- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Окей ли е да се смея на такъв тип снимки.
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Нпп, прав си донякъде, като всеки сектант, който приема само донякъде учението на Църквата. Православието е и човешка религия, защото е Богочовешка. По много причини. За разлика от твойта си измишльотина, в която единственият реален човешки елемент си ти.

кое/какво наричаш църква?!, защото някога преди около 2 хилядолетия имаше истинска църква с истинския Светии, Които изгонваха бесовете от всеки срещнат обладан, изцеляваха всеки срещна болен, възстановяваха всеки срещнат сакат/инвалид, и възкресяваха мъртъвци, освен че и проповядваха истинското Божие Благовестие на заинтересованите, като не чакаха хората сами да дойдат при тях, но отиваха да ги търсят като обхождаха света, отивайки от град в град, и ходейки от улица на улица, къща на къща, врата на врата, и т.н., а сега света се напълни с духовни работници/служители, които не вършат нито едно от тези дела, макар и да се наричат църква и светии, те дори чакат хората сами да дойдат при тях, и дори и да отидат, те не ги спасяват приживе, но говорят за някакво спасение след смъртта, което никак не се вижда сигурно, след като не могат да спасят никого както трябва приживе
не съм казал, че само аз съм последовател на истинския Господ Бог, но със сигурност има и много други, макар и без религия/вероизповедане, деноминация, конгрегация, секта, и пр., но със сигурност някъде могат да се намерят и истински църквички, където бесовете наистина са изгонвани от обладаните и болните наистина са изцелявани, лично аз съм срещал такава, освен че и имах възможността да срещна доста добри православни свещеници, които също разчупваха проклятия и благославяха с голяма сила, като така и изгонваха бесовски духове, дори се сещам за един от тях, който оставаше след работно време, и много хора го знаеха и отиваха да ги благославя, като го наобикаляха, а той никога не взимаше пари за това - спомням си, че той ме освободи веднъж от една доста агресивна сатанинска сила...
а аз, без да се хваля със себе си, освен че слушам Онзи, Който наистина е единственият истински Господ Бог, слушам и Неговите истински Светии
Последно редактирано от npp : 03-05-2016 на 09:40