.
Резултати от 1 до 25 от общо 93

Threaded View

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Признавам - личен опит нямам с това, само наблюдения как за хората, които са си изкарали младостта с москвичи и лади пътят Варна-София се счита за приключенско пътешествие.
    Шофьорското хубаво ще го свалиш на ръка, ами останалите? Карал съм и аз кола без ел стъкла и без климатик и лятото преди да се качиш обикаляш да отвориш всички прозорци, тръгваш и след 5-6км, като се е проветрило отбиваш на аварийки, за да си затвориш прозорците. А най-много съм се карал с хора, които си отворят стъклото и не го затворят преди да слязат :X
    Дай ми пример и за руски коли от 60-те, които още да се срещат по улиците... Срещат се само на път за ретро парадите, където има и Руски, и западни коли. Просто вече оцелелите и реставрирани екземляри от тези години са толкова редки и ценни, че не си струва риска някой да те удари и да се видиш в приключение с частите, щото броните са метални, ама няма как да ги изправиш и да ги никелираш после. Ако гледаш аутомотор, там редовно има предавания за разни немски ретро маниаци и там си има хора, които могат да си позволят да карат такива коли за удоволствие уикендите.
    Иначе, карам кола 94-та година на минимум 500к (само при мен са последните близо 150к) и освен скоростната кутия (автоматик след мноооого тормоз), която смених за 250лв, други сериозни проблеми не е създавала, а се кара на метан. Вече в някакво обозримо бъдеще ще се наложи или да се отваря мотор, или да го сменям направо с 6-так, защото вероятно има повлякло бутало, но пък тя до момента е без ремонти, а от Мерцедес са дали цели 3 ремонтни размера бутала и лагери, та може и да я направя милионерка, ако вече не е. Ама май по-скоро ще се кара до последно и ще се ъпгрейдне с още две бутала, че така стои много празен коша.
    Преди 3-4 дена (не помня) видях един възрастен човек да седи на бордюра на една улица, а капака на Волгата му - 24-ка да стои отворен. И понеже имам сантимент към тия коли, го питам какво става и той вика "закъсах, изгасна и сега не пали. Иначе - като нова, жалко, че не я снимах - сива. Викам му дай да махнем капака на масления филтър, аз ще завъртя стартера, ти ще сипеш бензин направо там. Вика "нямам бензин в шише". Давай маркуч, ако имаш, ще засмуча от резервоара. Намери и смуча аз, напълни ми се устата с бензин, ама не ми е сефте Запали за 10 секунди и край. Проверих свещи, други простотии - всичко е наред. Ама като го гледам, той няма пари за ремонти, викам ще измислим нещо. Бутах го 500-600 метра (който е бутал Волга знае какво нещо е, а аз съм 63-64 кила и не особено висок, но пък са ми слабост тия коли. Избутах го и стигнахме до прелеза, а там е стръмно. Не мога да я избутам сам. Той върти волана, защото има завой за бензиностанцията. Не мога да я избутам през релсите. Един човек дойде да помогне и я избутахме. Стареца и сложи бензин за 5 лв и запали веднага. Искаше да ме черпи с кафе, но като гледам, че си е останал в 60-те и няма пари, отказах. Аз го правя за идеала, кефи ме тези коли да вървят и досега. После се оказа, че проблема е в мембраните на изпарителя, понеже караше на газ, но на колата нищо и нямаше. Та защо беше целия този текст - да кажа, че все още вървят, ако не си ги карал като селянин...
    Последно редактирано от RedArmy : 04-19-2020 на 01:37
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си