- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Tempus Adventus
тва е като телефонен номер ама за компютрите да си говорят по него
например ако искам да вляза в вкусниплодове.бг да гледам клипове с вкусни плодове компютъра ми звъни на диенес сървара и вика ало дай ми айпито на вкусниплодове беге и диенес сървъра му вика нз братле виж другия диенес сарвар и му дава джиесема на другия диенес сарвер
и после компа ми звънка на другия сървър и той му дава айпито
компа набира това айпи и вика по телефона ало дай ми клипове с плодове бърже че пешака не издържа вече взел е чука
и сървъра му дава клиповете и така и заживяли щастливо до края на дните си
ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР
Ти на колко си? Знам, че това не е засегнато кой знае колко(ако изобщо е!) в материала по ИТ и Информатика, но, ако трябва да ти обобщя казаното, базирайки се на това с телефоните -> приблизително 10 различни лица използват телефонния ти номер, но не и телефона ти
Не се заяждам, но IP адрес е цифрова комбинация, характерна за всяко устройство(компютър, принтер), което може да бъде свързано в мрежа - един вид идентификационния номер на съответното устройство.
и това е също ама ся бъркаш локално айпи и онова другото
ако е локално е като комшотата в един блок в адреса ама ако е от ония другите е все едно улицата им еднакво е за всички в мрежата
щото компютрите се правят че могат да хващат интернет ама могат те дръжки
скришно пращат всичкия трафик на локалния експерт рутера или квото е там и му правят кафе за услугата
а рутера има мноооооого дълъг кабел излиза му от гащите и му е дълъг поне няколкостотин метра и стига до посолството така да се изразя демек тия на дето им плащаш месечно сметката за интер нета
оттам хората които го изваждат от кабела само ти гледат от кой кабел идва всмис че е от твоя рутер забележи не гледат кой комп го е пратил на рутера не им пука за това
така че ако няколко компа ползват същия рутер сигурно ще му дойде в много кафето а това хич не е на добре ама също така ще излизат че е са от същото айпи ако пращат на външния свят щото чичковците от посолството пишат само от кой рутер идва както казах
ако искат могат да си хвърлят бележки един с друг за това си имат локалните айпита ама това е друго ве
а ако искат да си скрият айпито могат да платят на някой айпи дилар да праща вместо тях и примерно пращат по рутера на посолството да прати на дилара им закодираната бележка до дилара и той я отпечатва и в нея пише да напишеш на тийнпроблем.ком за проблема си с гаджето че не те харесва и казва че е защото имаш прекалено малки мусколи
и дилара получава това и го праща от свое име на сървара на тийнпробмел а тийнпробмел му отговаря като му показва всички съобщения в темата и дилара ти закодирва отговора и го праща на интернет наркодоставчика или с други думи на посолството и те ти връщат ама не могат да го прочетат щото е закодиран и ти си го декодираш и го прочиташ
а ако си голям тарикат и искаш да се криеш от правителството има схема с няколко дилари така първия дилар праща на втория а втория на третия и така и докато те проследят то вече всичко се е изтрило
на 12 съм а ти на колко си![]()
хареса ми тези обяснения в темата искам да разкажа че освен ип всяка електронна машина има уникален адрес гравиран на желязото и отдолу под платката където е и дето се казва макинтош адрес и е уникален все едно човек да си направи татуировка на кожата или пиърсинг на веждата - няма двама човека с точно едно и също от тия а и да има сигурно ще се бият един-друг докато остане само един такъв и по тия признаци рутера ти е като някой съдия и има записки дето си пази и казва - абе това писмо е за оня брадатия с големите мускули, а другото за оная с малките цици и така се решава кои пари на кого да изпрати от банката
КУЧКИ ДАВАЙТЕ ЧИПСА!
друго важно да се разбере е енкапсулацията на слоевете - това е все едно представи си някой умрял и трябва да се запази трупа за да се изпрати в сибир където някой некрофил си го е купил, за да живее с него. тоесто можеш ей така да пратиш трупа ама какво ще стане накрая - ще му падне гъза по пътя и некрофила няма да го иска, затова се ползва енкапсулация все едно трупа да го мумифизираш като древните египтяни - да го опаковаш като подарък, първо се почва на транспортно ниво докато се стигне на нивото на апликацията - когато сибиреца си взима пратката от еконт и почва да е... ама след като е свалил обвивките, че иначе мн трябва да плюе
Последно редактирано от Blockhead : 07-17-2016 на 17:22 Причина: бали му майката
КУЧКИ ДАВАЙТЕ ЧИПСА!
Поне е по-интересно отколкото бяха часовете по ИТ.
аве не ве брат това не е енкапсулация
енкапсулацията е ако некрофила не подбира и би емнал каквото и да е само да има полови органи или някаква подобна дупка нз може и да е пай от плодовете на умряло дарво
и обвиваш всичко останало така че той не го вижда щото да не го мисли много къде да го мушне само необвитото оставаш важната част
и той е експерта там вече може примерно да съобрази че ако е радиоактивна дупка трябва да носи презерватив
или пък ако си се опитал да му пробуташ жив човек да ти даде грешка и да си иска парите обратно
е тия са от първи курс неща
за работите на нивото на магистар или след магистар трябва да се обясняват няколко курса примерно дискретната оптимизация я разбират само програмисти и то след като са изяли няколко хляба щото бая хляб трябва да са яли
освен психологията в нея не са толкова навързани