Признавам - личен опит нямам с това, само наблюдения как за хората, които са си изкарали младостта с москвичи и лади пътят Варна-София се счита за приключенско пътешествие.
Шофьорското хубаво ще го свалиш на ръка, ами останалите?

Карал съм и аз кола без ел стъкла и без климатик и лятото преди да се качиш обикаляш да отвориш всички прозорци, тръгваш и след 5-6км, като се е проветрило отбиваш на аварийки, за да си затвориш прозорците.

А най-много съм се карал с хора, които си отворят стъклото и не го затворят преди да слязат :X
Дай ми пример и за руски коли от 60-те, които още да се срещат по улиците... Срещат се само на път за ретро парадите, където има и Руски, и западни коли. Просто вече оцелелите и реставрирани екземляри от тези години са толкова редки и ценни, че не си струва риска някой да те удари и да се видиш в приключение с частите, щото броните са метални, ама няма как да ги изправиш и да ги никелираш после. Ако гледаш аутомотор, там редовно има предавания за разни немски ретро маниаци и там си има хора, които могат да си позволят да карат такива коли за удоволствие уикендите.
Иначе, карам кола 94-та година на минимум 500к (само при мен са последните близо 150к) и освен скоростната кутия (автоматик след мноооого тормоз), която смених за 250лв, други сериозни проблеми не е създавала, а се кара на метан. Вече в някакво обозримо бъдеще ще се наложи или да се отваря мотор, или да го сменям направо с 6-так, защото вероятно има повлякло бутало, но пък тя до момента е без ремонти, а от Мерцедес са дали цели 3 ремонтни размера бутала и лагери, та може и да я направя милионерка, ако вече не е.

Ама май по-скоро ще се кара до последно и ще се ъпгрейдне с още две бутала, че така стои много празен коша.