.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Hybrid View

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Спомняш ли си Онан от Битие?
    Той е нарушил Божията заповед да направи дете на вдовицата на брат си, а не че е използвал прекъснат полов акт (което дори не е било мастурбация).
    Какво? Не пише за предбрачния секс ли?
    Пише! Затова са ги женели на по 13-14 години!
    Тези, които искат да спазват написаното нямаше да го правят. Въпрос на избор е.
    Всяко правило, може да бъде спазвано при определени условия и обстоятелства.

Да не се прави секс преди брака! Добре!
    Като почне да ти се прави секс, няма да те оженят, защото за да се адаптираш към съвременния начин на живот, трябва да учиш и да правиш кариера, за да не ровиш по кофите ти и децата ти! Добре!

Кво праим тогава?!

Много са ми смешни воплите "съвременния живот тласка младежите към ранен секс и разврат"! Точно обратното е! Както и глупостите, че младите почвали да правят секс много по-рано от преди, с твърдението че едно време са "чакали до брака"! Да, чакали са, но тоя брак е ставал като са били на под 16 години и е бил уреждан не от кой да е, а от родителите на двойката!
    Последно редактирано от Грозния : 11-22-2016 на 21:38
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Той е нарушил Божията заповед да направи дете на вдовицата на брат си, а не че е използвал прекъснат полов акт (което дори не е било мастурбация).
    Пише! Затова са ги женели на по 13-14 години!
    Всяко правило, може да бъде спазвано при определени условия и обстоятелства.

Да не се прави секс преди брака! Добре!
    Като почне да ти се прави секс, няма да те оженят, защото за да се адаптираш към съвременния начин на живот, трябва да учиш и да правиш кариера, за да не ровиш по кофите ти и децата ти! Добре!

Кво праим тогава?!

Много са ми смешни воплите "съвременния живот тласка младежите към ранен секс и разврат"! Точно обратното е! Както и глупостите, че младите почвали да правят секс много по-рано от преди, с твърдението че едно време са "чакали до брака"! Да, чакали са, но тоя брак е ставал като са били на под 16 години!
    Божията заповед е "Множете се". Не се отнася само на вдовицата на брат ти.

Аз пък познавам хора, които са се оженили девствени на 25. Който иска да спазва Закона го спазва.

Това последното не го разбрах.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Божията заповед е "Множете се". Не се отнася само на вдовицата на брат ти.
    Така е, но според мен и разумните цивилизовани хора, издигнали се над животните, това трябва да става с мярка и отговорност.
    Аз пък познавам хора, които са се оженили девствени на 25. Който иска да спазва Закона го спазва.
    Това е изключение, а не правило! Не може да даваш крайности като пример за "нормалност"!
    Това последното не го разбрах.
    Кое точно не разбра и аз ще ти го обясня .
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Така е, но според мен и разумните цивилизовани хора, издигнали се над животните, това трябва да става с мярка и отговорност.
    Това е изключение, а не правило! Не може да даваш крайности като пример за "нормалност"!
    Кое точно не разбра и аз ще ти го обясня .
    Ама това означава, че приемаш предбрачния секс за грях.

Според Бивлията това е нормалност. И пак според Библията това не са крайности.

Още првото изречени. Как така няма да те оженят като почне да ти се прави секс. Защо не?
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си