- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- русофилско влияние
русофил
русофоб
все ми е тая за политиката
Това твоете е илюзия, нямаш политическо съзнание.
Лошото тук при нас е, че сме на границата, на прехода на две цивилизации.
Как ще бъдем единни? Дори да се промбваме, след време, когато опре до основни принципи и идеи - ще се разпаднем. Аз имам мой разсъждения, в които съм убеден.
Егото и чувствата винаги са присъствали в определени размери, въпреки че не трябва да се водим по тях. Хората тръгват да правят нещо, което първоначално е обвързано от части с техния живот, среда, развитие. Дори учим това, което искаме да учим, което ни влече.
До колкото виждам всеки се опитва да вкарва логика и да се аргументира, но на някои не им се отдава. А който иска сам може да провери информацията. Само че не става от днес за утре, а се иска постоянство и много четене.
Трябва да имаш стабилна база за сравнение, трябва да разбираш от различните модели.
Истината е, че подкрепям Русия вътрешно, но реално за България нямам добри бъдещни представи. Но не искам да свалям духа. Все пак трябват опити..
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-12-2016 на 18:39
1) Как да те оборя с факти, като ми говориш откровени глупости и се опитваш да ми извърташ думите, както ти е изгодно? За теб държавно и частно е едно и също, което е безумно.
2) Случващото се в Гърция е резултат на собствения им мързел и тарикатщина. Ако ние бяхме получили толкова, колкото те, щяхме да сме много по-добре икономически, независимо от продажните ни политици.
3) Нямам идея някога строил ли си нещо, но очевидно не си наясно с процеса. Повечето жилищни кооперации се строят от малки и средни фирми с кредити от банки, които после изплащат след продажбата на имотите в тези сгради. Материалите си ги купуват от различни места и няма никакъв монопол. Напротив - често се пести от качество заради по-ниска цена, което си е абсолютно конкурентен (т.е. антимонополен) похват.
Големите строителни фирми строят големи (най-често бизнес) сгради, магистрали, пътища, мостове, метростанции и друга инфраструктура.
Така че точно в жилищните сгради изобщо ги няма "олигарсите" и "политиците с фирми", за които ми говориш.
Заводите струват десетки милиони, не милиарди. Големите фирми редовно си позволяват подобен разход и имат фабрики по цял свят. Тези заводи с времето си избиват инвестицията.
Това изобщо не е вярно. От 2007 г. насам в България са влезли над 15 млрд. лв. от еврофондовете. За същия период сме внесли в европейския бюджет по-малко от 5 млрд. лв., т.е. ЕС ни е дал 3 пъти повече, отколкото ни е взел. Не знам как 10 млрд. лв. "чиста печалба" могат да бъдат представени като загуба.
Welcome to the Jungle...
Зависи как и за какво се спазариш!
Пребориха се само с неудобните, другите си щракат с пръсти и харчат милиони.
Първо, с маршируване не се излиза срещу кораби, танкове и самолети!
Второ - оръжие няма!
Най-сетне, някой да се сети!
Разделен ще е, докато има хора които спорят накъде извън България е най-добре да си завъртят гъза!
Зависи как се пазариш. Ако е с гъза напред, ще те имат сети се за какво!
Руснаците се преборили с олигархията.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Русодебил е болестно състояние на голяма част от русофилите у нас, които са си продали душата и задника на Кремъл. Те редовно ни заливат пропутинска пропаганда и всеки, който не споделя тезите им бива обявяван за "еврогей", "соросоид" и всякакви подобни измишльотини.
Не харесвам политиката на Русия, но уважавам тяхната култура, литература, изкуство и т.н. Не понасям обаче заучените хибридни тъпотии и зле скалъпена пропаганда, целяща отново да ни навре под ботуша на Кремъл.
Така по-ясно ли ти е?
Welcome to the Jungle...
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
тигър, просто правим разлика между морал и печалба. А на вас всяка втора дума ви е пари, стандарт. Вие не сте независими хора.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Отново повърхностни и неподкрепени с факти тези. Какво повече..
Поне обясни защо всичките им къщи са копи пейст - еднакви, щом са от различни фирми и с различен материал?
За Гърция - АКО е мръсна дума. Ако, ама не получаваме, а Гърция получава и в пъти повече.
А субсидийте които ние получаваме едва задовляват фирмите на политиците ни.
Аз гледам какво ние реалното състояние .... че сме в пълен упадак и продължаваме да се задълбаваме от години, от десетилетия народът ни е най-бедния в Европа, а ти продължаваш да подкрепяш случващото се. Колко правителства се смениха? Колко партии влязаха на власт? Ще ти кажа, че колкото и да ги смешняш, без БАЗОВИ решения, нищо няма да се промени.
Гъза ти няма в каква друга посока да е, защото ти си никой, нямаш и гащи. Ако те изолират и лайна няма да останат в дебелото ти черво. Ще те изнасилват като бабичка. А когато решат и ще те отстрелят като заек. Така лесно ще ни направят на месо, че ти е бедна фантазията.
тлъст духач, спри да си измисляш
в устата ти са влезнали повече пишки, отколкото милиарди в България от разни фондове
сигурно в задника ти са влизали по-малко пишки, отколкото милиарди сме вкарали в тоя съюз като вноски
сега ни задължават и за бежанец да даваме два пъти повече пари, отколкото е минималната заплата в България
Корабе, аз фактите ти ги казах - показах и колко сме получили от ЕС, и колко сме им дали.
Ето ти малко факти и за "непостижимите", "милиардерски" заводи. Средната цена за построяването и оборудването на един завод в България е 60-80 млн. лв. Естествено зависи за какво е фабриката и с каква площ и машини разполага.
Изобщо не сме толкова зле, колкото си мислиш. Икономиката расте (бавно и с по-малко отколкото ни се иска, но расте), преките чуждестранни инвестиции също. Безработицата е сравнително ниска. Работа има достатъчно, но е необходима квалификация. Недъзите са основно в образователната система, оттам и кадрите с ниски заплати.
Какви смяташ, че трябва да са "базовите" решения, за да просперираме?
Последно редактирано от DarkTemplar : 05-12-2016 на 19:59
Welcome to the Jungle...
Ти си тоя с богатото болно въображение. И не говори как даваМЕ, ти си безделник, не плащаш данъци и нищо не даваш. Освен ако не броиш висенето във форума за работно време.
Това, че ти си утайка и живееш като такава, не значи, че всички са такива. Бягай да пъдиш радикалните ислямисти от льолинския джихадистки дом.
Какво ми се дуеш, като мечтата ти да е живееш на социални помощи, но големи, като онези в Западна Европа?
Последно редактирано от DarkTemplar : 05-12-2016 на 20:03
Welcome to the Jungle...
За какъв морал ми говориш, когато си на държавна работа и всички ние с данъците ни ти плащаме заплатата? Всички сме наясно колко се "работи" в администрацията и как по цял ден подпирате бюрата, клюкарствате и пиете кафета. Да не говорим, че повечето държавни служители са партийно или шуробаджанашки назначени. Какво морално има в това?
Welcome to the Jungle...
Значи духач е майка ти, разбра ли КУЧЕ ухапано от мишки ???
Макар, да не ми се чете, изчетох темата и постовете и е прав за всичко. Аз за разлика от всички вас балъци съм бил в Русия, понеже съм почти 100% руснак, прости копелета такива!
А ти що за балък си ??
Аз съм го виждал, говорил съм с него, знам колко мозък има, обаче на теб няма да ти остане мозък в скоро време, защото нямам търпение юмрука ми да попадне върху тумбака ти, бухал разбра ли !!! Иди да си изказваш руската пропаганда в някой руски форум , сволач эбан !!!
Заради вас малоумници Русия е на такъв хал и затова много хора емигрират в България и други държави защото не им се живее там ! Всичките ми приятели са на моето мнение. Още от онова време са се обградили в Кремъл с голяма ограда, като в замък, и все още се крият там за да не ги изселят в един момент ! Отвънка се пази като военен обект ! Точно там има около 30 полицейски коли и жандармерия !
А политиката на Путин половината население не я понасят, обаче заради такива прости гьобеци като вас затова другите страдат !
Поканвам те и аз ! Нека се видим, като си уговорите среща ще дойда и аз , искам да ти кажа очи в очи няколко приказки , да ти напълня сфинктера с токати както пълня мазната путка на майка ти с пелмени !!! Бастун прост внимавай на кой точно го играеш ербап мухал разбра ли ме !!! Простакел софииски !!!