.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Голям фен Аватара на Knispel666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Искам да кажа, че Бог не може да бъде принуден чрез делата ни да ни спаси. Не може чрез делата ти Бог да бъде превърнат в твой длъжник. Спасяват те не делата, а Бог, а един и съдът Божи, друг съдът човешки. Т.е. никой не може да бъде сигурен за спасението си.
    Значи по същата логика, мога да си правя каквото си искам, да друсам, да крада, да убивам хора и т.н., така ли? Щом рая не ми е гарантиран, значи и ада не е?
    Дори не мога да повярвам колко много си се вече спекал, че не можеш да различиш откровен майтап.

Еми ти си малоумен, майтапите ти са малоумен криндж, малко е трудно да различа кога си сериозен и кога се бъзикаш, щото и в двата случая бълваш ментална диария.
    Правиш ли разлика между "това е задължително твоята кола" и "тази кола е направена за тебе, но ако не вярваш, че това е твоята кола, си напълно свободен да избереш друга".
    По-скоро ми звучи като:
    "тази кола е направена за тебе, но ако не вярваш, че това е твоята кола, си напълно свободен да избереш друга, само дето ако избереш друга извършваш грях в очите на Бога и най-вероятно ще отидеш в ада накрая ".

Ти каза, че уверения човек е тъп, какво значение има в какво се изразява увереността му
    Вече казах какво значение има. И в двата случая си увереност в своята преценка. Но ако имаш увереност че може да прескочиш един трап, много по-лесно ще го направиш от някои друг, който също може да го прескочи, но няма увереност. Тук има полза от вярата. Естествено има го и другия вариант, че може да се надцениш, и да паднеш в трапа. Но по отношение на вярата в идеи, които описват външния свят, каквата идея е християнството, това че вярваш в тях, не ги прави повече истина, не ги прави по-вероятни. Тук вярата е напълно безполезна, а напротив, безпристрастния и изчистен от предразсъдъци и убеждения анализ, е най-добрия вариант. Вярата тук те прави единствено по-склоненен към заблуди.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    Значи по същата логика, мога да си правя каквото си искам, да друсам, да крада, да убивам хора и т.н., така ли? Щом рая не ми е гарантиран, значи и ада не е?
    Трябва хем искрено да се стремиж да вършиш дела, хем да не разчиташ на тях, а на Иисус, хем да не се отчайваш от недостатъците си в тях. Но не знам това, което ти казах, дали е достъпно за твоя капацитет. Стига се заяжда, вземи се образовай малко и сам. Време ти е да станеш благочестив християнин ве.
    Последно редактирано от defender : 05-21-2020 на 19:51

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си