- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Кои са тези примитивни доказателства и всеобщо признати глупости? Разбира се че науката сама по-себе си няма конкретна дефиниция, но по-твойта логика трябва да отхвърляме с лека ръка всичката до сега набавена информация базирана на факти от интентзивни изучвания в продължения на години... Целият този труд един вид е за нищо. Този модел на големият взрив не е всеобщо призната глупост. Ако отидеш и се изплюеш така пред някой световен та и обикновен физик, ще ти се присмее, първо защото не знаеш за какво говориш и второ защото не си наясно с целия научен процес през който се минава за да се отвърди нещо като обзервателен факт и модел на теория.
Вчера гледах няква помия във Фейсбук че взрива в Хитрино било дело на Американците и някви си ХААРП системи, та уж била взривена от горе с дрон...Имам чуството че на такива глупости би вярвал.
Последно редактирано от Zlennox : 12-19-2016 на 22:12
Ще се присмее, защото толкова му стига разумното сиво вещество. Да. Повечето закони днес =квантовата физика ги оборва. А в бъдеще не се знае каква наука ще съществува. Може би 90% от това, което е днес е лъжа и не само лъжа, ами една капкчица от океана. Тъй като учените в голяма част се манипулират само от тяхното несъществуващо материално, а отричат духовната същност.
Възможно е за Хитрино. Заради тежката политичска криза у нас. Мислиш, че не съществуват ХААРП и много други системи? Ясно е колко работиш с ума си и колко го използват други без да знаеш.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 12-20-2016 на 08:30
Не, ще ти се присмее щото някъв пишлигар - прочел няколко статии в нета или някоя и друга книжка на известно доказан ''масон'' на тема езотерика и окултност - без никакъв опит в научната сфера, с лека ръка отхвърля световно доказани теории, не от един-двама учени ами от 96% от целият научен консенсус. Ти нали разбираш че някой хора посвещават цялите си кариери на една единствена теория или сфера на изучаване? Какво ти дава правото на теб да твърдиш че на еди-кой си научното познание е 90% грешно само защото си "freethinker" или някво дете индиго? Имаш по-голямо познание в тези сфери от учените ли? Май така трябва да го приемам.
Чел съм и аз измишльотини преди, този Ян Ван Хелсинг и Джим Марс, та кви ли не още такива глупости. Но подложиш ли ги на " "cross-check" потвърждаване на фактите които твърдят за истина, най-много 4% да ти излезнат правилно.
Последно редактирано от Zlennox : 12-20-2016 на 14:01
Не, нямам никакво познание. Дори не чета много. Може и да си прав.
Не, не отхърлям. Но не я и приемам за истината. Това е теория. Колкото учения е жертвал, за да я развива, толкова други учени са жертвали за други теории. Може и да има истинност.
Но като гледам и ти отхвърляш труда и живота на някои християнски и религиозни духовници.
Доказателствата не винаги могат да се обобщят и покажат пред всеки човек. Фактите погледнато от един ъгъл на съзнанието - изглеждат по един начин, а от друг ъгъл - по друг. Човешката логика не е съвършенна. Ние действаме най-вече на база сравнения и свързване на прости елементи. Най-големите открития са толкова прости в основата си. Толкова прости и разбираеми. Сложността като че ли стои в откриването им.
Но, да.. Наиситна прекалих, тъй като разбирам моята неиформираност и несъобразителност.
Наистина подкрепям да има повече сложност и разсяснения, а не просто приказки. Обаче вярвам, че някой път е нужно сам да разбереш истинноста, а думите и човешкия език не са в състояние на осмисляне и заключения на някои неща.
По-голямата част от религиозните духовници да, но не защото гледам над труда им като безмислен, по-скоро защото няма реална практика и приложение, идеологиите са опресиращи и деградивни/регресивни. Но от научна гледна точка на допринасяне към философията/теологията, мисля че не са излишни. Дори бих казал че до някаква степен съм съгласен с някои морални/етически възгледи.
Защо да си губя времето да ти обяснявам неща, които ти и без това не разбираш?!
Най-абсурдните ти твърдения ги оборвам с лекота в едно-две изречения и това е достатъчно за да те направя за смях, както всъщност се случва!
Това се е случвало много пъти и те разбирам, че ти се иска да го забравиш!
...демагози-либерасти нищоправци (като теб)?
М?
И какво идваш да правиш в тази тема, която ти сам призна, че не разбираш?!
Надушвам те Прасчо! Къде ще си на Коледа
?
Пак ти казвам няма смисъл да се правиш на нещо което не си! С последният ти коментар сам по-себе си потвърждаваш твърденията ми, излагаш се като кифладжия.