- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Свидетелки на Йехова
Здравейте всички, видях че вече има подобна тема, но беше пълна със злокачествени коментари, затова ще постна нова. Пък и въпроса ми е малко по-конкретен. Та, онзи ден за пръв път ме посетиха свидетели на Йехова. По принцип много обичам да се ебавам с тях, като ме заговорят на улицата винаги им задавам неудобни въпроси или им казвам, че съм сатанист и искам да ги принеса в жертва, при което започват да гледат стерео. Но този път дойдоха на вратата ми и не бяха обичайните двама лешпери с бели ризки. Този път бяха 2 полякини, една жена на около 35 и едно момиче на 16-17. Та отварям аз вратата и гледам с отворена уста и не мога да повярвам - момичето беше уникално, просто красота - сламено руса, дълга коса, дълбоки сини очи с един такъв невинен, но много жив и леко игрив поглед. Влюбих се
След кратка cringe пауза се взех в ръце и реших да не се ебавам с тях и да го играя учтив. Та жената ми говори някакви неща, показва ми някакви клипчета, а аз се правя че гледам и слушам, докато вниманието ми е насочено другаде. Момичето просто седеше отзад и мълчеше, като че ли дори й беше леко скучно, но след като усети че я заглеждам в началото малко се смути, но впоследствие се приближи и се облегна на входната врата. Както и да е, дадоха ми адрес и се чудя дали да не ида, под предлог че просто ми е интересно (което няма да е лъжа, но не бих отишъл само за това). Някак си ми стана жал за девойчето, толкова младо и хубаво, а къде е попаднало. Чудя се, какъв е правилния подход и дали изобщо има ли правилен подход с момичета в такива ситуации, ако се запозная с някоя и искам евентуално да й раз-промия мозъка от всичките глупости. Всъщност дори не е нужно да я депрограмирам, просто се чудя как да заобиколя или да се възползвам от християнските глупости за да й влеза под кожата. Изобщо какъв трябва да е подхода с вярващи момичета, не само свидетелки на йехова? Дали да го играя в началото на просто приятел с добри намерения или да захождам по директно? Ако другата свидетелка й е майка, с нея как се отнеса? Някой ако има личен опит с такива създания да сподели.
ПП: За да разширя малко темата в опит елегантно да избегна неизбежния спам, това е най-общо тема за женската психология в рамките на религията.
Последно редактирано от DerStuermer : 08-08-2016 на 12:40
Много хубаво правиш! Само така!
Според мен момичето играе ролята на примамка и като гледам ти почти си захапал въдицата!
Според мен няма да успееш, а къде искаш да влезеш, вече се досетихме!
И аз си помислих че това може да е примамка, но какво пък, няма как да ме накарат да им стана последовател, нито с действия още по-малко пък с разни евтини религиозни залъгалки.От друга страна, не мисля че това в случая е измамен трик. Мисля че тия свидетелки бяха майка и дъщеря, понеже жената стоеше отпред и говореше, а момичето се просто се опитваше да изглежда сериозно, все едно че е там заради майка си, а не за да ми проповядва словото на Бога. Отделно тия дето си вярват че говорят вместо бог, имат друг, доста особен поглед и отношение. И да, ясно е къде искам да влеза. Какво да се прави, имам фетиш към непорочни, срамежливи девойки и християнките са ми първите в таргет групата. Курвите са ми скучни, всичко им се вижда, буквално и метафорично. За едното ебане става, иначе да не ти е в къщата.
Казах ти го в предишната тема (знам, че имаш множество акаунти) и ще ти го кажа тук. Ти си жалко същество и подобие на човек. Твоята представа за света е толкова далеч от реалността, че даже не си струва да ти давам характеристика какъв точно си. Такива нацистчета като тебе да вземат някоя книга да прочетат, че с техните "гениални" писания няма как да поумнеят. А и съм сигурна, че никоя жена не би те ебала, освен може би да те използва за пари. Ще завърша с едно
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/...09/724/562.jpg
100% e примамка. И няма да ти върже.. Те са против извънбрачния секс (една от причините да не харесвам религията ).
Влюбил се бил, kekekeke, кой знае колко са ти се подигравали тайно след това. Трябва да си ултра тъп, за да си мислиш, че въпросните свидетелки не са подбрани внимателно, идеята е да колекционират на въдицата балъци като теб, които имат изместен мозъчен център (и да наблюдават баналните им реакции, характерни за спиритуалното простолюдие).
P.S. Такива "създания" те гледат с насмешка, когато се опитваш да ги "депрограмираш" принципно, поне имат на какво да се смеят после, kek.
Последно редактирано от Electrа : 08-08-2016 на 21:50
Ти в другата тема общо взето само това каза, а не даде никакви контра-аргументи на това което казах. Това не е доказателство че съм прав, но показва че явно нямаш какво да кажеш, понеже дори и сам мога да оборя много по-добре това което казах отколкото го направи ти. А аргументи има, просто трябва четене и мислене и най-вече самосъзнание.
Сетих се за един случай, когато Витгенщайн бил попитан от един студент: " И все пак, това истина ли е?" - на което Витгенщайн отговорил : "Достатъчно истина е". С други думи, така иска да каже, че човекът не е някакво приказно същество с божествена душа в свят на идеите, а просто маймуна с кайма в черепа, която се опитва да определи и предвиди нещата. Та, "достатъчно истинно" е това, което всеки съзнателен човек би си позволил в разсъжденията си. За такива въпроси нещата опират до логика и факти, да. Но другото е въпрос на интерпретация и по-точно на интерпретиращия механизъм. И там нещата не опират до това колко книги си прочел, а преди всичко до вътрешна рефлексивност. Що се отнася до истината от гледна точка на лингвистика и логика - езикът е просто една играчка, която се оказва доста опасна, но пък има много полезни приложения. Опасността е че като инструмент езикът променя, този който го ползва по много непредсказуеми начини. Най-малкото защото човек използва език много преди да го е овладял напълно и да е разбрал илюзиите, които езика плете.
От тази гледна точка, няма реалност. Нещата не съществуват в някакъв измислен, платонически свят на идеални положения. Няма тайна група от белобради старци с качулки които да чертаят трансцеденталните граници на реалноста. Няма реалност, има просто хора които осъзнават илюзиите които плетат възприята и езика, и има хора които просто отказват да го приемат и предпочитат да се осланят на емоции и желания. За такива е платонизма, както и неговото революционно отроче анархизма, заченато от нихилизъм и марксизъм. Крайния анархизъм е едно логично продължение на платонизма. Това е идеята че всекиму нещо се полага и му е определено свише , когато вече идеята за Бог е мъртва. Това е историческия еквивалент на лошо оправдание - както когато човек се обърка или е хванат в лъжа, но не иска да си признае, затова измисля още и още глупости, само и само да закърпи старите, но се проваля повече. Ако имаше малко способност да вникнеш в еволюцията на мисълта, езика и човека като цяло, всичко това щеше да ти се разкрие. Но ти не търсиш това - ти просто искаш конфликт в който да си играеш на морален съдник. Тая игра всички я знаем и сме я играли. Всъщност не знам дали това се отнася за теб, не те познавам, допускам че си поне наполовина трол, което не е лошо, но тролът по дефолт винаги трябва да е подплатен с истина. Или поне, с достатъчно истинаСъветвам те да дигнеш левъла щом си стигнал до тук. Нито крайния анархизъм, нито националсоциализма са правилните решения. Няма правилни решения - има воля и съзнание, което носи отговорността за избора си, нищо повече.
Последно редактирано от DerStuermer : 08-08-2016 на 23:38
Същата история и при мен, супер красиво младо момиче, само че беше шведка (русо, сини очи, слаба, висока). Качила се на 10-тия етаж да ми звънне на вратата на квартирата човече, а аз съм сам, а тя иска да влезе за да четем заедно Библията на развален български, ама в квартирата ми беше кочина, и ти да видиш, хвана ме срам, че е кочина и й казах не може, оди си. Разбира се 10 пъти и повторих, че съм православен.
Предполагам в блока има някакъв от сектата и ме е видял, че отскоро се мяркам в блока и е пратил русата агентка да ме вербува, ама добре, че съм твърдо куопеле. Амин.
ПП: сигурно някой те е видял в Плевен, какъв самотен, задръстен прошляк сатанист си и ти е пуснал въдичка, хихи.
Последно редактирано от defender : 08-09-2016 на 01:17
То хубаво ама не са познали. Много бързо ще им запаля смешния храм, ако се опитат да ме вербуват по толкова долен начин. Но не мисля че биха паднали толкова ниско. Имат си достатъчно други трикове и въдички. Това са просто заблудени хора, програмирани от много ранна възраст. Естествено тия на върха на йерархията обикновенно са чисти психопати и знаят за какво иде реч. Ама що пък да не играят - безплатни путки под път и над път, плебса ти събира 10% от дохода си, а ти само си питаш хуя. Мамка му, май верно ще взема да отида.![]()
Пиши. Според мен ще те изритат бързо. Не вярвам да ти промият съзнанието, защото ти не си който и да е. Ти си над средно ниво хора. Но бъди внимателен, все пак наблюдавай добре. И пиши. Но за едно момиче не си заслужава..
Чакай. Кой от вас беше доктор сатан 666?
Ами, била е красавица а ти неопитна рибка.
И двамата сме доктор сатан 666. Всъщност сме повече от двама, затова ни викат Легион.Не ве, просто имам много профили понеже някой помиярски модератор ми слага лимит на постовете на всеки от тях и затова от всеки профил мога да правя по 2-3 коментара максимум.
Не мога да повярвам, че пак ще пиша по този въпрос.
Не знам дали знаеш, но голяма част от философите са морални реалисти. Всеки един от тях ще ти каже, че не може да си почетен последовател на Ницше, защото той множество пъти си е противоречал. Идеята, че няма реалност, множество пъти е била обсъждана от модерните философи и често се е стигало до заключението, че това няма никакво значение за нашия прогрес като индивиди. А ми е интересно как говориш за биология и еволюция, а в същото време изобщо не ги разбираш. Има само една раса и това е човешката. Ако мислиш, че пигментът на кожата прави индивида по-нисш или висш, ти препоръчвам да се върнеш в училище и да почнеш да слушаш по биология какво се говори. Даже ще ти прочета какво пише в учебника ми, спрямо расите: "Съществуват теории, които разделят расите на нисши и висши. Тези расистки теории поддържат схващането, че хората от различните раси не са еднакво пълноценни в биологично отношение. Идеята за расовата непълноценност, за деленето на расите на "висши" и "нисши" няма никакво научно обяснение. Всички народи и всички хора, независимо от расовите им различия, са еднакво способни да възприемат, творят и развиват човешката култура."
Ти казваш, че е лошо, че съм морален съдник, а в същотото време си налагаш твоята (побъркана) представа за морал. Ако няма реалност, по-добре да почнем да избиваме всички подред, защото съществуването ни няма смисъл, нали? Оплакваш се от коректност, но не разбираш, че единността и разбирането между хората е това, което тласка човечеството напред. Всеки е роден с еднакви възможности. Пак повтарям, пигментът на кожата не играе никаква роля. Научно доказано е, но за какво им е на нацистчетата да използват логика, нали отричат и холокоста?
Струва ми се, че искаш да отречеш това, което е светът в момента и да си създадеш своя реалност, като използваш твърдението, че няма върховна истина. Трябва да се гледа тук и сега, а ти си направо на друго измерение. И аз бях така седми клас, когато, точно като теб, държах същите твърдения. Но за твоя жалост, човешкото развитие се тласка от морала. Всички тези технологични, медицински и социални развития ги правим, не за развитието на расата, а за субективното щастие и стоиността на човека. Точно затова твоята идеология не се признава от мейнстриим ученията.
Аз поне така си го обяснявам. Не е като баш бан, дето като кликнеш на Форум и директно те връща в началната страница. Тук е по-скоро, пиша няколко коментара и изведнъж полето за "Бърз отговор" изчезва, а бутонът "Отговор в тема" ме връща на началната страница. Иначе мога да гледам в темите кой какво пише. На следващия ден пак мога да пиша.
За някои неща имаш право, за други - в пълна манипулация. Ти си ученик още и си много наивен. Това, което си чел или недочел в учебника по билогия, може би за 9-ти или 10 -ти клас е на примитивно ниво. И също толкова нагласено, както сега искат да заменят думата ''робство'' със ''съжителство''. Всъщност, генетиката е в основата на всичко. Белезите, които се запазват и предават в потомствата, са характерни за всеки биологичен вид. На тази база ние създаваме нови породи животни, новови сортове растения, нови хибриди. Предаването на устойчивите гени в потомството е с много по-голяма стойност от модификационната изменчивост на конкретния индивиди, спрямо външните условия. Вкарването на нови качествени показатели, чрез изкуствено и продължително кръстосване на избрани генотипове е в основата на развитието на всеки един вид. Съществува естествен и изкуствен отбор на видовете. Естесвения е описан от Дарвин. По същия начин може да се разделим расите при човека. Расите - това са вариации с различни стойнойности. Разбира се тук не говорим за различни видове, за различни семейства. Прилигите са големи, но различията не са малки. Това групи, развиващи се при различни условия, на различни географски ширини. Това са групи, които заедно с еволюцията са приели различни култури, различен манталитет, различна етика, различен начин на живот, различия в мислене, различия в съществуване. И колкото и близки присъщо да сме всички на тази Земя, ние сме разделени на много звена. Върховните сили, учените - са разделили религиите, социалните и икономически системи според светогледа и усещането на тези народи. А самите народи биват разполагани по общи признаци, под общото име - цивилизации. Когато една цивилизация - група от народи с общи признаци, опре до твърде голямо вмешателство на друга цивилизация, тогава избухва напрежение. Но тези приказки, с които днес едни империи се опитват да унищожат и вкарат в подчинение други народи, че принципите на точно една определена система, изграден на база всеобщото усещане и егоистично желание на свобода и опеделящи правила, да се приложи тази единствена световна система нарчена от някои ''демокрация'' - при всички - това дори не е опит за мир. Това е псхотропна война на завоевание, която ще свърши с обща гибел. Модернизация, глобализация. Тези понятие вече и за самите хамериканци идват в повече. Защото там от къде тръгва, от там ще се сгромоляса. Но най-вече от периферияте. Тоест, ние ще горим първи. Границата между цивилизациите.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-09-2016 на 12:13
Сори, че не е по темата, ама ти алукард666 ли си? Защото имате подобен стил на писане.
Не. Доктор сатаната има по-различно мислене. Аз до голяма степен вярвам в съществуането на висша сила. Имам противоречия. Но като цяло и той не вкарва лични пристрастия. Повече от мен дори.
Не съм сигурен да се смея ли или да приема, че е възможно наистина да си толкова малоумен. Цитира ми учебник по биология, хахахаха... Ама ти сериозно ли вярваш че пигмента на кожата има някакво значение за националсоциализма? Сериозно ли вярваш че расата се измерва само с цвета на кожата? А какво ще кажеш за другите разлики - метаболизъм, костна структура, достигане на полова зрялост, форма на черепа, големина и форма на мозъка, нивата на тестостерон, наличието на неандарталски гени в бялата и азиатската раса, и отсъствието й в негроидната? И най-вече, как си обясняваш разликата в коефициента на интелигентност, който е 100 за белите хора и средно 70 за центрлна африка? Или си мислиш че това е просто заради културата и лошия бял човек, който е поробил Африка? WE WUZZ KANGS AND SHIT, MANE! Хахахах.
Да, всички имаме общ прародител, както всички кучета имат общ прародител. Но е тъпо да казваш че един пинчер може да тича колкото една ловджийска хрътка, само защото това задоволява извратената ти представа за справедливост. Хората нямат еднакви възможности, нито хората от една раса, нито хората като цяло от една раса спрямо друга.Във всяка раса има качествени хора - то затова има негри, индиийци и всякакви националсоциалисти. Защото колкото и ниско да е нивото на дадена раса, средностатистически, там все пак има качествени кадри, от които зависи да покачват нивото на културата, а с това и качеството на генетичния материал. Висши и нисши са относителни понятия що се отнася до расите. Но явно точно ти не знаеш как действа еволюцията и как днешния нисш индвивид става утрешния висш, по силата на екологични промени и т.н.
Както от нас е зависело да се появят породи кучета, които да служат по-добре на човека от други породи, така и от нас зависи да създадем хора, които да притежават все по-добри и по-добри качества в контекста на човешките необходимости и прогрес.
Идеята че всички сме равни по дефолт може да служи само на онези, които се провалят и търсят оправдания.Уви живота е доста по-жесток и така трябва да бъде, защото най-добрите елементи могат де се откроят само на фона на непрекъсната борба и воля за власт.
Що се отнася до расите, германския националсоциализъм никога не е бил против чуждите раси, освен срещу еврейската раса - но не защото е нисша, а защото е с паразитна култура, която не признава нищо свято и възвишено освен парите и гешефта. Даже ако не знаеш, през олимпийските игри в Германия през 30-те негърът Джеси Оуенс след като печели златен медал бива поздравен от фюрера, а по-късно в дневниците си пише че никога не е срещал враждебно отношение при престоя си в Германия, докато в Щатите е бил третиран като човек втора ръка. Просто избий си от главата идеята, че запазването и подобряването на дадена раса има нещо общо с омраза към други раси. Да си расист значи да осъзнаваш разликите между расите и евентуално да признаеш че генетиката (тоест расата) е първата основа на всяко човешка същност, а едва след това идва възпитание, културата и личностни идентификации.
Просто е малоумно да приемеш че човешки популации, развивали се на различни континенти в продължение на хиляди години, откъснати една от друга, могат да са с еднакви възможности. Някои отделни индивиди, да, но средностатистически - не. За 40 000 години средностатистическия негър не е открил нищо - колелото, опитомяването на животни, отглеждане на растения, никакво държавно устройство, писмени закони, нищо в сферата на науката, логиката, философията. Никакво изкуство, което да надвишава възможностите на едно 6 годишно дете, бяло или азиатче. Никаква архитектура, отвъд една проста сламена колиба. И въпреки това тези хора са развили някои уникални умения в хода на еволюцията си - голяма издръжливост, скорост, отлични ловци, бързо възпроизвеждане и достигане на полова зрялост. Интелекта обаче не е сред тях, а в контекста на модерните общества това е най-определящото, заради което те остават назад и им трябва себе-отричащи олигофрени от твои тип, да им защитават правата и привилегиите, както и да им оправдават мизериите. И жестоко се лъжеш че днешния елит, или които и да е друг елит, е използвал идеята за равни права за да даде свобода на репресираните.
Що се отнася до идеята за реалност, естествено че тя има огромно значение за човешкия прогрес (или регрес). Понеже както казах, няма реалност. Има само хора които разбират това и хора които не го разбират, което позволява на първите да манипулират вторите, както е случая с теб. Винаги е било така и винаги ще бъде. Всъщност същото е и с националсоциализма - там също е пълно със социалистически глупости, предвидени за масово потребление от масите. Но макар и елитистка идеология, вниманието на Хитлер не е насочено към буржоазията, а към обикновенните хора, защото именно там най-често се срещат онези естествено надарени в благородна душа хора. И естествено че е бил манипулатор, за да си успешен политик трябва да си пълен с глупости през повечето време. Но за да си велик политик, трябва да си малко като добър родител, пълен с глупости, но все пак с добри намерения. И затова Хитлер казва, че използва емоция за пред масите, а пази разума за пред малцина.
Казваш че човешкия прогрес е опит за достигане на субективно щастия и лична себестойност и аз съм напълно съгласен, но ми е пределно ясно че субективното щастие и прогрес е неразривно свързано с колективното благоденствие и прогрес и макар двете да изглеждат на пръв поглед несъвместими, всъщност едното е просто уголемен образ на другото. В това е великото на националсоциализма - той не отрича личната себестойност и уникалност на всеки човек, нито насърчава подражание, имитация и уеднаквяване, а само намира висше проявление на тая уникалност в колективните процеси.