.
Отговор в тема
Страница 20 от 58 ПървиПърви ... 1016171819202122232430 ... ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 1436
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    ричи, според теб какъв е смисълът на живота, ама честно, и защо мислиш така?

Смисълът е самият живот, ако мога така да го формулирам. Да те изпълва отвътре и да знаеш, че живееш. Това е според мен, а за всекиго горното има различно въплъщение. За мен е в "незавършеността"- да нямаш всичко, да не знаеш всичко, да не можеш всичко, защото е стимул да продължаваш напред и да го откриеш/получиш/спечелиш. В противен случай си в застой и удовлетворението ти е само моментно.

употребяваш ли някакви наркотици, леки,тежки и какво мислиш за тях
    Не, не употребявам и съм твърдо против да съм зависима от субстанция или да общувам от близко с хора, зависими от вещество, а не от собствената си воля и акъл. Говори ми за слабост, а и съм имала в обкръжението си едно време човек с такива проблеми и видях какво се случва с него и как те променя и не ми харесва.
    Ще си събера малко мислите за на НомНом въпросите, допадат ми за размисъл.
    Последно редактирано от therichbitch : 10-09-2016 на 21:55

Мега фен Аватара на Rakshy
    джърпър, мен що нищо не ме пита бе

пържилка

Мега фен Аватара на Lilanda
    Какво те кара да се усмихваш?
    Разкажи ми нещо весело.
    Кой ще сложиш на стола след теб? ;д
    Кои бяха най-хубавите ти години и защо?
    С кой цвят би се описала? Значи ли нещо за теб този цвят?
    Какво е сегашното ти емоционално състояние - моментно и генерално?
    Каква е твоята истина за света? (отговори на въпроса както го възприемаш)
    А кои са най-големите лъжи в световен мащаб?
    Ако истината е една, но лъжите са безброй много, как да я разпознаем?
    А ако истината е последвана от хиляди лъжи, тя остава ли истина?
    А можем ли да научим нещо от лъжата?
    С кои потребители от форума искаш да се видиш?
    А кои не можеш да понасяш?

Няма да те мъча повече. ;д Нещо се презабърках с истина-лъжа. :Д

Супер фен
    Не, не употребявам и съм твърдо против да съм зависима от субстанция или да общувам от близко с хора, зависими от вещество, а не от собствената си воля и акъл. Говори ми за слабост, а и съм имала в обкръжението си едно време човек с такива проблеми и видях какво се случва с него и как те променя и не ми харесва.
    Като имаш време погледни
    http://whyquit.com/FFN/, по-конкретно - http://whyquit.com/FFN/chapters/FFN_01_Nicotine.pdf е интересно четиво. Аз благодарение на тази книжка спрях цигарите (то за 2-ри път де :Д ама май ще е окончателно) - дори обмислям да я преведа на бг, че тук е доста зле положението.

А иначе някакви quirk-ове имаш ли ? Ако познати трябваше да ти измислят прякор, съответстващ на характера, какво щяха да съчинят според теб ?

Мега фен Аватара на deitona22
    Град
    София
    Като прочетеш автобиографията на Ковърдейл,сподели мнение,че се чудя дали да си я взема.
    И по темата:
    Чела ли си други автобиографични книги на рок/метъл певци или изобщо известни личности?
    Какво си завършила?
    Каква кола би искала да имаш?
    Вила на Карабите или вила в Родопите?
    Кое предпочиташ-море или планина?
    Правила ли си дълъг преход в планината? Ии ходила ли си на 7те рилски езера?
    На хотел или палатка?
    Какво мислиш за велоалеите в София?(ако караш колело)
    Къде би искала да живееш-в София или около София ,в някое село примерно?
    Ходила ли си на рок концерт? Или концерт попринцип,независимо от стила музика?
    Ходиш ли на театър?Ако ходиш-имаш ли любима постановка и коя би препоръчала?
    Какво гледаш първо в едно момче ?(говоря само за външността)

Ммм,това е засега.
    There is no dark side
    of the moon really.
    Matter of fact
    it's all dark..

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    колко истини има на този свят?
    а колко справедливости?
    Не съм от почитателите на „всичко е относително“ и „колкото хора, толкова и истини“. За мен изповядване на подобни принципи говори за дефицити в морала на индивида, респективно и за липсата на „справедливост“ в нравствения му речник. Та в този ред на мисли- истината е една, възприятията- много.
    Аз пък, понеже изповядвам подобни принципи, пък били те и морално дефицитни, искам да попитам: Щом истината е една, кой определя каква е тя? Кой е онзи съдник, който казва: това е истина, това е неистина, за да можем ние да нагодим възприятията си съответно?
    И ако истината е една, във всеки спор с твои приятели, в който сте на различно мнение, твоята истина ли е истинската истина?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Като има една истина чашата каква е наполовина пълна или празна
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

anonymous990763
    Guest
    Как описваш себе си и как другите описват теб?

Ако можеше да бъдеш някъде, къде и с кого щеше да бъдеш?

Кой е виновен за училищния тормоз? Била ли си някога жертва на тормоз или агресор? Разкажи.

Мега фен Аватара на Dagichka
    термосче значи термос/термо чаша

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Ако нещата са черно-бели, не следва ли, че трябва да се стремим към максимална чистота на съзнанието и живота, ако искаме да достигнем нравствено съвършенство?
    Логически погледнато- следва. Това при хипотезата, че всичко е черно- бяло. Не знам дали е обвързано с горния ми отговор за истината, но ако е така, значи не съм се изразила разбираемо.
    Черно- бели за мен (трябва да) са някои неща от живота, трябва понякога да има добро/лошо най- простичко казано, защото ако не гледаш по този начин, а винаги търсиш "сивото" , то в един момент можеш да оправдаеш куп посегателства над достойнството на другите, дори над физическата им неприкосновеност. Не мисля, че избирайки да пречупваш част от възгледите си само през черно- бяла призма, те прави закостенял/тесногръд и т.н., а по- скоро доблестен.
    По втората част от въпроса- кой иска нравствено съвършенство, част от човешката природа е да има нравствени недостатъци. Това, че спазваш основни норми като не убивай, не кради, т.е. гледайки на тях стриктно в черно-бяло, не те прави нравствено съвършен, нито означава, че се стремиш към това. Защото ще има други неща, които не смяташ, че трябва да са черно- бели и ще намериш друга алтернатива, която ще те отдалечи от идеалния образ. А може би няма- ако критериите ти лежат в една равнина с деянията ти.

Какво е твоето аз-идеално ?
    Тъждествено на "Аз-реалното". Не защото съм доволна на 100% от себе си и мисля, че няма какво да се подобри или изгради като допълнителни качества, а защото няма да съм Аз вече, ако тръгна да попипвам тук и там всяка "неизпрвност".
    Цък

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Какво те кара да се усмихваш?
    Неподправените и искрени мили жестове. Ако може и да са неочаквани и да са от важен човек , но и случайните по улицата ми вдигат настроението : ))

Разкажи ми нещо весело.
    Онзи ден един човек гонеше автобуса (дълго разстояние беше) и се прекатури мн забавно, почти направи салто, падайки, изправи се, обу си обувката и продължи да търчи и хвана автобуса. Доста артистично тичаше, трябва да се види, така на разказване не е готино

Кой ще сложиш на стола след теб? ;д
    Не знам кого ще сложа.

Кои бяха най-хубавите ти години и защо?
    Първите 1-2 от студентските. Ново е, по- свободно е, все още не се очаква кой знае колко от теб. От друга страна се чувстваш малко или много пораснал. Добра комбинация ми се видя.

С кой цвят би се описала? Значи ли нещо за теб този цвят?
    С червено се отъждествявам. Уж означава страст, аз го свързвам с многообразието на емоциите.

Какво е сегашното ти емоционално състояние - моментно и генерално?
    Напоследък странно, в момента точно ми е тъжно и тежко.

Каква е твоята истина за света? (отговори на въпроса както го възприемаш)
    Че е сцена, предоставяща възможности, които независим от от естестввото си биват изкривявани в негативна насока от хората.
    А кои са най-големите лъжи в световен мащаб?
    Голяма част от организациите, подпомагащи група хора
    Ако истината е една, но лъжите са безброй много, как да я разпознаем?
    Не е нужно да я разпознаваш като "истина", но така зададен- както и ако истината е една, а лъжите краен брой.
    А ако истината е последвана от хиляди лъжи, тя остава ли истина?
    Да, не виждам защо да не остава.
    А можем ли да научим нещо от лъжата?
    От самата лъжа- как да лъжем по- добре. От последствията ѝ-че не трябва да се лъжат близки хора за важни неща.
    С кои потребители от форума искаш да се видиш?
    С тези, които не ми се струват безлични, т.е. предизвикали са ме по някакъв начин било то волно или неволно.
    А кои не можеш да понасяш?
    Забравих ги.
    Няма да те мъча повече. ;д Нещо се презабърках с истина-лъжа. :Д
    Нещо се заигра,да

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Аз пък, понеже изповядвам подобни принципи, пък били те и морално дефицитни, искам да попитам: Щом истината е една, кой определя каква е тя? Кой е онзи съдник, който казва: това е истина, това е неистина, за да можем ние да нагодим възприятията си съответно?
    И ако истината е една, във всеки спор с твои приятели, в който сте на различно мнение, твоята истина ли е истинската истина?
    Никой не определя, тя (често) е фактологична даденост. А възприятията са просто проекции.
    Защо би искала да ги нагаждаш спрямо едно нещо, което в твоята глава има много измерения?
    Как би станало това, няма ли да се разпокъсаш в преценката си къде да сложиш усилията си за напасване?
    Твърдението, че има "колкото хора, толкова истини" и "че всичко е относително" не е ли абсолютно само по себе си?
    Т.е. чрез него не се ли твърди абсолютната, единствена истина , че има много и относителни истини?
    Има ли видно противоречие между оцветените?

В спорове с приятели не гоня истина, а гледни точки, т.е. разглеждам/е различни възприятия.
    Последно редактирано от therichbitch : 10-11-2016 на 00:45

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    термосче значи термос/термо чаша
    Нямам
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    Като има една истина чашата каква е наполовина пълна или празна
    Зависи с какво. Понеже подхождаш с клише, нека отговоря в твоя дух- пълна е. Половината с вода, другата с въздух.
    Т.е. зависи за какво точно търсиш "истината" и дали изобщо търсиш "истината", къде гледаш и какви са ти критериите.
    Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Как описваш себе си и как другите описват теб?
    Човечна, състрадателна, инатлива, забавна, на моменти раздразнителна, грижовна, лоялна.
    Забавна, но дръпната, саркастична, непреклонна.

Ако можеше да бъдеш някъде, къде и с кого щеше да бъдеш?
    С различни хора на различни места в различно време, според ситуацията, както в действителност МОГА и съм?

Кой е виновен за училищния тормоз? Била ли си някога жертва на тормоз или агресор? Разкажи.
    Виновен е този, който дава баницата, в случая институцията и нейните подчинени. Пряко виновни са дразнителите, разбира се, но те са продукт и на семейство, и на училищна среда, Била съм "жертва" на заяждания, на тормоз мисля, че не.
    Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    А иначе някакви quirk-ове имаш ли ? Ако познати трябваше да ти измислят прякор, съответстващ на характера, какво щяха да съчинят според теб ?

Може да прочета по- натам, въпреки че не отказвам нито цигари, нито алкохол.
    Хмм, да видим:
    Душа всичко преди да отпия/хапна, не знам дали важи.
    Потропвам 3 пъти, когато "чукам на дърво" за нещо.
    Нося часовник на дясна ръка.
    Ако се сетя за други, ще добавя.
    Ами, имах си прякор- Диоген :Д
    Цитирай Първоначално написано от deitona22 Виж мнението
    Като прочетеш автобиографията на Ковърдейл,сподели мнение,че се чудя дали да си я взема.
    Добре
    И по темата:
    Чела ли си други автобиографични книги на рок/метъл певци или изобщо известни личности?
    Да, за Кърт Кобейн, не бях очарована. Беше ми препоръчана от приятелка. Започнах и на Стив Джобс биографичната, но я зарязах, не ми допада като личност.
    Какво си завършила?
    Финанси
    Каква кола би искала да имаш?
    Не съм мислила по въпроса. Удобна?
    Вила на Карабите или вила в Родопите?
    На Карибите, за да мога да я продам и да си купя няколко други, вкл. в Родопите, ако пожелая.
    Кое предпочиташ-море или планина?
    Зависи от настроението и компанията, сезона.
    Правила ли си дълъг преход в планината? Ии ходила ли си на 7те рилски езера?
    Зависи какво разбираш под дълъг. Ходила съм в Стара планина като малка по проходите, но не знам дали се счита, а на седемте рилски не съм била, но много искам да отида и се надявам другото лято да го осъществя.
    На хотел или палатка?
    Не държа на скъпи хотели, но не харесвам палатки.
    Какво мислиш за велоалеите в София?(ако караш колело)
    Не се придвижвам с колело, но мисля, че е "видяла жабата, че подковават вола и тя дигнала крак"
    Къде би искала да живееш-в София или около София ,в някое село примерно?
    В София
    Ходила ли си на рок концерт? Или концерт попринцип,независимо от стила музика?
    Ходила съм на 2-3. На Скорпионс веднъж и София рокс 2 пъти мисля.
    Ходиш ли на театър?Ако ходиш-имаш ли любима постановка и коя би препоръчала?
    Не толкова често, колкото ми се иска. Харесвам "идеалният мъж", падам си по класически неща.
    Какво гледаш първо в едно момче ?(говоря само за външността)
    Очите, винаги гледам хората право в очите, смятам, че мога да "чета" сравнително добре.
    Ммм,това е засега.
    така
    Последно редактирано от therichbitch : 10-11-2016 на 00:55

Доста хора тук смесват картата и територията. "Истината" е територията в случая.

Ето ви линкове с по-детайлно обяснение:
    https://wiki.lesswrong.com/wiki/The_..._the_territory & https://wiki.lesswrong.com/wiki/Map_...ory_(sequence)
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Дескее...
    Де прочетете че има вода в нея или че има въздух в нея?
    Май твоята истина не е съвсем истина
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София

Cool Право на отговор!

Цитирай Първоначално написано от deitona22 Виж мнението
    Грозен,аре ти да седнеш после на стола,а? Ракши,подкрепи ме !
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    и нека грозния седне, да
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    Грозния реши да пропусне, избери някой друг.
    Грозният няма да играе в игра, която се играе нечестно! Още по-малко потребители които играят нечестно и тенденциозно не отговарят на моите въпроси, след това да искат аз да сядам и те да ми задават въпроси е меко казано нахално (още по-малко е достойно или мъжко). За да не падам до тяхното ниво и да бъда принуждаван да играя нечестно и неспортсменско, аз предпочитам изобщо да не участвам .

Благодаря !

Мега фен Аватара на Rakshy
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Грозният няма да играе в игра, която се играе нечестно! Още по-малко потребители които играят нечестно и тенденциозно не отговарят на моите въпроси, след това да искат аз да сядам и те да ми задават въпроси е меко казано нахално (още по-малко е достойно или мъжко). За да не падам до тяхното ниво и да бъда принуждаван да играя нечестно и неспортсменско, аз предпочитам изобщо да не участвам .

Благодаря !
    ти пък от къде ще знаеш кое е достойно или мъжко?!
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Аре бе що не задавате въпроси?

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Ко стана?

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    Ко стана?

Ще сядаш ли?
    Последно редактирано от YoungBloodZ : 10-25-2016 на 16:22

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Азз, нямам време да отговарям. Уикенда евентуално.

Мега фен Аватара на divergent
    Кой сяда до уикенда?
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Цитирай Първоначално написано от divergent Виж мнението
    Кой сяда до уикенда?
    solo_?

Мега фен Аватара на deitona22
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    solo_?
    Паркирай се ти.
    There is no dark side
    of the moon really.