Влез

View Full Version : Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]

Страници : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

LiRRRa
06-03-2009, 13:25
И на мен ми става гадно! За тва почнах и аз да уча всеки ден...Понякога и по-малко, но все да има нещо решено... :D

Няма какво да се комплексираш, толкова седмокласници има, които са пълна скръб, на страна че ще има доста, които няма да кандидастват, а и през 95-та са се родили много малко деца....Абе въобще, споко, уредени сме! :)

Lifash
06-03-2009, 13:30
Просто усещам, че мястото ми не е там.

При нас е твойто място :D

AnIcHkAtA
06-03-2009, 14:13
Lifash, замислям се.Имам приятел твой набор в твоето училище (май съм ти казвала), който все ме навива да не влизам.Каза ми, че сега имате да избирате някакви профилиращи предмети и не могат да ви оправят.Учителката му по информатика му е казала, че откакто Малинска си е тръгнала, на никого не му пука за учениците.Вярно ли е това?Също съм чувала, че учителите даже не си взимали часовете и че не се учи много-много.Коментарът на учителката ми по немски беше "А-а-а-а, те там живот си живеят"..Имам чувството, че не е това, което си мислех.
Приятели имам и в доста други училища.
Зайците от 1 АЕГ ми казаха, че по-големите се боцкали в мазето и че училището има слава от време оно, вече не струва.
За НЕГ само добри неща чувам.
В 73 се учело много, хората били буквално мухльовци до един.
В НФСГ имам приятелка, която ми каза, че не учели.Имало и доста пропаднали не било нищо по-различно от тип квартално училище със слава.
В ИЕГ били изключително смотани с много малки изключения.

Побърках се вече :smt073 .

У дома сме така:
-Влизаш във ФЕГ!
-Нямааа
-Влизаш!
-Те не учат..
-Стига си слушала другите!
-Искам да свършваааа :smt089
- :smt075

П.П.:ФЕГ НА ВЪРХА ЗАВИНАГИ, независимо от това, че сега съм малко откачила :D

john95
06-03-2009, 14:34
Изкарах устния по Иврит - макар че никой не го ***** дали ще го изкарам :D - Не знам с колко - ама знам че имам м/у 4 и 5...

faststep - Видя ли решението на онзи многочлен за разлагане.. ?

Иначе аз вече обезумявам... Вече просто не ми се учи.. Всички казват малко остана - ама не те са ходили по 16 часа на Иванови всяка събота и неделя - нито пък са правили тестове ; преразкази до главозамайване и тн .. :x

Сега пък единственото ми развлечение духна... Нета се прецака и сега е супер бавен... Едва ми зарежда 1 сайт - сега съм извикал тука един техник от Мегалан да оправи нещата, че един скайп не мога да си изтегля (Преинсталирах Уиндоуса и сега нямам скайп...)
Просто като реша 2 теста за домашно и ми писва от БЕЛ и математика и като не ми се блее пред ТВ-то, няма къде да отида и нета не работи както трябва.... :lol:

Абе и аз за какво говоря.... :D - Един много важен въпрос - .. понеже не ми е заверена Личната карта (тая от училище) - Само с нея ли мога да отида на изпита ??? Не мога ли с нещо друго - Бележник например ?

Или пък трябва да ходя лично до директорката :D - а пък нямам особено желание....Ииии като ви кажат в кое училище сте разпределени - споделете !

melinor
06-03-2009, 14:40
С бележник не може.. И ниепитахме класната можеш/ако имаш лична карта/ да отидеш с нея или ученическа :)

Lifash
06-03-2009, 14:41
С профилите се получи съпер тъпо,защото..Има хуманитарен,география и..информатика май,химия и биология,математика и информатика.
И понеже почти никой не иска профил география,за там са се записали само 9 човека,а трябва да се формира клас с най-малко 18.
Когато попълвахме заявленията,трябваше да пишем по две желания за профил,като големите винаги са ни увещавали,че всеки влиза на първо желание..и всичко беше така,докато Малинска си беше при нас.
А сега всички,писали на второ място география,са застрашени от "изпадане" там,ако са с по-ниски оценки.Аз добре,че има 6 по литература,който е водещия предмет в хуманитарния :D
За учителите..има нещо вярно.В 9 и 10 клас английски имах само втория срок,поради липса на учители..По география е пълна анархия в часовете..Но пък има учители и учители,по литература учителката супер много си я харесвам,тази която ми беше по математика миналата година също,господина по история е много свестен,с химичката също е много забавно :D ...Важно е и това и при какви учители ще попаднеш,но това не зависи от теб само..(не говоря за Аня персонално,а общо (: )

Pooky
06-03-2009, 14:43
Имам 6 на класното по математика.
Абе като ви гледам, нещо много ми се струва че се мъчите за оценки в даскалото(бел и мат).. Аз не съм имала абсолютно никаквипроблеми, а по мат. нямам нито една 5 тоя срок :shock: (най-ужасния ми предмет) Не знам как се получава.На пробните едвам 5ци връзвам.Ама то е и доста по трудно де.

john95
06-03-2009, 14:50
С бележник не може.. И ниепитахме класната можеш/ако имаш лична карта/ да отидеш с нея или ученическа :)

Еми то аз 14 нямам - така че трябва да ходя при директорката да ми я подпише и подпечата :?

metaxa
06-03-2009, 15:07
Привееет :)
Знам, че имате доста тестове и ще ви помоля да ми услужите с няколко :lol: Имам предвид да качим няколко теста тук, защото скоро наближава всичко :) Надявам се да се съгласите до утре ще кача 2 теста :)

webprng
06-03-2009, 15:59
http://math7.info/ :)

faststep
06-03-2009, 16:15
Видях го, благодаря за решението. Ако дадат такава задач на изпита, стачка пред МОН :D . Притеснявам се за изпита по математика, дано да не дадат прекалено гадни задачи. Ако ги направят като миналата година, евала. Иначе мразя да измислят някакви забиващи задачи по геометрия, дето искат построения, или някакви олимпиадни задачи, нищо общо с ученото, пък после се чудят защо частните учители просперирали. :?

Към webprng: Тестовете в тоя сайт са някаква залъгалка. Като реших един, видях, че няма никакви по-сериозни задачи, нищо общо с изпита.

john95
06-03-2009, 16:37
Видях го, благодаря за решението. Ако дадат такава задач на изпита, стачка пред МОН :D . Притеснявам се за изпита по математика, дано да не дадат прекалено гадни задачи. Ако ги направят като миналата година, евала. Иначе мразя да измислят някакви забиващи задачи по геометрия, дето искат построения, или някакви олимпиадни задачи, нищо общо с ученото, пък после се чудят защо частните учители просперирали. :?

Към webprng: Тестовете в тоя сайт са някаква залъгалка. Като реших един, видях, че няма никакви по-сериозни задачи, нищо общо с изпита.

?!?!?!?! Абе хора миналогодишния изпит по математика беше ненормален бе :D :D :D
Последните задачи - особенно тези по Геометрия са някакви косвено доказващи се с около 2,3 построения поне :shock: :shock: :shock: :shock:

Този от по-миналата година по-ставаше.. :D - Смисъл беше пък малко по-лесен от нормалното ниво...

Миналогодишния просто е като Олимпиада по математика 43534643 кръг с 50 задачи.... :x :x

YouCantStopMe
06-03-2009, 16:43
Майко...
този от миналата година е повече от ужасен. :shock: :D
Ако дадат такъв,какъвто беше от 2007.. кеф и кеф и кеееф :smt026 Ама-няма. :roll: Гадове. :smt021

faststep
06-03-2009, 16:58
Може и аз да съм в грешка, но мисля, че на теста от миналата година изкарах 85 точки. :-o

Сега правя примерен тест от МОН,предложен от някакъв учител от НПМГ...Последните задачи(геометрия+някакви нестандартни) направо ме плашат. На изпита посмъртно няма да мога да скалъпя построенията, камо ли да реша всичките задачи...Надявам се да измисля нещо и по някакъв късмет да вържа 5,25, дай боже 5,50. :o

Enitto
06-03-2009, 16:59
О,да! Този от миналата година е отвратителен! Надявам се да дадат нещо по-лесно... :o
Оохх... тестове,тестове.. ПИСНА МИ! Като си затворя очите, пак тестове виждам :D
Ейй хора, какво ще стане със скъпата ни тема след изпититее :?

YouCantStopMe
06-03-2009, 17:11
^Еми ще попишем кой колко е изкарал и в кое училище е приет и ще я заключат.Но в деня на изпитите,повярвай ми,ще се пуснат още 42398492384 безсмислени теми..Както винаги.
А другата година пак ще има тема за бъдещите седмокласници и така.Те ще минават по нашия път.(омг.. ако не измислят нещо още по-гадно,де.. каквито са луди)

TheNewReligion
06-03-2009, 17:27
Като чета какво пишете за изпита по математика от миналата година, се плаша. И тъй като компютъра ми не отваря сайта на РИО, ще помоля някой, който има въпросния тест, да ми го прати. Благодаря предварително. :)

В класа ни има едно момиче, което е инвалид и максимално се възползва от положението си. Ебаси тъпата патка! Едно непряко определение не може да намери, а иска шестица по БЕЛ. Това няма да е честно спрямо всичко нас, които сме си писали домашните редовно и сме си учили, а тя понеже накуцва ще завърши с отличен! А тази по физика я изпита за 5-ца, при положение, че средното й аритметично беше 3,90! Моето беше 4,33 и не ме изпита. В крайна сметка на нея й писа 5 и това не е честно! По тази логика и аз можех да завърша с толкова, но нямаше да е честно спрямо едно момиче, което цяла година си е учило, а аз, която съм отворила учебника два пъти, също да завърша с толкова... :? Това ми развали настроението за целия ден, но все пак ще гледам себе си...

melinor
06-03-2009, 17:36
И аз все пак ще предложа да направим нова теча, защото по правило се прави нова при 50 страници, а и тепърва ще имаме да пишем още много :-o

Enitto
06-03-2009, 17:46
TheNewReligion, пробвай тук: http://www.regalia6.com/p-kurs/test_math_7kl-2008.pdf :)

GbSy
06-03-2009, 17:52
Не правете нови теми!

john95
06-03-2009, 18:11
Не правете нови теми!

+1 - това правило с 50те страници кой го е измислил... Абе като ни заключат темичката тогава може да склоним за нова или да намерим ключ :D 8-)

tArIkAt
06-03-2009, 18:45
Леле много се дразня :-x Ще имам 4 за годината и по Испански и по Испански СИП...Така ще ми развали дипломата :-x :booooomb: :o Писал ми е 4 и 3 по Испански СИП :lol:

AnIcHkAtA
06-04-2009, 08:57
^ Закъсал си го, братле..

Някой може ли да ми обясни разликата между относителни и качествени прилагателни имена, че ми стана каша в главата? :-s

YouCantStopMe
06-04-2009, 09:08
Ани,днес това го обесняваше госпожата,защото го бяхме забравили.
Значи..
качествените прилагателни са тези,които могат да се се степенуват,а относителните-не могат.
пример:
най-хубав
по-добър
най-смешен
по-престижен
т.е.. те могат за се степенуват и са качествени

не можем да кажем обаче.. пример:
най-стъклен или по-стъклен..най-златен или по-златен..затова те са относителни

Надявам се да си разбрала поне нещичко.

AnIcHkAtA
06-04-2009, 09:14
Дааа, разбрах го, благодаря :smt003 .
А плеоназъм какво е?

YouCantStopMe
06-04-2009, 09:19
Ъъъ..моля?! :lol:
Заклевам се,че такова нещо не съм чувала.
О.О
плео..к'во? :D
но,Уикипедия върши чудеса. :-D

Плеоназъм е стилистична фигура в литературата. Тя означава използването на много думи или части от думи за описване на даден герой, предмет, явление или идея. Характерно за плеоназма е използването на множество епитети.

Пример:
"...кат лъвове тичат по страшний редут,
не срещат ни жега, ни жажда, ни труд."
- Иван Вазов, "Опълченците на Шипка"

Това би трябрало да се учи ли?Госпожата не го е споменавала.Едва ли ще има подобно нещо.Я кажи ти пък..откъде се сети за подобно нещо?

kamikadze33
06-04-2009, 09:23
Майко...
този от миналата година е повече от ужасен. :shock: :D
Ако дадат такъв,какъвто беше от 2007.. кеф и кеф и кеееф :smt026 Ама-няма. :roll: Гадове. :smt021
Не беше толкова труден миналата година... :)

AnIcHkAtA
06-04-2009, 09:38
О.О

Плеоназъм е стилистична фигура в литературата. Тя означава използването на много думи или части от думи за описване на даден герой, предмет, явление или идея. Характерно за плеоназма е използването на множество епитети.

Пример:

Това би трябрало да се учи ли?Госпожата не го е споменавала.Едва ли ще има подобно нещо.Я кажи ти пък..откъде се сети за подобно нещо?
http://kragozor.com/?viewID=1&bd_id=153
И ние не сме го учили.Или поне Аня не е била на линия в този час :D .
Тестовете от тази книжка са ууууужасни.Има всевъможни простотии, изравят разни напълно забравени упражнения от 5. клас :shock: .В чудо съм се видяла.Повече от 4-4.5 на тест от нея не мога да изкарам.Хем е по български..

Камикадзето, май не си го решавал много подробно, а :D ?Каква оценка имаш?

kamikadze33
06-04-2009, 10:11
О.О

Пример:

http://kragozor.com/?viewID=1&bd_id=153
И ние не сме го учили.Или поне Аня не е била на линия в този час :D .
Тестовете от тази книжка са ууууужасни.Има всевъможни простотии, изравят разни напълно забравени упражнения от 5. клас :shock: .В чудо съм се видяла.Повече от 4-4.5 на тест от нея не мога да изкарам.Хем е по български..

Камикадзето, май не си го решавал много подробно, а :D ?Каква оценка имаш?

4.128 - Имайте в предвит, че математиката е най-гадният и неразбираем за мен предмет! :) Мислех, че ще имам 3.200

AnIcHkAtA
06-04-2009, 10:35
Аз, ако изкарам 4.100 освен, че ще се скъсам да рева, ами и наште ще са супер разочаровани от мен даже да не ми го кажат.

П.П.:Криси, видях, че в една друга тема си спорила за наште, ваште и тн.Това е правилното изписване в неофициалната сфера на общуване.Забелязах спора и се замислих, но замълчах.От тогава стриктно следя за тези местоимения.По субтитри и дори в книги съм ги виждала така написани.Същото е и при тия-тези.На изпит зависи от проверяващия, но нямат пълно основание нито да ти вземат, нито да ти дадат точки за такова изписване, защото няма правило за
наште
ваште
тия
ония
тоя
оня
етц.
Всеки учител мисли различно за правилно.И все пак 100% е сигурно, че пълните форми не са грешни, затова играйте на сигурно.

П.П.2:Имам 6 по музикааааа :grin: .20 минути съм спорила и накрая я заплаших, че ще кажа на директорката едни формалности за открития ни урок.Много бързо склони да ми я напише :D

Последно П.П.: Освен че сложен съюз ли е?

LiRRRa
06-04-2009, 10:48
Ми...май е сложен, защото е от две части...

А мен днес бо БЕЛ ми омастилиха шестицата за годината, по география, история, химия, физическо, рисуване, немски, английски, музика, ДТИ, Информатика и Биология също.Остават само пустата математика и физика.Чудя се за утре дали да не направя едно табло... :o

П.П. Аз на изпита по математика от миналата година се справих най-добре от всички давани ми изпити и тестове през тази учебна година :lol: ... За мен беше много лесен.Да, имаше и някои гадни задачки, но все пак... Беше лесен.

YouCantStopMe
06-04-2009, 12:29
Ани,тогава не бях права,ама нали съм инат.Мислех си,че не се пише така и спорих.В последствие разбрах,че съм била в грешка.Сега се извинявам. :)
Иначе..
мен само по гегорафия са ме оформили и то с молив. :lol:

LiRRRa
06-04-2009, 15:44
Ами то в моето даскало много бързат, защото сега с тия матури дето ги правят дребосъците и ние, по-големите почти нямаме часове или ако имаме са намалени.А отделно, че до края на годината голямото ни междучасие е по 2 часа... :grin: :)

Detestation
06-04-2009, 15:57
Как е, кандидат-гимназисти?
Не се притеснявайте, ще мине страшно бързо.
Включвам се в темата с желание да ви помогна, 8 клас съм и спомените ми от кандидатстването са пресни, така че бих дала съвет. Ако има някой от Бургас, който иска да поразпита за гимназиите, за нивото и т.н., насреща съм. С компетентни знания по БЕЛ съм, по математика не ме занимавайте.
Успех на всички! :)

YouCantStopMe
06-04-2009, 16:02
Ами аз ще те питам като почти всеки осмокласник,появил се на борда ;Д.
Какви ти бяха оценките?Натоварваше ли се много?Момче ли си ;д?Притесняваше ли се?
мда..ще чакам отговори,ще чакам ;д
аа също-Там..където влезна,първото желание ли ти беше?

LiRRRa - Как така по два часа,бе? :D Ама не ти завиждам много,защото аз по-бързо искам да се махам оттам,а не да кисна толкова много в даскало. ;д
Днес нито съм решавала,нито нищо..
rest.

vladky4103
06-04-2009, 16:04
Обаче,зайци,просто не знаете на вас колко ви е лесно.Ние преди като кандидатсвахме,преди 4 години,пишехме теми по БЕЛ и решавахме гадни задачи.Вие сте много по-добре :)

damdam
06-04-2009, 16:14
Подходящи ли са тези тестове и по трудност доближават ли се до истинския изпит? http://knigibg.com/img/0016/big/7598_1.jpg

И още един въпрос- на изпита по математика първоначално, без да си поискаш, колко листа ти дават?

На втория въпрос ми отговориха, но на първия-не. Смятате ли,че са подходящи? Защото изкарвам прилични оценки на тях, ама да не да се заблуждавам нещо...

Detestation
06-04-2009, 16:16
Ами аз ще те питам като почти всеки осмокласник,появил се на борда ;Д.
Какви ти бяха оценките?Натоварваше ли се много?Момче ли си ;д?Притесняваше ли се?
мда..ще чакам отговори,ще чакам ;д
аа също-Там..където влезна,първото желание ли ти беше?

Аз следя темата, тъй че няма да чакаш дълго за отговор. :D
Оценките ми бяха около 4.150 по математика и 5.650 по български. Знам, че по математика бих могла да изкарам повече, но мързелът е страшно нещо.
Не се натоварвах много- ходих на урок по математика 1 път седмично, които когато наближи изпита станаха 2. А по български посещавах курс в група веднъж в седмицата. Доста тестове съм изрешила по български, но аз там не срещам особени трудности, тъй че ми беше кеф. По математика с големи мъки решавах и искрено ми беше неприятно, но стисках зъби. Не може да се каже, обаче, че съм се потрудила особено.
Момиче съм. Честно казано, не се притеснявах. Още в началото на годината знаех, че баловете и критериите в моя випуск са много занижени, и няма да ми трябва много, въпреки че исках да вляза в най-елитната гимназия в града (и влязох, де). Паниката ме нападна когато ни раздадоха тестовете по математика, въпреки че беше твърде късно. Тези от вас, които са го решавали, знаят, че беше тежък, с много и гадни геометрични задачи и т.н. Та тогава се стреснах и ударих петнадесетина задачи на тото. :razz:
Да, влязох по първо желание с бал 31.540. :)

Едит: Надявам се, че съм помогнала.

john95
06-04-2009, 16:20
Имам 6 по : БЕЛ ; математика ; Химия ; География...

Другите още не са ни казали - а тази по Музика ще ни остави 3йки :D
:lol:

Тази по изобразително дето не е влизала 2рия срок е написала произволни оценки - и на мен ми е писала 5 (текуща) - за което ще става скандал ... :x ( Не че мога да рисувам, ама без да съм рисувал как може да ми пише 5... ? )

Само за труд и техника не съм сигурен дали господина ще склони към 6, а не 5...

Иначе този от миналата година ще си го изтегля и направя - така и не съм го правил - само съм го преглеждал!
Ще ви кажа колко точки съм изкарал : )

Между другото аз вече се отчаях - не знам защо ама си мисля, че няма да изкарам изпитите :( - Нищо, че изкарвам добри резултати на пробните дори и по БЕЛ ( 75 - 85) и по Математика (80+ винаги)
Пак си мисля, че на изпита ще дадат некфи супер гадни неща и едва ще закърпя 5.. и то даже 5 е много...

Иначе си заверих личната карта днес(ученическата) и съм готов за изпита...

ПП– Кога ще кажат кой в кое даскало е ??

YouCantStopMe
06-04-2009, 16:22
Благодаря ти за бързия отговор.
Значи си успяла и без да си даваш прекалено много зор..обаче пак си си учила,де. ;Д
Това,че не си разбирала много,много по математика.. + това,че теста беше супер гаден.. не знам.. не е чак толкова лош резултат,според мен.Българския няма да коментирам-там и на мен ми е по-лесно.
Пхах.. представям си в каква паника ще изпадна и аз,като ни раздадат теста. ;Д По БЕЛ-не,ама по математикааа... 8-)

YouCantStopMe
06-04-2009, 16:25
Имам 6 по : БЕЛ ; математика ; Химия ; География...

Другите още не са ни казали - а тази по Музика ще ни остави 3йки :D

Тази по изобразително дето не е влизала 2рия срок е написала произволни оценки - и на мен ми е писала 5 (текуща) - за което ще става скандал ... :x ( Не че мога да рисувам, ама без да съм рисувал как може да ми пише 5... ? )

Само за труд и техника не съм сигурен дали господина ще склони към 6, а не 5...

Иначе този от миналата година ще си го изтегля и направя - така и не съм го правил - само съм го преглеждал!
Ще ви кажа колко точки съм изкарал : )

Между другото аз вече се отчаях - не знам защо ама си мисля, че няма да изкарам изпитите :( - Нищо, че изкарвам добри резултати на пробните дори и по БЕЛ ( 75 - 85) и по Математика (80+ винаги)
Пак си мисля, че на изпита ще дадат некфи супер гадни неща и едва ще закърпя 5.. и то даже 5 е много...

Иначе си заверих личната карта днес(ученическата) и съм готов за изпита...

ПП– Кога ще кажат кой в кое даскало е ??

Стига бе,Ванка.Сега остана и ти да се отчаяш.Я го дай по-отпуснато.Каквото е било-било.Оттук нататък няма за къде повече.Отиваш,изкарваш си изпита и после почва ваканцията.По математика няма как да се изложиш,а по БЕЛ-явно ставаш все по-добър. :)
бтв.. Утре ще ме изпитват по ХИМИЯ за шестица за годината.Стискайте палци. 8-)

BrainlessROCKBABY
06-04-2009, 16:26
john95, от 10. до 12. юни, заедно с бележката, която си получил от у-щето - гнездо, отиваш пак там и получаваш друга, където пише къде ще ти е изпита по БЕЛ и къде - по математика. :D

Lifash
06-04-2009, 16:39
Обаче,зайци,просто не знаете на вас колко ви е лесно.Ние преди като кандидатсвахме,преди 4 години,пишехме теми по БЕЛ и решавахме гадни задачи.Вие сте много по-добре :)

Според мен техния формат е по-гаден,аз лично имах 2 задачи с по две подточки...А те имат 50 ако не се лъжа.Вярно,нашите може да са били по-трудни,но мисля,че едно е да решаваш две задачи само и да имаш представа за какво става въпрос,а друго да се оплетеш аджеба,в коя задача АВ беше симетрала към страната на триъгълника дето е подобен на оня,който се получава след като измериш по 3мм. от всяка от страните свържеш получените точки ;]
А и тоя тест по БЕЛ нещо не ми звучи добре,предпочитам темите :D

damdam
06-04-2009, 16:45
Аз пък предпочитам така, както са сега изпитите. Да, по математика са множко задачите, можеше и по-малко да са, но по български не мога да си представя, ако трябваше да пишем есе или съчинение разсъждение. :shock:

damdam
06-04-2009, 17:00
Някой може ли да каже какви тема са давали по БЕЛ на изпитите пред да се въведе теста? Търсих в гугъл, но намерих само, че е имало нещо за "Ангелинка". Нищо друго... а ми е интересно да видя.

Lifash
06-04-2009, 17:09
Мисля,че '92 бяхме последните преди да въведат теста..Речта на Странджата се падна тогава (:

elito6754
06-04-2009, 17:10
И аз да се включа в темата. Също съм седми клас, момиче съм. Ходя на уроци по БЕЛ и по математика. Нещата вървят добре с изключение на оформянето на оценките. Оформена съм по география, химия, история, физика, БЕЛ,математика,рисуване, биология, английски и испански. Също и по Зипа. Остават още само информатиката и музиката. Надявам се да изкарам оклоко % и нещо на изпитие. :-)

webprng
06-04-2009, 17:15
http://bgmath.blogspot.com/2009/04/t-7.html

Това са тестове от СМБ.

+ http://rio-sofia-grad.com/index_files/news/2009/05/30/ZALI_i_MESTA_za_BEL_i_MAT_predvaritelno09.xls

+ http://www.math10.com/forumbg/download.php?id=2701
:D
Искате ли още един тест от СМГ :-o

Enitto
06-04-2009, 17:27
^Ауу .. тест от СМГ, благодаря ти много! :-)
Аз съм оформена по всичко. Утре ще връщаме учебниците. И утре ми е последният ден :( След това ще ходя на 15ти да си взема бележника и албума 8)
Ани, този сборник е отвратителен. Въобще не се занимавам с него. Авторите му са пълни некадърници. Уж почнах да решавам тестовете, ама нямам нерви за тъпи задачи с малоумни отговори : D

Ии такамм... бтв, успех по химия на Криси :-)

webprng
06-04-2009, 17:53
Абе този тест от СМБ как го оценявате по трудност,защото изкарах цели 80 точки,което е към 5.300 :-o :)
Чакам експертното мнение на Иван :-D Кой е н пробни на 6 и 8 :-o

john95
06-04-2009, 18:33
Абе този тест от СМБ как го оценявате по трудност,защото изкарах цели 80 точки,което е към 5.300 :-o :)
Чакам експертното мнение на Иван :-D Кой е н пробни на 6 и 8 :-o

Сега ще го видя теста... Само ако можеш да ми кажеш кой от всички - понеже на 1вия линк има 5,6 теста ???

YouCantStopMe
06-04-2009, 18:37
:smt026 БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО ЗА ТЕСТОВЕТЕЕЕ! :grin:

melinor
06-04-2009, 18:39
При мен няма нищо интересно :) Сега събираме пари за класната... Голям зор е..Остават 5-6 души, ама те докато ги дадат... :-o

YouCantStopMe
06-04-2009, 18:39
Ох,а ние ще връщаме учебниците чааак по някое време другата седмица.Ох,вбесявам се вече.Но обмислям вариянта да не се показвам няколко дена..и без това не ми се ходи.Ще си седя най-спокойно вкъщи и ще решавам по някое тестче.
И ние обмисляхме идеята за албум,но.. на мен не ми се нрави много.Едва ли ще правим.Мани,мани.И с това изобщо не ми се занимава.

webprng
06-04-2009, 18:52
Иване този за 2009.04 месец :) YouCantStopMe за нищо :)

kamikadze33
06-04-2009, 18:54
Ам копеле сериозно... КАК МОЖЕ ДА СЕ РАДВАШ ТОЛКОВА НА ТЕСТОВЕ :D :D :D :lol: :lol: Смис.... да... :) Ам имахме днес родителска среща и майка ми срути блока от викове.. Се е в гъз :) Определям среща в понеделник 15 часа на ПОПА :) Всички да казват да, защото... така :) Тъъъъъ !!!СЪГЛАСНИ!!! ли сте ? ? :lol: :lol:

melinor
06-04-2009, 18:58
Кой кога има рожден ден? :P

YouCantStopMe
06-04-2009, 19:09
Ам копеле сериозно... КАК МОЖЕ ДА СЕ РАДВАШ ТОЛКОВА НА ТЕСТОВЕ :D :D :D :lol: :lol: Смис.... да... :) Ам имахме днес родителска среща и майка ми срути блока от викове.. Се е в "задни части" :) Определям среща в понеделник 15 часа на ПОПА :) Всички да казват да, защото... така :) Тъъъъъ !!!СЪГЛАСНИ!!! ли сте ? ? :lol: :lol:
Ъъ..радвам се,че намерих нещо,което поне малко става за решаване.'Щото тука има някакви пъъъълни тъпотии и нищичко не ми харесва,пък.. нали все трябва да решавам нещо. :D Иначе-втръснало ми е от тестове,ама.. 8-)

kamikadze33
06-04-2009, 19:21
08.03.1994 съм роден ! Съгласни ли сте за понеделник, аре плс :)

melinor
06-04-2009, 19:25
08.03.1994 съм роден ! Съгласни ли сте за понеделник, аре плс :)

:shock: :shock: Що си 7 клас :shock: :shock:

LiRRRa
06-04-2009, 19:28
:razz: Леле хора просто ме разбивате...

Бтв- Много ме кефи тая тема! Как си обсъждаме тука всичко, което ни е на сърце...Супер! Какво щях да правя без вас?! :grin: :) 8) Нещо много съм на кеф, много съм се разлигавила...

Иване, ти нямаш никакво основание да се отчайваш!! :shock: Ти си уникално добър в задачите, като чета мненията ти виждам, че и с БЕЛ си добре... Няма за какво да се притисняваш!! Аз имам... с 5.50 по БЕЛ и 4.50 по мат почти на всеки изпит... Макар, че правят сбор 10 /във ВЕДи ни казаха, че ако изкараме над сбор 10 или 10 е почти 100% вероятно да ни приемат в някоя от елитните гимназии/ ...И все пак си се притеснявам.Мързела е голямо нещо.От утре си обещавам, обещавам и пред вас :D да решавам ПОНЕ по 1 тест по мат и 1 по БЕЛ... Че нещо много съм се отпуснала...

Имам пробни в събота и понеделник...Дано се справя добре! Стискайте палци!

YouCantStopMe, стискам.

kamikadze33
06-04-2009, 19:28
8ми съм.. пфф уча във ФЕГ! :)

melinor
06-04-2009, 19:39
8ми съм.. пфф уча във ФЕГ! :)

:lol: :lol: :razz: :razz: Опа..Извинявай...

Lunatique
06-04-2009, 21:09
хохо, ние тепърва ще си правим изходните нива идущата седмица. лошо, Седларов, лошо, особено за човек, когото мноого го мързи. :\ :D

вие г\д по колко теста на ден решавате? че изведнъж се почувствах като най-големия мързел. :D

john95
06-05-2009, 05:14

Ми нямах време да реша целия - ама последните задачи не са трудни... Аз по такъв извод ги преглеждам, но този може да е различен и ще го видя днес в даскало...

Ако може линк за отговори после да дадеш - да си проверя..

webprng
06-05-2009, 07:13

Ми нямах време да реша целия - ама последните задачи не са трудни... Аз по такъв извод ги преглеждам, но този може да е различен и ще го видя днес в даскало...

Като отвориш теста врътни скрола до край и ще видиш отговорите...

AnIcHkAtA
06-05-2009, 10:32
Аз пак не съм оформена по биология :x .Докога ще ме мотка тая женица??Правих контролно за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ.Всеки, ама всеки час по биология правя тест.Е какво не я устройва??Този път е последен.Ако иска, нека ми пише 5, аз вече нямам сили да се мъча за тоя, дето духа.

AnIcHkAtA
06-05-2009, 10:36
A-a-a-aaaaaaaaa оформена съмммм :grin: :grin: :grin: .
Писала ми е 6 :grin: .
Току-що майка ми се прибра и ми каза.
Суууууперррррррр.
Айде честито!!!!!!Повече няма да ходя НИКОГАААА.

88 СОУ, оставям те с много радост и много тъга.Ще ми липсваш, но се надявам да намеря по-добро бъдеще.
Ще те помня винаги!

Изперках :lol:

LiRRRa
06-05-2009, 10:45
Честито за шестицата! :)

Днес по същия начин мен ме побърква госпожата по физика!! За СЕДМИ час подред я моля да ме изпита за 6, дигам ръка на всеки въпрос и явно излиза, че за нея съм прозрачна, защото не ме вдигна нито един път!! Искам си шестицата!!! :-x

А по математика ... :( Трябва яко да спечеля доверието на госпожата, че наистина си знам, просто се притеснявам на дъската, за да ми остави 6 за срока и годината !! :? Стискайте палци... :o

П.П. Вие ще ходите ли да си посещавате старите училища догодина? Да видите класните си и старите си учители?

john95
06-05-2009, 10:58

Като отвориш теста врътни скрола до край и ще видиш отговорите...

Да бе видях... - Не е труден... Първите 20 и последните задачи с по 3 точки не са нещо особено (само тях реших) и сега ще видя да дореша останалите и да видя колко Точки ще изкарам..

damdam
06-05-2009, 12:38
Миналите години веднага селд изпита ли излизаха в интернет тестовете?

faststep
06-05-2009, 15:32
Миналите години веднага селд изпита ли излизаха в интернет тестовете?
Аз чух, че ще са в нета в точно определен сайт, ама забравих кой(може би сайта на МОН). :-o

П.П.Някой може ли да пусне тестове от пробни изпити по български(напоследък на тестовете получавам адски много точки, а си мисля, че на изпита ще са по-трудни), ама да са без плюсчета. :)

webprng
06-05-2009, 16:30
Някой може ли да ми даде правилото за о/у в началото на думата :-o :-o

YouCantStopMe
06-05-2009, 16:35
Днес пак си правих пробен вкъщи.
Имам 73 точки по Математика,което ще рече-5.032(може и 036 да е.. не знам.. забравих ;д ) ама някъде толкова.
Теста не беше лесен,но не мога да го определя и като супер труден.Абе.. имаше си забутани задачи,обаче някой ги схванах.Ако се бях задълбочила и още някоя задачка щях да реша.Много гадно ми става на тия последните-уморена,не ми се решава повече и си ги карам през просото,а точно те са ми важните.Ех..

Ани,браво,браточка! :lol:
Ще липсват,ама да се надяваме догодина да попаднем в по-добри училища,с по -хубав и задружен клас.Това искрено си го пожелавам,както и на другите.Този,в който съм сега.. изобщо не може да се похвали с нещо.Аааа,да!Може.Всеки се опитва да натопи другия.Колко се обичаме. :) :-)
:booooomb: 8-)

бтв..
Познайде кой има 6 по химияя....коооой?кооой? :grin:
:razz:
Остана да оправим Английския.50% мисля,че ще ми остави 6,обаче тя е няква много гадна ии.. не знам.Имам достатъчно оценки.

Аз другата седмица може и да отида на у чилище,но едва ли ще карам всичките часове.След 2-3 часа ще си тръгвам..

damdam
06-05-2009, 16:40

Знам само за тези: О
-действието засяга цялата повърхност на тялото-обелвам
-сдобиване на животно с малкото-окоти се
-поставяне на граница-ограждам, отделям

У:
-действие към центъра, надолу от центъра, навън от центъра-уцелвам, упадам

webprng
06-05-2009, 16:45

Знам само за тези: О
-действието засяга цялата повърхност на тялото-обелвам
-сдобиване на животно с малкото-окоти се
-поставяне на граница-ограждам, отделям

У:
-действие към центъра, надолу от центъра, навън от центъра-уцелвам, упадам
Мерси много :)

damdam
06-05-2009, 16:54
Сега и аз да питам, че чета наредбата от МОн какво ще включва изпита по български. Учебния материал емам в предвид. Признаците на тества какви бяха? Това, което си спомням беше тема, предмет, участници, обстановка, но може и да се бъркам. Какво ще рече думата като езикова единица? И за математика никъде не пише, че ще има за конуси и такива геометрични фигури. Написано е само основни геометрични фигури. Към тях спадат ли тези, които се учат в 6 клас, за да знам дали да ги преговарям?

webprng
06-05-2009, 16:55
Сега и аз да питам, че чета наредбата от МОн какво ще включва изпита по български. Учебния материал емам в предвид. Признаците на тества какви бяха? Това, което си спомням беше тема, предмет, участници, обстановка, но може и да се бъркам. Какво ще рече думата като езикова единица? И за математика никъде не пише, че ще има за конуси и такива геометрични фигури. Написано е само основни геометрични фигури. Към тях спадат ли тези, които се учат в 6 клас, за да знам дали да ги преговарям?
Преговаряй всичко от 5 клас до 7 клас. :)

Enitto
06-05-2009, 17:02
Дадох си учебниците днес. Шаляляля.... вече няма да ходяя! Само още няколко пъти, за да си взема бележката за изпитите, да дам бележката на класната за отсъствията ии да си взема бележника и албума :grin:

AnIcHkAtA
06-05-2009, 17:04
O/у...Когато ги науча тия, ще се метна от деветия етаж.

Учителите понякога стават жалки..
Тая по английски знае, че малко са хората, които си попълват учебните тетрадки.Аз също не я попълвам, но знам учебника като пръстите на ръцете си, защото съм ходила на уроци.Знам и още много над събраното вътре в него.Мога да не влизам в часовете и да изкарвам само шестици.Та в учебната тетрадка не ми е попълнен последният раздел.Тази е казала, че ще преглежда и ще сваля по една единица от оценките.Е, много ми е интересно как през годината нямам нито една петица, а тя ще ми пише 5.Заблудена работа.Тетрадка ще види през крив макарон.Вбесяват ме така само се чудят за какво да се заядат.А ако ми пише 5, ще й извадя душичката.Само да има късмета :o .Ще й кажа много публично да си обоснове оценката, като покаже какво не знам от материала.Тогава ще напълни гащите.

П.П.:damdam, думата като езикова единица значи думата като част на речта.Или изменяеми и неизменяеми.Започваш:
Съществително име-дърво
Прилагателно име-кафяво
Числително име-едно(бройно), първи(редно)
Местоимение-аз (лично), 9 вида
Глагол-тича

Частица-не, да
Съюз-а, обаче, за да
Предлог-пред, зад, под
Междуметие-ох, ах, бау-бау
Наречие-бързо, бавно

anito12
06-05-2009, 19:15
6.00 за годината (х
мисля другата седмица да намина през училище 2 пъти :Р
не знам кога ще връщаме учебниците, ама някои от моите направо ще се разпаднат вече -.-

направиха ни годишник, за всеки клас поотделно. мисля, че книжката ще бъде хубава, и ще си я пазя, въпреки че 90% от хората в класа няма да ми липсват ни най-малко.
след седми клас ще идвам отново в училището, някои бивши ученици понякога наминават също. (х

бтв, за 15 юни много искам да взема по едно цвете за всичките учители, които са ми преподавали, ама сигурно ще ми трябва кран, така че се двоумя... -.-
или да взема само за класната, тази по БЕЛ и тази по биология?

LiRRRa
06-05-2009, 19:19
Аз ще взема само за класната плюс госпожата по БЕЛ... :)

john95
06-05-2009, 19:38
Аз само на тази по Иврит 8-)

melinor
06-05-2009, 19:40
Ще имам по всичко6, без тъпата химия и физическото.ц..Лелееее толкова съм флегматична..Не че съм дебела, де..Даже напротив :lol: Объче непрекъснато карам колело и се схващам...и ако стане въпрос за тичане ми е толкова...Тъпо :lol: Иии по тях ще имам 5 :)

YouCantStopMe
06-05-2009, 19:42
Ние още подарък не сме купили,защото не всички са дали пари.Простооо.. никога не можем да се организираме...поне веднъж,бе..мамка му!
Не...няма да се ядосвам.
Колкото съберем-толкова.
Нямам си аз проблеми,че да се занимавам с това.

бтв..
Няма да подарявам на всички.

melinor
06-05-2009, 19:45
Ние почти събрахме пари и после поръчваме телефона :) btw аз ще си ходя на у-ще до край 8-)

anito12
06-05-2009, 19:52
не мога да повярвам, че остава само месец! адски малко време...

ех, каквото и да си говорим, седми клас ще ми липсва. :D

AnIcHkAtA
06-06-2009, 07:43
Не, няма да ми липсва 8-) .Само отвреме-навреме ще се сещам как съм се клинчила над учебниците и ще се радвам, че е минало.Мисля, че 8, 9 са много по-добре, а 10 и 11 са купон на МаХ :grin: .12 пак ще мисля за кандидатстване.
Охх, само да ми минат изпитите, ще се находя на купони :grin: .А ако взема да уцеля и ФЕГа, ей тогава какво ще ставаа :-D .Камикадзето ми е обещал помощ всеки ден след училище :D
he knows :-D
Как е той знае на френски?

damdam
06-06-2009, 09:03
anito12, как един месец? Остават 6 учебин дена- При нас 5, защото няма да учим в понеделник, заради изборите :smt035

LiRRRa
06-06-2009, 10:05
Тя имаше предвид до изпитите, макар че и до тях не остава месец, а по-малко...

Днес бях на изпит по бг... Беше лесен.Кратък текст, хубав разказ, лесно се запомня... Лесен тест /е, имаше си и мини-изключения.../ :)

Аз мисля до край да си ходя на даскало, защото още от сега усещам как класа започва да ми липсва, училището, коридорите, хора от други класове и т.н... :? Иначе...мислих и над варианта да си "отпочина" вторник вкъщи... :D

kamikadze33
06-06-2009, 10:22
Il sait :) Ам дам ... :)

damdam
06-06-2009, 11:15
Какво значат тезиш знаци, които ще се опитам да опиша. Значи единият е кръгче, зачеркнато с наклонена черта, а другият x, като пред него има все една знъакът за ъгъл, ама обърнат с върха надолу, принадлежи на Q?

AnIcHkAtA
06-06-2009, 11:40
Първият значи, че равенството/неравенството няма решение, а вторият значи, че всяко Х, принадлежащо на множеството на естествените числа, е решение.

Аз знам - je sait ?

kamikadze33
06-06-2009, 13:40
Първият значи, че равенството/неравенството няма решение, а вторият значи, че всяко Х, принадлежащо на множеството на естествените числа, е решение.

Аз знам - je sait ?
Je SaiS = Аз знам Tu sais = ти снаеш Il/Elle sait = Той/тя знае Nous savons = Ние знаем Vous savez = Вие знаете Ils/Elles savent = Те знаят :)

damdam
06-06-2009, 17:50
AnIcHkAtA, мерси. Когато има изречение примерно Те бяха щастливи, а другите-тъжни, просто или сложно е? Бяха нали все едно се изпуска...

Enitto
06-06-2009, 17:58
^ Имаш едно сказуемо- бяха, следователно изречението е просто. :-D

john95
06-06-2009, 18:34

Сказуемото е 'бяха щастливи".... :D

LiRRRa
06-06-2009, 18:41
Какво значи фразеологизма "аврамов дом"? :(

damdam
06-06-2009, 18:46
Дом, в който постоянно има гости.

LiRRRa
06-06-2009, 18:59
Мерсиииииииииииии

Enitto
06-07-2009, 09:14

Сказуемото е 'бяха щастливи".... :D

Да де.. :D

Mastta
06-07-2009, 15:17
как така :-o :-o нали второто "бяха" не се пише т.е не трябва ли да е сложно :-o :-o

faststep
06-07-2009, 16:41
как така :-o :-o нали второто "бяха" не се пише т.е не трябва ли да е сложно :-o :-o
Сложно е, ама не им казвай, те сами ще се сетят :D

AnIcHkAtA
06-07-2009, 16:43
Сложно е, ама не им казвай, те сами ще се сетят :D

Просто е.Днес питах госпожата от уроците.

faststep
06-07-2009, 16:52
Просто е.Днес питах госпожата от уроците.
Сложно е. Просто е изпуснато второто "бяха", за да не се получи повторение. Като още едно потвърждение, имаш съчинителния съюз "а". :)

Enitto
06-07-2009, 17:02
Просто. :D

john95
06-07-2009, 17:14
Ще се съглася с вас.. :D

Днес имам 22 точки на един гаден преразказ :grin:
И правихме един тест по математика който супер много ме изкефи - Не беше много труден - смисъл беше ми лесен защото нямаше 1,2 изродски геометрични задачи които да ми развалят настроението, а тези от по 3 точки или бяха някфи с уловка или бяха едни хамалогии...

За 3 задачи спорих с г-жата и 3те само на мен са ми верни от цялата група 8-)
Имаше една много шибана - "Намерете сбора от цифрите на четните числа от 1 до 100 включително"

а) 284 б) 380 в) 381 г) 426

Верен отг. - г)

Аз я реших ама много се мъчих... :(

Имам една много тъпа грешка и една за 3 точки на която има още 1 корен ама аз не съм го видял и целия ми отговор е грешен...

Мисля, че ще имам 90 + :grin: :grin: :grin:

След тия добри резултати просто супер много се изкефих и сега съм на мнение, че изпита ми е в кърпа вързан.. :)

damdam
06-07-2009, 17:28
Аз тези, които са за намиране на сбора, си ги пиша всички и смятам... хич не моаг ад мчу открия логиката. Вярон, че си е голяма занимавка, ама ги прескачам и накрая като остане време си играя с тях.

Ще дам една задача пак с тия бонбони, който може да я реши, да я напише, плс. Че е от гадните, за мен де.
Четирима седмокласници с номера 1 2 3 и 4 играят на следнаат игра.от кутия със 72 бонбанаедин след друг по ред на номерата за един ход изяждат по 1 или 2 бонбона, като играчите с четни номера изяждат различен брой бонбони от този на предходния играч. Печели този, който изде последния бонбон. Играта ще спечели играчът с номер:
1,2,3 или4?
Отговор-с номер 4[/b]

john95
06-07-2009, 19:32
Аз тези, които са за намиране на сбора, си ги пиша всички и смятам... хич не моаг ад мчу открия логиката. Вярон, че си е голяма занимавка, ама ги прескачам и накрая като остане време си играя с тях.

Ще дам една задача пак с тия бонбони, който може да я реши, да я напише, плс. Че е от гадните, за мен де.
Четирима седмокласници с номера 1 2 3 и 4 играят на следнаат игра.от кутия със 72 бонбанаедин след друг по ред на номерата за един ход изяждат по 1 или 2 бонбона, като играчите с четни номера изяждат различен брой бонбони от този на предходния играч. Печели този, който изде последния бонбон. Играта ще спечели играчът с номер:
1,2,3 или4?
Отговор-с номер 4[/b]

Така - Щом ако 1вия изяде 1 бонбон - то Тогава 2рия задължително трябва да си вземе 2...
Ако 3тия вземе 2 то 4тия тряа да вземе 1...
И така винаги се стига до сбор 3 :)

Но те са по 2 двойки така че - 2.3 = 6
Колкото бонбона имаш делиш на 6
Ако се дели точно - 72:6 = 12 - значи ще се изредят 12 пъти и накрая 4тия ще лапне бонбона...

Ако примерно са 67 бонбона... 67 : 6 = 11 - Остатък 1 - значи след 4тия остава 1 бонбон който ще бъде взет от 1вия....

надявам се да си го схванал : )

ElenorRugby
06-07-2009, 19:41
AnIcHkAtA, мерси. Когато има изречение примерно Те бяха щастливи, а другите-тъжни, просто или сложно е? Бяха нали все едно се изпуска...

съчинителен съюз "а" (май беше противоположен) => сложно съчинено изречение ...

GbSy
06-08-2009, 06:30
^Според мен може да е и непълно просто.

Mastta
06-08-2009, 07:05
^Според мен може да е и непълно просто.

ако ви кажа, че не съм чувал за непълно просто ще ми се смеете ли ??

GbSy
06-08-2009, 07:16
Не.
Като заявих на г-жата от уроците, че не знам, че има видове кратки (и за съчинените не знаех), ме гледаше ей така - :shock: .
Просто в училище никой не ни го е разяснявал това, не знам как звучи, но е точно така.
Аз не съм от учениците, които си клатят краката в час и си правят каквото искат. Винаги внимавам, по български и литература особено.

damdam
06-08-2009, 07:50
John95, а може ли третият също да вземе 1 бонбон, а четвъртият-2?
И в какъв смисъл играят по двойки? То не е казано в задачата.

john95
06-08-2009, 08:13
John95, а може ли третият също да вземе 1 бонбон, а четвъртият-2?
И в какъв смисъл играят по двойки? То не е казано в задачата.

Добре обаче третия като вземе 1 то 4тия трябва да вземе 2 и тогава пак сбора им е 3 бонбона...

А пък аз имах впредвид, че те са 4тири човека - всеки 2 взимат общо по 3 бонбона - 2.3 = 6 бонбона..

Винаги се стига до 3 бонбона - Ако вземе 1 - другия взима 2 и обратно !! Не схващаш ли ?

Mastta
06-08-2009, 08:26
от много време оставих на страни българския и смятам да пореша ся малко тестове, но така и не намерих в нета нещо хубаво, т.е намерих едини пробни,но те не са за целия материал аз искам за завършен 7 ми клас, някой може ли да ми даде линкче :) :) (само да не е ония на МОН, защото вече съм го правил)

мерси предварително :-) :-)

webprng
06-08-2009, 09:29
http://www.myschoolbel.info/
http://www.pomagalo.com/
http://7klas.bg/7klas/home/showMainPage.html;jsessionid=57FBA26DD05406D2E7921 524282ADD5F
Днес теста по Мат във Веди беше доста лесен очаквам 75 точки+ :grin: :grin:

faststep
06-08-2009, 09:37
Пробен по математика ли е било това? :-o

П.П. Какво са хипонимът и хиперонимът? 8-)

webprng
06-08-2009, 09:38
Да :)

faststep
06-08-2009, 09:43
Аз вчера ходих на пробен и ни дадоха тест на Веди. Може да е бил същият, защото беше много лесен. На него изкарах 86 точки. :D

webprng
06-08-2009, 09:48
Аз вчера ходих на пробен и ни дадоха тест на Веди. Може да е бил същият, защото беше много лесен. На него изкарах 86 точки. :D
Не е същият ! Бил е един друг,много лесен.Има го и в сайта на Веди ако не са го махнали.И аз на него имам 84точки ...

SlaveMachine
06-08-2009, 11:38
Здравейте всички аз уча в Ямбол 7 клас съм, но от другата учебна година се местя да уча в София. Ще съм Благодарен ако някои ме усведоми за добрите училища в които мога да вляза с оценка около 5. :)

Tutmanik
06-08-2009, 12:11
Пробен по математика ли е било това? :-o

Това намерих хипоним – цвете, хипероним – нарцис, роза, орхидея)... родовите отношения се означават с названието хипоними, а видовите – хипероними...

GbSy
06-08-2009, 12:16

Пароними.

LiRRRa
06-08-2009, 13:07
Ох на мен пък днес теста във Веди не ми беше особено лесен... Въобще идея си нямам колко задачи са ми верни и колко грешни... Може и 2-ка да изкарам, може и 5 ...нз нз нз :( Иначе пробния по българси оня ден беше мега лесен, преразказа също... С българския нямам ниииииииикакви проблеми, очаквам доста дъбра оценка, но математиката... :o :?

john95
06-08-2009, 14:20
Не знам - обаче един приятел у когото бях до преди малко е на ВЕДИ и каза че теста не е бил особено труден и е сгрешил 4,5 задачи (А той е доста зле попринцип)...
Не знам може просто така да се е заблудил - нз

LiRRRa
06-08-2009, 14:40
Ох аз сутринта преди теста си имах големи притеснения и проблеми и бях доста разконцентрирана, може и на това да се дължи, не знам.Каквото съм направила, това.Няма да се депресирам повече, обещала съм си го.Каквото стане и на самия изпит, стане.Започвам да се успокоявам и все пак надявам се да съм се справила поне за 4-ка... :?

Е тия задачи най-много ги мъдрих /може и да са ви лесни, плс не се смейте :D /

1. В остроъгълния триъгълник ABC AC>BC и ъгъл ABC=20*.Ако ъглите на триъгълника се измерват с цяло число градуси, то колко са възможните стойности за BAC?

2.Ръбовете на правоъгълен паралелепипед, измерени в сантиметри, са цели числа, които при деление с 3 дават остатък 1.Сборът от всички ръбове на паралелепипеда е 192 см.Ако лицето на основата е 418 квадратни см, колко кубични см е обемът на паралелепипеда?

webprng
06-08-2009, 14:51
Ох аз сутринта преди теста си имах големи притеснения и проблеми и бях доста разконцентрирана, може и на това да се дължи, не знам.Каквото съм направила, това.Няма да се депресирам повече, обещала съм си го.Каквото стане и на самия изпит, стане.Започвам да се успокоявам и все пак надявам се да съм се справила поне за 4-ка... :?

1. В остроъгълния триъгълник ABC AC>BC и ъгъл ABC=20*.Ако ъглите на триъгълника се измерват с цяло число градуси, то колко са възможните стойности за BAC?

2.Ръбовете на правоъгълен паралелепипед, измерени в сантиметри, са цели числа, които при деление с 3 дават остатък 1.Сборът от всички ръбове на паралелепипеда е 192 см.Ако лицето на основата е 418 квадратни см, колко кубични см е обемът на паралелепипеда?
1-79
2-
sстраните са 22,19,7 => V=2926
Не ми се пишат решения :D

LiRRRa
06-08-2009, 15:08
Омфг... Ъм който му се пишат решения, да ги напише, че... :o Мерси предварително. :)

elito6754
06-08-2009, 15:10
Дали някой има брой 30 на Стандарт и да ми пише по ЛС отговорите на теста по БЕЛ за 7 клас от 29 брой? Теста е на издателство Б-3 и е тест №3. Мерси предварително. :-)

john95
06-08-2009, 15:19

За решенията : :D - АC > BC => ygyl ABC > ygyl BAC
20*>ygyl BAC
Ама триъгълника е остроъгълен значи Ъгъл C не може да е повече от 89 * 89 + 20 = 109 *
Нещо не се връзва - сигурна ли си че това е условието ??

webprng
06-08-2009, 15:21
2задача - 418=2.11.19 => едната страна е 22 а другата 19
Проверяваме дали отговарят на условиео:
22:3=7 и остатък 1
19:3=6 и остатък 1
=> 4(а+б+c)=192
а+б+с=48
22 + 19+с=48
с=7
7:3=2 и остатък 1
=>V=418*3=2926

1задача
<C=20
<A+<B=160
AC>BC
=> <B > <A
=> <B=80+
<A=80-
=> <A = 1,2,3..,79
=> <A има 79 варианта :)
Иване не си излагай с тия решения :D :D :D

john95
06-08-2009, 15:22
2задача - 418=2.11.19 => едната страна е 22 а другата 19
Проверяваме дали отговарят на условиео:
22:3=7 и остатък 1
19:3=6 и остатък 1
=> 4(а+б+c)=192
а+б+с=48
22 + 19+с=48
с=7
7:3=2 и остатък 1
=>V=418*3=2926

1задача
<C=20
<A+<B=160
AC>BC
=> <B > <A
=> <B=80+
<A=80-
=> <A = 1,2,3..,79
=> <A има 79 варианта :)

Не е така - ъгъл АВC* = 20 *
Тоест ъгъл В.... ?

webprng
06-08-2009, 15:23
Изпита е в мене <С=20* 8)

john95
06-08-2009, 15:23
Изпита е в мене <С=20* 8)

Знаех си, че е грешно условието :x

john95
06-08-2009, 15:24
* * *
* * *
* * *

Като свързваш точките - колко правоъгълника можеш да намериш а?
Задача от вчерашния ми пробен...

(квадрата е правоъгълник.... (надявам се го знаеш))

webprng
06-08-2009, 15:29
9
Ама аз онова за решението се пошегувах :)

john95
06-08-2009, 15:30
Знам - :D - Иначе отговора беше 10 - а аз спорих с г-жата и бях прав - че са 18 :П

john95
06-08-2009, 15:31
Ill give you a little hint - Свържи всички възможни точки (По диагонал..)

webprng
06-08-2009, 15:32
сега гледам задача 1 (от тези на Лира) и ми е грешно
9 са вариантите :D :D

john95
06-08-2009, 15:32
сега гледам задача 1 (от тези на Лира) и ми е грешно
8 са вариантите :D :D

Не знам - след като ми бяха дали грешно Условие* :x - не съм я гледал/..

webprng
06-08-2009, 15:37
∆ABC <C=90* AC>BC M e върху AB AM=AC CM=

john95
06-08-2009, 15:39
[quote=webprng]∆ABC <C=90* AC>BC M e върху AB AM=AC CM=

webprng
06-08-2009, 15:41
[quote=john95][quote=webprng]∆ABC <C=90* AC>BC M e върху AB AM=AC CM=

john95
06-08-2009, 15:41
OffTopic - http://www.youtube.com/watch?v=oACt9R9z37U - Това е егати якото :D - От другата година ще излиза :)

webprng
06-08-2009, 15:47
ДА,да 1000000 $ ще струва :D :D

john95
06-08-2009, 15:50
ДА,да 1000000 $ ще струва :D :D

Не :D - Четох, че частите въобще не са толкова скъпи колкото изглежда :D
Уеб камера ; Микрофон ; Сензор с егати софтуера и става
А пък самата конзола (XBOX 360) е около 400 лв и тази добавка - макс - 600;700 лв :D

Знам че съм оптимист 8-)

The_Demon_Girl
06-08-2009, 15:53

В крайна сметка какъв трябва да е правилният отговор ... защото ... май е 0 :D

webprng
06-08-2009, 15:56

9 май ,ама ние па сме юни :D :D :D

john95
06-08-2009, 15:57

Условието е грешно иначе отговора е....
Защото ъгъл C= 20* не < B......
Следователно ъгъл В + ъгъл А = 160 *
Следователно ъгъл А>80* И понеже ние търсим всички възможни стойности значи ще приемем, че ъгъл А= 81 Тогава ъгъл В = 79

После ще приемем, че ъгъл А = 82 * и тн....
Докато не стигнем до А = 89* защото триъгълника е остроъгълен...

Значи от 81 до 89 включително - това са 9 възможности
Или отговора е 9...

john95
06-08-2009, 15:59
Аз ставам - Чао - пишете и други задачи - да ви ги решаваме с webprng

:)

webprng
06-08-2009, 15:59
вто ви още една задачка :D

Твърдението "Ако малката Яна е гладна,то тя плаче" е вярно.Кое от изброените твърдения са верни?
1) Ако Яна плаче,то тя е гладна
2) Ако Яна не плаче,то тя не е гладна
3) Ако Яна не е гладна,то тя не плаче.

а) Само 2)
б) само 1) и 3)
в) само 1)
г) само 2) и 3)

The_Demon_Girl
06-08-2009, 16:41
Ами аз се колебая между 2 и 3 или само 2 .... Но мисля, че е само 2 8-)

П.П ето и от мен една подобна задача ..
За хората в едно учреждение са верни твърденията :
1) сред имащите сини очи има и такива, които не са с руси коси
2) тези, които носят костюми и не са с руси коси, нямат сини очи
Кое от твърденията е вярно ?
А) Тези, които са със сини очи, не носят костюми и са с руси коси
Б) Сред хората със сини очи има такива, които носят костюми
В) Сред хората със сини очи има такива, които не носят костюми
Г) Всички, които имат сини очи, носят костюми
:D

MissitY
06-08-2009, 16:43
Май е Г).Тия задачи не ги разбирам...Това е критерий за оценяване за това,колко различаваш съюзите.К'во стана това?!Изпит по математика или по български?!?! Иначеее...Я си кажете оценките от пробния изпит на 31-ви.Майкооо!Аз съм много зле.На първи изпит ходя и имам 53 точки на теста и 7 ( :o :o :o ) точки на преразказа...Оценката ми е 4.57...Като за начало научих каква най-ниска оценка мога да имам...Плаче ми се,ЕЙ!!!! :-o :-o :-o

Pooky
06-08-2009, 17:22
Оу днес правих последния пробен изпит за тази година.. :shock:
Не знам как съм.. Хем ми е кеф, че свършва, хем си умирам от страх, че наближава :D
Някой друг дето да се чувства по същия начин? (реторичен въпрос, предполагам)

LiRRRa
06-08-2009, 18:49
Мнооого мерси за решените задачи, утре още ще ви дам :D :D

На пробния от днеска, ако нямам 2-ка, те па на... Егати шантавия ден, и то всичко най-гадно ми се случи минути преди почването на изпита....ужас, още ме боли главата.

Иначе за Яна... Мисля, че верен е отговор "само 2 и 3" демек Г) ...

AnIcHkAtA
06-08-2009, 19:18
Оу днес правих последния пробен изпит за тази година.. :shock:
Не знам как съм.. Хем ми е кеф, че свършва, хем си умирам от страх, че наближава :D
Някой друг дето да се чувства по същия начин? (реторичен въпрос, предполагам)
Аз още не си знам оценката от последния, но мисля, че ще е ниска.Става въпрос за БЕЛ.Дано се лъжа, де.Не се чувствам гадно, вече с последни сили чакам да идват изпитите, че ми писна да ги чакам.
Полезно:
http://bnt.bg/bg/news/view/9958/po_malko_sedmoklasnici_na_izpit_za_profilirani_uch ilishta
Все пак си мисля, че борбата за всички ЕГ няма да бъде по-безмилостна.Дано се греша.

Millen4ety
06-09-2009, 06:50
имам едно въпросче: на изпитите с ученическа лична карта ли трябва да се явим, защо моята е попълвана с някаква ужасно светла химикалка и не знам защо, обаче в момента нищо не се чете.. може да е стояла на слънце.. :( та дали мога да се явя на изпита с бележник и паспорт? или пък да ходя при директора да ми издава нова (което ми докарва фобия 8-) ) може пък и да я повтора много внимателно отгоре данните, ама после да не ми направят проблем? ох, сори за мрънкането, ама вече от всичко лудвам :(

The_Demon_Girl
06-09-2009, 07:41
имам едно въпросче: на изпитите с ученическа лична карта ли трябва да се явим, защо моята е попълвана с някаква ужасно светла химикалка и не знам защо, обаче в момента нищо не се чете.. може да е стояла на слънце.. :( та дали мога да се явя на изпита с бележник и паспорт? или пък да ходя при директора да ми издава нова (което ми докарва фобия 8-) ) може пък и да я повтора много внимателно отгоре данните, ама после да не ми направят проблем? ох, сори за мрънкането, ама вече от всичко лудвам :(
Най - добре си направи нова или пък ако имаш лична карта може и с нея да отидеш, но доколкото аз знам не става само с бележник :)

AnIcHkAtA
06-09-2009, 09:00
Ама това е супер тъпо :-x .Ако не си се интрересувал и отидеш без лична карта, те режат, така ли??Егати патките смотани :-x .Защо не напишат някъде, че трябва да се ходи с документ за самоличност?Моята ученическа лична карта ПЪК я няма!Е, да се самоубия ли сега??Отивам с обикновена лична карта и бележник и ако ми направят проблем, не знам !Пълни смотаняци!

Откакто не съм на училище, губя представа за времето.Имаме 10 дена до изпита по БЕЛ.Не остана време вече.Стискам палци на всички ни, дано, дано успеем.Страх ме е :cry: , много ме е страх.

AnIcHkAtA
06-09-2009, 09:03
Btw, аз също имам задачка :D .

Външно от ромба ABCD, в който ъгъл BAD = 50 градуса е построен квадрат ABPQ.Намерете големината на ъгъл ADO, където O и D са пресечните точки на диагоналите съответно ромба и квадрата.

Нещо не мога да си направя чертежа #-o

YouCantStopMe
06-09-2009, 09:45
Хей! :)
Ани,честно казано и на мен не ми се получава чертежа.
Как така КВАДРАТ,пък пресечната точка да е D?!?
Пробрах там няк'ви чертежи,но не става.
Може да има сгрешено условие.Например точките да не са такива,защото не ми се вижда нормално D да е пресечната точка на диагоналите,ако си я означим с нещо друго май по ще стане.
Освен това се казва,че външен. :-o
Малко не ми се връзват нещата.
Аз си го направих чертежа и си означих вместо пресечната точка да е D, сложих M(например)

Или пък са искали да напишат,че външно е построен правоъгълник,защото май така вече щеше да стане по-добре(това съм си го изчислила на ум.. може и да бъркам ;д )
Таа такова е положението според мен с тази задачка.

Майкоооо..
верно ли остават 10 дни до изпита по БЕЛ? :shock:
Страх ме е и съм уплашена.

:neutral:
Не знам.. к'вото направим.

webprng
06-09-2009, 09:47

Външно от ромба ABCD, в който ъгъл BAD = 50 градуса е построен квадрат ABPQ.Намерете големината на ъгъл ADO, където O и D са пресечните точки на диагоналите съответно ромба и квадрата.

25 ? :-o

titity
06-09-2009, 09:49

За чертежа мисля че е нещо такова http://prikachi.com/files/901487a.jpg ,
за отговора, че е 45, но не казвам със сигурност
Решавах подобна и всичко ми излезе, както и сега. :-o

YouCantStopMe
06-09-2009, 09:57
^Мдаа..
Аз току-що получих 45.
Айде още някой да го потвърди,за да съм сигурна.
Ама аз и някакви допълнително построения правих

webprng
06-09-2009, 09:58

За чертежа мисля че е нещо такова http://prikachi.com/files/901487a.jpg
за отговора че е 45 но не казвам със сигурност
65 Сигурация 8-)

titity
06-09-2009, 10:00
Да има и допълнителни построения!

YouCantStopMe
06-09-2009, 10:01
Е.. как 65?
Я обясни за такива като мен? :D
Ах,къде е Ванката,когато ни трябва. 8-)

webprng
06-09-2009, 10:04
Е.. как 65?
Условието е объркано.Правоъгълник е!Чертежа преди малко е грешен защотото не същеструват 2 еднакви точки в една задача .От условието следва че AD=BD=AB но пък ъгъла е 50* => противоречие => грешно условие :)

YouCantStopMe
06-09-2009, 10:06
Е.. как 65?
Условието е объркано.Правоъгълник е!Чертежа преди малко е грешен защотото не същеструват 2 еднакви точки в една задача .От условието следва че AD=BD=AB но пък ъгъла е 50* => противоречие => грешно условие :)
Не знам как се получава ако построим правоъгълник,но ако просто сменим точката(вместо D да е М например) се получава 45 градуса.Задачата не я бива. 8-)

titity
06-09-2009, 10:09
Е.. как 65?

Прав си попринцип може би пресечните точки на диагоналите са объркани ако се поправят на О иО1 примерно може и дас е реши :-o

webprng
06-09-2009, 10:09
Е.. как 65?
Не знам как се получава ако построим правоъгълник,но ако просто сменим точката(вместо D да е М например) се получава 45 градуса.Задачата не я бива. 8-)
Ако сменим името на точката наистина е 45.Главата си режа ако тая задача не е на Паскалеви :D

titity
06-09-2009, 10:10
Е.. как 65?

ти ме изпревари :D

faststep
06-09-2009, 10:12
Как го решихте, другари вундеркинди? :D

YouCantStopMe
06-09-2009, 10:46
Не съм сигурна,но ето:
http://prikachi.com/files/901575t.jpg
http://prikachi.com/files/901576t.jpg
http://prikachi.com/files/901577U.jpg

бтв..не обръщайте внимание на листа,на който съм писала решението..татко ги носи от работата.. титуляри-митуляри :lol:
П.С
за да е по-лесно,изнесох получената фигура на страна

faststep
06-09-2009, 11:05
Откъде се сещате какви точно трябва да са допълнителните построения? :shock:

YouCantStopMe
06-09-2009, 11:10
Да ти кажа изобщо не ме бива там,обаче на тая задача ме удари един лъч просветление. :D
Попринцип си измислям каквото ми падне..или просто някакви по-удачни вариянти,за да ти се покаже я някоя теорема за нещо,я някой градус.НО не винаги ми се получваше.
Просто пробвай. :D

LiRRRa
06-09-2009, 11:17
Не мога да повярвам, че изпита по бел е следващата седмица!!! Че остават още само 10 дни!!?!?!? Боже господииииииии.... Умирааам... тотално съм откачила, вече не съм сигурна дори, че знам какво са синонимиии.... Никва вяра и самоувереност, избягаха далече... Ужас!! :shock: :booooomb:

titity
06-09-2009, 11:24
Не мога да повярвам, че изпита по бел е следващата седмица!!! Че остават още само 10 дни!!?!?!? Боже господииииииии.... Умирааам... тотално съм откачила, вече не съм сигурна дори, че знам какво са синонимиии.... Никва вяра и самоувереност, избягаха далече... Ужас!! :shock: :booooomb:

Карай я по-леко няма как да не си притеснен/а ама опитай просто да мислиш, че ще успееш, преговори си обстойно!!!.. И на изпита си вземи ШОКОЛАД 8-)

LiRRRa
06-09-2009, 11:29
E, без шоколад за къде съм :D Ама само да не омажа нещо :D Искам на изпита да вали и да е студено!! :?

Иначе то преговор, преговор, амааааааааааа.... Ох. :( Бел добре, ама математика....ужас!! МАли... Там съм пас отсякъде. :D

YouCantStopMe
06-09-2009, 11:36
Ее...хора.
И аз взех да се притеснявам.
Днеска реших някакъв тест по БЕЛ,обаче беше много труден.Сега остава да ни дадат някой смахнат тест и ще се побъркам. :-s Очакванията ми са над 5,50..Исрено ви пожелавам всичко да мине добре.. да си изкараме хубави оценки и по български,и по МАТЕМАТИКА 8-) и да се свърши.
бтв.. titity и ти ли си 7клас,бе?
още нещо:
LiRRRa.. аз случайно да съм ти искала скайпа.. 8-)

LiRRRa
06-09-2009, 11:50

melinor
06-09-2009, 12:03
Ох....напоследък пиша все по-рядко и по-рядко...В момента уча по БЕЛ... Утре ще ме изпитват за 6 :-D :) :D

Ама не е чесноооооо :( Имам 6 на класното....това не е ли достатъчно :x

LiRRRa
06-09-2009, 12:05
Ох аз така сега уча по математика... Утре ще ме изпитват за 6... И дано я изкарам тая прослувута шестица най-накраяяя!!! :-x

YouCantStopMe
06-09-2009, 12:34
Успех ви пожелавам! :)

AnIcHkAtA
06-09-2009, 12:40
Задачката е от Паскалеви, да :D .
В момента си чета цялата тетрадка от уроците.Чак сега виждам колко много неща, които не знам, са написани вътре.
ВЯРВАМ, че ще се справим.
Ако теста е смахнат, това значи, че всички ще се справим еднакво зле.Нищо страшно няма.[/i]

melinor
06-09-2009, 12:45
Някой може ли да даде 3 теста/по мат, но ако намерите и по БЕЛ/:
лесен
среден
труден
да се упражнявам малко

Pooky
06-09-2009, 12:46
^ A така..
Ако изпита е гаден, то той ще е гаден за всички, така че споко 8)
Мен това ме успокоява.Ако на мен ми е зле и на другите ще им е зле! :D

melinor
06-09-2009, 12:52
От друг форум разбрах, че утре след 17h ще излезе списъка със разпределението по стаи :shock: i'm so scared :smt012

YouCantStopMe
06-09-2009, 12:53
http://7klas.bg/7klas/test/viewalltests.html
ето
ако не си ги решавала,де
тестове бол :lol:

damdam
06-09-2009, 13:04
Подходящи ли са тези тестове за упражнения? Всмисъл, доближават ли се по трудно ст до истинския? http://www.regalia6.com/p-kurs/knigi7/16t_7kl_mat-2_200.jpg

Enitto
06-09-2009, 13:07
охх.. днес цял ден вися в нас и уча :neutral: уморихх се! Пфф.. да минават тея изпити. Утре трябва да мина всички произведения по литература, като по-голямо внимание ще обърна на Немили-недраги, че нищо не помня :-o

Enitto
06-09-2009, 13:08
^ Тея тестове на Регалия ги имам, остават ми 2 :D Мисля, че са по-гадни, отколкото ще бъдат на изпита. Особено последните. Но стават :-D .

damdam
06-09-2009, 13:09
охх.. днес цял ден вися в нас и уча :neutral: уморихх се! Пфф.. да минават тея изпити. Утре трябва да мина всички произведения по литература, като по-голямо внимание ще обърна на Немили-недраги, че нищо не помня :-o

Всичките наведнъж ли ще ги преговаряш? :shock: Аз ги карам по едно на ден, иначе нищо не запомням като си блъскам главата набързо с толкова мног неща...

damdam
06-09-2009, 13:10
^ Тея тестове на Регалия ги имам, остават ми 2 :D Мисля, че са по-гадни, отколкото ще бъдат на изпита. Особено последните. Но стават :-D .

На мен пък някои ми се струват лесни. Да де, вярно, че не изкарвам някакъв учудващ резултат, ама нито логическите са трудни... само вчера попаднах на тест 5 или 6 май беше... първите задачи ми се сториха ужасни и спрях да го решавам.

YouCantStopMe
06-09-2009, 13:13

Всичките наведнъж ли ще ги преговаряш? :shock: Аз ги карам по едно на ден, иначе нищо не запомням като си блъскам главата набързо с толкова мног неща...
хора,побързайте да преговаряте,че нали ще връщаме учебниците тия дни
аз утре ще я мина литературата..всичките произведения

Enitto
06-09-2009, 13:19
Амм ние ги върнахме учебниците вече :D Стихотворенията ще ги изкарам от нета, а другите си ги имам в книгите. Ноо много ни прецакаха, защото ни казаха в четвъртък, че в петък връщаме учебниците.. И всичките наведнъж ще ги преговоря, да. :-D

melinor
06-09-2009, 13:29
http://7klas.bg/7klas/test/viewalltests.html
ето
ако не си ги решавала,де
тестове бол :lol:

Мерси :-D

faststep
06-09-2009, 13:46
Аз пък се притеснявам за преразказа, защото там най-малко съм се упражнявал, а и почерка ми не е един от най-четливите, когато бързам. А и не знам как за 15 минути ще запомня текста, при положение, че има някакви гадни подробности-години, имена и т.н. Вие как успявате? 8-[ Ще се моля минимум 20 точки да изкарам. :(

AnIcHkAtA
06-09-2009, 14:05
0ooo, не се притеснявай!Съвсем лесно е.При първия прочит гледай да запомниш сюжета, героите и последователността на действията.Когато ти го дадат, не го чети 5465486 пъти, а само веднъж и после наблегни на детайлите.Представи си, че четеш просто някаква приказка и трябва да я разкажеш така, както би я разказал на малко дете.В повечето случаи трудността на идва от предаването на текста, а от грешките, допуснати по правопис/пунктуация.

damdam
06-09-2009, 14:09
На мен пък са ми много по-лесни пунктуацията и правописа, отколкото съдържанието. Там обикновено под 4 точки не падам. Вярно, че и една точка не е малко на преразказа де, но като се сравнявам с другите 4 са си добре.
А за имената си ги запиши на листа веднага след като ти вземат преразказа, за да не ги забравиш.

pifiella
06-09-2009, 14:26
Учете,учете,че след2 седмици и краи.....И аз миналата година много учих,ама като казвам много,не просто да прелиста учебниците,а истинско учене!От 5 клас с учебниците започнах,6клас,7 клас и на сестра ми от 8 клас учебниците(има правописни,граматични норми много ми помогнаха)На ден по 150 задачи съм решавала горе долу :-P леле колко ми е кеф,че не съм на изпити тая година......... :-) аиде ше стискам палци
Не съм много сигурна,ама на нас изпита по езиците ние е на 23,а вашия по кво е тогава? :-D

melinor
06-09-2009, 14:26
Да се похваля :grin: На последния пробен имам 23/25 точки на преразказа :grin:

webprng
06-09-2009, 14:28
Учете,учете,че след2 седмици и краи.....И аз миналата година много учих,ама като казвам много,не просто да прелиста учебниците,а истинско учене!От 5 клас с учебниците започнах,6клас,7 клас и на сестра ми от 8 клас учебниците(има правописни,граматични норми много ми помогнаха)На ден по 150 задачи съм решавала горе долу :-P леле колко ми е кеф,че не съм на изпити тая година......... :-) аиде ше стискам палци
Не съм много сигурна,ама на нас изпита по езиците ние е на 23,а вашия по кво е тогава? :-D
Ще изпреваря Ангел ... Ккакви оценки имаше :D :D

webprng
06-09-2009, 14:29
+1 Ти къде ходиш на пробни.Знам че е глупаво в края на гходината ама все пка :D

melinor
06-09-2009, 14:35

И в крайна сметка какви оценки имаше и колко бал :D

LiRRRa
06-09-2009, 14:36
Аз честно казано за изпита по БЕЛ се притеснявам хиляди пъти по-малко отколкото за изпита по мат.По БЕЛ почти винаги имам на преразказ пълен брой точки и на тест също горе-долу... Докато по математика съм много зле.Седя уча, уча,уча...и изведнъж като ми дадат някакъв труден тест и видя че съм решила 30-35 от 50 и рухвам тотално.И айде пак наново учене, преговор, решаване... Ще се гръмна.Супер много се притеснявам.

Иначе аз са си се надявам /може много тъпо да прозвучи, ама.../ тая година да са се родили много тъпи деца и ние да сме най-умните :D :-D

ЪЪм...и аз в петък трябва да си връщам учебниците и за това и аз утре ще преговоря всички произведения наведнъж.Заедно с анализите от училище и от ВЕДИ... и после и българския... Ох. :(

melinor
06-09-2009, 14:38
+1 Ти къде ходиш на пробни.Знам че е глупаво в края на гходината ама все пка :D

Я прати текста ;D

titity
06-09-2009, 15:09
Ее...хора.
И аз взех да се притеснявам.
Днеска реших някакъв тест по БЕЛ,обаче беше много труден.Сега остава да ни дадат някой смахнат тест и ще се побъркам. :-s Очакванията ми са над 5,50..Исрено ви пожелавам всичко да мине добре.. да си изкараме хубави оценки и по български,и по МАТЕМАТИКА 8-) и да се свърши.
бтв.. titity и ти ли си 7клас,бе?
още нещо:
LiRRRa.. аз случайно да съм ти искала скайпа.. 8-)

Даааааам и аз, и аз само че още нещо не сам много стресирана :neutral:
Все си мисля, че ще искарам оценки близки до тези на пробните, а това ми стига за гимназията, в която искам да вляза :grin: ама то не се знае дали няма ТОТАЛНО да се изложа на изпита и ся уж преговарям :(

john95
06-09-2009, 15:40
Лелеее.. Аз като ви слушам.... :D - Аз съм егати хайманията /Току що измислена дума - може и вече да съществува../ Тестове - само на школата, ама вече ни карат да седим цялото време - все едно сме на изпит... По БЕЛ имма 22 точки на последния преразказ :grin:
По математика ще видя на якия тест колко ще имам сега тия дни..(Много беше як - смисъл задачите бяха трудни ама нямаше онези гадните геометрични с построения..)

Иначе въобще не уча - ходя на даскало само за спорта.. Оказа се че имам 6 по всичко :grin: :)
Тази по Музика е насвяткала на всички 6тици 8-)
Иии кефя се - ама като чета вие как учите :shock: - Направо нямам шанс да имам по-високи оценки от вас :?

Иии - При мен ще се радвам на 80 точки по БЕЛ и едни 85,86 по математика :) (Това е оптимистичния вариант разбира се ) :)

Аз си заверих Ученическата лична карта - намерих си бележника и понеделник си взимам удостоверението :)

16ти и 17ти съм на школа :shock: - 18 - фрии - 19 - изпит :x
20 - 23 включително съм на школа пак - по цял ден... :shock:

25ти - изпит - якия изпит :grin: :grin:

Честно казано спря да ми пука особено - просто някак си отсега чувствам, че ще си изкарам бал към 33 /Оптимист съм знам
:D / ще пиша 91 НЕГ и отивам на море 8-)

Ако ли не - 2ра немска ; СМГ с немски ; ФЕГ (Ани не ме убивай моля те :D )

А баща ми направо вчера ми вкара прав десен право в 10тката... Каза ми нещо от сорта, че ако не вляза в хубава гимназия - ще ме запише в Евростар.... Сега твърдо съм решил, че ще влизам в "хубава гимназия".... :x :x :x :x :x :x :x :x :x :-x

IrresistibleGirl
06-09-2009, 16:05
И аз . А на теста имам 5.33 :grin:

AnIcHkAtA
06-09-2009, 16:42
Аз май се отказвам от ФЕГ :shock:

YouCantStopMe
06-09-2009, 17:02
^Стигаааа бе..
това е ФРАПИРАЩА НОВИНА!
Обоснови се.
8-)
сериозно.

john95
06-09-2009, 17:04
Аз май се отказвам от ФЕГ :shock:

:shock: - Да няма бели букви скрити някъде ?? :D

А това дето си писала на скайпа за класическата - вярно ли е :shock: ?

AnIcHkAtA
06-09-2009, 17:10
Еми, така се получава.Пак ще се опитам, но ако не ме приемат-НГДЕК.А ако ме приемат и на двете места, ще стане интересно :D.
Причината е, че чух доста лоши неща и вече не съм в състояние да се съпротивлявам и да твърдя, че е хубаво училище.Ще видим, де :(

Pooky
06-09-2009, 17:22
Еми, така се получава.Пак ще се опитам, но ако не ме приемат-НГДЕК.А ако ме приемат и на двете места, ще стане интересно :D.
Причината е, че чух доста лоши неща и вече не съм в състояние да се съпротивлявам и да твърдя, че е хубаво училище.Ще видим, де :(
КАКВО ??? :shock:
Неееееееееееее моля те, не говори така, нали знаеш, че и аз за там съм се запътила 8-)
Какви лоши неща си чула???

webprng
06-09-2009, 17:27
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
WTF ??? След това изявление на Ангел чакам слънчево затъмнение :D

john95
06-09-2009, 17:27
Неееееееееееее моля те, не говори така, нали знаеш, че и аз за там съм се запътила 8-)

Всички са пълни олигофрени, дупки, няма свестни, наркомани са ; Не се учи 4 от 5те години ....
Познах ли Ани ? - Госпожата ти по Френски те праща при госпожата от другия клас на частни уроци иначе не ти пише високи оценки и така правят бизнес и тн........

Е, Ани ? НГДЕК - това класическата ли е ?

webprng
06-09-2009, 17:30

Всички са пълни олигофрени, дупки, няма свестни, наркомани са ; Не се учи 4 от 5те години ....
Познах ли Ани ? - Госпожата ти по Френски те праща при госпожата от другия клас на частни уроци иначе не ти пише високи оценки и така правят бизнес и тн........

Е, Ани ? НГДЕК - това класическата ли е ?
Току що описа всички български училища...не знам каква емотикона,тъжна или весела,да сложа :?
нещо интересно http://www.kadedaucha.com/?id=1327&aid=5373

AnIcHkAtA
06-09-2009, 17:49
Национална гимназия с изучаване на древни езици и култура.Именно.Ванка, позна.И още куп щуротии.Като разбрах, че 31 изкарват по-добри оценки на матурата, напълно се отчаях.Имам приятели там-и в 31, и във ФЕГ.За ФЕГ все лоши казват, а за 31-все хубаво.Ама в 31 се влиза с бал 23.Не съм съгласна някой тъпак с бал 23 да получава по-добро образование от мен.
Ако ме приемат и на двете места, тогава ще мисля мнооого.Надявам се да ме приемат на едно от тях.

webprng
06-09-2009, 17:54
Време е за промяна на подписа :D

Pooky
06-09-2009, 17:58
:shock:
Мразя ви :D

melinor
06-09-2009, 17:59
по спорт - 12 :razz: :razz: :razz: Как само 12?!!? Его ти и конкуренцията :razz:

Ани...Are okay??? :shock: Ти да се откажеш от ФЕГ...

webprng
06-09-2009, 17:59
:shock:
Мразя ви :D
Амин :D
Излизам от чата ... :-D

Pooky
06-09-2009, 18:06
Имам приятели и във френска, и в немска, и в испанска, и в английска.
Почти всички казват, че е адски тъпо (амин!).Най-много се оплкават от лиспата на хубави женски ;d Момчета, имайте в предвид.. :lol:
Иначе, единствените ми познати, които сега са 8ми клас, и са доволни и се кефят на даскалото си, са от 31 и 7мо..Имам приятелка, която е от НГТЕК и казва, че е много яко.Смисъл има предвид, че не се учи.. Аз съм свидетел, тя цяла година не е учила само ходят по некви екскурзии и пр.Не знам, може да изляза побъркана, но това не ме привлича..Какъв е смисъла да си учил цяла година и да влезеш някъде, където просто развитието ти.. ще спре.

AnIcHkAtA
06-09-2009, 18:12
Оххх, побърках се.Искам купон с умни и печени хора, нищо повече, нищо по-малко.Искам и свестни момченца, искам гадже, искам пичове, с които да си правя кефа.Искам да има с кого да се напоркам, като ми скимне, искам да има с кого да уча, когато реша.Не на последно място да получа добро образование.Ако има училище, което да ми даде всичко това-отивам с цената на всичко.

П.П.:Кефа е най-важен, но да съм с идиоти, алоууу!!??

melinor
31 СУЧЕМ? :-o Там какво се учи?

AnIcHkAtA
31 СУЧЕМ? :-o Там какво се учи?

Чужди езици и мениджмънт.

melinor
06-09-2009, 18:14
http://www.ivanvazov.com/ За него ли говорихте до сега :-D

Pooky
06-09-2009, 18:16
Оххх, побърках се.Искам купон с умни и печени хора, нищо повече, нищо по-малко.Искам и свестни момченца, искам гадже, искам пичове, с които да си правя кефа.Искам да има с кого да се напоркам, като ми скимне, искам да има с кого да уча, когато реша.Не на последно място да получа добро образование.Ако има училище, което да ми даде всичко това-отивам с цената на всичко.

И аз искам 8-)
ХАЙДЕ ВСИЧКИ В 6то ПОМОЩНО ! :grin:

AnIcHkAtA
06-09-2009, 18:17
^ Това лично ли беше?? :D

Pooky
06-09-2009, 18:22
Не, споко :D
Ама ако искаш да обмислим този вариант ..

AnIcHkAtA
06-09-2009, 18:24
Ми те са идиоти, така че отпада :(

Pooky
06-09-2009, 18:28
И така накрая обобщението е:всички са идиоти, всички училища са ш*бани, да почваме работа направо.. Ето вече основно образование се завършва в седми клас, ее във ВОЛФ,ДИТЦ ще се трепят за нас..
Ако ли не, банята и вените.. :-x

Enitto
06-09-2009, 18:39

И аз искам 8-)
ХАЙДЕ ВСИЧКИ В 6то ПОМОЩНО ! :grin:

И аз, и аз!! :D Бтв, аз също мислех да кандидатствам в Класическата като резервен вариант, чух много добри отзиви за нея. Но се отказах, защото като резерва се появи НПМГ, където със сигурност ще вляза, а и не ми са занимава с история и подготвяне на теми последните дни... :)
ПП. Банята и вените е лош вариант. :D

webprng
06-09-2009, 18:51
Бас ловим,че Ангел ще се забие в некое квартално накраая :D
Но мисля,че НГДЕК е най-добрия вариант :)

AnIcHkAtA
06-09-2009, 18:52
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕ НЯМАААААААА,НЕЕЕ :cry:

webprng
06-09-2009, 19:00
Време е да си смениш подписа... :D
лог-аутвам се от чата :D

free3s
06-09-2009, 19:10
Абе като гледам писаното до тук, оставам с впечатлението, че всички сте умни дечицаа и повече от половината искате в НЕГ- шансовете ми да вляза там драстично намаляха :D
А колкото до AnIcHkAtA имам много близка приятелка във ФЕГ, която сега е заек там , и ми каза, че даскалото е супер, хората са много готини и образованието е на ниво - все пак това си е елитна гимназия. При нея лошо се е получило с оценките, защото от 1 до 7 клас учила френски като първи език. Като влязла почнали от азбуката и тя въобще не учила, защото уж ги знаела тези неща и така лека, по - лека затъвала и сега ги е насвяткала едни двойкии :( Обаче ми казва, че даскалото си е супер и въобще не съжалява, че е влязла там и ми вика и аз да го пиша първо желание, ама мен френския въобще не ме влече.

webprng
06-09-2009, 19:13
Абе като гледам писаното до тук, оставам с впечатлението, че всички сте умни дечицаа и повече от половината искате в НЕГ- шансовете ми да вляза там драстично намаляха :D
А колкото до AnIcHkAtA имам много близка приятелка във ФЕГ, която сега е заек там , и ми каза, че даскалото е супер, хората са много готини и образованието е на ниво - все пак това си е елитна гимназия. При нея лошо се е получило с оценките, защото от 1 до 7 клас учила френски като първи език. Като влязла почнали от азбуката и тя въобще не учила, защото уж ги знаела тези неща и така лека, по - лека затъвала и сега ги е насвяткала едни двойкии :( Обаче ми казва, че даскалото си е супер и въобще не съжалява, че е влязла там и ми вика и аз да го пиша първо желание, ама мен френския въобще не ме влече.
Язе се целим по ниско :D

john95
06-09-2009, 19:26
Ей вие тука сега ме объркахте - 10 страници четох по колко теста решавате на ден а пък сега ще ходите в 6то помощно - Кво става с вас бе хора :D

Я спрете да учите толкова, че ще се побъркате... 8-)

TheNewReligion
06-09-2009, 20:23
Много познати искат в 9 ФЕГ, защото имало хубави момчета, а цяла учебна година се кикотят в часовете. Тъпото е, че те ще влязат, защото не им пука много-много, а аз няма, защото се впрягам при най-малкото понижение в оценката ми. :( Искам да стана по-голяма непукистка, но няма за кога. Изпитът по БЕЛ е след 10 дена. :smt087

heroine
06-09-2009, 20:44
накрая няма да ходя на изпитите по български и математика, само да се напрягам излишно :-o

john95
06-10-2009, 03:33
накрая няма да ходя на изпитите по български и математика, само да се напрягам излишно :-o

Отиди колкото за спорта :D

AnIcHkAtA
06-10-2009, 07:24
:D И къде ще учиш?

YouCantStopMe
06-10-2009, 11:14
Днес преговарям по български,утре по литература..
вече съм забравила дори в коя глава какво се случваше..и сега ще се съсредоточа и надявам се да успея да запомня всички и да съм готова с преговора.
Може да върна учебниците и утре,и петък,но май ще оставя за петъка.Днес в училище,като да не повярваш,се почувствах добре. ;д
Майната им на изпитите.Живейте си живота. :D

после излизам 8)

john95
06-10-2009, 11:55
Майната им на изпитите.Живейте си живота. :D

после излизам 8)

+1 - Аз съм малко на тоя принцип вмомента иначе такива преговори не правя...
По математика си решавам там разни гадни задачи и по БЕЛ правя пробни на школата :D - И дотам 8-)

Днес от ФЕГ 10тина 9токласника бяха при нас по Биология (в градинката) да пробваме там една програма с която разбираш какво дърво стои пред теб примерно - като те пита кви са му листата и там разни други глупости... :D

А пък нагоре някой говореше за НЕГ ? - Кой иска в НЕГ да го разубеждавам 8-)

shmurkam
06-10-2009, 12:16
На пробните ми изпити по матема съм изкарвала около 4.82, а по БЕЛ около 5.30. Всеки ден решавам по някой тест и преговарям от курсовете ми. Вече не ходя. Мисля, че няма смисъл да пръскам толкова пари за две седмици. То който си е учил цяла година, ще си проличи. Аз даже съжалявам, че съм дала всичкии тея пари за уроци. На практика е било нужно да си взема само няколко сборника с примерни тестове и това е. На уроците всичко си знаех и ходих там колкото да се упражнявам.
Искам да уча в Раковски с италиански в Бургас. Чувала съм, че е лесно да влезеш, затова мисля да не се вкарвам в някакви филми и да се панирам. :lol:

YouCantStopMe
06-10-2009, 14:46
Абе то и аз съм сигурна,че ще влезна в училището,в което искам...ама все пак си искам в паралелката,която съм си писала на първо желание,ПЪК!
Вече разбвах в кои стаи ще съм..

бясна съм.

elito6754
06-10-2009, 14:55
:grin: Преди малко видях къде ще правя изпитите - 133 по БЕЛ и 38 по математика. :grin: