- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... haritov
Какво те кара да се усмихваш?
Разкажи ми нещо весело.
Кой ще сложиш на стола след теб? ;д
Кои бяха най-хубавите ти години и защо?
С кой цвят би се описала? Значи ли нещо за теб този цвят?
Какво е сегашното ти емоционално състояние - моментно и генерално?
Каква е твоята истина за света? (отговори на въпроса както го възприемаш)
А кои са най-големите лъжи в световен мащаб?
Ако истината е една, но лъжите са безброй много, как да я разпознаем?
А ако истината е последвана от хиляди лъжи, тя остава ли истина?
А можем ли да научим нещо от лъжата?
С кои потребители от форума искаш да се видиш?
А кои не можеш да понасяш?
Няма да те мъча повече. ;д Нещо се презабърках с истина-лъжа. :Д
Като имаш време погледниНе, не употребявам и съм твърдо против да съм зависима от субстанция или да общувам от близко с хора, зависими от вещество, а не от собствената си воля и акъл. Говори ми за слабост, а и съм имала в обкръжението си едно време човек с такива проблеми и видях какво се случва с него и как те променя и не ми харесва.
http://whyquit.com/FFN/, по-конкретно - http://whyquit.com/FFN/chapters/FFN_01_Nicotine.pdf е интересно четиво. Аз благодарение на тази книжка спрях цигарите (то за 2-ри път де :Д ама май ще е окончателно) - дори обмислям да я преведа на бг, че тук е доста зле положението.
А иначе някакви quirk-ове имаш ли ? Ако познати трябваше да ти измислят прякор, съответстващ на характера, какво щяха да съчинят според теб ?
Като прочетеш автобиографията на Ковърдейл,сподели мнение,че се чудя дали да си я взема.
И по темата:
Чела ли си други автобиографични книги на рок/метъл певци или изобщо известни личности?
Какво си завършила?
Каква кола би искала да имаш?
Вила на Карабите или вила в Родопите?
Кое предпочиташ-море или планина?
Правила ли си дълъг преход в планината? Ии ходила ли си на 7те рилски езера?
На хотел или палатка?
Какво мислиш за велоалеите в София?(ако караш колело)
Къде би искала да живееш-в София или около София ,в някое село примерно?
Ходила ли си на рок концерт? Или концерт попринцип,независимо от стила музика?
Ходиш ли на театър?Ако ходиш-имаш ли любима постановка и коя би препоръчала?
Какво гледаш първо в едно момче ?(говоря само за външността)
Ммм,това е засега.
There is no dark side
of the moon really.
Matter of fact
it's all dark..
Аз пък, понеже изповядвам подобни принципи, пък били те и морално дефицитни, искам да попитам: Щом истината е една, кой определя каква е тя? Кой е онзи съдник, който казва: това е истина, това е неистина, за да можем ние да нагодим възприятията си съответно?
И ако истината е една, във всеки спор с твои приятели, в който сте на различно мнение, твоята истина ли е истинската истина?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Като има една истина чашата каква е наполовина пълна или празна
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Как описваш себе си и как другите описват теб?
Ако можеше да бъдеш някъде, къде и с кого щеше да бъдеш?
Кой е виновен за училищния тормоз? Била ли си някога жертва на тормоз или агресор? Разкажи.
Никой не определя, тя (често) е фактологична даденост. А възприятията са просто проекции.
Защо би искала да ги нагаждаш спрямо едно нещо, което в твоята глава има много измерения?
Как би станало това, няма ли да се разпокъсаш в преценката си къде да сложиш усилията си за напасване?
Твърдението, че има "колкото хора, толкова истини" и "че всичко е относително" не е ли абсолютно само по себе си?
Т.е. чрез него не се ли твърди абсолютната, единствена истина , че има много и относителни истини?
Има ли видно противоречие между оцветените?
В спорове с приятели не гоня истина, а гледни точки, т.е. разглеждам/е различни възприятия.
Последно редактирано от therichbitch : 10-11-2016 на 00:45
Доста хора тук смесват картата и територията. "Истината" е територията в случая.
Ето ви линкове с по-детайлно обяснение:
https://wiki.lesswrong.com/wiki/The_..._the_territory & https://wiki.lesswrong.com/wiki/Map_...ory_(sequence)
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Дескее...
Де прочетете че има вода в нея или че има въздух в нея?
Май твоята истина не е съвсем истина
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Грозният няма да играе в игра, която се играе нечестно! Още по-малко потребители които играят нечестно и тенденциозно не отговарят на моите въпроси, след това да искат аз да сядам и те да ми задават въпроси е меко казано нахално (още по-малко е достойно или мъжко). За да не падам до тяхното ниво и да бъда принуждаван да играя нечестно и неспортсменско, аз предпочитам изобщо да не участвам.
Благодаря!
Кой сяда до уикенда?![]()
I'm too weird to live, but much too rare to die.