- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- R.I.P. - Косьо Самоковеца
Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
А ти би ли дал аргумент защо Самоковеца да е дребен тарикат ?
Това не отговаря на въпроса ми, дори няма връзка с него
Просто са култови личности, все пак кой не би искал да живее като Жоро Илиев примерно
А тва за "героите" не го приемай толкова буквално
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Не аз съм човека с подхвърлено във въздуха твърдение, което не може дори да се нарече теза.
Аз казвам: тези хора са паразити и допринасят за разрушаването на нашата родина и нация и който им се възхищава е болен. На когото са му интересни е ок. Който им се възхищава е болен.
Няколко души вече ти го обясниха, а ти се опитваш да се изплъзнеш. Първо казваш, че са велики, от което директно следва, че им се възхищаваш. После се отмяташ и твърдиш, че просто са ти интересни.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Тиии глафон ли си или на такъв се правиш ?
Казах ти да не приемаш думите "велик" и "герой" буквално, а ти тъпчеш ли тъпчеш на едно място
Казвам, че са велики и герои на нашето време, защото макар и за кратко са си живеели живот като по филмите, такъв за който ни можем само да си мечтаем.
Да възхищавам се на начина им на живот, харесвам всичко свързано с мафията, книги, филми , митове и легенди
А ти така и не ми отговори на въпроса който ти зададох
Законът е закон,
но той врата в полето е
Законът е закон,
но той врата в полето е
А какво е преносното значение на "велик"? Герой може да означава литературен герой или герой в очите на хората. Като какви ги възприемаш, следва от думата "велик".
Хубаво е, че си признаваш, че си мечтаеш за такъв живот и това говори достатъчно за интересите и ценностите ти, които по-горе охарактеризираха достатъчно точно: чалга мислене.
След като изчерпахме тази тема мога да ти отговоря и на въпроса: тарикат е, защото се възползва от пропуските в политическата и съдебната система на България на прехода. Дребен е, защото да правиш шмекерии и цигании, за да се облагодетелстваш, за сметка на нещастието на други хора, те прави дребна душица.
От една правилно функционираща държава бих очаквал да неутрализира такива хора, а от един правилно функциониращ народ бих очаквал да ги възприема с погнуса, а не с възхищение.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Много си тъп наистина
Аз ти обяснявам едно нещо ти си се закелешил за две думи и продължаваш да тъпчеш едно и също
И сега ако тръгна да ти обяснявам това дето вече ти обясних ти пак ще ми отговориш по същия начин
Обясни ми какво е общото между това да симпатизираш на начина на живот на някой и чалгата .... по-добре недей не ми се слушат глупости
Законът е закон,
но той врата в полето е
Всеки отговор на селянчето с чалга идеалите е, че ние сме тъпи и не можем да разберем извисената му и чиста като сълза/колумбийска кока любов към интересните ъндърграунд личности и мимолетното удоволствие на луксозния живот и разбиването на човешки животи...