсмислени понятия. Тогава защо намекваш че е патологично. Понеже психопатията и аутизма са патологични термини, и е вярно че при тях има по-малко огледални неврони. Но ти можеш да изпитваш емпатия и без да се идентифицираш с нея, стига да имаш достатъчно ниво на самосъзнание. Отделно цялото схващане за психопатията и изобщо за психичните отклонения е че те са болестни състояния, защото пречат на индивида да функционира в обществото , а това съвсем не е вярно - дори е обратното, особенно за психопатите.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    А на бас, че, ако ти отрежа крака и отрежа крака на някоя котка, реакциите ви ще са едни и същи.
    Ми то и една буболечка да осакатиш реакцията й ще е подобна, защо убиваш буболечки тогава?

Ми то и една буболечка да осакатиш реакцията й ще е подобна, защо убиваш буболечки тогава?
    Убивам, когато ми пречат и няма как да се отърва от тях по друг начин.
    И преди съм го казвал, бих убил и човек, ако се наложи, но не бих убил и буболечка просто ей така за кеф.

И преди съм го казвал, бих убил и човек, ако се наложи, но не бих убил и буболечка просто ей така за кеф.
    Защо не? Не е ли всичко останало което правиш за кеф? А онези неща които правиш/неправиш защото трябва/не трябва - това не са ли същите неща, които ако не ги свършиш става не-кеф, тоест като ги вършиш/невършиш пак е за кеф?
    Убивам, когато ми пречат и няма как да се отърва от тях по друг начин.
    Това е друг начин да кажеш - убивам ги защото ми развалят кефа
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-10-2015 на 22:09

Не ме разбра. Не твърдя, че не бих убил, ако ми е кеф. Казвам, че просто не ми е кеф и смятам за ненормално да ти харесва да убиваш.
    Сега ще започнеш пак с глупостите за бариерите и как нямало нищо нормално и ненормално - ОК, съгласен съм, че са много относителни понятия, но ЗА МЕН не е нормално и осъждам подобни деяния.

Мега фен
    Защо не? Не е ли всичко останало което правиш за кеф?
    Кефът не трябва да е за сметка на страдание на друг, освен ако не е при неизбежна самозащита.

При случая с буболечките е неизбежна самозащита.

Не ме разбра. Не твърдя, че не бих убил, ако ми е кеф. Казвам, че просто не ми е кеф и смятам за ненормално да ти харесва да убиваш.
    Сега ще започнеш пак с глупостите за бариерите и как нямало нищо нормално и ненормално - ОК, съгласен съм, че са много относителни понятия, но ЗА МЕН не е нормално и осъждам подобни деяния.
    Ми хубаво обаче... https://www.youtube.com/watch?v=LuKzt7p-MnM

^А що си мислиш, че на някого му дреме за твоите бариери?
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

При случая с буболечките е неизбежна самозащита.
    Не е никаква самозащита, щот хлебарките няма да те изядат. Просто ти пречат, няма как по друг начин да се отървеш от тях и ги убиваш. Не виждам смисъл от лицемерничене по въпроса.

Мега фен

Просто ти пречат, няма как по друг начин да се отървеш от тях и ги убиваш.
    А това не е ли неизбежна самозащита, защото няма друг начин да се отървеш без да ги убиваш?

Не, щото реално не ти застрашават живота.

^А що си мислиш, че на някого му дреме за твоите бариери?
    Явно ти дреме щом си правиш труда да ми отговаряш. Да имаш мнение е лесно, но аз не изказвам мнения - правя изводи на база разсъждения, не на лични пристрастия. Ако не ти харесва, не го чети. Ако не си съгласен, кажи защо (не ми е кеф не е аргумент) или се разкарай.

Мега фен
    Не, щото реално не ти застрашават живота.
    Ми не е сигурно, познавах една жена в едно село, къщата и се беше напълнила с бълхи, не можеше дори да спи като хората, познай, почина!

Те не ти дават да живееш пълноценен живот, а това вреди на здравето.

Явно ти дреме щом си правиш труда да ми отговаряш. Да имаш мнение е лесно, но аз не изказвам мнения - правя изводи на база разсъждения, не на лични пристрастия. Ако не ти харесва, не го чети. Ако не си съгласен, кажи защо (не ми е кеф не е аргумент) или се разкарай.
    Същото важи и за теб.
    Какви са ти разсъжденията? Обясняваш ми как не изпитваш физическа болка, а просто съзнанието ти страда, щото гледа как ти режат крака? Това е бръщолевене, не разсъждение. Абсолютно е безполезно да си чешеш езика с теории, които не важат в действителността. В действителността важи единствено това как възприемаш нещата. Казах ти, съгласен съм с това, че понятия като добро и зло са много относителни и това, което за един е добро, за друг може да е зло и обратното... Обаче това няма никакво значение, при положение, че на практика за по-голямата част от хората, включително и мен, важат някакви общи правила и норми.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    О, ти не можеш да се дистанцираш от чувствата си, защото си плеб и затова аз съм виновен. Емпатията е ирационална, просто група неврони в мозъка ти, които не правят разлика между твое и чуждо страдание - Да, визуалните данни от страдание на животно, предизвикват същите неврони на твоето страдание - само дето между двете има качествена разлика, понеже ти имаш психика, а животното действа по инстинкт - така че няма рационална причина да изпитваш нещо, към нещо което не изпитва нищо.... но дефакто го правиш. И ти ми казваш че това е нормално, все едно така трябва да бъде. Ами не трябва, защото поражда филми и филмирани хора, които нямат грам познание какво и защо изпитват и дали има логика в него, а просто му се отдават съвсем естествено и след рационализация преминава в театралничене, даване на мнения и съдене, агресия и цяла камара от техни си филми, които нямат нищо общо с животното, а само с нуждата им да се покажат колко са добри в ролята на морални. И после се тъпчат с пържоли като долните лицемери, каквито са.
    пич животните имат психика даже има психични заболявания при тях и има съответните лекарства
    мога и примери да ти дам от практиката ако искаш
    доказано е че имат дълготрайна памет

тия дето ги говориш са пълни глупости
    Последно редактирано от haritov : 11-10-2015 на 23:49
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    доказано е че имат дълготрайна памет
    Условните рефлекси не са памет. Памета е волева, можеш да извикаш в съзнанието си образи, без да е наличен външен сетивен стимул. Само дето животните нямат нито воля, нито съзнание, а оттам нямат и психика, поне не пълна. Очаквам примерите ти да са малоумни, но все пак давай, като имаш предвид, че мозъчните заболявания, водещи до промяна в обичайното поведение, не се считат за психични.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-11-2015 на 01:38

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Докторчето е абсолюно прав за всичко казано за човека, но доколко верни са твърденията за животните - нз. Чакаме хари да каже какъв е механизмът за предаване на болков усет, как рефлектира и какво е отражението му.

Мега фен Аватара на skatew
    Ти не усещаш физическа болка идиот такъв, ти усещаш психично отражение на физическа болка - нещо което при животните го няма.
    хахах нимоа
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Условните рефлекси не са памет.
    А какво е паметта тогава?
    Ще изчакам да ми обясниш ти преди да ти опонирам
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients

Град
    системата дегоба
    Условните рефлекси не са памет. Памета е волева, можеш да извикаш в съзнанието си образи, без да е наличен външен сетивен стимул. Само дето животните нямат нито воля, нито съзнание, а оттам нямат и психика, поне не пълна. Очаквам примерите ти да са малоумни, но все пак давай, като имаш предвид, че мозъчните заболявания, водещи до промяна в обичайното поведение, не се считат за психични.
    за прост пример ти давам депресия след смърт на стопанин
    или депресия след смяна на жилище

и кажи ми защо 100% от животните като стигнат на 100 метра от клиниката започват да треперят и да се дърпат?

дали нямат някакъв спомен? като не 100% идват всеки ден

куче или котка в домашни условия чува думата ваксина,лекар,клиника и тн и се скрива под леглото и не искал да излезе
    ето как рефлектира върху тяхната психика болката която им причиняваме чрез инжекцията
    куче което усети ли че има някаква болка се качва на масата в дома и ляга на нея (животните ги лекуваме на маса)

дали не осъзнава че като го качим на масата му помагаме?

това са неща които не са заучени от който и да е

и още мога давам

а ти ми отговори защо има препарати за животни с психични заболявания?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    Докторчето е абсолюно прав за всичко казано за човека, но доколко верни са твърденията за животните - нз. Чакаме хари да каже какъв е механизмът за предаване на болков усет, как рефлектира и какво е отражението му.
    нервната система при животните е устроена по същия начин

сега ще ти каже, че това надграждане на условни рефлекси е коренно различно от паметта и животното не изпитва болка

Стреляйте животни, те са примитивни ! Също деца до 2 годишна възраст и бавноразвиващи се хора, те не осъзнават болката

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си