.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    То няма и нужда. Злото е победено от Христос, изправил се е срещу него, борил се е,
    На мен не ми изглежда победено, и то въпреки че изобщо не споделям вашата перспектива за добро и зло.
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    И стига с тая дъвка за робската психика, над която се присмиват робите на греха и дявола. Изобщо не го пиша от позицията на роба, дето най-мразел не господаря си, а свободния.
    .. победил е гордостта чрез смирението на кръстната жертва...
    Ето точно това Ницше нарича акт на духовно отмъщение. И това е дело точно на евреите, които взимат античния идеал за божествено (добър=благороден=силен=кра сив=щастлив=обичан от Бога) и го обръщат надолу с една особенна такава, импотентна омраза, казвайки : " Само нещастните, онеправданите, болните, страдащите и грозните са набожни, само те са благословени от Бога.... А вие, силните и благородните, гордите и волните, напротив, вие сте злите, жестоките, похотливите и ненаситните, вие сте безбожниците и такива ще си останете до края на вечността, завинаги проклети и обречени." Тази именно омраза е насочена и към всичко благородно и в самите вас, задушавайки естествената воля за власт, докато я сведе до една духовна перверзия и извращение от всичко натурално и човешко, най-вече що се отнася до тленното и плътското.
    И ето че дори и днес, 2000 години по късно, вие сте се събрали да плюете тези с истинктивно благородни идеали и да ги заклеймявате като грешници, и то с такова надменно презрение. Да плюете тези, при които мъдростта в инстинктите на тялото,на тленното и плътското, се припокрива с мъдростта на душата и в което именно стои квинтесенцията на благородството.

" Тяло съм Аз, и Душа" - казва детето. И защо човек да не говори като децата? Но просветените и знаещите казват: Тяло съм аз и нищо друго, а душата е само дума за нещо, по отношение на тялото."
    " Тялото е велик разум, множество но с един усет, то е и война и мир, и стадо и пастир. Защото зад всяка мисъл и чувство стои велик владетел, непознат мъдрец - чието име е Аз. В твоето тяло той управлява, Той е твоето тяло"
    " В твоето тяло има повече разум, отколкото и в най-добрата ти мъдрост. И кой ли знае защо изобщо на тялото ти му е притрябвало точно най-добрата ти мъдрост. В миналото душата гледаше на тялото с презрение, и това презрение беше идеал: Душата желаеше тялото да е слабо, уродливо и гладно. Така душата си мислеше да избяга от тялото и земята. Но всъщност душата сама беше слаба, уродлива и гладна, а жестокостта беше наслада за тази душа!"
    " Та кажи ми: Какво казва тялото ти за твоята душа? Не е ли твоята душа тази, която е бедна и мизерна и изпълнена с окаяно самодоволство? "
    Последно редактирано от DoctorSatan-666 : 08-07-2022 на 18:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си