- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ КОФАТА ДА УМРЕ.
Дотук беше с теб и с другия. На хора, които ми пишат за колкозници, каскети, галоши, пуловери, хронично болни и т.н. И това дето го пишеш за семейството ми - в него няма комунисти. Нито са били репресирани от фашизма, нито от социализма. Аз си знам каква е причината. Факт е, че са орали, косили и жънали на ръка - тежък робски труд, имам снимки от това време, а после им докараха чисто нови машини от СССР и Италия (забележи). Ах какви лоши комуняги. Аз го казах някъде по-нагоре - покажи малко уважение към събеседника и тогава ще си говорим, може и не тук. Но не.. Ти си знаеш твоето - галошите, дали са апартамента за заслуги към БКП. Мисли си, че си ме победил, все ми е тая, на мен тоя форум не ми трябва, и без това има само такива кратуни като теб. Айде посочи ЕДИН пост, в който не съм бил готов да споря, но нормално, а не за "чемодани" и "вокзали". За какво да ти се обяснявам. И, в отговор на твой предишен въпрос - да, тя ме разубеди да се занимавам с теб. Аз бях написал много дълъг текст за многовековната борба на човечеството за свобода и мир, и за един по-добър свят, защото социализма не е да се надбягваме и да гледаме в джоба на другия, да се конкурираме и да се прецакваме един друг, а да разберем, че има и по-важни неща от това. И те са напълно достатъчни като основа за добър живот. Разбра ли ме? Не. Видя ли сега защо се отказах. Просто маймуната победи човека, радвай се сега - банани има колко щеш.
Пак послепис - нормално ли е в две аптеки, една до друга, в едната едно лекарство струва 8.50, в тази до нея 19.60? Това е от днес. Ако това е вашата мечта - следвайте я. Нашата не е. А момиче като нея ще срещнеш, когато стана травай.
Ето ти филм, дано ти влезе нещо в тиквата: Capitalism: A Love Story
Последно редактирано от RedArmy : 05-20-2020 на 22:33
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.