.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 107
    Цитирай Първоначално написано от LeprikonA Виж мнението
    ^това говори само за себе си. разликата от няколко години в тая възраст колкото и да не сте съгласни има огромно значение, това е просто живия пример. друго си е да си на 15-16 и да мрънкаш, друго си е да си пълнолетен. най-малкото, малко или много вече не те имат за баш келеш.
    Напротив - тъкмо на 16 бях, когато се взех в ръце и се отделих от майка ми. Да, разликата от 1-2 години през тийн периода може да е огромна, но си зависи и от човека. А според мен, както вече казах, на авторката тъкмо това и е шанса да порасне много.
    ♫♪♫
    This aftertaste is gonna break my heart
    Feels like it's over before it starts ...
    ♫♪♫

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Зависи от човека и от обстоятелствата. Аз минах през фазата, в която авторката е преди 2 години, макар да съм и връстница.

Супер фен Аватара на Irti
    " Би могло и да не и се налага по тоя начин да порасне - като оказва яростна съпротива - но те просто не й оставят друг избор! Като родители те би трябвало да я научат да може свободно да изказва мнението си пред тях и те да уважават това мнение, дори и да не са съгласни с нея. "

Да са съгласни с нея винаги? По принцип трябва да има уважение и респект към възрастните - когато не са прави да се съгласиш, че са. Например дядо ми - ако тръгнем да спорим аз отстъпвам (даже не му оспорвам нещо за да стане спор) просто така е прието. Не да почна да му крещя и т.н, че не е прав. Не за всичко, но за една огромна част от нещата..

SisiStrange, казвам, че не за всичко съм длъжен да му давам отчет на детето. И аз имам въпросните уникални родители - не бой се, но като по-малък, когато ми се каже нещо ГО ПРАВЕХ, а не правех някакви бунтове, замисли и т.н. Безумни работи. И на мен не ми се е заповядвало, а ми е казано като на човек и от уважение го правех. Дванайсетгодишната (примерно) ми щерка да не се прибира по цели нощи - не е нормално и това поне за мен не е маловажно. Бих отгледал детето си строго и възпитано, но когато се наложи. Нито ще го вържа с вериги, нито ще го бия. Всичко ще опитам с думи - както при мен е било. Но има неща, които грам не съм длъжен да му обяснявам. Както аз не знам абсолютно всичко за родителите си (пък и не ме инт.) така и те не знаят. И това не означава, че не ги обичам и че те не ме обичат. Обяснено ми е и нямах забрани като по-малък за нищо (само имах вечерен час както казах и се стремяха и ми четяха за наркотиците, защото просто времената бяха такива и квартала беше такъв.. точно заради това имаше и вечерен час) и в момента нито съм наркоман, алкохолик и т.н. Сега може да пийвам чат-пат и да пуша по много, но това е вече след като сам изкарвам парите си и вече съм минал пубера. Като бях малко тъпанарче винаги зачитах мнението на нашите и винаги то беше начело.

Голям фен Аватара на SpIdeR628
    Стига са филмирахте всичките, оставете я да се оправя сама. Така изобщо не и помагате. Човек трябва сам да се научи да се справя в различни ситуации, а не както някой му каже в някой форум. Защото в бъдеще, ще има много по-сериозни проблеми от тва, че не може да излиза повече от 18 часа.
    Момиче осъзнай се..живота ти бил ужасен..мислила си да се самоубиваш. Нищо не си видяла още от живота. По света има хора с нистина ужасен живот и им се случват неща, за които даже не си си и помислила. Така, че спри да се оплакваш за нищо и почни да оценяваш това, което имаш и това което правят родителите ти за теб!!! Радвай се, че те мислят за теб и не са те оставили да правиш каквото си поискаш. И в никакъв случай не прави обратното на това, което трябва и не закъснявай само, за да видиш какво ще стане. Ами най-много да стане още по-зле и да изгубиш доверието, което ти имат. Просто, когато трябва да стоиш до по-късно, най-учтиво ги помоли да те пуснат...
    ♥.♦.♣.♠..ℒℴvℰ...ℜiℒℒs...Sℒℴwℓy..♠.♣.♦.♥

Супер фен Аватара на djipsito
    Мисля, че в тази тема се прави от мухата-слон. И също така мисля, че авторката приема много навътре някои неща. В смисъл такъв, че всички знаем какви са пуберите и знаем какви пубери сме били и ние. Това, че те питат "с кой", "къде", "до колко" далеч не мисля, че значи, че вашите имат нещо против ти да излизаш и да се срещаш с твоите дружки, а по-скоро искат да са информирани.

Аз съм 20 годишна. Преди да навърша 18 никога, ама никога нашите не са ми забранявали да излизам, нито съм имала вечерен час, нито са ме наказвали. Аз бях по-затворена и знаеха, че не излизам много, за тва ми имаха доверие като изляза и съм се прибирала винаги навреме. А ако закъснеех се обаждах. Виждаха, че мисля с главата си и мога да преценявам сама за себе си. Общувала съм с тях и съм им споделяла и разказвала кво се случва покрай мен. Никога не съм се крила, когато пропуших. Не бяха съгласни и ми обесняваха като на голям човек, че вредя на себе си и т.н, ама не са ми забранявали не са ме и наказвали. Споделих им също така, когато за пръв път си дръпнах два пъти от марихуаната. Много хора се учудват, че съм им казала и ме питат защо. Защото нашите са мои приятели и аз не исках да крия от тях, чувствах се гузна, че не знаят. Питаха ме какво е и дали ми е харесало и си казаха мнението. Не са се карали. Баща ми се дразни, че повечето, с които се събирам пушат трева. Не го одобрява, ама не ми е забранил да излизам и да се срещам с тези хора. Защото ми вярва.

Не съм тревоманка, алкохол почти не пия и не се чудя къде и пред кой да си разтворя краката. Просто от малка и с помоща на нашите съм се изградила и съм това, което съм искала да бъда.

Като станах на 18 изведнъж нещо се промени и се почна с държането на сметка от страна на нашите. Същото онова "с кой, къде, кога ще се прибереш" - С еди кой си, еди къде си, не знам кога ще се прибера. - Няма проблем. Просто разбирам, че нашите искат да знаят къде ще съм ако случайно нещо стане и няма как да се свържат с мен - ще се свържат с този, с който съм навън. Почнаха все по-често да ми мрънкат за цигарите и да ми казват, че НЯМА да пуша и да СПРА да пуша. Почват все повече да се налагат, което мен ме дразни, но пък знам как да говоря с тях и се разбираме.

И аз още завися от тях, което ми е кофти, ама гледам да компенсирам - помагам вкъщи. Готвя, чистя всеки ден и т.н.

Тва, че ще навършите един ден 18 не значи, че ще правите каквото на вас ви изнася и както ви изнася. ТРЯБВА да се съобразявате, защото не живеете сами и зависите от вашите.

Така че, авторката да си помисли, добра ли е в училище, помага ли достатъчно вкъщи или с две думи с какво е заслужила и заслужила ли е изобщо да изисква нещо от техните. Аз не смятам, че нейните родители са изроди и я държат затворена като куче. За една добра комуникация са нужни две страни, а авторката сама каза, че нейните приятелки я познават по-добре от техните. Значи и тя не е напълно права.
    Последно редактирано от djipsito : 12-30-2011 на 01:59
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Здравейте отново. Извиках баща си и му казах че бих искала да поговориме. Той естествено, не ми отказа и му казах всичко което казах и на вас, но въпреки това му обясних че го разбирам и че искам да се опитаме и двамата да се сближим повече, за да може да е наясно с всичко което става около мен. Поговорихме и т.н и сякаш леко му се насълзиха очите, но въпреки това днеска беше същото. Къде, с кои, после ми вика какво правихте къде ходихте е казах му разбира се. Смисъл такъв не знам дали нещо се е променило, след този разговор. Та за да не правя нова тема.. исках да ви попитам само, да говоря ли с приятеля си .. относно това с излизанията и т.н. Виждам че той си изгради една представа за баща ми, (много строг) а може би и вие но .. не е точно така,доста чувстителен е... а и имайки предвид всичко което стана, наистина го разбирам. Та въпроса ми е да му разкажа ли най-сетне всичко за семейството ми,за мен да е наясно с всичко, защото ми е много гадно когато лъжа. Но ме е страх как ще го приеме,защото на пръв поглед звучи абсурдно. И колкото и да ми казва че ме обича и че никога няма да ме остави, може това да му дойде в повече. Вие как мислите ... а вие момчета ако някое момиче ви го беше казало, как бихте реагирали? Знам,че ако наистина го приеме и т.н и въпреки това ме подкрепи ще си проличи, че наистина е с мен заради сама мен, че наистина ме обича .. но страшно много ме е страх да му кажа това,защото е доста лично за мен и ако той не го приеме, след това страшно много бих съжалявала, и не знам дали бих по понесла. Веднъж щях да направя грешката да го кажа на неправилния човек, не искам това да се случи пак. ;х И страшно много искам да благодаря на всички които ме подкрепиха, дори и на тези които ми обясняваха колко съм тъпа, каква съм била лигла и т.н Просто осъзнах, че може би наистина съм такава, и имах нужда някоя просто да ми го каже ;д Весели празници и весело посрещане на новата година и много много повече усмивки ^^

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Кажи му. Не вярвам да те остави заради това!
    Everything changes, but beauty remains ...

Супер фен Аватара на LeprikonA
    ^подкрепям. не мисля обаче, че промяната, която толкова искаш да видиш ще стане на мига. ето, напредък е, че сте говорили с баща ти и т.н. но родителите имат този навик да задават въпросите "къде/с кого/защо/как" в един момент и това ще отмине. а относно момчето - ако наистина имаш чувства към него - споделяй с него, той не съществува само да се отчита дейността "имам си гадже"(надявам се). пък не е кой знае какво да искаш да излизате преди конкретен час, не е краят на света и не е като да не се виждате ИЗОБЩО все пак.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

http://www.google.bg/imgres?q=triple...:0&tx=90&ty=70
    с тва се изчерпва отговора на нормалния човек :Д

Извинявай, че ще ти го кажа, ама ти си една лигла. Може да е яко кофти, ама не за самоубийство.

Опитай се да поговориш с родителите ти отново, накарай ги да те изслушат! Обясни им това, което написа тук. Кажи им, че искаш малко по-късен вечерен час, поне през лятото, петък, събота, неделя...

Супер фен Аватара на djipsito
    Цитирай Първоначално написано от m0h Виж мнението
    Извинявай, че ще ти го кажа, ама ти си една лигла. Може да е яко кофти, ама не за самоубийство.

Опитай се да поговориш с родителите ти отново, накарай ги да те изслушат! Обясни им това, което написа тук. Кажи им, че искаш малко по-късен вечерен час, поне през лятото, петък, събота, неделя...
    А ти прочети цялата тема ;р ;д
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Прочетох я.
    Извинявам се.

ПП: Аз винаги споделям проблемите си с приятеля ми, а той винаги е до мен и ме разбира. Ако твоят е свестен тип, би трябвало да го приеме.
    Последно редактирано от m0h : 01-02-2012 на 10:29

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    SisiStrange, защо се опитваш да се набъркаш един вид във възпитанието което й осигуряват.. нито имаш дете, нито брак, нито нищо.. аз до осми клас имах вечерен час и не съм мрънкал, а съм момче.. и сега като ги гледам на 14 как излизат в 8 вечерта и може и да не се приберат.. това не правилно за мен, но ще се сетят, ама трябва да има няколко изнасилвания.. отвличания (както с момичето от Перник нищо, че е на е осемнадесет ). Родителите знаят какво и как (НЕ говоря за някой, които ей така са направили дете пък после бал съм го)и с 25г. (примерно) по-малък човек да им казва какво трябва и какво не.. и по-малък да търси сметка защо това, защо онова и да иска обяснение. За каквото трябва са обяснили, за каквото не трябва НЕ СА ДЛЪЖНИ. И мен са ме рязали, когато съм питал за нещо ( не за всичко, а по тяхна преценка за каквото е трябвало) но това не прави родителите ми някакви изроди. Напротив!

Отвличания и изнасилвания стават всеки ден и на момчѕта и на момичета. Това, че на теб не ти се е случвало не те прави имунизирана срещу тези работи, защото никога не е късно. Както и това, че си нямала вечерен час не те прави висше същество.

Ще дойде след време синчето ми, лапешнярче малко и ще ме пита примерно защо съм му давал два лева джобни.. и аз ще седна и ще му разкажа семейния бюджет с касови бележки даже... така съм преценил и съм казал край. Ако поиска съвет е далеч по-друго.

И тези въпросните, които ги виждам излизат сами. Пушат цигари повече от мен (заклет пушач) и когато ме видят (тези които ги знам) ме молят да не казвам на техните......

Не се заяждам. Писах го с усмивка и без някакви задни мисли. Пък и не искам да споря ожесточено, а да говорим културно.
    А защо родителите да знаят какво, кога, как и защо? Като се замислиш една огромна част от бг родителите налагат тия забрани, не обясняват, спазват си някакви техни си принципи, които са много мътни... И какво? По улицата е пълно с курви и те са дъщери и синове точно на тези моралисти. Очевидно не знаят много кога, къде, как и защо. Какво значи да им се бъркаш? Когато едно дете вижда очевидна грешка или не разбира нещо не трябва да пита, защото това е намеса във възпитанието? Постоянно си повтаряш "родителите са всесилни, те си знаят работата", получаваш тяхното възпитание и един ден като самият ти станеш майка или татко се оказва, че далеч не си толкова наясно какво се прави. Грешката ни е в това, че възприемаме децата като малоумни и отказваме отговори на въпросите им. Те са неопитни, искат да живеят тук и сега и мрънкат, да. Но далеч не са малоумни и докато ги възприемаме като такива и отсичаме "не" за всяко нещо, те ще се превръщат в идиоти. Никой не е казал, че е лесно да си родител, но това е нееднократен избор. Майката го прави всеки ден с всяко свое решение и за жалост никоя грешка не е простена. Детето сравнява и като види, че другарчето има повече се натъжава или ядосва. Ти какво очаваш, да се роди всезнаещо ли? Никой не се пръква с морал; той се създава и докато родителят възприема детето си като "лапешнярче "; въпросното момченце или момиченце ще си остане без ценности, защото няма кой да му обясни.
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Абе хора, от неква простотия направихте ебати драмата. Да курви има много - не всички родители са виновни за това. Някои просто са родени за да са тотални, глупави пачаври. Все пак ако позволяваш на детето си да слуша чалга - то ще стане затъпяла курва. Не се ли замисляте, че и музиката има доста голямо участие във възпитанието? Всичко си взаимства, но истината е ако детето е боклук и Чък Норис не би го спряло да си вее половите органи по улицата.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Мисля, че в тази тема се прави от мухата-слон. ...
    Евала за мнението, направо се кефя да ти чета коментарите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Luidgie .. Единствено твойте коментари бяхаа груби и ужасни .. прояви разбиране към момичето, ако не просто не пиши и не обиждай и т.н. Всеки има проблеми и това не е толкова маловажно )
    таа .. по темата: Виж всички родители искат да знаят,къде си, с кой си и по добре като те питат да не ги лъжеш Знамм как ти е .. Но недей да късаш с момчето, а му обясни и аз мисля, че ще прояви разбиране. Успех // Опитай и с майка ти да си оправиш отношенията .. сподели и за проблема.. На мен лично майка ми ми помага пред баща ми ако искаам до по-късноо навън Но се дръж добре с нея и и помагай ..

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Как така вашите са ти забранили тези неща "просто изведнъж" без нищо? Все трябва да е имало нещо.. иначе положението ти е много гадно.

Някой родители се стремят прекалено много да предпазят децата си, но в същия момент ги ограничават. Сестра ти е направила грешка и може би и те се притесняват да не допуснеш грешка и ти. Опитай се да поговориш с тях... може да ти е трудно, но все пак опитай. Само недей да се комплексираш и сдухваш.. \\//

Град
    mishona22 И аз като добър член на обществото, да си плюна на физиономията, да си загърбя вижданията и да си закопам мнението, за да може ти и някаква пикла да сте доволни? Хахах не си познала миличка, каот не ти харесва - не чети.
    Пръски мозък се сивеят

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Цитирай Първоначално написано от mishona22 Виж мнението
    Всеки има проблеми и това не е толкова маловажно )
    от проблем до проблем - Балкан разлика.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Цитирай Първоначално написано от LeprikonA Виж мнението
    от проблем до проблем - Балкан разлика.
    Ама забравяш, че проблемите тежат на всеки на гърба и не могат да се сравняват. Това, което за един е лесно, за друг може да е непосилно трудно. Да не успееш да си завържеш обувките за теб може да не значи нищо, но за едно детенце на 4 може да е голям проблем. Всеки човек приема нещата по различен начин. И понякога много се дразня, когато кажат на някого, че се филмира. По дяволите, това е начинът, по който някой се чувства. Може наистина тоя човек да е незрял, но в крайна сметка така се пораства - като се премине през "филмирането".
    ♫♪♫
    This aftertaste is gonna break my heart
    Feels like it's over before it starts ...
    ♫♪♫

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    Все пак ако позволяваш на детето си да слуша чалга - то ще стане затъпяла курва.
    Тоест, според теб всички родители трябва да забранят чалгата?
    Евала за ограниченото мислене.

Слушам чалга от години - не само чалга, а и доста други неща. Не ми е повлияло нито на стила на обличане, нито на мисленето, нито на отношенията ми с хората, нито на разбиранията, идеалите, ценностите, принципите и целите.
    Не ми се навлиза в дълбоки води относно чалгата, но исках да го кажа.

пинкпа7нер имам 1 въпрос към тебе брат защо винаги говориш за себе си защо мислиш че ни интересува какво си правил брат преди и кво правиш сега братле разбираш ли говориш като баба ми и сигурно носиш очила и що ми изглеждаш като някой китаец брат нищо лично

Я се стягай!
    Ще се самоубиваш....Ти наред ли си?!? Само защото вашите не те пускат да излизаш след 6..!
    Родителите ти са преминали през много повече отколкото ти! Както се казва ти където отиваш те от там се връщат. Вероятно го правят за твоята безопасност. На 15 си .... животът ти няма да свърши скоро! Изтраи още 2-3 години и се изнасяй. Тогава ще можеш да стоиш навън до 12 часа!...
    А относно момчето.. говори с вашите

Град
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Тоест, според теб всички родители трябва да забранят чалгата?
    Евала за ограниченото мислене.

Слушам чалга от години - не само чалга, а и доста други неща. Не ми е повлияло нито на стила на обличане, нито на мисленето, нито на отношенията ми с хората, нито на разбиранията, идеалите, ценностите, принципите и целите.
    Не ми се навлиза в дълбоки води относно чалгата, но исках да го кажа.
    Да така мисля. Чалгата е основният вредител, нещото което загнездва простотията, курвенщината и моралната деградация в малките мозъчета на децата. Да така мисля.
    Ограничено? Това че заклеймявам нещо, което смятам за крайна простотия не е ограничение. А и к'во ми дреме ти к'ва си? Може да си бахти и курвата, но да имаш твърде високо мнение за себе си - както повечето ти себеподобни.
    Пръски мозък се сивеят

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си