- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Болния руснак му трябваха по 12 дивизии за да победи една СС-овска. Така или иначе, това беше касапница между два велики народа и Хитлер никога не го е отричал за руснаците. Войната от германска страна никога не се е водила срещу руския народ, а срещу болшевизма, който след това завзе половин европа и я върна 200 години назад в културно и икономическо отношение. Естествено ако не говореше през гъза си, всичко това щеше да ти е ясно.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Германските пехотни дивизии в началото на войната са били с по 17 000 човека, но след 42-ра не са имали достатъчно хора и са били значително по-малко. Съветските дивизии са били с между 7-10 000 човека, до 15 000 за отбранителните дивизии.
Както казах, това е било касапница между два велики народа.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-18-2017 на 13:36
Сега ми кажи с какво е въоражението на двете армии боеспособност технически възможности
Подготовка на офицерския състав
Ще видиш че немците бият руснаците по всички показатели руснаците (един немец с автомат срещу 10 войника с една пушка без патрони)
Прибави и положението на картата към всичко това
Един взвод е покривал площ от 5км при отбранителната линия
А в това време всякаква помощ е била далеч
Ако немците не са правели глупости Жуков щеше да бъде военнопленник
А за Брест си кажи че не знаеш направо
Последно редактирано от haritov : 09-18-2017 на 14:04
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Мисля че бях съвсем ясен. Не искам да умаловажавам подвизите на нито една от армиите. Поляците също са се били смело на доста места, въпреки че Полша пада за 2 седмици. Дали руснаците щяха да се справят по-добре ако имаха повече техника и ако Сталин не беше избил целия офицерски състав - да, определено. И все пак, след 44-та руснаците са имали в пъти повече хора и техника, но въпреки това Жуков не е влизал в битка ако не е превъзхождал петкратно германците.
А като каза Брест, знаеш ли че в Сталинград също е имало сражения месеци след като е бил превзет от руснаците?
ПП: А какво мислиш за Бреслау ?
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-18-2017 на 14:31
Ти кажи "великият руски народ" по колко убити дава за всеки убит германец!
А колко танкове и самолети губят руснаците за всеки унищожен немски?
Нали са много велеки, а?
Самата истина!
В тая война руснаците нямат нито една победа, освен когато са с огромно числено превъзходство!
Немците имат много победи, дори срещу превъзхождащ противник!
ние даваме много жертви и през турското робство ама иди кажи че турците са много велики
''не ми говори колко войници са загинали хора ще си намеря искам техника нямаме техника тя е важната'' това го е казал точно Жуков
във войната не е толкова важно колко е живата сила с която разполагаш техниката е от решаващо значение и понеже той е бил превъзхождан по този показател е имал само една възможност да атакува с жива сила от типа щрафбат
имал е заповед да не отстъпва
чадо божие не говоря за това коя армия е по-велика а защо руснаците дават много жертви
а Брест е пример за това как германците изгарят живи жени и малки деца (нали каза че войната не е срещу руския народ)
лошото е че не можеш да вденеш какво ти говоря
пп
не ми меши поляците говорим за германците и руснаците
Последно редактирано от haritov : 09-18-2017 на 17:53