View Full Version : Всичко за косата..vol.3
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
А може ли да попитам за цена на този термозащитен на Шварцкопф? И в дрогерии като Лили и ДМ предлага ли се ?
Аз търся такъв ефект - по-твърда коса.
FuCKkK13
05-13-2012, 15:49
Витамини за коса
Витамин А - най-често този витамин постъпва в тялото на човек под формата на провитамин А. В храносмилателната система се активира. Витамин А е антиоксидант, помага за създаването на себум в кожата на главата в резултат, на което намаля количеството паднала коса. Заздравява корените на косата и се бори срещу появата на пърхот.
Храни богати на Витамин А: моркови, домати, яйца, рибено масло, зеле и други.
Витамин C - Освен, че стимулира и укрепва имунната система на човек, този витамин поддържа здравината на нашата коса. При нормални количества на този витамин в тялото косата става по-здрава и не се накъсва.
Храни богати на Витамин C: чушки, ягоди, лимони и други цитрусови плодове, зеленчуците в зелен цвят и пресните подправки като магданоз и целина.
Витамин Е - този витамин влияе косвено върху хубави външен вид на косата. Той оказва влияние предимно на скалпа и отново както витамин А поддържа скала чист от напуквания и го предпазва от развитието на бактерии. По този начин нашата коса има по-хубав и здравословен вид.
Витамин В
Тази група витамини е изключително богата на различни витамини и почти всички от тях са много ценни що се отнася до здравата и хубава коса.
Биотин: Този витамин има важна роля в борбата с косопада.
Инозиотил (Витамин B9) - стимулира по-бърз растеж на косата.
Ниацин (Витамин B3) - стимулира по доброто оросяване на скалпа. В резултат на което повече кръв достига до корените на косата и се подхранва по-интензивно.
Пантотенова киселина - наричана още витамин B5 спомага на много жени да се борят срещу побеляване на косата.
Витамин В12 и Витамин В6 - предпазва от косопад.
^ Инозиотил ? От къде мога да си го взема, някой ползвал си го е ? Ама обикновен витамин б9 , не за бременни ;д Цена ?
Биотинът мнооого помогал за растежа..жалко, че тук май не се намира лесно. Някой, ако знае повече да сподели.
strawberry88
05-14-2012, 11:16
А може ли да попитам за цена на този термозащитен на Шварцкопф? И в дрогерии като Лили и ДМ предлага ли се ?
Аз търся такъв ефект - по-твърда коса.
Спрея го има в ДМ. :)
И аз да ви кажа 8-) купих си шампоана на Орзен за нормална коса и страшен...може би най-хубавия непрофесионален,който съм ползвала :grin: не разбирам много съставите ;д но пише,че не съдържа парабени,има фитопротеини и серамиди и екстракт от бира :D и мирише много яко :---) ...
А една приятелка ми каза,че си направила маска от бира,кисело мляко,жълтък и мед и и се отразила супер...какво мислите за тази маска?Няма ли да е много изсушаваща? 8-)
cheburashka
05-14-2012, 19:55
абе, взех си стимуланта за коса на Икаров, обаче никъде не видях да пише... на суха или мокра коса се нанася?
^ На суха, преди измиване, нанасяш първо в корените, навсякъде, лек масаж, после по дължините. Аз лично по дължините слагам някакво друго масло да не хабя стимуланта, в момента съм с жожоба и бадемово. После слагаш шапка за баня или наилонова торбичка, отгоре една кърпа и готово :) Може да загрееш със сешоар. Стоиш колкото искаш..аз лично по над 5 часа седя когато имам възможност.
strawberry88 , благодаря, ще го потърся :) Иначе за шампоана на Орзен само хубави работи съм чувала : ))) ОПределено ще го пробвам и аз по-нататък.
Сега да се отчета от днес - на обяд сложих на косата бъркоч от рициново + глицерин + вит. А + бадемово...ееее, мнооог лепкаво :д стоях цял ден, вечерта измих - първо с този новия на Шаума с аргановото - еми..прекалено пенещ се шампоан, ама нормално, пълен е с боклуци..многооо кремав, но все пак ми хареса докато ми беше на главата ;д след това измих и с Фитовал, масла на Алверде (много натурална, харесва ми). На влажна коса сложих около 5 капки жожоба, напръсках с един спрей на Глис за блясък и изсуших със сешоар. :)
cheburashka
05-14-2012, 20:32
да, аз мисля да спя с него :)
Момичета, ако някой скоро ходи до аптеката да пита за биотин :) .. и кое според вас помага повече - биотинът или вит б9?
Биотинът не е с точно доказани качества по отношение на растежа на косата, но в други форуми много го хвалят, склонна съм да вярвам. В аптечната мрежа съм попадала единствено на една добавка на Абофарма - Цинк+биотин се казва. За косата не мога да дам мнение, но ми ноктите ми спряха да се чупят. Пих го около половин година някъде.
Иначе bb-team.org (май така беше сайтът) се предлага биотин, около 22-23 лв. беше.
За вит. Б9 не мога да коментирам.
strawberry88
05-15-2012, 17:14
http://www.priorin.bg/ и в това има биотин...като гледам сайта звучи добре,дали да си го взема 8-) някой пил ли го е?
^ първо да разберем кое точно е по добро за растеж, ако това търсиш де ;д аз пък за бит Б9 съм чъвала мнооого позитивни мнения.. само вижте в ютуб колко го хвалят ..
strawberry88
05-16-2012, 11:25
:shock: отказах се,струва 50 лева 8-) ... хора,препоръчайте ми хубава,хидратираща купена маска за коса...може и професионална :)
cheburashka
05-16-2012, 13:35
Miosotis???
strawberry88
05-16-2012, 20:19
Ползвала съм я преди сегашната ми...някоя друга? :D ... а за Matrix какво ще кажете,ползвали ли сте техни продукти?
strawberry88
05-19-2012, 09:43
Вчера си направих маска с жълтък,лимон и стимуланта.Седях около 30-40 мин. и съм много доволна от резултата.А това с биратакак става?Като я измия с шампоан и полея косата с бира после да я изплаквам ли или не?
От кой витамини сте доволни?
Вчера си направих маска с жълтък,лимон и стимуланта.Седях около 30-40 мин. и съм много доволна от резултата.А това с биратакак става?Като я измия с шампоан и полея косата с бира после да я изплаквам ли или не?
Не я изплакваш после, оставаш си я да изсъхне така.
Аз сега съм с маска. Сложих си тривитаминол, стимулант, бадемово масло, жълтък, оцет, ракия, малко газ и какао. Досега съм стояла около час, ще гледам да постоя още 2 поне.
strawberry88
05-21-2012, 12:01
^Аха,мерси.
Аз иначе днес ще ходя да ми подстрижат връхчетата само.
Между другото си купих четка за боядисване на коса и е мнооого по-лесно да си нанасям домашните маски,пробвайтe. 8-) :grin:
Да, определено е много по-лесно.
А аз да кажа, че вчера като си мих косата, ми паднаха доста косми. Това е от тривитаминола, ясно ми е, че са си трябвали да паднат. Но скоро не ми бяха падали толкова много. Аз бях и в почивка де, няколко месеца. Така ми падаха, когато си правих първите няколко пъти маски с него, преди няколко години.
strawberry88
05-22-2012, 17:10
^А защо не спреш тривитаминола,като ти пада?
Аз вече не и правя толкова често маски.Само 3-4 пъти в месеца с жълтък.И сега с арганово масло ще и слагам само и тва е.Иначе ме мързи да и правя често маски :D много е сложно.
Ползвала съм я преди сегашната ми...някоя друга? :D ... а за Matrix какво ще кажете,ползвали ли сте техни продукти?
Аз лично не съм използвала на Матрикс,но много хора са доволни и препоръчват.Даже наскоро се заинтересовах и след като ми свършат моите шампоани,мисля да си купя шампоан и балсам от серията ''Matrix Sleek Look'',макар че са доста скъпи(поне за мен :D ).Ето балсама(1000мл-18лв-сравнително добре..)-
http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/matrix-total-results-sleek-kondicioner-za-neposlushna-kosaconditioner-1000-ml/
И шампоана (500мл-15лв,което ме притеснява повече от балсама :D )-
http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/matrix-total-results-sleek-shampoan-za-neposlushna-kosashampoo-500-ml/
Така,ако преодолея цените и ако са сългасни нашите за тези пари..:D
Добре ми влияе.
То и аз толкова си правя, веднъж в седмицата, стоя около 2-3 часа. Преди си правих поне два пъти седмично, но и мен много ме мързи, да се мажа, да се клепам.
А бях питала какви витамини пиете вие?
strawberry88,а ти кои професионални марки за коса си използвала? :) .. идея си нямам просто .. :D
Аз лично не съм използвала на Матрикс,но много хора са доволни и препоръчват.Даже наскоро се заинтересовах и след като ми свършат моите шампоани,мисля да си купя шампоан и балсам от серията ''Matrix Sleek Look'',макар че са доста скъпи(поне за мен :D ).Ето балсама(1000мл-18лв-сравнително добре..)-
http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/matrix-total-results-sleek-kondicioner-za-neposlushna-kosaconditioner-1000-ml/
И шампоана (500мл-15лв,което ме притеснява повече от балсама :D )-
http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/matrix-total-results-sleek-shampoan-za-neposlushna-kosashampoo-500-ml/
Така,ако преодолея цените и ако са сългасни нашите за тези пари..:D
Аз не съм ги чувала..Има ли много положителни отзиви за марката?
Аз не съм ги чувала..Има ли много положителни отзиви за марката?
Да,доста хора ми препоръчаха..професионална марка,ала бала..И в YouTube има доста клипове, в които я хвалят..
imnotscared
05-22-2012, 18:05
Аз до скоро ползвах някаква маска за коса,но я спрях понеже косати ми ставаше много мазна от нея :(
Явно не е била за твоята коса. А купените маски доколкото знам, не се нанасят в корените, слагат се като балсам. От ушите надолу.
imnotscared
05-22-2012, 19:10
Явно не е била за твоята коса. А купените маски доколкото знам, не се нанасят в корените, слагат се като балсам. От ушите надолу.
Аз не съм си я слагала в корените :D
strawberry88
05-22-2012, 19:12
strawberry88,а ти кои професионални марки за коса си използвала? :) .. идея си нямам просто .. :D
Абе цените на Матрикс са добри даже излиза по-евтино така.Аз ще си взимам маската,която е 500ml за 15лв.
Иначе и аз много искам серията Sleek look 8-) ...
Ще си ги взема,като имам пари,но засега маската първо. :D
Ползвала съм на Лореал професионална маска и шомпоан...бяха много хубави,да,но цените са много високи за мен 8-) и си вземам,като имам повече пари.Също на Christian Of Roma са страхотни продуктите,а и цените са по-нормални.И на Jalyd имам спрей за термозащита и това са от професионалните,които съм ползвала. 8-)
Ама сега много искам Матрикс,а и в youtube много я хвалят марката :D Ти какви мнения и за кои точно продукти си чувала на Матрикс...за къдрава коса дали ще са хубави ;? ;д
strawberry88
05-22-2012, 19:37
Аз пих Геритамин нео и никакъв ефект не видях...и бирена мая също пих.Косата си ми беше мека и хубава,но не съм забелязала да расте по-бързо.Ефект за кожа и нокти също никакъв и от двете не видях ;/ исках да си взема Приорин ама е 50лв тва бе :shock: :D:D
Ооо, ужас.
Аз миналото лято пиех някакви за коса, не им помня името. 45лв бяха, нямаше никакъв ефект. А и много ме болеше корема от тях, не знам какво съдържаха.
strawberry88
05-22-2012, 20:48
Абе много вода и плодове и зеленчуци трябва да ядем. 8-)
Виж това http://www.youtube.com/watch?v=rAgvWrAzAjs&feature=BFa&list=PL861FD6625CA9F6C7 :)
Да, така е. А аз вода изобщо не мога да пия. :(
Какви къдрици правят тези различни по размери маши?
http://solingen-burgas.com/images/wahl-c-s-n2-2.gif - 38мм
http://solingen-burgas.com/images/wahl-c-s-n2-2.gif - 25мм
и http://solingen-burgas.com/images/wahl-c-s-n2-2.gif - 19мм
Ако може и снимки, защото се чудя коя да си поръчам..
strawberry88
05-23-2012, 13:41
Eми колкото е по-дебела машата,толкова по-едри къдрици прави.
Абе цените на Матрикс са добри даже излиза по-евтино така.Аз ще си взимам маската,която е 500ml за 15лв.
Иначе и аз много искам серията Sleek look 8-) ...
Ще си ги взема,като имам пари,но засега маската първо. :D
Ползвала съм на Лореал професионална маска и шомпоан...бяха много хубави,да,но цените са много високи за мен 8-) и си вземам,като имам повече пари.Също на Christian Of Roma са страхотни продуктите,а и цените са по-нормални.И на Jalyd имам спрей за термозащита и това са от професионалните,които съм ползвала. 8-)
Ама сега много искам Матрикс,а и в youtube много я хвалят марката :D Ти какви мнения и за кои точно продукти си чувала на Матрикс...за къдрава коса дали ще са хубави ;? ;д
Ааа,за къдрава коса не съм чувала..за начупена само ми казаха,че ''Sleek look'' е за изправяне на косата.. А коя маска точно използваш? :)
Eми колкото е по-дебела машата,толкова по-едри къдрици прави.
Мерси много
strawberry88
05-23-2012, 19:36
Ааа,за къдрава коса не съм чувала..за начупена само ми казаха,че ''Sleek look'' е за изправяне на косата.. А коя маска точно използваш? :)
Ще си купувам тия дни хидратиращата.
Ще си купувам тия дни хидратиращата.
Ако може линкче да я видя и после ще чакаме отзиви :)
strawberry88
05-23-2012, 21:11
Разбира се,ще кажа.
http://prikachi.com/images/771/4804771N.png
такам почнах да си ползвам хининовата вода (след къпане си слагам с памуче по корените) и понеже косата ми е омазняваща се ползвам бебешка пудра ...нали няма да стане нещо като ползвам тези две неща(водата и пудрата) едновременно?
kalpazanka
05-24-2012, 07:52
Герикапс. :)
Разбира се,ще кажа.
http://prikachi.com/images/771/4804771N.png
Намерих тази информация за маската:Total Treat
Крем-маска с дълбоко действие
- Обогатена с глицерин, подхранваща грижа, отговаря на нуждите на суха, изтощена коса
- Възвръща мекотата, еластичността и блясъка
- Косата е напълно възстановена, видимо преобразена
Начин на употреба: Нанесете на мокра коса. Направете масаж на цялата коса. Можете да използвате и топлина, за по-дълбоко въздействие на продукта. Изплакнете обилно.
И много ми хареса,трябва да я пробвам!! :)
Някой използвал ли е пшенично масло / бадемово масло и кое ще ми препоръчате за нанасяне по цялата дължина на косата?:)
kalpazanka
05-24-2012, 08:54
Аз ползвах бадемовото на Икаров, но ми беше трудно с измиването и ми правеше косата мазна, затова прекратих. Останах на витамини и спрей балсам.
strawberry88
05-24-2012, 08:55
Някой използвал ли е пшенично масло / бадемово масло и кое ще ми препоръчате за нанасяне по цялата дължина на косата?:)
Ползвала съм и двете.Пшеничното е против цъвтеж,така че ако ти цъвти ползвай него.Може и след баня,като кристали.
:)
Аз ползвах бадемовото на Икаров, но ми беше трудно с измиването и ми правеше косата мазна, затова прекратих. Останах на витамини и спрей балсам.
А коя марка спрей използваш.Аз използвах Gliss Hair Repair и ми хареса,но искам малко да сменя..:) Много съм навита на Матрикс сега,та да видим.
Ползвала съм и двете.Пшеничното е против цъвтеж,така че ако ти цъфти ползвай него.Може и след баня,като кристали.
:)
Значи днес отивам за пшенично масло. Благодаря! :)
strawberry88
05-24-2012, 09:08
^Ако ти е суха и цъвтяща задължително слагай балсам или маска! :)
^Ако ти е суха и цъвтяща задължително слагай балсам или маска! :)
Сега съм с една маска на Ейвън с някакви екстракти от Мъртво море.Изглажда ми косата и определено виждам ефект,защото когато забравя да си сложа,косата ми стои по много странен начин. :)
kalpazanka
05-24-2012, 09:34
fizzyg
http://www.ivis.bg/products_images/sprei-balsam-gliss-roza.jpg
fizzyg
http://www.ivis.bg/products_images/sprei-balsam-gliss-roza.jpg
И аз от тази серия,само че един оранжево-прасковен :)
такам почнах да си ползвам хининовата вода (след къпане си слагам с памуче по корените) и понеже косата ми е омазняваща се ползвам бебешка пудра ...нали няма да стане нещо като ползвам тези две неща(водата и пудрата) едновременно?
самоцитирам се за да не пиша наново :)
Разбирам, че ти е мазна косата, но да се ползва пудра постояноо..поне така разбирам от поста ти, не е хубаво, никак не е хубаво. По принцип може да я ползваш за някаква специално прическа или нямаш възможност да си измиеш косата. Ама постоянно да я ползваш..тц
А за хининовата мога да те посъветвам директно да си я впръскваш с пулверизатор, не с памуче:)
е не ползвам постоянно....смис на втория и третия ден малко(ако има нужда) но не повече внимавам с количеството
Против бързо омазняване,1 път седмично,правете това:
1) Трябва ви шампоан за мазна коса и обикновен шампоан(за цялостна грижа на косата)
2)Когато се къпете,слагайте САМО в корените шампоана за мазна коса и с ЛЕКИ движения масажирайте(леки,защото прекаленото масажиране стимулира омазнаване).След това изплакнете и нанесете от обикновения шампоан за коса по дължината.И както знаете,НЕ използвайте стилизиращите продукти около кожата и корените на главата(скалпа) ,освен ако не са предназначени за употреба там.
Това е..:)
а да попитам с пяна за коса мога ли да се накъдря?смисъл като ми е мокра косата да се наведа и да й сложа по-малко от яйце (от пяната)в шепата си и да я намачкам?
едит: забравих също,че примерно ако съм на плитки и да им сложа от пяната ще свърши ли работа,защото лак нямам възможност да си закупая ? и ако се къдри колко време държи?
дано сте разбрали :D
^ С пяна за коса можеш да се накъдриш, да. Може и с пяна от белтък, една приятелка така се къдри, става много готино. Може и да си сложиш пяна и да се сплетеш, пак ще се накъдри косата.
Сега съм с масчица. Жълтък, ракия и стимулант. Ще стоя още малко и влизам да се измия. После ще си сложа ампула в корените.
^ С пяна за коса можеш да се накъдриш, да. Може и с пяна от белтък, една приятелка така се къдри, става много готино. Може и да си сложиш пяна и да се сплетеш, пак ще се накъдри косата.
Сега съм с масчица. Жълтък, ракия и стимулант. Ще стоя още малко и влизам да се измия. После ще си сложа половин ампула в корените.
А може ли да кажеш какви са тези ампули,че изобщо не ги разбирам..Марка,ефект и цена по възможност :)
^ Сега за първи път си взех от тях и не мога да кажа за ефект още. Ето тези са: http://www.nisea-bg.com/produkti/ampuli-za-kosa/denise-pappa-reale-12ml.html
Преди ползвах тези: http://www.angelcosmetics.bg/product/466/rolland-una-ampuli-protiv-seboreya-12h10ml.html , но ефект не видях, само парите си дадох.
Момичета, как мога да ''обработя'' чесъна, за да стане на нещо подобно на крем ? ;д
^ Освен да го счукаш за друго не се сещам. Или да го изцедиш и само сокчето.
Маска ли ще си правиш?
ми мислех само от чесън, защото много помагал за гъста коса, ама не мога да се сетя как да го направя, за да ми е удобно да го нанеса ..
Ти ще го нанесеш ама после миенето трудно. По-добре си го изцеди и си го намажи.
strawberry88
05-26-2012, 17:51
Абе как ги нанасяте тия ампули?На мен ми е много неудобно... :mad:
Олее, ако го пробвате това с чесъна кажете как ви се отразява....и за миризмата...аз не бих рискувала да си го намажа в корените, пък ако ще и за една нощ да ми порасне косата :Д :Д ама ще ми е интересно да прочета впечатления : ))))
тази вечер ще си намажа косата с рициново + глицерин + вит. А + бадемово в корените, а по дължините само бадемово, че сместа е много лепкава и не ми се занимава..
Оо, да се похваля, че съм прясно подстригана (а скоро и прясно боядисана), много ми е гот, махнаха ми всички нацъфтели краища...е, поскъси се, ама не е фрапиращо, сега е здрава : ))) а онзи ден, докато си вървях по улицата една жена ми направи комплимент, че косата ми била като по рекламите, падала тежко, много хубава : )))) адски приятно ми станаа ^.^
aз се мажа с чесън, доста е кофти. най-добре според мен е с пресичка за чесън, но тъй като не разполагаме с такава, майка ми го счуква в хаванче и така ми го нанася по косата. после има парченца навсякъде в косата ми, но не се отмиват трудно. миризмата се усеща, когато косата се намокри (при дъжд не съм забелязала, но като вляза да си мия косата без да съм си правила маска, мирише още от предишния път). не е непоносимо, просто се мий хубаво и пръскай с нещо :Д
Аз също около 3 пъти съм се мазала с чесън и не съм усещала миризма..
Тамара, снимка на косата ти ако може ? :)
А като се намажете с чесън, колко време стоите? И пак ли си слагате шапка за баня и хавлия отгоре? И само чесън ли си слагате в корените или и добавяте нещо?
strawberry88
05-27-2012, 12:00
^^И по-важното,има ли ефект от чесъна? 8-)
според мен чесъна е по - добър за израстване на коса от бад. масло .. 1 път си втрих само чесън а другия сложих и тривитаминол. Разлика отпред забелязвам, но отзад няма как да видя ;дд Амм стоях си колкото си стоя с маската около 3 часа и да, сложих хавлия
^ Каква разлика забелязваш?
И усеща ли се миризмата на чесън след като си си измила маската? И аз много искам да пробвам, да си добавям към маската примерно.
Тамара, снимка на косата ти ако може ? :)
Да, ето:)))
преди подстригването - http://prikachi.com/images/478/4810478A.jpg
след - http://prikachi.com/images/549/4821549r.jpg
Благодаря:) Вече близо половин година полагам много грижи. Лошото е, че ползвам много сешоара и пресата честичко, но...няма как.
Иначе да дам мнение за жълтата маска на Глис със седемте масла. Много тежка маска, но ми хареса, все още ми мирише косата на нея. За друг ефект за сега не мога да кажа.
sweetybebi
05-27-2012, 18:54
Момичета харесала съм си една маска със сок алое, но не знам дали изобщо се предлага в аптеката. Ако да колко горе долу е цената му ?
strawberry88
05-27-2012, 18:58
^Цената беше около 40 лева.Има го в аптеките.
http://www.google.bg/imgres?q=nature%27s+way+aloe+vera+whole+leaf+juice&hl=bg&sa=X&biw=1440&bih=668&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=Rr3pCFpcjJN4eM:&imgrefurl=http://revita.bg/1809/%25D0%25BA%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25B0%25D0%25BB %25D0%25BE%25D0%25B3-%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25B4%25D1%2583 %25D0%25BA%25D1%2582%25D0%25B8/%25D0%25B0%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B5-%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25B0-%25D1%2581%25D0%25BE%25D0%25BA-%25D0%25BE%25D1%2582-%25D1%2586%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B8-%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B0-1-000-ml/&docid=3msYstI8fG9piM&imgurl=http://revita.bg/root/_rev-admin_/WP/wp-content/uploads/2010/11/03a7dc41ab.jpg&w=420&h=810&ei=0HnCT_HHPIHDswar4sm5Cg&zoom=1&iact=hc&vpx=447&vpy=92&dur=1172&hovh=312&hovw=162&tx=99&ty=182&sig=106850597166915249952&page=1&tbnh=142&tbnw=72&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:2,s:0,i:71
strawberry88
05-28-2012, 12:48
Случи ми се най-сранното нещо! :shock: :shock: Днес си направих маска с жълтък и арганово масло.И като се къпех сложих цели 4 пъти шампоан и не стана АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПЯНА.На няой случвало ли му се е...аз винаги,като си правя маски и съм слагала и много неща и винаги става,а сега кво стана?Дано се е отмило..
На мен вчера нещо подобно стана,само че съвсееееееем малко пяна имаше.Маската беше с пшенично масло,бира и зехтин.Сложих някъде 3-4 пъти шампоан и се изми с 300 зора,пяна видях,когато търках 10мин. нма едно място..
tamara, на черта ли е, има ли пластове ? :) ИНАче да ви се похваля - имаммм арганово масло, ако някой го ползва да ми каже мнение :)
strawberry88
05-28-2012, 19:49
^Аз ползам.Като кристали е супер ама в маска никога повече няма да го сложа.
Значи изсъхна ми косата и си беше мазна :mad: преди малко я измих и тоя път вече е чиста. |(
ох скоро ми е рождения ден и искам да си направя някаква прическа обаче косата ми е на етажи и нз ще стане ли с маша да се направя примерно? ако има от значение - косата ми е вече леко под раменете но е доста филирана и на етажи и направо не знам кво да правя :( не искам да се направя на тъпите вафли(освен може в корените леко са обем) разполагам с преса(с приставки за изправяне едро и ситно къдрене) маша и (ако трябва) пяна за коса на professional style hair mouse with pro vitamin B5 \да отбележа само/ моля ви ако имате не толкова снимки поне обяснения + видео ще са ми много полезни в случая ( в петъка ще се контя :Д)
пс:в срядата ще направя едно пробно :д
kalpazanka
05-29-2012, 10:32
Скоро тук из страниците обсъждахте аргановото масло и помня, че си го поръчвахте май от фризьорките. Колко милилитра е?
Какво ще кажете за тези тук http://shopthebest.eu/search.html?phrase=%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD% D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE приемлив вариант ли са?
^ аз от личен опит не мога да кажа за аргановото, ползвала съм само едно от парфюмерия Гиза, но е рафинирано, ползвах го вместо кристали, придаваше някакъв блясък, но не бих повторила тази си покупка. Иначе е добре маслата да имат сертификати, например в www.zoya.bg (или com ...не се сещам точно) си има сертификати, можеш да разгледаш там, мисля, че имаше и арганово :)
tamara, на черта ли е, има ли пластове ? :) ИНАче да ви се похваля - имаммм арганово масло, ако някой го ползва да ми каже мнение :)
Най-долу е овално, почти черта, иначе си има и пластове, трички мисля, че са ;п, най-късият е малко под тила :)
Аз тази седмица няма да правя маски..другата също може би не, че съм след операция и няма да имам възможност. Момичета, стискайте палци бързо да се възстановя и пак да си забърквам бъркочи за гривата : )))
strawberry88
05-29-2012, 11:35
Скоро тук из страниците обсъждахте аргановото масло и помня, че си го поръчвахте май от фризьорките. Колко милилитра е?
Какво ще кажете за тези тук http://shopthebest.eu/search.html?phrase=%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD% D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE приемлив вариант ли са?
Моето е това,от фризьор е,да.За 100ml беше 31 лева.
http://www.nashiargan.it/bg
ох скоро ми е рождения ден и искам да си направя някаква прическа обаче косата ми е на етажи и нз ще стане ли с маша да се направя примерно? ако има от значение - косата ми е вече леко под раменете но е доста филирана и на етажи и направо не знам кво да правя :( не искам да се направя на тъпите вафли(освен може в корените леко са обем) разполагам с преса(с приставки за изправяне едро и ситно къдрене) маша и (ако трябва) пяна за коса на professional style hair mouse with pro vitamin B5 \да отбележа само/ моля ви ако имате не толкова снимки поне обяснения + видео ще са ми много полезни в случая ( в петъка ще се контя :Д)
пс:в срядата ще направя едно пробно :д
моля помогнете :д дайте ми идеи моля виии :/
^ Пусни снимка на косата си, така ще е много по-лесно да дадем някакви идеи и съвети :)
а оправих се нямате грижи :D
Момичета, скоро ще ходя да се подстригвам и ме е страх, да не би като се подстрижа на черта, косата ми да изглежда по - рядка, искам да е без пластове .. според вас как трябва да се подстрижа, за да изглежда на черта, без пластове и гъста .. снимки ако е възможно ;д
ПС: Благодаря предварително :)
Еми...ако косата ти по принцип не е гъста няма как да постигнеш ефект на гъста коса, като си подстригана на черта.
Може да я подстрижеш овално, примерно.
cheburashka
05-31-2012, 09:05
много го хвалите това арганово масло :D какъв е ефектът в/у косата, ако може да каже някой от личен опит
Момичета, аз си боядисах косата :) с ето тази боя - http://www.henkel.de/de/content_images/Poly_Palette_Mousse_Color_300_Schwarzbraun_256156_ print_1772H_1772W.jpg
Ето, резултатът - http://prikachi.com/images/332/4836332z.jpg
http://prikachi.com/images/333/4836333z.jpg
Стана много тъмна, направо черна, но не се оплаквам :) на снимките сякаш не си личи колко тъмна стана, но нещо светкавицата не проработи, хех.
titinkaa
05-31-2012, 19:09
Случи ми се най-сранното нещо! :shock: :shock: Днес си направих маска с жълтък и арганово масло.И като се къпех сложих цели 4 пъти шампоан и не стана АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПЯНА.На няой случвало ли му се е...аз винаги,като си правя маски и съм слагала и много неща и винаги става,а сега кво стана?Дано се е отмило..
Явно не ти е хванал шампоана,от аргановото масло.Все пак то е мазно и трудно се отмива.
strawberry88
05-31-2012, 19:14
^И преди съм си правила маски с масла и не е ставало така...и цялата коса по много съм я мазала със зехтин и винаги се е отмивало.Нищо,вече няма да го слагам в маските,ще знам вече. :D
Glam0rous
05-31-2012, 22:22
http://www.amazon.co.uk/Milkshake-Glistening-Argan-Oil-50ml/dp/B004MZRVPQ 25 лева е това. Мнооого мазно - не мога да го сравня с нищо - 3 капки на косата и ако някъде попадне повече трябва да я мия пак. Иначе доста добре се отразява. Всеки случай никога не бих го съсипала или рискувала да не мога да се изкъпя като си направя маска с него.
sweetybebi
06-02-2012, 11:21
За подханване на косата
Преди години имах дълга коса, което се оказа голяма грешка впоследствие, но за възстановяването й ми помогна следната процедура: Витамин А или Геритамин от големите капсули (т.е. кръглите топчета, забравих им името в момента ) се пукат с карфица, течността се изсипва на пръстите и се масажира по цялата коса, т.е. в основата на косъма. На мен ми бяха необходими около 4-5 топчета за намазване на цялата глава.
Така престоява около час преди къпане. Предимство е, че няма никакво увиване с найлони и кърпи, витамина не се стича и не цапа....
Ефекта идва след определено време, зависи колко е изтощена косата.....
Току-що видях това мнение в форума на мамите. Мислите ли, че ще има ефект ?
cheburashka
06-02-2012, 11:49
абе, да ви питам, за първи път си намазах косата със зехтин и не знам дали съм го направила правилно 8-)
значи, затоплих съвсем малко на дъното на една чашка, след това 3-4 пъти си топнах пръстите и втрих в корените, останала част си я разнесох по дължината, много малко беше и накрая си разресах косата, уж да е по-равномерно разнесен, мисля да поседя 1-2 часа, след това хубаво да си измия косата с шампоан 2 пъти
надявам се да не остане мазна косицата ми 8-)
^ Много добре си направила.
А аз искам да попитам за този лосион с копривата, която се смесва с ракия и престояват 15 дни. Някой чувал ли е отзиви? И как точно се прави? Мажат се корените само с лосиона или може и да го сложа и в маската с масла и жълтък примерно?
П.п
Да ви предупредя-внимавайте с честата употреба на стимуланти за растеж и сгъстяване на косата,защото настъпва един обратен ефект-запушват се каналчетата на косъмчетата и вместо да расте,косата "замира",казвам го защото наскоро имаше подобен случай с моя приятелка.Докторът _май на дерматолог ходи№ и изписа маска,която да "отпуши" каналчетата и и препоръча такива мазила в корените 1-2 пъти месечно :)
Чували ли сте нещо такова? И какъв дълбоко почистващ или някакъв ексфолиращ шампоан да използвам?
Специално от маслата, като се втриват в корените не мисля, че има нужда от почивка. Вече, ако се ползват някакви други продукти, които съдържат и други съставки, някакви силикони примерно, трябва да се измиват.
http://zlatnaribka.com/shampoan-za-mazni-koreni-lakme-extreme-cleanse-300-ml-336-1707.html
http://zlatnaribka.com/dylboko-pochistvasht-shampoan-za-mazna-kosa-loreal-pure-resource-250-ml-251-1467.html
Ако не ползваш стилизанти или други подобни,..които биха могли да се натрупат по скалпа няма особен смисъл и от дълбоко почистващ, говоря за редовна употреба, иначе профилактично се е ок според мен, но всичко зависи от нуждите на косата.
cheburashka
06-02-2012, 15:32
сега ми съхне косата, мисля че я измих добре 8-)
За подханване на косата
Преди години имах дълга коса, което се оказа голяма грешка впоследствие, но за възстановяването й ми помогна следната процедура: Витамин А или Геритамин от големите капсули (т.е. кръглите топчета, забравих им името в момента ) се пукат с карфица, течността се изсипва на пръстите и се масажира по цялата коса, т.е. в основата на косъма. На мен ми бяха необходими около 4-5 топчета за намазване на цялата глава.
Така престоява около час преди къпане. Предимство е, че няма никакво увиване с найлони и кърпи, витамина не се стича и не цапа....
Ефекта идва след определено време, зависи колко е изтощена косата.....
Току-що видях това мнение в форума на мамите. Мислите ли, че ще има ефект ?
За мен е прекалено...чист вит. А в такива големи количества, лично аз не бих го пробвала. В цяло шише шампоан си слагам едно шишенце вит.А.
С маска съм: тривитаминол, стимулант, оцет, ракия, капки газ и какао. Сега се сетих, че забравих да сложа жълтък, но нищо, другата седмица. Стояла съм 2 часа, ще изчакам поне още 1. И ще вляза да се измия, после ще си изплакна косата с литър вода и малко оцет в нея.
И да ви попитам мили ли сте си косата с домашен шампоан? Четох за жълтък и хума, както и за сода с вода и след това се изплаква с оцет и вода.
cheburashka
06-04-2012, 12:09
трябват ми съветиии, преди ползвах сешоар и преса доста често, 1-2 пъти седмично, понамалих, правя си домашна маска със зехтин преди миене на косата или си втривам стимуланта на Икаров, след измиване с шампоан нанясам червената маска Миозотис, полагам грижи за косата си, обаче съм в търсене на ШАМПОАНА хаха, от всеки скалпът ми е раздразнен, сърби ме, не знам на какво се дължи, мисля, че е от честата смяна на шампоани, но не мога да намеря подходящ за мен, нещо да ми препоръчате, чуплива ми е косата, накъсана и изтощена, възстановявам я, просто искам съвет за шампоан
Бих те посъветвала първо да се погрижиш за скалпа с някакъв лосион, примерно Сеобрал, Себорал Форте. А за шампоана - има шампоани, специално за чувствителен скалп, питай в аптека. Не бих ти препоръчала при проблемен скалп да ползваш продукти от местния търговски супермаркет.
cheburashka
06-04-2012, 14:12
до сега не съм имала такива проблеми, наскоро смених доста шампоани, може да е от някой от тях, не знам
а и ми пада повече коса, от колкото е нормално, мисля, че се дължи главно на стрес, но все пак ще си взема някакви ампули и поне временно ще спра стимуланта, защото не ми се иска и да прекалявам, ще си остана на домашни маски и така
dqvolcheto9
06-05-2012, 13:56
Момичета,аз да питам...ако си затопля малко бадемово масло ...нали не се нанася в корените ...защото се омазнява..Нали така?Само по дължината? Извинявам се за тъпия въпрос ама не съм много сигурна :)
strawberry88
06-05-2012, 14:59
^В корените се нанася!!!И по дължината също!Не омазнява спокойно,аз винаги без проблем го отмивам. ;)
Момичета,аз да питам...ако си затопля малко бадемово масло ...нали не се нанася в корените ...защото се омазнява..Нали така?Само по дължината? Извинявам се за тъпия въпрос ама не съм много сигурна :)
Може би мислиш, че като го втриваш в корените косата ти ще се омазнява по-бързо, но споко, точно обратното, голяма част от маслата регулират отделянето на себум, така че давай смело, няма да ти навреди със сигурност! Просто може да нанасяш шампоан два пъти за по-сигурно :)
dqvolcheto9
06-06-2012, 20:57
Аз да се похваля доста добре ми се отрази бадемовото масло.. В момента е блестяща и много мекичка ! :)
^ Супер, а забелязваш ли по-бързо да ти расте косата? Как го ползваш, в маски ли го слагаш или само него? От колко време?
dqvolcheto9
06-07-2012, 20:13
Ами за растеж още не мога да говоря ,защото го правя това с бадемовото за първи път..Но съм намалила използването на стилизантите,на пресата,на сешоара и някак си по-добре е ! :) Иначе и преди съм правила маски ,но не само с бадемово,а и с рициново,хума,оцет,витамин а и имаше ефект до колкото помня :p
Включвам се с въпросче - момичета, ползвали ли сте маслото от макадамия за косата ?? Или някакви продукти, съдържащи макадамия?
Ето и статия - http://www.puls.bg/health/beauty-today/news_10213.html
strawberry88
06-10-2012, 10:47
В България знам само ампули за коса с масло от макадамия... :(
Иначе аз много искам тези неща http://www.artactionbg.com/haircare.php ама ги няма в БГ...в youtube почти всяко момиче ползва такива и много ги хвалят 8-)
А ти доволна ли си от шампоана на Шаума с аргановото масло,taamara?
Ооуу, да, маската от Макадамия и аз за първи път от Ютуб разбрах :Д та затова и попитах тук дали някой е пробвал продукти с макадамия или маслото от макадамия.
За Шаума-та с арган и ванилия ... амм ...какво да кажа, този шампоан е прекалено пенлив, по принцип не харесвам шампоани, които след първото слагане върху косата правят ужасно много пяна, съставът е кофти.. Но аз този шампоан го ползвам, как да се изразя, .. като основа - слагам малко в шепата разнасям по косата, след това отмивам и слагам друг шампоан.
Но определено не бих си го купила отново, следващия път мисля да заложа на Орзен (мнооого го хвалят, както шампоана, така и маската) или някой на Глис, които са с много добър състав, като се има предвид ценовия им клас :)
Ето и линк към маската от Макадамия, много ми се иска да я пробвам :(
http://www.enzo.bg/kozmetika/macadamia-natural-oil/macadamia-natural-oil-care-maska-za-sukha-i-povredeno-kosadeep-repair-masque-250-ml/
cheburashka
06-10-2012, 11:08
изглежда добра, бих я пробвала и аз, но по-натам ще да е това
аз съм с боя сега, на следващото къпане мисля да сменя Миозотиса с някоя домашна маска
strawberry88
06-10-2012, 11:10
И аз.. :(
Да попитам 8-) как нанасяте ампулите за коса?На мен ми е много трудно и неудобно :mad: слагате си на пръстите от ампулата и нанасяте с корените ли?Е то е като вода как да стане...или на памук ли слагате?Как?
Colombia
06-10-2012, 19:35
Oлееее хора!!!!
Върнах се!
От както обновиха форума не можех да си влезна в профила.Но,сега вече съм тук!
Липсвахте ми.Можех само да чета коментарите ви.
Сори за спама,само исках да ви кажа. :)
Хех, добре дошлааа!! : )))) ^.^
продължаваш ли с грижите за косата?
Colombia
06-10-2012, 20:12
Благодаря! :)
Да,продължавам! :)
Честно казано,бях престанала с маските за няколко месеца.Наскоро се подстригах и сега отново съм в играта.
Главно съм наблегнала на тези с кисело мляко,жълтък,оцет/лимон,хума,алкохол.А от маслата в този тип маска слагам само рициново.Прекалено ми е гъсто и тежко за самостоятелно нанасяне.А комбинирано в тази смес ми харесва МНОГО!!!
Смятам да започна да си впръсквам отвара от розмарин в корените след измисване на косата.
По-нататък мисля да наблегна повече на маслата като ги мажа самостоятелно.
момичета, най-накрая се по подстригах ! ;д Ще пусна снимка може би утре :)
Даа, честито! Харесваш ли се? Ще чакаме снимка. И аз смятам да се подстрижа края на този месец и да и дам малко почивка на косата ми. Само маски. Без сешоари, преси, пяни, лакове и тн.
wiiwa , честито :) ама пусни снимка и преди подстригването, ако можеш, че не си спомням косата ти :)
аз иначе успях да се оттърва от пресата, в смисъл не я изправям, но пък ползвам сешоара и кръглата четка.. ..просто не мога без него :(
Colombia
06-12-2012, 18:42
Ееее честита ти подстрижка тогава.Пусни снимка като можеш :)
Аз тази вечер ще си направя маска с кисело мляко,жълтък,оцет,алкохол и хума.
MoulinRouge
06-12-2012, 18:49
Ох при мен положението е ужасно . Косата ми е къдрава , но се къдри само отпред , отзад остават вълни. Само на първия ден мога да я нося пусната , след тва ходя само с кок . Имам жалко подобие на бретон , който стой отвратително и е малко по-къс от останалатам коса.Корените ми се омазняват лесно , и скалпа започва да се бели , а краищата са сухи и изтощени . И защото не мога да я гледам нон-стоп я правя на гаден кок . Ъх . Някакви съвети ? Маски ? Нещо ?! :(
ми няма как да се снимам сама ;д
по -биваща снимка не можах просто да направя, утре ще кача хубава , която не съм сннимала сама
http://prikachi.com/images/226/4885226C.jpg
ии тази http://prikachi.com/images/227/4885227H.jpg
миии не ми стои много добре къса коса, но ще станне мноогоо хубава когато стане по дълга , а за това дали съм доволна - точно това исках . Снимка от преди мисля че нямам ..
^ Много ти е добре, имаш много хубав, плътен косъм, доколкото виждам, като стане по-дълга ще стане просто чудна : )))) и моята сега с никаква дължина, но ми харесва от към гъстота самия косъм и само чакам да расте :)
Мулен Руж, това белене на скалпа е притеснително ... а щом ти е къдрава - може да слагаш някакъв балсам без отмиване, повечето къдрави коси са сухи и се нуждаят от допълнителна грижа без отмиване. За изтощените краища, ако са накъсани и нацъфтели - ножица ... иначе след това подхранване и хидратация.
cheburashka
06-12-2012, 21:14
абе, тия Икарови масла толкова "натурални" ми се струват........ имам чувството, че от стимуланта ми се раздразнява скалпа, сърби ме, ама не знам от него или от друго, защото заедно с него смених шампоана и други глупости... чудя се дали да го спра
и май рициновото масло, не е Икарово, ама не знам внушавам ли си или ме сърби около веждите от него 8-)
strawberry88
06-13-2012, 05:58
^И аз не мисля,че на Икаров са натурални..пък и са толкова евтини.8-) :?
Аз откакто стана тоя ''инцидент'' с последната домашна маска за коса,която си правих ме е страх да си правя домашни маски ;x :D бях сложила арганово масло и жълтък и 10 пъти шампоан слагах и пак си беше адски мазна :( сега не си правя домашни,а си слагам купена вместо балсам и така..и също арганово масло вместо кристали и косата ми е супер :---) само че ползвам преса 1-2 пъти седмично ;/ не мога без ...
Значи вече не знам какво да прява и кое е вярно! 8-) Една фризьорка ми каза,че косата трябва да се подстригва всеки месец само връхчетата и така растяла по-бързо,а друга ми каза,че ако я подстригвам така всеки месец няма да имам дълга,защото постоянно я режа и ... какво да правя? :D :?:
cheburashka
06-13-2012, 10:59
е какво общо има рязането на косата с растежа й... когато ти цъфне, отиваш, хубава коса означава здрава и поддържана коса
И аз съм на мнение, че косата се подстригва според ниждите й, ако си поддръжаш някаква определена дължина, си я подстригваш по-често, ако си решила да я пускаш, когато забележиш, че започва да цъфти или са й крайно изтощени краищата и маските не помагат :) Така процедирам аз.
Колкото да Икаровите масла, има някаква шашма :Д със сигурност .. но на мен не са ми навредили, така че си ги ползвам, даже от маслото от жожоба за лицето ми е идеално вместо нощен крем, малко извън темата, но просто да споделя :)
cheburashka
06-13-2012, 14:37
да де, те пак могат да вършат някаква работа, мисля, че беше от смените на шампоан при почти всяко къпане... сега се спрях на един, ако пак забележа нещо такова, ще спра
момичета, темата замря много .. трябва да направим вол 4 (: . А колкото до косата ми - днеска си правих маска ии само я чакам да порасне с една педя г/д
Да, Марти ни остави и темата не върви. Много жалко..
Иначе и аз сега съм с маска, ще постоя няколко часа.
lqlq89 , ако не се лъжа в темата за козметичните находки беше постнала ампулите за коса на Денис, можеш ли да споделиш впечатления? Ако не си ти, съм се объркала, извини ме :)
strawberry88
06-17-2012, 13:23
Вчера едно момиче ми каза,че косата ми е като коприна и само си играеше с нея. :grin: :grin: :---) :D :D
Иначе аз днес може само с някое масло да се намажа преди къпане.
Аз бях, да. Ами доволна съм. В смисъл не знам какъв трябва да е ефекта, но ми харесват.
Скоро трябва да се подстригвам.Само връхчетата искам,за да може лятото да израсте повече.Когато се подстрижа ще кача снимки преди и след,само че искам да питам,понеже лятото косата се гори много,на колко време да посещавам фризиорката?След сезона не искам да я скъсявам значително много..:)
Ммм, защо лятото косата да се гори много? Имаш предвид от слънцето, че се изсушава и изтощава ли? Има спрейчета с УВ-защита и други серии за предпазване на косата от влиянието на слънцето.
Иначе, ако посещаваш често басейни или ходиш на плаж и ти се налага по-често да си миеш косата, може да си вземеш някой по-мек шампоан. А за посещаването на фризьора - според нуждите на косата, при всеки е различно, аз лично - като видя, че са й нацъфтели краищата - тогава ходя :)
lqlq89, благодаря :) определено искам да си взема някакви ампули, до сега не съм пробвала и ми се иска ;д гледах наскоро на Линеа Био, за тях си мислих да пробвам, ама пак ще видя какво ще измисля ; )))
strawberry88
06-18-2012, 19:48
Мисля,че лятото е хубаво косата да се плете.Така не се накъсва.Е не само лятото де. 8-)
Не знам дали съм казвала,но може да слагате в шампоана (не в шишето,а в ръката,колкото количество си слагате) няколко капки от някое масло и действа чудесно според мен.Пробвала и май наистина става по-мека.Така се хидратирала. 8-) И спокойно,няма да е мазна след това. :) 8-)
момичета, чух за някакво tiande , вътре в тубичката или каквото и да е има един гоолям корен от жен шен и хората които са го ползвали казват че са многооооо доволни .. знаете ли от къде може да се купи
Етоооо таковааа ;д , пак не е съвсем същото, но е подобно
http://www.google.bg/imgres?start=283&um=1&hl=bg&sa=N&rlz=1C1SNNT_enUS406&biw=1821&bih=846&tbm=isch&tbnid=mDvsAaaT6Yk6IM:&imgrefurl=http://odessa.olx.com.ua/tiande-iid-206067762&docid=2rNY38-o-mq2rM&imgurl=http://images01.olx.com.ua/ui/11/79/62/1306002524_206067762_2--TianDe-.jpg&w=469&h=625&ei=Pw_gT53nDYTMswaZ_4DYCA&zoom=1&iact=rc&dur=420&sig=100955769807337174091&page=6&tbnh=124&tbnw=93&ndsp=60&ved=1t:429,r:33,s:283,i:108&tx=52&ty=37
Ааа, това коренче си го спомням от един филм :D Фантагиро, или нещо подобно :D и май беше някакво лекуващо, поне във филма :D , ама иначе не съм го виждала..
Ммм, защо лятото косата да се гори много? Имаш предвид от слънцето, че се изсушава и изтощава ли? Има спрейчета с УВ-защита и други серии за предпазване на косата от влиянието на слънцето.
Иначе, ако посещаваш често басейни или ходиш на плаж и ти се налага по-често да си миеш косата, може да си вземеш някой по-мек шампоан. А за посещаването на фризьора - според нуждите на косата, при всеки е различно, аз лично - като видя, че са й нацъфтели краищата - тогава ходя :)
Благодаря за изчерпателния отговор! :) Трябва да поровя да видя кои марки какво предлагат и да избирам :)
Мисля,че лятото е хубаво косата да се плете.Така не се накъсва.Е не само лятото де. 8-)
Не знам дали съм казвала,но може да слагате в шампоана (не в шишето,а в ръката,колкото количество си слагате) няколко капки от някое масло и действа чудесно според мен.Пробвала и май наистина става по-мека.Така се хидратирала. 8-) И спокойно,няма да е мазна след това. :) 8-)
Ааа,това с маслото трябва да го пробвам :) Ще пиша днес за ефекта, само да не забравя да сложа :D
А това коренче май съм го мяркала някъде,може и из нетЯ да е,ако се сетя нещо относно него ще пиша.
Майка ми няколко години се боядисва с черна кана, сега от няколко месеца с кестенява боя. Но черното си стои, има лек оттенък само. Та въпросът ми е, ако си вземе някакъв блондор или руса боя за коса и след това пак се боядиса с какъвто цвят иска, дали ще се получи? Гледах и тези http://beautycosmetic.biz/rosa-impex-blond-time-blond-p-6823.html ?
FuCKkK13
06-19-2012, 10:34
момичета пиша само да ви поздравя, че продължихте темата и ще се радвам ако има още много вол-ове .. аз продължавам с грижите за косата,най-често си правя маска с жълтък,ракия,кисело мляко,зехтин и оцет,лятото може пак да почна с тривитаминола, скоро мисля да си взема пак проф. шампоан и нещо за защита от слънцето,мисля да си купя и Миосотис .. подстригах се последно март и скоро мисля пак да си взема връхчетата.. това е общо взето .. от време на време ще пиша,но това ще е много рядко.. успех от мен :)
strawberry88
06-19-2012, 11:14
http://prikachi.com/images/738/4910738U.jpg
Някакви мнения за този спрей?Реших него да си купувам,но пак да попитам някоя ползвала ли го е?И мазен ли е? 8-) Попринцип съм много доволна от продуктите им за тяло,но това не съм ползвала...
cheburashka
06-19-2012, 13:16
^и мен това ме интересува, тъкмо мислех за това да пиша хаха и аз им ползвам за тяло продуктите
момичета пиша само да ви поздравя, че продължихте темата и ще се радвам ако има още много вол-ове .. аз продължавам с грижите за косата,най-често си правя маска с жълтък,ракия,кисело мляко,зехтин и оцет,лятото може пак да почна с тривитаминола, скоро мисля да си взема пак проф. шампоан и нещо за защита от слънцето,мисля да си купя и Миосотис .. подстригах се последно март и скоро мисля пак да си взема връхчетата.. това е общо взето .. от време на време ще пиша,но това ще е много рядко.. успех от мен :)
На тая маска Миосотис съм й хвърлила око.Ти доволна ли си? За суха коса дали ще е добра?
strawberry88
06-19-2012, 17:26
fizzyg,аз я имам маската Миозотис и съм доволна. :)
Да, и аз нищо лошо не мога да кажа за нея :) Ама и не мога точно да определя ефекта й :д
strawberry88
06-19-2012, 18:31
На мен косата ми става мекичка и подредена от нея. :)
На тая маска Миосотис съм й хвърлила око.Ти доволна ли си? За суха коса дали ще е добра?
Аз имам суха коса и тази маска ми действа добре
момичета, препоръчайте ми най-доброто спрейче с ув защита :)
ПС. с снимка и цена ако може .. аа и от къде да си го купя :)
cheburashka
06-20-2012, 08:19
и аз да се разпиша като доволна от Miosotisa, но като че ли го прехвалена тази маска чак
и никой ли не е ползвал спрея за коса на Carroten, сигурна съм, че е супер, обаче искам да чуя мнение
Аз съм много доволна от спрея http://beautycosmetic.biz/sarantis-carroten-slancezashtiten-sprej-kosa-p-1044.html .
А някой за моя въпрос по-горе, който е?
marin4itu
06-20-2012, 09:14
Майка ми няколко години се боядисва с черна кана, сега от няколко месеца с кестенява боя. Но черното си стои, има лек оттенък само. Та въпросът ми е, ако си вземе някакъв блондор или руса боя за коса и след това пак се боядиса с какъвто цвят иска, дали ще се получи? Гледах и тези http://beautycosmetic.biz/rosa-impex-blond-time-blond-p-6823.html ?
Ако сложи блондор, ще стане рижава според мен. Къната не се маха напълно. Ножицата е решението. Нормално е върху къна боя да не хваща, защото къната е на повърхността на косъма, а боята навлиза в сърцевината.
fizzyg,аз я имам маската Миозотис и съм доволна. :)
Да, и аз нищо лошо не мога да кажа за нея :) Ама и не мога точно да определя ефекта й :д
Аз имам суха коса и тази маска ми действа добре
Благодаря ви,ще я пробвам. :) А този спрей го търсих в 2 магазина преди няколко дни и не можах да намеря..Трябва да търся още,ако няма мисля,че Нивеа имаха някакви.
Само това ме притеснява относно спея на Каротен: '' Специална формула за защита на боядисаната коса срещу негативните влияния на слънцето, морската вода и хлора. ''
Дали юе има проблем,ако се използва на небоядисана коса? :D
Тя две години май се боядисваше с кана и то най-много три пъти в годината. Сега от година е с боя тъмно кестеняво, последно с медено кестеняво. Има си оттенък кафяво-червеникав, на слънце си е тъмно кестеняв цветът й,
И си мисля, ако се боядиса руса, понеже има много перхидрол вътре и ще избледнее. След това да се боядиса с кестенявичко. Няма ли да стане? То би трябвало да стане де, а косъмът й е плътен, косата й е много гъста. Не си я гори с нищо, само сешоар зимата използва. Прави си маски с Miosotisa от доста години.
Благодаря ви,ще я пробвам. :) А този спрей го търсих в 2 магазина преди няколко дни и не можах да намеря..Трябва да търся още,ако няма мисля,че Нивеа имаха някакви.
Само това ме притеснява относно спея на Каротен: '' Специална формула за защита на боядисаната коса срещу негативните влияния на слънцето, морската вода и хлора. ''
Дали юе има проблем,ако се използва на небоядисана коса? :D
И моята не е боядисана. Ползвам го вече две лета, много ми харесва.
Аа,добре,значи няма да има проблем,само остава да го намеря :D
Аз си го взех от Метро. Ама и по козметичните магазинчета съм го виждала.
strawberry88
06-20-2012, 13:26
И моята не е боядисана. Ползвам го вече две лета, много ми харесва.
Мазно ли е или...? :D
Момичета, може ли някоя от вас да ми прати линк към темата за прическите, защото не мога да я намеряя .. ам ще попитам и тук - някой знае ли как се правят лееки къдрици, само колкото косата да изглежда гъста и обемна , спешно ми трябва отговор и ако може без топлина :)
strawberry88
06-20-2012, 19:20
^Плитке може да пробваш ама по хлабави.
Аз днес за първи път се накъдрих с пресата и стана уникално <3 ама се развалиха много бързо...другия път ще сложа лак. ;/
Eто темата. http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/494552-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%8F%D1%85-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-)
^ Благодаря тии :*
за нещо такова питам - леки къдрици, придаващи обем по цялата дължина http://prikachi.com/images/303/4919303T.jpg
http://prikachi.com/images/310/4919310L.jpg
http://prikachi.com/images/310/4919310L.jpg
http://prikachi.com/images/317/4919317q.jpg
^ маллко по подробно описание, ако може :) ?
^ Също и с ролки.
За максимален обем, може първо да изсушиш със сешоар косата с главата надолу, в корените най-вече.
Да, и с пяна могат да се получат по-леки къдрици.Или просто докато ти изсъхва косата/без сошеоар/ да я мачкаш леко с кърпата на няколко пъти-когато е полу суха и накрая,когато вече е почти изсъхнала..и после може и с пяна на суха коса :)
MagicSmiles23
06-21-2012, 11:41
От няколко дни ползвам един шампоан на "фаберлик " и съм много доволен. --- http://my-faberlic.ovo.bg/shop/51/desc/shampoan-za-obem-i-bljask-200ml
marin4itu
06-21-2012, 11:50
Тя две години май се боядисваше с кана и то най-много три пъти в годината. Сега от година е с боя тъмно кестеняво, последно с медено кестеняво. Има си оттенък кафяво-червеникав, на слънце си е тъмно кестеняв цветът й,
И си мисля, ако се боядиса руса, понеже има много перхидрол вътре и ще избледнее. След това да се боядиса с кестенявичко. Няма ли да стане? То би трябвало да стане де, а косъмът й е плътен, косата й е много гъста. Не си я гори с нищо, само сешоар зимата използва. Прави си маски с Miosotisa от доста години.
Ако се изсветли, по-бързо ще й се отмива боята, защото русото ще избива. То колко русо ще стане не знам де.
^ Също и с ролки.
За максимален обем, може първо да изсушиш със сешоар косата с главата надолу, в корените най-вече.
Вкъщи има няколко вида ролки - едни с ластиче, едно по едри и някви друга, а тези къдрици с кой вид стават ?? снимка ?
cheburashka
06-21-2012, 12:15
колкото по-големи и широки са ролките, толкова по-едри ще са къдриците
cheburashka
06-21-2012, 12:16
между другото косата ти каква е? ако е поне леко чуплива, пък и да не е, супер доволна съм от един балсам без отмиване на Балеа, едно оранжевичко за къдрици, слагам съвсем малко на влажна коса и въобще не седи тежко, точно такива чупки като от снимките се получават
Амиии ...най-едрите, както каза cheburashka са за обем най-вече.
Иначе на мен ми харесват ролките тип маркуч или дунапренови ролки, и двата вида не тежат изобщо, много са лекички, които се огъват, слагаш ролката близо до корена и завърташ кичура около ролката (а не ролката около кичура - тогава се получават масури..)
Къдриците, които се получават са от този тип - http://www.youtube.com/watch?v=clx__RLcKho&feature=plcp , но не толкова блестящи ..в клипчето са правени с маша, затова са и толкова подредени.
cheburashka , млякото, за което говориш е едно с кайсия или манго, нали за него става въпрос ?
strawberry88
06-21-2012, 14:07
^Какво мляко? 8-) Аз разбрах,че говори за тази серия... http://www.google.bg/imgres?q=balea+locken&hl=bg&biw=1440&bih=668&tbm=isch&tbnid=-iNmliLiyPR3oM:&imgrefurl=http://www.pinkmelon.de/magazin/haircare/balea-professional-profi-haarpflege-zum-gunstigen-preis.html&docid=s9k6lXQbwuk-vM&imgurl=http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2009/09/locken_power_balea.jpg&w=530&h=494&ei=ISrjT5u-H83mtQaV-5HBBg&zoom=1 ..аз съм използвала само шампоана и бях много доволна.Между другото да се оплача :D взех си го на Шаума с арганово масло (уж 8-) ) и изобщо не съм доволна,косата ми стана като слама. :(
Хаха, малко развален телефон, аз си помислих, че е това - http://www.dm.de/cms/servlet/linkableblob/de_homepage/7104/data/bild_feuchtigkeits_haarmilch-data.png?v=1330331409000 ама едва ли, щото наистина говори за къдрици ;п
Шаумата и аз съм ги отписала отдавна ..
между другото косата ти каква е? ако е поне леко чуплива, пък и да не е, супер доволна съм от един балсам без отмиване на Балеа, едно оранжевичко за къдрици, слагам съвсем малко на влажна коса и въобще не седи тежко, точно такива чупки като от снимките се получават Снимка може ли, че от коментарите така и не разбрах кое от всички оранжеви е :Д
betty-dimitrova
06-21-2012, 15:39
Шампоан от боров катран.. някой може ли да ми каже нещо за него? За каква коса е например
strawberry88
06-21-2012, 16:09
Шампоан от боров катран.. някой може ли да ми каже нещо за него? За каква коса е например
Подходящ е за всички типове коса,а и струва 1 лев и нещо...пробвай го ако искаш. 8-)
betty-dimitrova
06-21-2012, 16:37
А за какво служи? За косопад, пърхот и т.н?
Писах си с Марти, пита дали мислите. че е време за vol.4. Когато има време ще направи новата темичка.
strawberry88
06-21-2012, 19:44
Аз съм за да направим vol.4!!! :grin: :D
Моите ролки са такива донапренени мисля,че се казват,тук на видеото са използвани подобни,само че моите са сини и се получава д/г така и с мен: http://www.youtube.com/watch?v=Rk-DpqwPke8&feature=plcp :)
Аз съм за да направим vol.4!!! :grin: :D
И аз! :)
Еее, супер, че Марти ще направи новата тема : )))))) и аз съм ЗА :)
cheburashka
06-21-2012, 20:55
да, това е серията
http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2009/09/locken_power_balea.jpg
ама нещо нито едно от тези не ми изглежда като моето, формата, в такава форма е като последното, обаче по-мъничко, поздрави, ако сте ме разбрали 8-)
FuCKkK13
06-22-2012, 07:58
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/523294-%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-vol-4?p=10232667#post10232667
честито момичета :)
monica_b
08-16-2013, 21:26
хм, моята коса не е на път по средата. амии когато се изкъпя я разделям на страната която искам (но не голяма част. малко, по малко всеки път) и я суша натам. първия път няма да се получи може би, но постепенно ще започне да възприема тази форма и няма да се нуждаеш от фиби. имала съм бретон напред, а сега имам и настрани. ако искаш ми пиши на лично да ти обясня повече хх