- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Убих котка май?
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-11-2015 на 22:22
Ако бях М***, в момента щях да правя вуду кукли на всички пишещи в темата.
Симулация, ами ти целия си живот на симулация ли ще го живееш. Или ти си от ония "приятни" хора дето уж ти казват "здрасти", ама отвътре си викат "ух да ти таковам таковата". Докторе не очаквах, че точно ти ще паднеш на нивото от Биг Брадър. Мислех, че ти откровено ще псуваш и риташ всеки когато получиш мотив, а ти си щял да симулираш.
Последно редактирано от defender : 11-11-2015 на 22:41
За мен не са важни емоционалните жестове, които хората търсят и обменят. Не са толкова важни и съответните облаги от тая "мимикрия" - човешкото битие, както в социалните, така и в индивидуалните аспекти, за мен си остава енигма, която предоставя огромно поле за изследване и наблюдения. Това ми е основния мотив за социална интеракция.
Между другото и ти симулираш, но вярваш в симулациите си, защото действаш с илюзията, че ролята ти е равнозначна на това кой си ( или изобщо че има роля, която да наричаш Аз)
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-11-2015 на 22:58
искаш да кажеш, че аз симулирам, но приемам, че ролята, която симулирам е истинското ми аз. Нещо такова ли?
Последно редактирано от defender : 11-11-2015 на 23:09
Работата е такава че състоянията в които се намираш, и съответно техните поведенчески проявления, изобщо не могат да се приведат под общия знаменател на АЗ. Илюзия е че си личност (една конкретно), затворена в ограниченията на физическото си тяло, и която взима осъзнати и целенасочени решения, съобразени с тая личност. Нито имаш толкова пълен контрол, колкото си мислиш, нито поведението ти идва от един, осъзнаван източник - а идва от много и качествено различни части на психиката. Не случайно, някой като се афектира, поведението му рязко се променя, и често мисли и казва неща, които не би си и помислил да каже в обичайно състояние. Може да се каже че във всеки един момент ти си качествено различна личност, ако изобщо може да се използва това понятие, и единствената "реалност" на Аза, е само тази, която произтича от вярата че Аза съществува.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-11-2015 на 23:17
първо, аз мога да излъжа ума си, че съм Батман, но не мога да излъжа сърцето си, дали това съм наистина аз.
второ аз не се друсам с фантастика, а напълно си давам сметка за реалността.
Ако мислиш че православието и нещо като ню ейдж надрусване с позитивно мислене извън пределите на реалността, ми лъжеш се.
ебаваш се, защото мислиш, че рационалността идва от ума ли?
Не е жива , но ако беше, щях да реагирам. Не защото ми е майка, а защото годините съвместно съжителство все пак създават някакъв афинитет. Пък и защото беше интересна и интелигентна жена. Но ако си да речем с някой от роднините, към които нямам абсолютно никакво отношение, тогава да, не бих реагирал.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-12-2015 на 00:13