.
Затворена тема
Страница 36 от 95 ПървиПърви ... 263233343536373839404686 ... ПоследнаПърви
Резултати от 876 до 900 от общо 2365
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Когато вдигаш минималната работа заплата, без реално повишение на БВП, ти просто закопаваш частния сектор. Аз ако имам 4 човека на 3лв. и утре ми кажат - минималната заплата става 450лв.. Ми единия ще си ходи... И ето ти още безработица. Докато се раздават пари за щяло и нещяло, вместо да се инвестират в неща които след време биха повишили БВП.
    Това програма за саниране е поредната глупост. "Удобни" фирми ще си вземат поръчките, естествено със съмнително качество на строително-монтажните работи, нито енергийната ефективност, която са искали е постигната, нито се знае колко ще издържи цялото това нещо, преди да падне и да убие някой. А тия които живеят в къщи? В моя град мнозинството е в къщи. По селата блокове няма. Всички блокове ново стройтелство, нямат нужда от това също.

Тая програма за младежката безработица - държавата поема част от заплатата, а фирмата другата част, всичко ок, гледам в доста обяви я има, ето това за мен е по-смислен разход на пари. Фирмата рискува по-малко, тя пак е вложила пари в теб, но не толкова много, колкото без тая помощ. Държавата е осигурила работно място на някой, а ако си кадърен, тая фирма ще те наеме за постоянно, рядко някой би изгонил човек, който си върши работата.
    n00bs

Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Звучиш като някой рекетьор, защо трябва да караш насила хората, все едно ги удряш с камшик. Тва твоето е май концлагерска философия.
    За мен всеки здрав човек, в работоспособна възраст, трябва да работи, ако не му се работи, да си намери начин, сам да си изкарва доходи, в рамките на закона, а ако има много пари по дефаулт, жив и здрав, да си ги ползва със здраве. Ако иска да се съблича пред камерата за пари, аз съм ок с това, това е неговия избор, но не е нормално да стоиш, без да си търсиш работа и да врещиш, как държавата не й пука за теб, не ти давали пари. Докато се раздават без причини, едни мургави ще си живеят, както и част от белите, white trash - любим израз за такива, на български не звучи така силно.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Казах ти, който иска висок стандарт, като тебе, нека да работи, който не работи обаче не трябва да умре като скот и да бъде лишаван от най-нужни неща, като ток, хляб и подобни.
    Аз не искам висок стандарт, аз искам средна класа. Точно заради такива, които не плащат ток и вода, средната класа им го плаща. На богатите не им пука за 150лв. ток. И на мен нямаше, ако правех 5к+ на месец. Не може едни да се лекуват безплатно, а другите да си плащат, а от техните пари да се лекуват и безплатните.
    n00bs

Мега фен
    Частник оставя село без гробище
    "Ако до 17.30 часа утре община Сатовча не намери 100 000 лв. и поне 2 дка свободна общинска земя, с. Фъргово остава без гробище и жителите ще трябва да погребват близките си в дупки в дворовете на къщите."
    http://www.novini.bg/news/322428-%D1...%89%D0%B5.html

ПП: yakuza, тва да не си ти бре?

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Когато вдигаш минималната работа заплата, без реално повишение на БВП, ти просто закопаваш частния сектор. Аз ако имам 4 човека на 3лв. и утре ми кажат - минималната заплата става 450лв.. Ми единия ще си ходи... И ето ти още безработица. Докато се раздават пари за щяло и нещяло, вместо да се инвестират в неща които след време биха повишили БВП.
    Това програма за саниране е поредната глупост. "Удобни" фирми ще си вземат поръчките, естествено със съмнително качество на строително-монтажните работи, нито енергийната ефективност, която са искали е постигната, нито се знае колко ще издържи цялото това нещо, преди да падне и да убие някой. А тия които живеят в къщи? В моя град мнозинството е в къщи. По селата блокове няма. Всички блокове ново стройтелство, нямат нужда от това също.

Тая програма за младежката безработица - държавата поема част от заплатата, а фирмата другата част, всичко ок, гледам в доста обяви я има, ето това за мен е по-смислен разход на пари. Фирмата рискува по-малко, тя пак е вложила пари в теб, но не толкова много, колкото без тая помощ. Държавата е осигурила работно място на някой, а ако си кадърен, тая фирма ще те наеме за постоянно, рядко някой би изгонил човек, който си върши работата.
    Брех, аз тази думичка ''система'' и ЕС, що ги слагам? За да ме изкарваш от малоумните, дето не знаят, че за бизнеса му е необходима евтина работна ръка, както и че нискоклалифицирания труд е евтин, защото е най-многоброен!

За да се подобри минималната заплата, държавната икономика трябва да е много развита, а това според мен не ние нещо не го постигаме, защото нямаме нито родно индустриално производство, нито стриктен контрол от една страна, а от друга целия тъп капитализъм и ЕС е на този принцип. Пък да не говорим, че във всичко сме смилани от конкурентните хубави западни стоики бла и вече нямаме и научен потенциал.

А гипсокартоните по блоковете поне ще намалят домакинските разходи за отопление и ще направят градовете по привлекателни за окото на туристите.

Град
    Niggaland
    Да, потока от туристи в Кърджали, по време на избори, ще се радва да види санирани панелки. Тук масата туристи са или от бивши комунистически държави, които са свикнали с панелки или от алкохолизирани младежи, които изобщо не се вясват в град с панелки.
    Нямам идея какво искаш да кажеш с "За да ме изкарваш от малоумните"... За човек с претенции за "казарми", имаш доста неясен изказ.
    Аз казвам, че за мен не е решение да се раздават безцелно пари, а ти ми говориш за промяна на система, без да казваш в какво се изразява тая промяна. Ти просто пишеш, за да си написал нещо.

А за това гробище - да са си уредили документите навреме. Докато има балъци, ще има и тарикати, стара максима.
    n00bs

Да, потока от туристи в Кърджали, по време на избори, ще се радва да види санирани панелки. Тук масата туристи са или от бивши комунистически държави, които са свикнали с панелки или от алкохолизирани младежи, които изобщо не се вясват в град с панелки.
    Нямам идея какво искаш да кажеш с "За да ме изкарваш от малоумните"... За човек с претенции за "казарми", имаш доста неясен изказ.
    Аз казвам, че за мен не е решение да се раздават безцелно пари, а ти ми говориш за промяна на система, без да казваш в какво се изразява тая промяна. Ти просто пишеш, за да си написал нещо.

А за това гробище - да са си уредили документите навреме. Докато има балъци, ще има и тарикати, стара максима.
    Доколкото се вижда - всички пишат за да си чешат пръстите, защото всички знаят, че никой от управляващите не ги слуша в тоя форум.
    Аз се съгласих, че не трябва да се плаща за без труд, но и повдигнах нова тема.
    Ако знаех конкретно как се предлага и сътворява друг тип държавана и световна система можеше вече да са ме гръмнали, нямаше да си пишем дори, щото щях да съм по работа хаха, но и много пари се искат, за такава работа.
    Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици.

Град
    Niggaland
    "Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици."

А моето е, че не трябва да сме с никой и да поддържаме неутралитет, в стремеж към максимални ползи за държавата. Ако Америка ни дава пари за развитие на стадион Х, приемаме ги, ако ЕС ни дават пари за пътища, приемаме ги, ако Русия ни предлага отстъпки за газта, приемаме я.
    Аз лично бях силно за идеята ЕС, в началния и вариант, въпреки че той трудно може да се предложи между държави с толкова голяма разлика в стандартите. Да сме заедно, за да имаме шанс като икономически съюз. Само че ЕС отдавна излезе извън рамките на чисто икономическите решения и тръгнаха да оправят наляво и надясно държави извън ЕС.
    В момента съм за това да стоим в ЕС, въпреки че до евро програми се уреждат основно "наши" фирми, има и такива които са успели да извлекът ползи. А парите които вземаме от ЕС, няма кой друг да ни ги даде. Свободата на движение - аз живея на 30км. от границата с Румъния, лятото има много румънци по морето, а имам много познати, които работят там, но живея тук. За разлика от преди вече се излиза по-лесно да береш зеле в Англия. Наскоро четох за италиански пенсионери, които са дошли да живеят тук, заради по-евтиния начин на живот от Италия. Без да сме в ЕС, това няма как да стане.
    n00bs

"Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици."

А моето е, че не трябва да сме с никой и да поддържаме неутралитет, в стремеж към максимални ползи за държавата. Ако Америка ни дава пари за развитие на стадион Х, приемаме ги, ако ЕС ни дават пари за пътища, приемаме ги, ако Русия ни предлага отстъпки за газта, приемаме я.
    Аз лично бях силно за идеята ЕС, в началния и вариант, въпреки че той трудно може да се предложи между държави с толкова голяма разлика в стандартите. Да сме заедно, за да имаме шанс като икономически съюз. Само че ЕС отдавна излезе извън рамките на чисто икономическите решения и тръгнаха да оправят наляво и надясно държави извън ЕС.
    В момента съм за това да стоим в ЕС, въпреки че до евро програми се уреждат основно "наши" фирми, има и такива които са успели да извлекът ползи. А парите които вземаме от ЕС, няма кой друг да ни ги даде. Свободата на движение - аз живея на 30км. от границата с Румъния, лятото има много румънци по морето, а имам много познати, които работят там, но живея тук. За разлика от преди вече се излиза по-лесно да береш зеле в Англия. Наскоро четох за италиански пенсионери, които са дошли да живеят тук, заради по-евтиния начин на живот от Италия. Без да сме в ЕС, това няма как да стане.
    Тогава как половината руснаци живеят в ЕС и Америка? Как още от 89-та година се изсели 1 милион от Бг? По-трудно е, но не е невъзможно. Да не говорим, че за да получиш днес немско гражданство например, ти трябват години живот. А за САЩ и днес искат визи.

Неутралитет за съжаление не може да има. Ние като член на ЕС сме длъжни да се потдържаме към общи правила, които ако противоречат на Русия, просто ще ни санкционират. И в допълнение, когато политиците ни са дупедавци, просто изпълняват всяка дума на ЕС. Пълна пародия е, като случая с НАТО и Руся и българските изтребители, които са руски и са обслужвали от Русия. Ами то дойде време, когато НАТО се обърна срещу Русия и сега естествено Полша ще ни ремонтира изтребителите на по-скъпи цени.

Как може да бъдем неутрални и да извличаме ползи от всички, че ние тогава трябва да сме в някакъв световен съюз, а ЕС кво означава тогава? Та нали всеки гледа да завре на противника отзад - това е реалноста.

Европейските пари са толкова малък процент от БВП, добави и нашите дългове, добави и санкциите - излиза, че европейските пари са нищо. Само сме вкарани с чуждите банки в безисходица, като Гърция. По всяко време могат да запорират сметките и край.

Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Пълна пародия е, като случая с НАТО и Руся и българските изтребители, които са руски и са обслужвали от Русия. Ами то дойде време, когато НАТО се обърна срещу Русия и сега естествено Полша ще ни ремонтира изтребителите на по-скъпи цени.
    Цените на Полша са по-ниски, именно това бе основната обосновка.
    Да не говорим, че за да получиш днес немско гражданство например, ти трябват години живот. А за САЩ и днес искат визи.
    Аз не ти говоря за гражданство, а да отидеш и да работиш там. Визата струва пари. САЩ не са в ЕС, че да нямаме визи.

Европейските пари са толкова малък процент от БВП, добави и нашите дългове, добави и санкциите - излиза, че европейските пари са нищо. Само сме вкарани с чуждите банки в безисходица, като Гърция. По всяко време могат да запорират сметките и край.
    "страната ни е усвоила близо 60% от изминалия програмен период. Това е 4.8 млрд. евро по седемте оперативни програми от общо малко над 8 млрд. евро безвъзмездна европейска помощ и национално съфинансиране."

Дали са ни 8млрд., това че ние не можем да ги усвоим е наш проблем. Въпреки всичко сме усвоили 4.8млрд.
    " националната вноска на България възлиза на 398 400 649 евро", вадим вноската и пак ни остават малко под 4.5млрд
    БВП на България в евро - 42.01млрд., значи те ни предлагат малко под 20% от БВП-то, а ние усвояваме малко над 10% от бвп-то си. Нека ти го кажа така годишния растеж на Китай в момента е 6.9% за да придобиеш някаква престава, колко значим е тоя процент, но вината е изцяло в нас, като манталитет и като държава. Чуждите банки пък какво общо имат, видяхме ги българските колко са, разликата е, че чуждите банки са към ЕЦБ и спазват реална капиталова адекватност. Никоя банка няма да ти запорира сметката ей така, защото и е кеф. Не се научихте, че на пазара има един фактор - репутация, а тя, особено в България, в банките, е много крехка. Борбата за клиенти е толкова голяма, че никой не иска да те изпусне.
    Ние като член на ЕС сме длъжни да се потдържаме към общи правила, които ако противоречат на Русия, просто ще ни санкционират.
    Това изречение е толкова сбъркано, че е обидно за мен, изобщо да общувам с теб. Ето какво се разбира, ние поддържаме общи правила (представи си, ако имаше дума от сорта на - придържаме) и ако тия правила вредят на Русия, ЕС ни санкционира. Разбрах ли какво искаш да кажеш - да. Какво говорят такива изречения за теб (те са системни) - кофти неща.
    Швейцария как спазва неутралитет толкова време? Когато си стабилна държава, със стабилна икономика, всеки иска да навлезе на твоя пазар, защото се очаква, че има ръст на икономиката, а това означава, че и те ще имат ръст на печалбите, навлизат фирми от Русия, Америка, Германия, те откриват нови работни места, дългосрочни инвестиции, за сметка на печалбата, която ще извлекът всяка година, а вероятно и много хора биха си отворили тук фирми, ако не бе такава бюрократщина, защото данъците са едни 10%. Най-големите компании в Америка, не плащат данъци там, а предпочитат други страни.
    n00bs

Твърдиш, че е по-добре да бягаш да работиш в чужбина като летен имигрант, вместо да можеш да получаваш стабилни доходи у нас? На това какво му се вика?

Съжалявам, но тези 4 милиярда, които твърдиш, че взимаме, съпоставимо с правилата, които ни налагат като ''демократични свободи'' , раздробяването властта на множество партии, приватизирането на всичко в държавно в частно, колонизацията ни от всякакви американси предприятия, които изнасят печалбата ни, забраната ни да ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската и всички останали екологични и прочие лайна, които съсипват всички бизнес сфери - е по-добре?
    Повярвай, но ако реши някой да се цепи и да сменя нещо - в първия момент ще бъдем икономически блокирани.
    Швейцария добре си е изиграла ролята, на ключово място е и не е в ЕС.

Колкото до последното ми изрчение. Когато ЕС е във Война с Русия, ние не можем да се цепим от ЕС. Примера със санкциите, от които ние най-много загубихме, но защото сме в ЕС - налат ни приетите решения. Ако тръгнем да правим нещо без разрешение просто ни изритват, толкова ли не зацепваш? Но по-скоро, преди на ни изхвърлят, биха ни направили Сирия номер 2.

Не знам в кой свят живееш, но ние ще доживеем промяната, действаме или не.

И да добавя, че Швейцария е в центъра на Западна Европа, разликата е огромна,

Град
    Niggaland
    Твърдиш, че е по-добре да бягаш да работиш в чужбина като летен имигрант, вместо да можеш да получаваш стабилни доходи у нас? На това какво му се вика?

Съжалявам, но тези 4 милиярда, които твърдиш, че взимаме, съпоставимо с правилата, които ни налагат като ''демократични свободи'' , раздробяването властта на множество партии, приватизирането на всичко в държавно в частно, колонизацията ни от всякакви американси предприятия, които изнасят печалбата ни, забраната ни да ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската и всички останали екологични и прочие лайна, които съсипват всички бизнес сфери - е по-добре?
    Повярвай, но ако реши някой да се цепи и да сменя нещо - в първия момент ще бъдем икономически блокирани.
    Швейцария добре си е изиграла ролята, на ключово място е и не е в ЕС.

Колкото до последното ми изрчение. Когато ЕС е във Война с Русия, ние не можем да се цепим от ЕС. Примера със санкциите, от които ние най-много загубихме, но защото сме в ЕС - налат ни приетите решения. Ако тръгнем да правим нещо без разрешение просто ни изритват, толкова ли не зацепваш? Но по-скоро, преди на ни изхвърлят, биха ни направили Сирия номер 2.

Не знам в кой свят живееш, но ние ще доживеем промяната, действаме или не.
    Да си видял, да казвам, че е по-добре да работиш навън, отколкото в България? Не се мъчи да ми променяш думите.
    Никой не ти дроби властта на 100 партии, 60% от народа НЕ гласува, това си е единство. И други държави направиха приватизации, просто тук го взеха синове и дъщери на "партията майка", Банев и разни гущеровци за живия пример. Приватизацията стана 17 години преди ЕС. Не виждам какво ти е виновен той. Кажи ми 3 американски предприятия в България, хващам се на бас, че познанията ти за такива се изчерпват с ТЕЦ-а. Лукойл? Руснаци, виваком - 30 и колко процента бяха на руснаци, другите на цецо василев, зад който също са руснаци. Много хора твърдят, че и зад ТИМ са руснаци. А тия тримата са си просто бг пешки.
    "ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската"
    Как хем ограничаваме вноса, хем тя измества българската
    Нормално да има голям наплив на плодове и зеленчуци от други държави, граничим с Турция и Гърция, а там климата е по-добър за целогодишно земеделие.
    ЕС никога не е бил във война с Русия, Русия няма да го позволи най-малкото. Без Европа, трябва да закрият "Газпром". Как разбра, че ние сме загубили най-много не знам, явно са го казали по алфаТВ. Както и никой не е бил изритан от ЕС, това че нашите са се насрали и се държат като кандидат-членове, вместо като членове е друг въпрос. Винаги можеха да искат допълнително пари за компенсация, не само за плодове/зеленчуци. Те и поляците разправяха, че имали еди си колко тона ябълки, ама се оказа, че си фантазират и им отрязаха мераците.
    "10 млн. евро загуби за България заради санкциите срещу Русия", това е преди да ни върнат от ЕС парите за плодове и зеленчуци. Швейцария е центъра, но ние сме външна граница. Швейцария не привлича хора и капитал защото са в средата, а защото са добре уредена държава, която си знае интереса. Те никога няма да влязат в ЕС, защото имат неща които ние нямаме - стабилна валута, ниска корупция, стабилна финансова система. Ако ние си махнем валутния борд и пуснем валутата ни свободно, утре хляба сигурно ще е 5лв.. БФБ е в поза "партер", особено при сегашното управление. Няма значение от европейските индекси дали отиват нагоре или надолу, нашата има собствено мнение, в по-често отрицателно.

Аз промяна в близките 40 години не виждам. Трябва всеки от "онова" поколение да умре, за да се смени властта. В момента ни управлява шофьора на бай Тошо:

"Борисов се похвали на Камерън: Три папи са ме пипали"
    "Борисов: Возех Дейвид на джипката"
    ""Като гледахме апаратурата там и виждам, че страшно ми прилича това на чушка. Обаче си викам "Сега, ако кажа, че ми прилича на чушка, кой знае каква след това интерпретация ще получа. И го питам доктора, викам "Кой е този орган, който така прилича на чушка". И той ми вика: "Ами това е чушка", каза Борисов"
    "Борисов: Който пие ракия, пуши и яде сланина, няма друг да му плаща лечението"

Аз като гражданин на България, се срамувам, че тоя ни управлява, а още повече ме е срам от тия които гласуват за него.
    Последно редактирано от yakuza_ : 12-10-2015 на 19:28
    n00bs

Точно, нещата са вкоренени преди повече години, а именно, че приехме тази сиситема и сега партиите ни са раздробени, а с гласуване нищо не се променя! Явно манталитетът на българинът е такъв и народопсихологията ни изисква някой с твърда ръка като Крум да налага правилата! Не ми променяй и ти изреченията на обратно, казах, че ни забраняват да ограничаваме вноса, и то да не беше само за плодове и зеленчуци, а на всичкото от горе, с наложените изисквания нашите продукти не се реализират на външните пазари, то си е факт. Къде е производството? Малко ли са Тецовете? Я вземи земеделските машини и компаниите? Точно тез транс международни корпоративни монополи доста изтискат хората. А ние точно защото сме покрайнина, не ни имат за нищо. ''онова'' поколения ще умре, колкото и на Запад кралицата им ще умре.

Мега фен
    Аз промяна в близките 40 години не виждам. Трябва всеки от "онова" поколение да умре, за да се смени властта. В момента ни управлява шофьора на бай Тошо:

"Борисов се похвали на Камерън: Три папи са ме пипали"
    "Борисов: Возех Дейвид на джипката"
    ""Като гледахме апаратурата там и виждам, че страшно ми прилича това на чушка. Обаче си викам "Сега, ако кажа, че ми прилича на чушка, кой знае каква след това интерпретация ще получа. И го питам доктора, викам "Кой е този орган, който така прилича на чушка". И той ми вика: "Ами това е чушка", каза Борисов"
    "Борисов: Който пие ракия, пуши и яде сланина, няма друг да му плаща лечението"

Аз като гражданин на България, се срамувам, че тоя ни управлява, а още повече ме е срам от тия които гласуват за него.
    човече, че нали досега ни управляваха Радан Кънев, Москов, Митов, Лукарски, Кунева.

те от кое поколение са

Град
    Niggaland
    Кой ни забранява да ограничаваме вноса, спокойно можем да вдигнем акциза за вносни плодове и зеленчуци, но зимата какво правим, ако ти се ядът домати? Те и така са скъпи. Когато една стока е качествена, тя ще се реализира навсякъде.
    "транс международни корпоративни монополи" междугалактически си изпуснал. Как гугъл, които са най-голямата търсачка в света ти пречат на живота? А майкрософт? Те държат 90% от пазара на ОС в света. Гадни монополисти... Кои са тия земеделски машини и компании собственост на американци, дай ми пример, по твоята логика Италия ни разсипва, защото има доста шивашки фирми от Италия.
    Точно защото сме външна граница сме и в ЕС, и в НАТО. Хърватите, които са по-напред от нас ги приеха едва миналата година. Без нас и Румъния, как ще имат достъп до Черно море? И кралицата ще умре и поколението преди 89-та.
    n00bs

Да не би да използваме трактор Болгар?

И магдоналдс да не забравим.

ГМО вноса

не ме интересува гоогле, щом за 20 години 3 милиона българи избягаха

достъп до Черно море имат и през Румъния, до колкото виждам, пристанищата ни не са потръъгнали.

факт е, че ни държат колкото да има някаква погранична държава граница.

В тази система и 1000 години още няма да се оправим ще видиш!

то не останаха качествени българи дори.

Мега фен
    Ми след 45-години с Русия, и 25 с децата на тея дето бяха с Русия, кво няма да бягат?
    За какво да седят тук, да им се обяснява колко са тъпи и колко е велик съветския съюз ли?
    А за теча на образовани хора от Русия какво ще кажеш, и за тях ли е виновен ЕС?
    Докато има хора като тебе клима, дето единствения им проблем с наведеното положение е посоката, ще има хора, които бягат.
    Не ми трябват на мене някакви малки човечета да ми крадът историята и да се отнасят снизходително на всичкото отгоре.

Тя Русия също мина през пренастройка, беше много насърчавана от САЩ тогава, докато не я изнасилиха и сега е един пустиняк с ядрен арсенал.

Град
    Niggaland
    Русия е в това положение, заради некадърно управление, в началото Путин ги пооправи, но в момента от 2-3 години ги връща назад. Първо с Грузия, после с Украйна. Въпреки това те по-добър от него, вероятно, няма да имат. Путин замине ли, ги чакат големи вътрешни битки за власт, а той сам каза, че няма да е още много време на власт (аз не вярвам да се оттегли доброволно, че иначе вероятно ще го убият, тия които забогатяха покрай него). На негово място бих се мъчил да придърпам колкото мога повече хора да се бият в Сирия, за да не стане както САЩ и Ирак - милиарди долари на вятъра, а сега не могат да се измъкнат от там, защото сами си забъркаха кочината и никой друг не желае да дава някакви особени средства за военни действия там. Всъщност изобщо не бих започвал сухопътна инвазия в Сирия, това означава много жертви и пари. Франция в Либия направи няколко въздушни удара и всичко приключи, никакви жертви, изнесоха се и ги оставиха да се оправят сами. Дори тая година си избраха ново правителство там.
    n00bs

Путин е човекът изправил се срещу империализма на Запада, а Западът се разпада.

Град
    Niggaland
    И как точно запада се разпада?
    n00bs

Разпада се като губи световния контрол пред надигащата се нова Китайска и Руска сила. Конкретно Европа вече е в задънено положение, то само на кредит не става. Влез в някоя библиотека и да си вземи книги по социология и политология, повечето известни автори добре са го описали.

Град
    Niggaland
    Разпада се като губи световния контрол пред надигащата се нова Китайска и Руска сила. Конкретно Европа вече е в задънено положение, то само на кредит не става. Влез в някоя библиотека и да си вземи книги по социология и политология, повечето известни автори добре са го описали.
    Ти излез от тая библиотека (в която ме съмнява да си влизал някога) и започни да следиш световните новини, икономиката на Китай отчита забавяне. Преди седмица в Пекин се издушиха заради замърсения въздух, там проблема с екологията е огромен. Цената на петрола днес поглеждал ли си? Русия миналата година имаше бюджет при цена 100 долара за барел, после го коригираха на 70$ след като цената му взе да пада. Днес цената на петрола удари 38$ на барел, което е по-ниско от нивата на кризата през 2008.
    http://www.investor.bg/centralna-i-i...-rubli-190108/

И това е от началото на годината, когато беше 44-45$ за барел.
    n00bs

Това са временни неща, в дългосрочен план Запада е много задлъжнял и в безисходица. Иначе нямаше да прави тези бъркотии по целия свят - Либия, Сирия, Украйна
    Европа е на положението да се моли на Ердоган, па иТурция в Ес, защо? Критично е. Но някои хора са го замисляли това което днес става още преди. 30 40 години.. Това е интересното на науката. Че ние виждаме неща които отдавна са предречени.

Град
    Niggaland
    Това са временни неща, в дългосрочен план Запада е много задлъжнял и в безисходица. Иначе нямаше да прави тези бъркотии по целия свят - Либия, Сирия, Украйна
    Европа е на положението да се моли на Ердоган, па иТурция в Ес, защо? Критично е. Но някои хора са го замисляли това което днес става още преди. 30 40 години.. Това е интересното на науката. Че ние виждаме неща които отдавна са предречени.
    Научи какво значи думата наука...
    Кое е замислено, ти осъзнаваш ли, че в икономиката нищо не може да се прогнозира с точност. В началото на годината едните даваха прогнози, че до края на 2015 петрола ще се вдигне, е той пропадна още. Кога ще научите, че задълженията на държави, които имат стабилни икономики, не са кой знае какво. теглят заем, вкарват го в икономиката, тя нараства и може да поеме нов заем. Те не теглят заеми, за да връщат заеми, както правим ние. Турция не е в ЕС и няма да влезе, поради една проста причина - Кипър. Всяка страна в ЕС, трябва да обяви, че няма претенции към територията на друга страна, член. И запада като е толкова могъщ да бута цели държави (по твоите думи), как така загива в същия момент? Всеки строй преживява промени на 20-тина години, тъй като света се развива и много от старите неща, вече не са валидни. Допреди 20 години, нямаше компютри почти никъде, в момента ги има в телефони, коли и куп други неща.

Тия предсказания ги забрави, правят се предположения и то за период от максимум 10 години, като дори това е много. Навремето Майкрософт решиха да не развиват ИЕ, защото решиха, че интернет няма да се задържи дълго, а бъдещето са компакт дисковете и принтерите. Ето как водеща ИТ компания, се застрелва, ако не в крака, то поне в ръката, едва преди няколко години успяха да наваксат като пуснаха версия 9.

това което искаш ти да стане и това което става, са две корено различни неща, научи се да ги разграничаваш
    n00bs

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си