.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 228

Hybrid View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    Дотук беше с теб и с другия. На хора, които ми пишат за колкозници, каскети, галоши, пуловери, хронично болни и т.н. И това дето го пишеш за семейството ми - в него няма комунисти. Нито са били репресирани от фашизма, нито от социализма. Аз си знам каква е причината. Факт е, че са орали, косили и жънали на ръка - тежък робски труд, имам снимки от това време, а после им докараха чисто нови машини от СССР и Италия (забележи). Ах какви лоши комуняги.
    Първо, думата колхозник не трябва да те обижда, защото си е соц дума за уважавания кооперативен труженик в социалистическото селско стопанство, с което трябва да се гордееш след като "по потекло и корени" си точно с такъв произход! Та нали за всеки комунист е гордост да е от "бедно работническо семейство"? Не съм те обидил! Второ, никой не е карал роднините ти да полагат тежък робски труд в демократично царство България! Като са живяли на село, такъв е бил селският живот. А раздаването на машини е станало след ограбването на кулаците ("по-заможните селяни" според комунистическата пропаганда) и вкарването на всички по колхози (ТКЗС). Освен това, всичко което е взето насила и изнесено за СССР от демократично царство България след злокобния ден 9.XI (като тонове злато и розово масло, което тогава е било по-скъпо и от златото) е несъизмеримо повече от дадените машини на селяните, които после стават роби на комунизма. Ето цената на съветското освобождение! Да не кажеш, че си измислям. Това са исторически факти! Чети линка и се образовай! И недей да ми спориш преди да си го прочел!
    https://bulgariaanalytica.org/2020/0...-osvobojdenie/

Аз го казах някъде по-нагоре - покажи малко уважение към събеседника и тогава ще си говорим, може и не тук. Но не.. Ти си знаеш твоето - галошите, дали са апартамента за заслуги към БКП.
    А за какви заслуги към БКП, можеш ли да ми кажеш? Защото заслужилите другари бяха обикновено тези, които са слухтели за ДС и донасяли за съседи, близки и роднини. Затова ли са получили апартамент? Точно по времето на социализма кризата с жилищата е огромна! За огромното болшинство "неправоимащи" оцеляването е зависело от "буркан икономиката" (личното производство), висенето по опашки и чакането по 15 - 20 години на ред за панелно жилище с грозни и еднотипни за всички домакинства жилища с еднакви мебели, тапети, балатуми и криви стени и лоша дограма. Мечтата на социалистическия роб! Да се натика в гнусните кошери и да си вари бурканите със сАвеЦки самовар във докато са пускали за малко тока.

Мисли си, че си ме победил, все ми е тая, на мен тоя форум не ми трябва, и без това има само такива кратуни като теб. Айде посочи ЕДИН пост, в който не съм бил готов да споря, но нормално, а не за "чемодани" и "вокзали".
    Добре, ето връщаме се само няколко поста назад и ето как ти спориш "нормално":

Пред теб ли ще се аргументирам бе, минет
    Разгневен, зачервен и почти давещ се с пяна от бяс по устата нареждайки с грозни епитети потребителите, които не са съгласни с теб.

За какво да ти се обяснявам. И, в отговор на твой предишен въпрос - да, тя ме разубеди да се занимавам с теб. Аз бях написал много дълъг текст за многовековната борба на човечеството за свобода и мир, и за един по-добър свят, защото социализма не е да се надбягваме и да гледаме в джоба на другия, да се конкурираме и да се прецакваме един друг, а да разберем, че има и по-важни неща от това. И те са напълно достатъчни като основа за добър живот.
    О, Боже мой, тя те била разубедила. Значи какво, написал си си есето за "един по-добър свят" и си й го пратил да го одобри лично? А "тя" те била посъветвала да не го пращаш. Пусни го тук все пак! Хайде, настоявам да го видя! Нека видим какво е нивото ти на разсъждения, когато пишеш есе. Любопитно ми е по-различно ли го пишеш или и в него използваш учтивите обръщения като "минет".

Разбра ли ме? Не. Видя ли сега защо се отказах. Просто маймуната победи човека, радвай се сега - банани има колко щеш.
    Отоново с назидателен тон. Виж, другарю, не си надзирател в някой лагер, за да крещиш на лагеристите и да им обясняваш, че са били маймуни. А относно бананите, които така изтъкваш, явно защото плюскането ти е любимата тема, я кажи как семейството ти е чакало по опашки за банани и цитрусови плодове по нова година, за да може да сложи да има малко цвят на празничната трапеза, така че да се порадва малко цялата червена сган вкъщи. Междудругото, едва ли разбираш от икономика, но все пак нека опитам да ти обясня защо тези стоки са били дефицитни. Били са такива защото са се купували с долари, които са били в дефицит в страната. България не е била способна да произведе нещо, което да може да се конкурира на свободните световни пазари, където се е търгувало с долари. И по този начин малко долари = няма пари за купуване на елементарни стоки за бита или за ядене. Днес не е лукс да плюскаш банани. Ако ти си такъв соц носталгик, винаги можеш да си вариш лютеница пред блока и да консумираш цитрусови плодове и банани веднъж на високосна година. Това никой не може да ти го забрани!

Пак послепис - нормално ли е в две аптеки, една до друга, в едната едно лекарство струва 8.50, в тази до нея 19.60? Това е от днес. Ако това е вашата мечта - следвайте я. Нашата не е. А момиче като нея ще срещнеш, когато стана травай.
    Не манипулирай! Има си комисия за регулация на цените на лекарствата! Ако има такъв пример, можеш да сезираш компетентните органи! И стига си мрънкал! Дори и с минимум от 1000 лв заплата винаги можеш да свържеш двата края и да купиш тези лекарства за теб или баба ти, ако не изпушваш и изпушваш парите си. Не ти е нужен комунизъм и партия майка, за да живееш мизерничко, но сигурно. И точно комунистическият режим лиши пенсионерите от достойно съществуване. В нормалните западни държави песнионерите се пенсионират като милионери и обикалят по круизи по цял свят със скъпите си играчки за правене на снимки, а най-великото за бг соц пенсионерът винаги са били лъжите. Преди за "светлото бъдеще", а сега за "светлото минало". И ходенето с георгиевски ленти на събори на язовир Копринка и горенето на знамената на ЕС и НАТО не виждам как ще покачат жизнения стандарт на никого.

Ето ти филм, дано ти влезе нещо в тиквата: Capitalism: A Love Story
    Пробутваш ми изтърани филмчета, другарю, които умишлено изопачават реалността. Смяташ ли, че с 2 часово филмче (разработено за лесна консумация и печалба точно като капиталистически продукт) оборваш цялата съвременна икономическа система? Да може и да не е "справедлива", но комунизмът в никакъв случай не е по-справедлив отнемайки от можещите, за да раздаде на "заслужилите".

https://www.teenproblem.net/forum/sh...1#post10223178

Те ти тема, да ти се качи IQ-то малко, че сега е равно на това на чехълче
    Почти докрая на темата съм писал, но имаше интересни събеседници, с които си струваше да си говори. Ти си нещастник, също като оня грозния.
    Окей, прочетох темата и ще коментирам някои твои опорки.

Това е иделогията на комунизма на Маркс - всеки допринася за държавата според възможностите си, а взима от нея безплатно това, което му трябва. Социализма е държавен капитализъм, но с планова икономика и по-човешко лице, парите не са премахнати. Това е крачка в правилната посока, но само крачка. Парите са зло, те създават завистта, алчността, престъпленията и лицемерието
    Аха, значи от мен се взима голямата надценка на труда ми, който е интелектуален, вложил съм 10 + години над средното си образование в допълнително развитие, за да мога имам висока производителност на труда си, но никой няма да ме компенсира с пари за цялото това загубено време, което междувременно други търтеи са си го пропиляли щастливо и безгрижно както щат, но пък за сметка на това ще ми се дават гарантирани подаяния осреднени за всеки "безплатно"? Но какво да ме очудва. Ето какво мислиш за образованието все пак:

Образованието е нужно, за да е по-лека работата на дадената личност, а не за да изкарва повече пари..
    Ясно, значи аз ще загубя 10 + години от живота си, но няма да изкарвам повече пари (а даже обратното) от някой РАБФАК като теб с трето отделение изкласил за 1 година следващите 8, за да може да получи тапия въпреки, че е неграмотен и да го сложат като партиен секретар и шеф на производствено отделение, защото е бил шумкар и е помагал на новата народна власт да дойде.

Много просто - ние изнасяме плодове и зеленчуци за Русия например в замяна на тяхната петролна равностойност. А и правителствата може да си работят с някаква ориентировъчна парична равностойност, но парите трябва да бъдат премахнати за цивилното население, за гражданите.
    Аха, колко гениално просто! Не съм го осъзнавал! Един вид ние произвеждаме картофи, а те трябва да ни ги заменят с Айфони и лекарства. Гениално! Да, парите трябва да се премахнат и всеки ден да се събираме в центъра на комуната и да питаме друите какво носят, за да си го разменим. Например ти носиш килограм яйца и литър квас, а някой друг вечерта е работил над създаването на лекарство и ще ти го даде в замяна за тях вместо за 19,60 лв.

Очаквам продължение! Искам да чета още от теб!

пп. Чел ли си подрбоно поне по една от книгите на всеки топ комунистически класик Маркс, Енгелс, Ленин или Сталин или си пишеш есетата на базата на общи впечатления?

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Аха, значи от мен се взима голямата надценка на труда ми, който е интелектуален, вложил съм 10 + години над средното си образование в допълнително развитие, за да мога имам висока производителност на труда си, но никой няма да ме компенсира с пари за цялото това загубено време, което междувременно други търтеи са си го пропиляли щастливо и безгрижно както щат, но пък за сметка на това ще ми се дават гарантирани подаяния осреднени за всеки "безплатно"? Но какво да ме очудва. Ето какво мислиш за образованието все пак:

Ясно, значи аз ще загубя 10 + години от живота си, но няма да изкарвам повече пари (а даже обратното) от някой РАБФАК като теб с трето отделение изкласил за 1 година следващите 8, за да може да получи тапия въпреки, че е неграмотен и да го сложат като партиен секретар и шеф на производствено отделение, защото е бил шумкар и е помагал на новата народна власт да дойде.
    То заради това и преди съм го писал, че комунизма е хубава ИДЕЯ, която обаче няма как да се приложи към момента. Може би след хиляди години, ако не сме се затрили.
    Да даваш, каквото можеш означава точно да се развиваш, до колкото ти позволяват възможностите. Не всеки има заложби за лекар, инженер, математик, физик или химик. Да, има хора, които нямат голям интелектуален капаитет, но пък примерно могат да мятат чували с въглища. В твоята глава това може и да е унизително, тъпо и т.н., ама реално тези хора са не по-малко потребни от лекарите и инженерите. Такива са им възможностите - това правят, не значи че заслужават по-малко. В тази ИДЕЯ никъде не се включват мързелът и алчността като (основни) човешки черти, така че не се предполага да скатаваш и да гледаш в чуждата паница, а да даваш наистина всичко по силите си. Ако всички се трудят според възможностите си, а не според мързела си, то ще има за всички според нуждата им, но не и според алчността им. Да, може би никой няма да кара Ролс Ройс и няма да има яхта и самолет, ама Мерцедеси ще има за всички.

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    То заради това и преди съм го писал, че комунизма е хубава ИДЕЯ, която обаче няма как да се приложи към момента. Може би след хиляди години, ако не сме се затрили.
    Да даваш, каквото можеш означава точно да се развиваш, до колкото ти позволяват възможностите. Не всеки има заложби за лекар, инженер, математик, физик или химик. Да, има хора, които нямат голям интелектуален капаитет, но пък примерно могат да мятат чували с въглища. В твоята глава това може и да е унизително, тъпо и т.н., ама реално тези хора са не по-малко потребни от лекарите и инженерите. Такива са им възможностите - това правят, не значи че заслужават по-малко. В тази ИДЕЯ никъде не се включват мързелът и алчността като (основни) човешки черти, така че не се предполага да скатаваш и да гледаш в чуждата паница, а да даваш наистина всичко по силите си. Ако всички се трудят според възможностите си, а не според мързела си, то ще има за всички според нуждата им, но не и според алчността им. Да, може би никой няма да кара Ролс Ройс и няма да има яхта и самолет, ама Мерцедеси ще има за всички.
    Подписвам се под това!

И къде съм се припознал като, което и да било лице от форума?
    Защо така "неусетно" си изтри поста от вчера: "аз нека си карам чисто новото SUV, пък вие говорете каквото си искате", м? (поразително прилича на "нека карам чисто новото си BMW бегачка и си живея в огромния апартамент в центъра на ЯМБОЛ")

Нямам висше образование, не ме е и срам от това, не ми и трябва, за да мога да работя това, което искам. На теб щом ти трябва, значи си толкова тъп, че чакаш други да ти наливат акъл и остарели, откъснати от реалността догми.

... колекциониращ незаконни оръжия и мечтаещ да живеее във времето на баба си и да е садист в конц лагерите - ето това вече е психиатричен случай. От всякъде беше разбит с аргументи и сега за втори или трети път правиш напъни да внушиш на другите неверни факти. Първо според теб бях грозния, после бях някакъв от ямбол. Сигурно след някой друг пост според теб ще стана и Бойко Борисов.
    Ебати дебила Милиони пъти казах - не го познавам този, писал е във форума, аз не съм го виждал и на снимка.
    А рускинчето не го мисли - нея има кой да я мисли. За съжаление не е господин-ракета Юлиянчо. Макар че е красавец и мафиот, не може да се отрече :лол:

Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Papugai
    Guest
    Ебати дебила Милиони пъти казах - не го познавам този, писал е във форума, аз не съм го виждал и на снимка.
    А рускинчето не го мисли - нея има кой да я мисли. За съжаление не е господин-ракета Юлиянчо. Макар че е красавец и мафиот, не може да се отрече :лол:
    честно ти казвам, друг толкова време не би издържал простотиите на грозния
    мангото не е само с профила на трола, има още 3-4

а ти се запитай защо говори само с теб
    хехехе
    щото абсолютно никой тук не му обръща внимание

манго, минаха колко, 4-5 години от първото ти и единствено постижение
    чука няква 50 годишна простотитка от твоята боя и два месеца се хвали
    че на 30 години вече не си девствен
    кво става сега, да не се пазиш за 60 годишнината си и тогава да повториш

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Брато...
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си