- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Отчаян и самотен
Дай пример, ОСВЕЕН себе си, че като гледам нямаш достатъчно житейски опит.
Да. Има хора, които могат да преодолеят семейството. Не чувстват голяма нужда. Или я преодоляват.
Но дори тези хора живеят с унисон на човешката общност. Подчиняват се пряко или косвено на други хора. Контактуват активно с ''приятели''. Киснат в нета, за да си пишат със сродни души. Говорят си с кучето. Ти живееш заобиколен от природа, с която осъществяваш непрекъснат контакт и взаимодействие. Самодостатъчен индивид няма. Дори да си мислиш, че можеш да живееш без образа на другите, дори да си асоциален по характер, дори да не обичаш никого, ти сам си никой.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-23-2016 на 19:26
ЪЪъъъ![]()
![]()
Корабе...аз не съм казал да не говориш с никого, да бъдеш отшелник и т.н........аз казах да бъдеш независим ПСИХИЧЕСКИ...знаеш ли какво означава това или да обясня ?
![]()
Абе хора, вие що не ми четете писанките както трябва бе ?Нали преди малко точно това изтъкнах.
''Е аз не съм казал да живее сам, а да бъде независим.
Едно е да водиш отшелнически живот, друго е да си независим.''
Може да не съм разбрал какво имаш предвид под независим.
Например не можеш да бъдеш с човека, когото обичаш. Това те кара рано или късно да се научиш да живееш добре и без него. Да можеш сам си самодостатъчен както каза ти.
Аз обаче продължих по-напред и ти обясних, че човешкото съзнание и човешкия организъм не може да просъществуват сами. Този пример ти го сложих, за да разбереш, че независимост, в каквато и да е същност да я използваш - не мисля, че съществува. Монасите може да живеят в друг свят и да мислят по друг начин от съвременния модерен човек, но дали са независими от Бог?
Обясни и за материализма Защото не чух грозния никъде да отхвърля наличие на енергийни сили, дух и тнт, нито аз. По-скоро тук целим постигане на една задоволителна материална граница, въпреки че за всеки тя е различна. Аз още в началото споделих за каква степен от парични принадлежности пиша. Живее се и с много по-малко, отколкото си мислиш, друг е въпросът дали ще бъдеш ''приет'' в цивилизационната система, в държавната машина, или ще бъдеш отхвърлен. А парите са средство, което отварят врати и възможности ти да промениш нещо. Поне аз не виждам как без някаква магическа сила можеш да прекършиш системата.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-24-2016 на 09:09