- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Препоръки за първа кола ?
Преди 2 години купих венто за 2300лв от частно лице, дизел 1.9 тди -90те коня. С първоначалното обслужване, стана 2500лв. Тва беше преди 2 години. Продадох го на познат, още го кара без да е пипнал нещо по мотора, а налива тираджийска нафта. Така че не е невъзможно да се намери нещо добро, дизел и на сносна цена![]()
Интересно защо никой не предложи Сеат. На мен специялно ми харесват като визия и са по евтини а г/д също качество като фоксвагените. Приятно търсене.
Така е, но е рядко и трудно. И е голям късмет също. Повечето собственици не ги поддържат и ги продават за да се отървят от тях, защото поддръжката/поправката им е по-сложна и скъпа. Дизелът не е за всеки.
По-добре направо VW! Двигателите са същите, но за останалите неща по колата VW, си остава по-добро изпълнение
!
Грозен, я разясни малко каква е логиката собствениците на дизели да не си поддържат колите, а тези на бензинки, че и на газ да го правят?
Интересно ми е кое й е по-сложното и по-скъпото. Да речем при TD да е турбината, но при "чист" дизел не виждам кое му е по-скъпото и сложното от бензиновия инжекцион, който е с почти същото устройство.
Заповядайте В Първия Български Сайт За DVD и Blu-ray Обложки
http://bulgariancovers.com/
Когато сегментите на буталата станат за смяна и компресията падне, повечето хора смятат че дизеловата кола е станала за хвърляне... или препродаване, защото на никой не му се плаща такъв ремонт. Аз ако съм нов собственик на стара кола, също не бих я купил в такова състояние и да плащам ремонта.
Дюзите също се запушват от кофти гориво, ама това е белия кахър.
А сегментите на бензиновите двигатели не се износват, работейки при по-високи обороти от дизеловите? Или инжекторите не се запушват, особено на тези, които се карат само на газ?
двоен пост
Последно редактирано от an7raks : 01-20-2016 на 21:10
Honda Civic 5-та генерация. На това съм се спрял аз за първа кола. Чакам да изпадне само някоя читава из сайтовете. 2012 карах курсовете за книжка и от тогава до сега имам/нямам 100км да съм навъртял. За това ще си взема някоя евтина и надеждна кола, като за първа. А Хондата е идеална. Плюс това е прилична кола за тунинг с малко пари.
За какъв тунинг става дума- по двигателя или скапаните брони и спойлери тип "върнете ни пейката в парка"?
Иначе хондичките са добри говоря за сивик мисля, че е 1995 хечбек. Имаше един лаф:
Какви сме ние?
Хондаджии!
Какво искаме?
Да караме хондите!
Защо не ги караме?
Паднаха буталата в картера.![]()
Последно редактирано от gimli : 01-21-2016 на 18:46
Всяка кола си има кусури и се разваля нещо рано или късно. Има си хора които си поддържат колите и все имат проблеми, има го и обратното. Всичко е до късмет. Относно Honda Civic, колата не е претенциозна, гори малко, евтини части и само да си намериш такава без ръжда, всичко останало е лесно.
ппц ного бензинки са на газ и има загар по дюзите,а и повечето които не го знаят се чудят от къде идват проблемите,хубаво е да караш бензинка,особено с гааааааз,да знаеш поне за к'во ще даваш парии
Препоръчвам хонда![]()
https://www.kaldata.com/forums/topic...ло-2000лв/
Първата ти кола най-добре ще е да бъде по евтина и на старо нещо до 3000лв,на бензин и с ръчна ,за да се научиш добре с нея и след това да има смисъл да си купиш скъпа бърза кола.Пък и ако строшиш кола за 2000лв няма да те е яд нали?A,aко строшиш кола за 50 000лв ще те е яд нали?