View Full Version : Всичко за косата..vol.6
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
Юпииии! 8-) Торбичката е като за феновете на маслото.
Чудя се колко е в салона,в който аз знам,че има,но няма да ходя да проверявам,защото ще се изкуша 8-)
strawberry88
06-28-2013, 14:08
Ми навсякъде е около 40 лв. И, да, торбичката е много яка.Такава като за подарък. 8-) Аз сигурно утре или другия ден ще си направя маска.От една седмица не съм правила нищо на косата си.Не мога обаче без да я плета на плитка.Поне добива някаква форма така, някакви вълни.Иначе е една никаква...
FuCKkK13
06-28-2013, 17:17
аз отново с кокосово 8-)
anonymous708973
06-28-2013, 19:56
С облекчение оставих, че ампулите за растеж са тези, които ми взимат от обема на прясно измитата коса, а не серията Макадамия.
JuStElly
06-29-2013, 12:55
Имам едно въпросче.. лака ли вреди повече на косата или течната вакса?
strawberry88
06-29-2013, 15:54
Имам едно въпросче.. лака ли вреди повече на косата или течната вакса?
И двете са едни и същи...
JuStElly
06-29-2013, 22:57
И двете са едни и същи...
А много ли вредят?... косата ми не може да се задържи повече от 5 минути по един и същи начин, ако не е напръскана с нещо, но не искам да я увреждам.
SomeRandomNerd
06-29-2013, 23:13
^Пробвай с лимонов сок.
Не вреди и косата ухае с дни на лимони.
strawberry88
06-30-2013, 09:00
А много ли вредят?... косата ми не може да се задържи повече от 5 минути по един и същи начин, ако не е напръскана с нещо, но не искам да я увреждам.
Да, вредят.Както вече казаха - пробвай с лимон или нещо друго, но да е натурално.
Чудя се каква маска да си направя днес. Предложения ?
strawberry88
06-30-2013, 09:13
Чудя се каква маска да си направя днес. Предложения ?
Жълтък, някакво масло или зехтин, кисело мляко, мед, ракия. :)
JuStElly
06-30-2013, 09:48
Гледах в YouTube и намерих доста домашни лакове за коса, ще пробвам днес. Мисля да направя този с вода и захар, защото е най - лесен... ако някой иска мнения, ще ви кажа дали държи. :)
strawberry88
06-30-2013, 09:54
Мерси (:
Моля. :)
Абе да ви питам нещо дали според вас е вярно - познавам много момичета, които постоянно си изправят косата и им е дълга, расте им много бързо.Те твърдят, че това е така точно от изправянето, защото я дърпали. 8-) Нямам намерение да пробвам, просто питам.На мен ми звучи абсурдно, но..
^Пълен абсурд. :D По тая логика, ако е от дърпането, аз просто ще си я дърпам без пресата хахахаха
Косата можеше да издържи няколко пъти теглото на притежателя ако не се лъжа, как някакво хилаво дърпане с пресата би се сравнило с това не знам. :Д
strawberry88
06-30-2013, 11:25
Така е ама им расте много бързо и им е дълга.Ех, защо не съм и аз така? :D Явно няма общо с пресата, ок. :Д
Аз снощи се намазах обилно с кокосово масло и след малко ще си мия косата. 8-) :---)
monroe999
06-30-2013, 11:48
някоя от вас пробвала ли е след като си измие косата да я навие около пръстите си и да я закрепи с фиби, но докато е още влажна? аз така го обясних... 8-) идеята е като изсъхне да е с хубави чупки
strawberry88
06-30-2013, 11:56
някоя от вас пробвала ли е след като си измие косата да я навие около пръстите си и да я закрепи с фиби, но докато е още влажна? аз така го обясних... 8-) идеята е като изсъхне да е с хубави чупки
Добре го обясни, аз разбрах. :) Не съм пробвала, но много искам.Бих пробвала сега, защото тъкмо излидам от банята, но май нямам фиби. :Д :|
Пробвала съм. Пак става на кошница, но е една идея по - подредена.
strawberry88
06-30-2013, 12:34
Може и да пробвам да направя си направя така няколко кичура да видя какво ще стане.И без това ми е още влажна.
strawberry88
06-30-2013, 12:54
Готово, хванах си така няколко кичура.Много трудно ми беше.И с ролки ми е трудно да се оправям.Явно проблема е в мен. :D
П.С.Станаха супер сладки и перфектни къдрици!Много ми харесаха!За жалост обаче се развалиха доста бързо.Може би, защото се сресах малко. 8-) Някой път ще пусна снимка.
heartshapedbox
06-30-2013, 14:53
И аз ще пробвам тези дни. :)
FuCKkK13
06-30-2013, 16:02
http://www.prikachi.com/images.php?images/675/6278675l.jpg да се похваля 8-)
FuCKkK13
06-30-2013, 16:05
а да ама навивам на 2 пръста щото ми е дълга косата и ако е на 1 става ситно и ставам на пудел в главата
FuCKkK13
06-30-2013, 16:06
Така е ама им расте много бързо и им е дълга.Ех, защо не съм и аз така? :D Явно няма общо с пресата, ок. :Д
Аз снощи се намазах обилно с кокосово масло и след малко ще си мия косата. 8-) :---)
тц.. просто или ген или правят и нещо допълнително,за да им расте...
обаче,това,че им расте бързо не значи че им е здрава с тая преса.. а за мен хубава коса не значи дълга.. може да е дълга и да е кошница.. може да е къса и да се забелязва от далеч
FuCKkK13
06-30-2013, 16:08
Готово, хванах си така няколко кичура.Много трудно ми беше.И с ролки ми е трудно да се оправям.Явно проблема е в мен. :D
П.С.Станаха супер сладки и перфектни къдрици!Много ми харесаха!За жалост обаче се развалиха доста бързо.Може би, защото се сресах малко. 8-) Някой път ще пусна снимка.
ъм що решеш ? 8-) като знаеш,че дори естествено къдравите коси не се решат
не е в теб просто не си свикнала.. аз преди като се къдрех 2 пъти в годината ми отнемаше по час и половина да се накъдря 8-) и естествено с една чаша вода до мен щото косата ми изсъхваше докато я направя цялата.. обаче сега ела ме виж 8-) за няма и 30 мин. съм готова ( а за мен това е доста малко като се има предвид дължината на косата ми)
FuCKkK13
06-30-2013, 16:11
момичета.. тъй като последния месец ( даже от средата на май месец) мн си тормозех косата ( имах и поводи де) сега мисля да и взема връхчетата,но като знам колко мн взимат направо.. мисля утре да отида и да започна с домашните маски + от време на време само кокосово масло щото другия месец съм на море ииии знаете в какво състояние ще ми е косата,а и сега имам време да не я горя..
та,да и взема връхчетата или след морето направо ? иначе аз по принцип всяка година така си правя: връхчета в началото на лятото и в края на лятото
strawberry88
06-30-2013, 16:11
Така, впечатленията ми от новия шампоан са - мирише прекрасно и още мириша на него 8-), изми ми косата идеално, няма дразнения и сърбежи.Доволна съм! :Д А и сега косата ми е тооолкова копринена от маслото на Наши.Голям кеф. 8-) Обаче утре отивам на море и кой знае на какво ще ми стане косата.Ще гледам да я пазя ама... :(
strawberry88
06-30-2013, 16:13
ъм що решеш ? 8-) като знаеш,че дори естествено къдравите коси не се решат
не е в теб просто не си свикнала.. аз преди като се къдрех 2 пъти в годината ми отнемаше по час и половина да се накъдря 8-) и естествено с една чаша вода до мен щото косата ми изсъхваше докато я направя цялата.. обаче сега ела ме виж 8-) за няма и 30 мин. съм готова ( а за мен това е доста малко като се има предвид дължината на косата ми)
Ами какво да направя, не издържах. 8-) Щях да излизам и се сресах.Няма да я реша другите пъти.Иначе според мен се подстрижи след морето. ;)
Вземи ги и сега, и след лятото. Аз лично не бих търпяла цяло лято да стоя с "такава" коса. Щом си преценила, че си за подстригване, по-добре иди.
FuCKkK13
06-30-2013, 16:21
Вземи ги и сега, и след лятото. Аз лично не бих търпяла цяло лято да стоя с "такава" коса. Щом си преценила, че си за подстригване, по-добре иди.
точно за това се чудя 8-) защото не съм преценила.. не е цъфнала,но пък я поизгорях и най вече щото си ми е нещо като навик всяка година така да ги взимам 8-)
Еее, ако няма почти никакви признаци, че е за подстригване, недей. :D
heartshapedbox
06-30-2013, 16:32
Според мен ги остави за след морето, щом не ти е нацъфтяла. Така или иначе ще ти се изтощи от морската вода и пак ще трябва да режеш.
strawberry88
06-30-2013, 16:42
Според мен ги остави за след морето, щом не ти е нацъфтяла. Така или иначе ще ти се изтощи от морската вода и пак ще трябва да режеш.
Точно.Мен ще ме е жал и преди, и след море да я потстригвам. :D
FuCKkK13
06-30-2013, 16:43
Еее, ако няма почти никакви признаци, че е за подстригване, недей. :D
ми да ама ми е навик 8-)
абе като я гледаш - не е цъфнала,дори краищата не са и изтънели още,че да цъфнат
обаче ако кажа на някой какво съм я правила ще си представи кошница 8-)
FuCKkK13
06-30-2013, 16:44
Точно.Мен ще ме е жал и преди, и след море да я потстригвам. :D
аз не точно така.. аз в началото на лятото ( средата или края на юни) и после чаак края на август/началото на септември
не е мн време ама е лято и го умножавам по 2 8-) (смисъл 2 месеца ги броя за 4 щото слънце/море/басейни)
strawberry88
06-30-2013, 16:59
Така е.Както си решиш. :) Мен ми е жал, защото имам малко коса, а ти си имаш много коса така че..8-) Но пък винаги обичам да се подстригвам, защото после се чувствам много...нов човек и ми е по-спокойно. 8-)
FuCKkK13
06-30-2013, 17:11
ами вече си записах час,не издържах 8-)
weheartiit
06-30-2013, 19:29
Аз днес си взех връхчетата и сигурно другия месец ще ги
взема пак,че моята коса много цъфти :(
Момичета днес като бях при фризьорката и тя ми каза,че
косата ми в корените е мазна,а по дължината е по-суха.
Било от пубертета.Забравих да я питам какво да правя в
такива случай ,в момента се къпя с шампоана на Макадамия ,
който е за суха коса ,но се чудя ще ми омазнява ли допълнително
корените ако продължа да го ползвам ?
strawberry88
06-30-2013, 20:23
Не мисля.
И аз съм същата история. Имало някакъв шампоан на Филип Кингсли специално за такива коси, но като му знам колко струват нещата ще пропусна.
едит: това чудо е http://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/shampoan-za-mazni-koreni-i-suhi-kraishta-philip-kingsley-moisture-balancing-75-ml
втори едит: в сайта на кингсли е 1л. 60$; 250мл. 25$ и 75 10$
strawberry88
06-30-2013, 22:03
Просто си правете маски с хума или нещо друго изсушаващо в корените и слагайте масла по дължините.Примерно.
FuCKkK13
07-01-2013, 07:53
Просто си правете маски с хума или нещо друго изсушаващо в корените и слагайте масла по дължините.Примерно.
мхм.. и може да го пробвате тоя шампоан ама ми е трудно да повярвам,че ще има кой знае каква разлика понеже шампоана е един - състава му също и не знам как действа различно на корени/дължина..
Пробвах един път маска с хума, такива проблеми си докарат, че съм казала никога вече.
FuCKkK13
07-01-2013, 08:27
Пробвах един път маска с хума, такива проблеми си докарат, че съм казала никога вече.
какви ?
Едно хубаво ми се напласти в корените, че после не можах няколко седмици да я разкарам. Отделно баща ми ми дръпна един скандал в какво се е превърнала банята.
FuCKkK13
07-01-2013, 09:16
Едно хубаво ми се напласти в корените, че после не можах няколко седмици да я разкарам. Отделно баща ми ми дръпна един скандал в какво се е превърнала банята.
значи проблема си е в теб,не обвинявай продукта 8-)
че в какво се е превърнала ?!
години наред съм си правила маски с хума и изобщо съм нямала такива проблеми - като съм я смесвала с много неща,но съм я нанасяла и само хума + оцет
Просто не се разбрах с тази маска и това е. 8-) По злощастно стечение на обстоятелствата след като се изкъпах заспах, забравих да измия банята.... абе в някои дни просто не ми върви.
FuCKkK13
07-01-2013, 12:05
8-) амии дам 8-) и аз някой път хич не ми е до маски и ест. нещо се обърква
FuCKkK13
07-01-2013, 12:06
да ви се оплача :( ходих да ми вземат връхчетата иии ми идеше да ревна :( ...взе ми супер мн :(
единственото,което каза е,че имам много нова коса,която сега расте ама..... апффффффф взе ми около 7-8 см. че може и повече да бяха :(
баси,писна ми бе хора,тия с професионално изкривяване ли са :?
и хем ми каза,че не била цъфнала ама е тръгнала да изтънява и след време щяла да цъфне и пак ми взе толкова.. апффффффффф
Моля ви помогнете ми.. Хубавата ми фризьорка ми скъси прекалена много косата.. Моля ми кажете ми какво да използвам за да стане отново дълга..
Момичета, кажете някоя боя за коса, която да щади косата.
FuCKkK13
07-02-2013, 15:48
момичета предложение за маска ? мислех си за нещо като кисело мляко,жълтък,мед и кокосово масло,но чакам и други предложения
nor4eto99
07-02-2013, 16:01
Може ли идея за маска? Значи, косата ми си беше много хубава, но започна да се омазнява по-бързо и реших да я къпя през ден, щото иначе не мога да търпя да ми е мръсна. Започнах някъде през март. И пухкавото и меко усещане вече го нямаше, а използвам един и същ шампоан от декември и той е jeden tag на балеа. Започна и да пада наскоро по 7-8 косъма на пипване и вече не е и гъста. Ползвам кристали на SERI, хининова вода понякога и балсам естествено.
anonymous708973
07-02-2013, 16:21
Първото нещо, което е хубаво да направиш, когато ти е скофтена косата, е да смениш шампоана. Предвид възрастта ти майка ти най-вероятно няма да е фенка на идеята да даде 20 лв за професионален шампоан, но можеш да пробваш със серията на Елсев за падаща коса.
ГОЛЯМА грешка е да използваш един шампоан толкова дълго време. Косата привиква със състава, как очакваш да няма промяна. Дори само сериите на една марка да сменяш, пак е по-добре. Аз си купувам всеки път различен шампоан, никога не повтарям две поредни опаковки.
Захвани да пиеш витамини, които съдържат биотин. Добър и евтин вариант е Допелхерц актив коса и нокти. Много препоръчват и Герисан.
Избягвай да си слагаш хининова вода или ампули след баня, защото омазняват косата доста, независимо дали внимаваш с количеството.
За маската основните съставки за жълтък и някакво масло, останалото е по въображение. Примерно: жълтък, мед, бадемово масло, оцет. Или жълтък, кисело мляко, стимулант на Икаров, малко (ама наистина малко) хума, за да сгъстиш.
FuCKkK13
07-02-2013, 16:32
обърках се
nor4eto99
07-02-2013, 16:33
Мерси много
Да се похваляяя..взех си маслото на Наши :D много се радвам, ще си сложа по дължината още тази вечер
nor4eto99
07-02-2013, 18:35
Ъм, колко време трябва да стоя с маската? Мисля утре да си я направя преди да се изкъпя.
PeaceOfMe
07-02-2013, 18:42
Ъм, колко време трябва да стоя с маската? Мисля утре да си я направя преди да се изкъпя.
Колкото ти се стои, колкото повече, толкова по-добре. Но минимум 20-30 мин. :)
FuCKkK13
07-02-2013, 20:47
Да се похваляяя..взех си маслото на Наши :D много се радвам, ще си сложа по дължината още тази вечер
това масло ме изкушава ама имам мнооооого кокосово 8-) и спрей на лакме доста мазен...
мисля да си взема масло на наши след лятото ама дали ще издържа.. 8-)
От кой сайт си купувате маслото на Наши?
FuCKkK13
07-02-2013, 20:58
от фризьорки май си го взимат..
heartshapedbox
07-02-2013, 21:10
Предложения за маска с бадемово масло (да няма оцет, че не мога да го дишам:д)?
JuStElly
07-02-2013, 23:41
Жълтък, кисело мляко, тривитаминол(ако имаш и искаш да си забързаш растежа на косата), някакъв алкохол, мед и какво ли още не... сложи каквото имаш.
FuCKkK13
07-03-2013, 07:19
любимите ми маски започват така : жълтък,кисело мляко 8-) можеш да сложиш това + бадемово масло + сок от лимон като не искаш оцет + някакъв алкохол,мед,някакво друго масло ако имаш
FuCKkK13
07-03-2013, 07:20
момичета предложение за маска ? мислех си за нещо като кисело мляко,жълтък,мед и кокосово масло,но чакам и други предложения
?
FuCKkK13
07-03-2013, 07:57
^ дам.. и това си ми беше маската : жълтък,кисело мляко,мед и кокосово масло.. ще стоя мнооого време,че след тоя фризьор :(
Хей момичета почвам да ви следя прочетох всичко което сте писали досега и почвам с маските .. Имам хин. вода тривитаминол бадемово масло зехтин и утре ще ходя да си купувам Стимуланта на Икаров и Хининов шампоан и Kasy с боров катран ще ми препоръчате ли някаква хубава маска?
^ дам.. и това си ми беше маската : жълтък,кисело мляко,мед и кокосово масло.. ще стоя мнооого време,че след тоя фризьор :(
как ти се отрази маската?
Здравейтее, може ли да ми кажете дали има шампоан оцветител в разфасовки от 250 мл или повече...
^^ Може да си импровизираш с всичко, което имаш. Аз, ако нямам някакви масла си правя само с кисело мляко и жълтък примерно.
Аз утре ще си мацна някоя масчица. Искам да ви кажа, че косата си я мия през ден или всеки ден, сега лятото ще гледам да разредя на два пъти седмично, когато мога. Последния път си правих маска с петък. Измих се с хининов шампоан. Изполях си косата с кафе и си я изплакнах след около 10 минутки. Впръсках малко хининова вода в корените. На другия ден бях на плаж, не исках да си мокря косата, но няколко вълни ме изненадаха на два пъти. В понеделник ми беше добре косата още, мекичка и чиста. Доста се изненадах.
Фък, страхотна маска си си направила. И аз имам кокосово масло, мога да се намажа само с него (не е чисто де, а на Икаров).
FuCKkK13
07-03-2013, 11:48
Хей момичета почвам да ви следя прочетох всичко което сте писали досега и почвам с маските .. Имам хин. вода тривитаминол бадемово масло зехтин и утре ще ходя да си купувам Стимуланта на Икаров и Хининов шампоан и Kasy с боров катран ще ми препоръчате ли някаква хубава маска?
ъм,нали не мислиш да ползваш всичко наведнъж ?
FuCKkK13
07-03-2013, 11:48
как ти се отрази маската?
не съм я отмила още,но маските по принцип са ми подобни и са ми ОК
п.с. косата ми става мека,с блясък.. абе хубава 8-)
FuCKkK13
07-03-2013, 11:50
Здравейтее, може ли да ми кажете дали има шампоан оцветител в разфасовки от 250 мл или повече...
хм...до сега май само такива в еднократни пакетчета съм срещала
FuCKkK13
07-03-2013, 11:51
^^ Може да си импровизираш с всичко, което имаш. Аз, ако нямам някакви масла си правя само с кисело мляко и жълтък примерно.
Аз утре ще си мацна някоя масчица. Искам да ви кажа, че косата си я мия през ден или всеки ден, сега лятото ще гледам да разредя на два пъти седмично, когато мога. Последния път си правих маска с петък. Измих се с хининов шампоан. Изполях си косата с кафе и си я изплакнах след около 10 минутки. Впръсках малко хининова вода в корените. На другия ден бях на плаж, не исках да си мокря косата, но няколко вълни ме изненадаха на два пъти. В понеделник ми беше добре косата още, мекичка и чиста. Доста се изненадах.
Фък, страхотна маска си си направила. И аз имам кокосово масло, мога да се намажа само с него (не е чисто де, а на Икаров).
мерси... миии наклепай се... аз преди съм ползвала кокосово и на Икаров,пак си бях доволна...
само че сега от това клепам по доста 8-)
от 1 месец го ползвам и за сега съм изхабила 2 пръста от буркана,но аз го ползвам и за лице,тяло
И аз такива само съм виждала, но на 2 пъти миене на косата и ми се маха.
Фък, леле, икономично е значи :D а откъде си го вземаш? Бях чела, че някои от тук си го вземат от био магазините.
СискаМ, и аз съм ползвала и виждала само в пакетчета. Но отиди в някое магазинче и попитай, би трябвало да има и по-големи. Гледах, че има на Лореал шампоани.
П.п Уп, сетих се за тези. Даже имам две шишенца у нас. Сега ходих да видя и са 150мл, но се води балсам и се слага след миене.
http://shopix.bg/Prestige-tonirasht-balsam
Свърши ми маската на Денис. Мисля да си взема балсам?! Отдавна съм само на маски.
Препоръчайте ми някой хубав :)
Иначе аз днес ще се намацам с пшенично масло.
Някоя да е пробвала маските на Beauty Formulas ? http://plamboy.com/Maska-kosa-maslo-avokado-beauty-formulas-p-1383.html
Интересно, че пише " нанесете по скалпа и цялата дължина" ? Че даже и се седи с нея някакво време :D
Извинявайте за тъпия въпрос, но искам да питам има ли значение с каква ножица ще се подстриже косата? Дали ще е специална фризьорска или съвсем обикновена за рязане на хартия? ;д
FuCKkK13
07-03-2013, 12:55
Фък, леле, икономично е значи :D а откъде си го вземаш? Бях чела, че някои от тук си го вземат от био магазините.
СискаМ, и аз съм ползвала и виждала само в пакетчета. Но отиди в някое магазинче и попитай, би трябвало да има и по-големи. Гледах, че има на Лореал шампоани.
П.п Уп, сетих се за тези. Даже имам две шишенца у нас. Сега ходих да видя и са 150мл, но се води балсам и се слага след миене.
http://shopix.bg/Prestige-tonirasht-balsam
нда,има да клепаааам 8-) ами и аз от био магазин ама от нета направо
това е моето и от тоя сайт го поръчах: http://greenshop.bg/product-1623
мирише леко на кокос 8-)
п.с. тия няма ли да боядисват ?
FuCKkK13
07-03-2013, 12:58
Свърши ми маската на Денис. Мисля да си взема балсам?! Отдавна съм само на маски.
Препоръчайте ми някой хубав :)
Иначе аз днес ще се намацам с пшенично масло.
Някоя да е пробвала маските на Beauty Formulas ? http://plamboy.com/Maska-kosa-maslo-avokado-beauty-formulas-p-1383.html
Интересно, че пише " нанесете по скалпа и цялата дължина" ? Че даже и се седи с нея някакво време :D
за какво ти е балсам като върши същата работа? просто маската е една идея по-добра
то на почти всички така пише,но не е хубаво,защото омазнява много косата
FuCKkK13
07-03-2013, 12:59
Извинявайте за тъпия въпрос, но искам да питам има ли значение с каква ножица ще се подстриже косата? Дали ще е специална фризьорска или съвсем обикновена за рязане на хартия? ;д
до колкото знам е добре със специална.. от другите май после имаше възможност да ти цъфти повече косата
за какво ти е балсам като върши същата работа? просто маската е една идея по-добра
то на почти всички така пише,но не е хубаво,защото омазнява много косата
Еми, не знам, така реших. Да си разнообразя просто. :cool: (:
Фризьорските са по-остри и режат както трябва. А обикновените са затъпени и затова цъфти косата от тях по-лесно.
FuCKkK13
07-03-2013, 14:00
Еми, не знам, така реших. Да си разнообразя просто. :cool: (:
ами разнообразявай с различни маски просто 8-)
не знам,аз не съм фен на балсамите
FuCKkK13
07-03-2013, 14:09
хора не мога да си се нарадвам на косата ! яд ме е,че ми взе фризьорката толкова много ама сега след маската + спрея на Лакме косата ми е мн мн хубава ^^
Искам да ви попитам какво мислите за тази боя за коса? http://www.lorealparisbulgaria.com/haircolor/colour/casting-creme-gloss/316-prune-violines-et-noirs.aspx Ако боядисам изрусени краища с нея дали след 2 седмици на морето ще падне боята? Трябва ми някаква лилава нетрайна боя за коса, колкото да не съм с рижави краища на морето, но да падне цялата, защото после пак искам да съм розова. Има ли изобщо такъв вариант или да мисля друго решение?
FuCKkK13
07-03-2013, 17:42
защо просто не се направиш пак розова ? 8-)
защо просто не се направиш пак розова ? 8-)
Мм боята ми издържа точно 4 къпания и става оранжево.. На морето през ден трябва да се боядисвам, за да не ходя рижава. :д Търся нещо с което да се боядисам и да е малко по-трайно, но да се маха, за да не ходя рижава там пък после пак да си поддържам розовото като се прибера. :з
FuCKkK13
07-03-2013, 18:28
е с какво го правиш това розово ? дали ще е розова или лилава боя не мисля,че има много разлика
nor4eto99
07-03-2013, 18:29
Днес си направих маска: яйце (жълтък и белтък), кисело мляко, царевично брашно :D , оцет (повече за нищо на света няма да слагам), мед, бадемово масло... И косата ми стана приказна.
Едно въпросче: по колко пъти седмично мога да си правя маски?
FuCKkK13
07-03-2013, 18:39
2
е с какво го правиш това розово ? дали ще е розова или лилава боя не мисля,че има много разлика
Със https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcxGsyHMXFmHcjUmX9Q1vAr8SMZ-OZBlStjt04T29wO6hPIgvX , защото единствено тази марка я има в Бг за по-нестандартни цветове. Не е точно боя за коса като обикновените, а се води полу- перманентна и не уврежда почти косата. Просто ярките цветове от рода на синьо/розово/зелено/лилаво не издържат много и трябва на 2-3 седмици да се боядисва косата. Та си мислех за нормална боя, но там не съм наясно колко време държат и тн.. Мислех с пиоктанин да се боядисам, но боята не хваща в-у него, а той не се маха лесно. Та всякакви идеи ще са от полза.
Аз си наплесках бързо косата с тривитаминол, ракия и мляко. Маската на Макадамия не ми се струва някакво невероятно чудо, да хубава е, но все пак.
Корените ми са избили и с това цветовете в косата ми стават 4.
stanislava99
07-03-2013, 19:42
Знаете ли маска,за мазни корени ? Имам много мазни корени и пърхот (( Моля дайте някой ефективна :) :*
FuCKkK13
07-03-2013, 19:57
кисело мляко + хума
anonymous708973
07-03-2013, 20:48
Абе, момичета, днес видях кайсиево, маслиново, прасковено масло на Икаров. Имат ли конкретно предназначение? Чувала съм, че кайсиевото е за зряла кожа...
Infinity
07-03-2013, 22:30
Искам да ви попитам какво мислите за тази боя за коса? http://www.lorealparisbulgaria.com/haircolor/colour/casting-creme-gloss/316-prune-violines-et-noirs.aspx Ако боядисам изрусени краища с нея дали след 2 седмици на морето ще падне боята? Трябва ми някаква лилава нетрайна боя за коса, колкото да не съм с рижави краища на морето, но да падне цялата, защото после пак искам да съм розова. Има ли изобщо такъв вариант или да мисля друго решение?
Това ми е любимата боя за коса, обожавам я :Д
И да, преспокойно според мен можеш да се боядисаш с нея,защото няма да си рижава на морето,но пък все пак ще ти падне цвета, за да станеш после пак розова.
Това ми е любимата боя за коса, обожавам я :Д
И да, преспокойно според мен можеш да се боядисаш с нея,защото няма да си рижава на морето,но пък все пак ще ти падне цвета, за да станеш после пак розова.
Оо супер значи. Само да питам понеже цвета е доста тъмен ще се върне ли пак до рижаво или ще е по-тъмно.
Започнах да ползвам кокосово масло за косата. Сега съм си взела на Икаров, но се чудех дали е достатъчно добро или след това да се снабдя с друго?
И аз за това се бях замислила снощи, че излизат на долу-горе еднаква цена. На Икаров е 55мл, 3лв. А другото 500мл, 23лв. Качеството е много различно, едното обработено, а другото чисто.
Фък, ти мазала ли си си косата само с маслото или си го комбинираш с други продукти?
Също спреят на Лакме за какво е по-точно? Дали ще ми е достатъчно само аргановото масло?
FuCKkK13
07-04-2013, 14:44
Абе, момичета, днес видях кайсиево, маслиново, прасковено масло на Икаров. Имат ли конкретно предназначение? Чувала съм, че кайсиевото е за зряла кожа...
кайсиевото е за кожата,да,за бръчки,абе да,за зряла кожа
маслиновото става и за лицето и за косата ... по принцип обаче го използват за кожата.. иначе за суха коса
прасковеното е като кайсиевото
FuCKkK13
07-04-2013, 14:46
И аз за това се бях замислила снощи, че излизат на долу-горе еднаква цена. На Икаров е 55мл, 3лв. А другото 500мл, 23лв. Качеството е много различно, едното обработено, а другото чисто.
Фък, ти мазала ли си си косата само с маслото или си го комбинираш с други продукти?
Също спреят на Лакме за какво е по-точно? Дали ще ми е достатъчно само аргановото масло?
е не следиш ли темата ? 8-) от 1 месец съм само с кокосово масло 8-)
само сега вчера го смесих с кисело мляко,жълтък и мед
спрея на лакме предпазва от слънцето и водата
FuCKkK13, а какво ти е мнението за кокосовото на Икаров? И ако не е добро, би ли ми препоръчала някакво и откъде да е?
^ Виж предната страница...
Infinity
07-04-2013, 22:39
Zar4e Според мен ще е една идея по-тъмна косата,защото цвета,на който си се спряла е доста тъмен.
make_me_love_you
07-05-2013, 08:43
Момичета, кога си слагате маска за коса ? Добре ли е да ползвам балсам и маска за коса едновременно или трябва да ги редувам. И колко често ползвате маската, защото съм чувала, че не е добре на всяко миене на косата
FuCKkK13
07-05-2013, 09:39
FuCKkK13, а какво ти е мнението за кокосовото на Икаров? И ако не е добро, би ли ми препоръчала някакво и откъде да е?
и тях съм ползвала ( маслата на Икаров) ми като за цената си са добри.. бях си доволна от бадемовото им масло.. иначе от стимуланта за коса съм мнооооого доволна
някое био кокосово си вземи..всяко био е добро и гледай да е нерафинирано
FuCKkK13
07-05-2013, 09:40
Момичета, кога си слагате маска за коса ? Добре ли е да ползвам балсам и маска за коса едновременно или трябва да ги редувам. И колко често ползвате маската, защото съм чувала, че не е добре на всяко миене на косата
за каква маска говориш ? купена или домашна ?
PeaceOfMe
07-05-2013, 12:25
Вчера си правих маска с мед, какао, жълтък, бадемово и "арганово" масло.
Много хубаво миришеше. :3
make_me_love_you
07-05-2013, 14:40
за каква маска говориш ? купена или домашна ?
за купена..забравила съм да спомена
FuCKkK13
07-05-2013, 15:05
купена маска и балсам е едно и също.. просто маската е по-добра и повече помага на косата
по 2 пъти в седмицата е достатъчно
През последните няколко дни си гледам краищата и забелязах колко са сухи и как имам нужда от ножица. Обаче аз посред лято на фризьор не ходя,защото след 1 месец същата песен пея. Реших да ви се оплача просто 8-)
heartshapedbox
07-05-2013, 16:37
През последните няколко дни си гледам краищата и забелязах колко са сухи и как имам нужда от ножица. Обаче аз посред лято на фризьор не ходя,защото след 1 месец същата песен пея. Реших да ви се оплача просто 8-)
И аз се оплаквам от същото, а така ме е жал да си отрежа косата..
И мееееен. Тъкмо ми е пораснала .. 8-) Но септември месец със сигурност няма да се размина с посещение при фризьорката.
@fizzyg, присъединявам се към клуба. :D
Не си бях правила маски отдавна, сложих си снощи в корените бадемово масло, а по дължината масло от жожоба, че бадемовото стигна само за корените. Днес ми е доста по-мекичка косата.
Скоро заминавам на море, не знам какво ще правя там, как ще си спася косата от вредните влияния...
kalpazanka
07-06-2013, 09:25
С това слънце и моите краища са сухи. Към арсенала добавих масло от гроздови семки на Икаров.
Maggie995
07-06-2013, 11:58
Маска за бърз растеж на косата
Казват, че след прилагането на тази маска за околко 3 месеца, косата може да порасне с 10 сантиметра!
Подчертавам, че не съм я изпробвала.
Ето я рецептата:
2 суп. лъж. тривитаминол
1суп. лъж. хининова вода
1суп. лъж. водка
Мажеш цялата коса с получената смес, преспиваш една нощ и на другия ден я измиваш. Това средство е толкова мощно, че не трябва да се ползва често.(Дженифър Анистън се къпе с конски шампоан. Тривитаминолът се прилага на кучета и по-специално на кокерите за по-лъскава, гъста, и дълга козина, а и при овцете също за по-гъсто руно) Прави се веднъж на 3 месеца. Тривитаминолът е напълно безвреден, може да се прилага и върху хора и е ужасно богат на витамини.
Някой пробвал ли я е?
С това слънце и моите краища са сухи. Към арсенала добавих масло от гроздови семки на Икаров.
Маслото как действа?
FuCKkK13
07-06-2013, 15:17
Маска за бърз растеж на косата
Казват, че след прилагането на тази маска за околко 3 месеца, косата може да порасне с 10 сантиметра!
Подчертавам, че не съм я изпробвала.
Ето я рецептата:
2 суп. лъж. тривитаминол
1суп. лъж. хининова вода
1суп. лъж. водка
Мажеш цялата коса с получената смес, преспиваш една нощ и на другия ден я измиваш. Това средство е толкова мощно, че не трябва да се ползва често.(Дженифър Анистън се къпе с конски шампоан. Тривитаминолът се прилага на кучета и по-специално на кокерите за по-лъскава, гъста, и дълга козина, а и при овцете също за по-гъсто руно) Прави се веднъж на 3 месеца. Тривитаминолът е напълно безвреден, може да се прилага и върху хора и е ужасно богат на витамини.
Някой пробвал ли я е?
глупости... трябвало да се прилага веднъж на 3 месеца :?
FuCKkK13
07-06-2013, 15:20
а да,забравих.. аз си направих една бърза маска колкото да не е без хич
кисело мляко и жълтък,абе и малко кокосово масло,но забравих да го сложа предварително да се разтопи иии сложих съвсем малко ( в разтопено състояние около половин супена лъжичка 8-) )
ще стоя един час и отмивам.. вторник/сряда ще си направя по-хубава маска 8-)
Maggie995
07-06-2013, 15:30
Предложение за маска с тривитаминол ;д
FuCKkK13
07-06-2013, 15:42
кисело мляко,жълтък
тривитаминол
оцет и ракия/водка - абе алкохол някакъв
Maggie995
07-06-2013, 15:52
дали наистина от тази хининова вода водка и тривитаминол пораства с толкова косата
FuCKkK13
07-06-2013, 15:55
ако го правиш редовно ( т.е. всяка седмица по един или 2 пъти в продължение на месец/два ) може и да ти расте не с 1.5 ами примерно с 2см ( това зависи и от геният ти)
обаче пък 3 месеца постоянно маски не са препоръчителни особено с тривитаминол.. и за 3 месеца косата може да ти порасне с най-много 7-8 см. което изобщо не е зле !
Maggie995
07-06-2013, 15:57
Момичета.. Откакто почнахте маските долу-горе колко ви порасна косата? ;д
kalpazanka
07-06-2013, 18:20
Маслото как действа?
Да ти кажа, посъвзе ми се косата. :) При последното миене мина само с балсам като по-особена грижа- http://image.pazaruvaj.com/full/159473392.mm-beauty-mmbeauty-balsam-za-bojadisana-kosa.jpg с течен кератин е и е за боядисана коса. На моите връхчета се отразява прекрасно /не се боядисвам/- едни такива хидратирани са, сега даже им се любувах.
JoLLiE92
07-06-2013, 18:39
Да ви се оплача само, че си купих днес един шампоан, който ягодката беше препоръчвала и после ми се счупи пред входната врата. :( не се сещам за името, от ДМ, стъклена опаковка за моя жалост. Отсипах си малко от чантата в едно шише и се изкъпах и изглежда да е хубав, май ще си купя пак :cool:
FuCKkK13
07-06-2013, 18:54
Момичета.. Откакто почнахте маските долу-горе колко ви порасна косата? ;д
м ? какво трябва да значи въпроса ? не може ли да поддържаме една дължина и просто да си подхранваме косата ? 8-)
+ че аз си правя маски от години
FuCKkK13
07-06-2013, 18:56
Да ви се оплача само, че си купих днес един шампоан, който ягодката беше препоръчвала и после ми се счупи пред входната врата. :( не се сещам за името, от ДМ, стъклена опаковка за моя жалост. Отсипах си малко от чантата в едно шише и се изкъпах и изглежда да е хубав, май ще си купя пак :cool:
ауууу гадно :? направо те съжалих
може ли снимка на шампоана >
Maggie995
07-06-2013, 19:15
от колко време си правите маските
FuCKkK13
07-06-2013, 19:16
от колко време си правите маските
аз вече ти отг. - от години
Да ти кажа, посъвзе ми се косата. :) При последното миене мина само с балсам като по-особена грижа- http://image.pazaruvaj.com/full/159473392.mm-beauty-mmbeauty-balsam-za-bojadisana-kosa.jpg с течен кератин е и е за боядисана коса. На моите връхчета се отразява прекрасно /не се боядисвам/- едни такива хидратирани са, сега даже им се любувах.
Ама моята коса без ножица няма оправия.Маслото може и да го пробвам като ми привърши нещо,поне 1,защото сега съм натрупала 100 продукта ..
Аз искам да ви споделя едно ново откритие! Скоро разглеждах каталога на Christian of Roma и мярнах току-що пуснат на пазара шампоан без сулфати,парабени и други гадории. Серията се води за постигане на гладка коса и цената за 1литър е 20лв (или 28,без очилата си бях :Д) иии скоро го взимам. Има и опаковка от 250мл за 9,90,обаче направо няма смисъл. :)
FuCKkK13
07-06-2013, 21:08
^ апфф направо са си го пуснали без пари ! може ли линк/нещо да ги поразгледам ? и аз най вероятно ще си поръчам !
Гледах го във фризьорски салон и като се прибрах осъзнах,че не видях ни име,ни серия на шампоана. Аз бях отнесена от гръмкия надпис ''без сулфати, парабени и т.н. ... '' :Д
Едит: Като го поръчам и знам името му,ще пиша задълже 8-)
Има ли някой, който е ползвал пилинга преди баня на Шварцкопф? Чудя се дали си заслужава парите.
vesinceto
07-06-2013, 21:57
ето снимки на моята коса
http://prikachi.com/images.php?images/225/6303225R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/227/6303227R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/228/6303228S.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/232/6303232z.jpg
цвета е по-различен заради светкавицата.Ако има нужда от нещо моля дайте съвет
FuCKkK13
07-07-2013, 07:41
Гледах го във фризьорски салон и като се прибрах осъзнах,че не видях ни име,ни серия на шампоана. Аз бях отнесена от гръмкия надпис ''без сулфати, парабени и т.н. ... '' :Д
Едит: Като го поръчам и знам името му,ще пиша задълже 8-)
добрем 8-)
FuCKkK13
07-07-2013, 07:42
ето снимки на моята коса
http://prikachi.com/images.php?images/225/6303225R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/227/6303227R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/228/6303228S.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/232/6303232z.jpg
цвета е по-различен заради светкавицата.Ако има нужда от нещо моля дайте съвет
струва ли ми се или краищата ти са за подстригване ?
иначе имаш коса в излишък 8-) ( с добри чувства го казвам)
kalpazanka
07-07-2013, 09:12
Аз искам да ви споделя едно ново откритие! Скоро разглеждах каталога на Christian of Roma и мярнах току-що пуснат на пазара шампоан без сулфати,парабени и други гадории. Серията се води за постигане на гладка коса и цената за 1литър е 20лв (или 28,без очилата си бях :Д) иии скоро го взимам. Има и опаковка от 250мл за 9,90,обаче направо няма смисъл. :)
Ма мамммооо, 1 литър ще ми стигне за половин година сигурно. :D
fizzyg, препиши му състава тук, като го получиш, че аз съм малко Тома Неверний.
FuCKkK13
07-07-2013, 09:15
^ да бе половин година 8-) аз заедно с майка ми ги ползвам за по 5 месеца,а ти сама ако го ползваш познай ! 8-)
и аз искам състава
и все пак мисля да си го купя + още някакъв професионален и на по 2 месеца да ги сменям,че иначе мн време ми идва с един шампоан,а аз не обичам така 8-)
FuCKkK13
07-07-2013, 09:33
само минавам да споделя :( :?
мислех един месец да не си горя косата иии днеска ми се обадиха да излизаме и трябваше да я оправя малко с пресата ( бях мн рошава и като се подстригах е още по-чуплива и приличах на.. 8-) ) иии точно я изгорих и хоп няма да излизам :? :? :?
мн мразя така !
smile12345
07-07-2013, 10:12
Писна ми вече от моята коса, беше ми адски нацъфтяла, подстригах я до раменете и в момента положението е много зле и е нацъфтяла от корените и се накъсва супер много, четох доста неща в интернет, но предпочитам нещо, което е сигурно.Какво да я правя? ;дд
BEaUty_girl
07-07-2013, 10:40
Дами, ще ми кажете ли, дали кокосовото масло омазнява много косата? И кое друго е подходящо за косата? Примерно да си го мажа на крайщата за 10 мин и да го отмия така става ли, че са ми много сухи краищата? Снимка на косата ми, ама е от преди 2,5 месеца https://www.facebook.com/photo.php?fbid=287218504749103&set=pb.100003828661728.-2207520000.1373193353.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-frc3%2F969834_287218504749103_1106039594_n.jpg&size=540%2C960
Ма мамммооо, 1 литър ще ми стигне за половин година сигурно. :D
fizzyg, препиши му състава тук, като го получиш, че аз съм малко Тома Неверний.
Моят Матрикс е поръчван септември 2012,сега е на дъното. Хехе,чак ме е срам :D Даже мама го използваше около месец.
Между другото,тази сутрин се сетих,че беше на Алфапарф шампоанът,а каталога на Christian of roma. 8-) Иначе и аз ще сменям с някой друг,ама не на по 2 месеца,ами на 2 седмици веднъж ще използвам сулфатен шампоан примерно.
kalpazanka
07-07-2013, 10:52
Дами, ще ми кажете ли, дали кокосовото масло омазнява много косата? И кое друго е подходящо за косата? Примерно да си го мажа на крайщата за 10 мин и да го отмия така става ли, че са ми много сухи краищата? Снимка на косата ми, ама е от преди 2,5 месеца https://www.facebook.com/photo.php?fbid=287218504749103&set=pb.100003828661728.-2207520000.1373193353.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-frc3%2F969834_287218504749103_1106039594_n.jpg&size=540%2C960
Не си хаби парите за масла, ако ще седиш само 10 минути.
FuCKkK13
07-07-2013, 11:18
не мога да видя снимката
кокосовото масло по принцип не е чак толкова тежко масло.. ако го отмиваш както трябва не би трябвало да имаш изобщо някакви проблеми с омазняването
почти всички масла са подходящи за коса.. зависи какво искаш - за мн суха коса: рициново,масло от жожоба,
подхранване: кокосово,бадемово
и да,10 мин. няма смисъл.. най-малко 30мин. и то задушено
FuCKkK13
07-07-2013, 11:22
Писна ми вече от моята коса, беше ми адски нацъфтяла, подстригах я до раменете и в момента положението е много зле и е нацъфтяла от корените и се накъсва супер много, четох доста неща в интернет, но предпочитам нещо, което е сигурно.Какво да я правя? ;дд
че какво ползваш толкова,че ти цъфти толкова мн ? щом цъфти значи косата ти е слаба и изтощена от нещо.. трябва да спреш нещо,не става само с подстригване
какво значи предпочитам нещо,което да е сигурно ? нали знаеш,че много зависи от косата ( не всеки продукт,който влияе добре на моята коса ще е добър и за твоята)
аз съм на мнение,че по-добро и сигурно от домашните маски няма,но трябва да си постоянна
прави си маски 1 месец постоянно ( т.е. 1 или 2 пъти на седмица,но без да пропускаш седмица без маска)
маски,които да включват задължително жълтък и някакво масло ( да не казвам и тривитаминол) и да видим дали няма да ти се подобри състоянието на косата
обаче ако си с преси и сешоари постоянно - няма никакъв смисъл
За мен и 30 минути са малко, ако не мога да стоя поне 1 час изобщо не си правя маска.
Хубава синьо-зелена боя?
smile12345
07-07-2013, 13:04
че какво ползваш толкова,че ти цъфти толкова мн ? щом цъфти значи косата ти е слаба и изтощена от нещо.. трябва да спреш нещо,не става само с подстригване
какво значи предпочитам нещо,което да е сигурно ? нали знаеш,че много зависи от косата ( не всеки продукт,който влияе добре на моята коса ще е добър и за твоята)
аз съм на мнение,че по-добро и сигурно от домашните маски няма,но трябва да си постоянна
прави си маски 1 месец постоянно ( т.е. 1 или 2 пъти на седмица,но без да пропускаш седмица без маска)
маски,които да включват задължително жълтък и някакво масло ( да не казвам и тривитаминол) и да видим дали няма да ти се подобри състоянието на косата
обаче ако си с преси и сешоари постоянно - няма никакъв смисъл
не че използвам нещо, просто не я бях подстригвала доста дълго време(3-4 месеца)...преди беше много здрава, но изведнъж започна да изсъхва и от чуплива стана права... не използвам преси, сешоари т.н. ...явно е моментно състояние и ще се оправи, тя постоянно се променя.Ще започна да я подхранвам с някакви домашни маски пък ще видим какво ще стане.Благодаря ти!
FuCKkK13
07-07-2013, 16:56
За мен и 30 минути са малко, ако не мога да стоя поне 1 час изобщо не си правя маска.
Хубава синьо-зелена боя?
абе 30 мин. ако затоплиш и задушаваш не са толкова зле,но да и аз по-малко от 1 час не стоя.. даже от 2,но вчера имах време за един час 8-)
FuCKkK13
07-07-2013, 16:57
не че използвам нещо, просто не я бях подстригвала доста дълго време(3-4 месеца)...преди беше много здрава, но изведнъж започна да изсъхва и от чуплива стана права... не използвам преси, сешоари т.н. ...явно е моментно състояние и ще се оправи, тя постоянно се променя.Ще започна да я подхранвам с някакви домашни маски пък ще видим какво ще стане.Благодаря ти!
а на колко си ? постоянното променяне на косата може да е резултат и от пубертета
а вътрешно как си? това,че преди е била здрава,а сега не ме навежда на мисълта,че е нещо вътрешно и че ти липсват витамини
smile12345
07-07-2013, 19:17
а на колко си ? постоянното променяне на косата може да е резултат и от пубертета
а вътрешно как си? това,че преди е била здрава,а сега не ме навежда на мисълта,че е нещо вътрешно и че ти липсват витамини
на 16 съм-сигурно е от възрастта, а иначе със сигурност ми липсват витамини, не се храня здравословно, но навиците ми не са се променяли никога, така че едва ли има кой знае какво значение...просто хормони
FuCKkK13
07-07-2013, 19:21
на 16 съм-сигурно е от възрастта, а иначе със сигурност ми липсват витамини, не се храня здравословно, но навиците ми не са се променяли никога, така че едва ли има кой знае какво значение...просто хормони
повярвай ми има огромно значение.. купи си комбинирани витамини и почвай да пиеш
И без витамини можеш да я караш,но щом сама признаваш,че не се храниш здравословно,явно осъзнаваш колко е сериозно. Започни с малки стъпки към здравословния начин на живот,защото нещата не опират само до вида на косата,а и вътрешно здраве.Повярвай ми,ще се чувстваш в пъти по-добре.
али ще ми е достатъчно само аргановото масло ли да си взема и някакъв спрей?
Може би от рибката ще си почъчам спрея на Лакме, който ползва Фък,
А нещо друго да ме предложите?
Само да кажа, че краищата ми са супер сухи, макар да слагам какви ли не масла, кристали и тн. А горният пласт на косата и бритона ми се омазнават още не следващия ден след къпане.....някакви съвети, моляяяя :)
П.п А маслото аргановото, ако го съчетая с маската на макадамия, дали ще ми е много?
Кожата ти омазнява ли се? Защото при мен беше същата история с бритона, просто нямаше как да не се омазни с такава кожа. Иначе и аз го имам този проблем мазни корени/сухи краища. Има един шампоан на Филип Кингсли за мазни корени и сухи краища, който се каня да поръчам. Наскоро разбрах за този пилинг http://www.myhairandbeauty.co.uk/images/content/productimgLarge/BCpreSHpeel.jpg има една много доволна блогърка, но търся и други мнения, иначе от серията в ензо намерих шампоан http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/bc-bonacure-hair-scalp-shampoan-za-brzo-omaznjavassha-se-kosa/# и парите са направо никакви.
aniezina
07-08-2013, 08:55
Не използвам никакви маски или балсами, веднъж в седмицата просто я мажа с бира и след това изплаквам с вода, и не мога да препоръчам козметика. Мога да ви дам само няколко съвета:
-не мийте косата си прекалено често. Честото миене (от тип всеки ден) предизвиква още по-голямо омазняване, защото изсушавате скалпа си и той иска да навакса. Старайте се да я миете най-много 2-3 пъти в седмицата. Ако питате дерматолог той ще ви каже веднъж, но това вече и на мен ми идва в повече.
- използвайте омазняването си. По-добра маска или масло няма да намерите. В тези мазнини има всичко, от което косата ви се нуждае, защото го продуцира скалпът ви, а той знае от какво има нужда вашата коса. Преди да се изкъпете вземете гребен и разрешете косата си от корените до върха, стараейки се да разнесете тази мазнина. Ще забележите ефекта скоро.
- не използвайте неща, на чиято опаковка има черна лентичка (то това важи не само за косата). Колкото по-нежни сте с косата си и колкото по- "зелени" методи използвате - толкова по-добре. (лично мое мнение). Бира, зехтин, яйце, напарка от коприва - супер лесни за използване неща, а така утвърдили се пред вековете.
И най-важното - храната. Яжте плодове, приемайте витамини и повече течности. Успех!
^^ Благодаря за инфото!
Но като ти е мазна косата как да не я миеш всеки ден или през ден? Много сте ми интересни всички. Не знаете какво е ама говорите. Знам, че е вредно ама някои нямаме избор.
Кожата ти омазнява ли се? Защото при мен беше същата история с бритона, просто нямаше как да не се омазни с такава кожа. Иначе и аз го имам този проблем мазни корени/сухи краища. Има един шампоан на Филип Кингсли за мазни корени и сухи краища, който се каня да поръчам. Наскоро разбрах за този пилинг http://www.myhairandbeauty.co.uk/images/content/productimgLarge/BCpreSHpeel.jpg има една много доволна блогърка, но търся и други мнения, иначе от серията в ензо намерих шампоан http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/bc-bonacure-hair-scalp-shampoan-za-brzo-omaznjavassha-se-kosa/# и парите са направо никакви.
Странното е, че само лицето ми се омазнява на определени места. А кожата на тялото ми се лющи от сухота, въпреки че се мажа сутрин и вечер с лосион. Побърквам сеее. Чудя се да взема да се боядисам ли..боядисаните, особено в русо коси се омазняват адски рядко.
mimijessi
07-08-2013, 09:46
Странното е, че само лицето ми се омазнява на определени места. А кожата на тялото ми се лющи от сухота, въпреки че се мажа сутрин и вечер с лосион. Побърквам сеее. Чудя се да взема да се боядисам ли..боядисаните, особено в русо коси се омазняват адски рядко.
Същата работа, обаче няма да се боядисвам.. :D
Аз съм си мазна по цялото лице, как ми се иска да имах нормална или суха кожа, за тях си има повече продукти и една ли ще ми е толкова неприятно колкото това лицето ми да е прожектор.
За боядисването си е временно решение. Мен миналото лято ме прихвана да се изрусявам и пробвах доста бои, косата ми доста изстрада горката. Вярно е, че корените не се омазняваха толкова, но ти си беше за 1 месец. Трябва да си намериш читава боя и да се запасиш с коректори ако нещо се прецака.
FuCKkK13
07-08-2013, 10:05
И без витамини можеш да я караш,но щом сама признаваш,че не се храниш здравословно,явно осъзнаваш колко е сериозно. Започни с малки стъпки към здравословния начин на живот,защото нещата не опират само до вида на косата,а и вътрешно здраве.Повярвай ми,ще се чувстваш в пъти по-добре.
щом казва,че не се храни както трябва не мисля,че ще мине номера без витамини.. по-лесно е да взима там по 1/2 таблетки на ден отколкото да се назори да живее здравословно.. не че това е по-добрия вариант,просто тя ако искаше до сега да е започнала да живее здравословно
FuCKkK13
07-08-2013, 10:06
Може би от рибката ще си почъчам спрея на Лакме, който ползва Фък,
А нещо друго да ме предложите?
Само да кажа, че краищата ми са супер сухи, макар да слагам какви ли не масла, кристали и тн. А горният пласт на косата и бритона ми се омазнават още не следващия ден след къпане.....някакви съвети, моляяяя :)
П.п А маслото аргановото, ако го съчетая с маската на макадамия, дали ще ми е много?
до колкото разбирам от момичетата аргановото май е достатъчно,но не виждам защо не.. ако слагаш маската на макадамия и след баня арганово си е ОК..
ако ти е толкова суха косата,защо не пробваш по дължината ( или само към края,абе където ти е чак толкова суха) да се намажеш с рициново масло,да затоплиш,да задушиш и да стоиш поне 1 час... гаранция Франция,че ще ти се отрази добре
а да,масло от жожоба също
aniezina
07-08-2013, 11:00
^^ Благодаря за инфото!
Но като ти е мазна косата как да не я миеш всеки ден или през ден? Много сте ми интересни всички. Не знаете какво е ама говорите. Знам, че е вредно ама някои нямаме избор.
Защо мислиш, че не знам какво е? Моята коса също се омазняваше в деня, след миенето. Просто около месец търпях и ходех с кокове и други такива, при които не си личи, че е мазна за да я накарам да свикне с режима и стана. Сега я мия два пъти в седмицата, а ако мога да издържа и по-рядко. Например в понеделник и петък. Е ся, ако се налага да се наконтя за някъде с по-така прическа, или съм използвала повечко лак и т.н. предходния ден естествено не чакам да стане понеделник. Омазнява се видимо (за мен) на третия ден.
Фък, правя го, да. В корените си смесвам и изсушаващи и масла, а по краищата слагам мас затоплена (даже сега съм така :D). Но не си я задушавам, че ми става страшна жега, а и си взимам няколко шапки, такива по 70ст и такива по 3лв. Малки са ми :D А преди ми беше идеална тази от стотинките :D
A за мазните корени какво да ги правя? И то само горния пласт и бритона....
Защо мислиш, че не знам какво е? Моята коса също се омазняваше в деня, след миенето. Просто около месец търпях и ходех с кокове и други такива, при които не си личи, че е мазна за да я накарам да свикне с режима и стана. Сега я мия два пъти в седмицата, а ако мога да издържа и по-рядко. Например в понеделник и петък. Е ся, ако се налага да се наконтя за някъде с по-така прическа, или съм използвала повечко лак и т.н. предходния ден естествено не чакам да стане понеделник. Омазнява се видимо (за мен) на третия ден.
Добре, извини ме! Понеже фризьорките и майка ми постоянно мрънка за това и говори по същия начин. Та
И аз ще го пробвам това. Сега лятото и аз се връзвам, за да не я мия, когато няма да ходя никъде. И съм като теб. :)
А какво друго слагаш на косата си? :)
FuCKkK13
07-08-2013, 11:49
Фък, правя го, да. В корените си смесвам и изсушаващи и масла, а по краищата слагам мас затоплена (даже сега съм така :D). Но не си я задушавам, че ми става страшна жега, а и си взимам няколко шапки, такива по 70ст и такива по 3лв. Малки са ми :D А преди ми беше идеална тази от стотинките :D
A за мазните корени какво да ги правя? И то само горния пласт и бритона....
само че има разлика,повярвай ми.. рициновото масло е много тежко масло - пробвай с него.. и масло от жожоба също.. не случайно дамо тях 2те изброих
за мазните що не сложих само жълтък + кисело мляко,а може и хума ако искаш,но на мен лично жълтък + кисело мляко за корени ми е идеална комбинация
FuCKkK13
07-08-2013, 11:51
Добре, извини ме! Понеже фризьорките и майка ми постоянно мрънка за това и говори по същия начин. Та
И аз ще го пробвам това. Сега лятото и аз се връзвам, за да не я мия, когато няма да ходя никъде. И съм като теб. :)
аз също съм ти го казвала,защото е пробвано,но не от мен,а майка ми.. майка ми има гъста коса ама с тънък косъм и стои все едно има рядка коса и и се омазнява и е подстригана късо на каре,абе познай колко мазна беше.. обаче и тя така правеше,когато е в отпуска един път я навих + и оставях от моята маска с жълтък и кисело мляко и някое масло и косата за 3 седмици и се оправи.. сега я мие като мен - 2 пъти в седмицата
aniezina
07-08-2013, 12:10
Шампоан Head & Shoulders Citrus Fresh, обливам с бира и плакна с вода след шампоана, веднъж на две миения (марката е без значение, само я оставям да изветрее) и когато ми се налага да стилизирам Taft - Titan Look Extreme Spray. Това е =)
monroe999
07-08-2013, 15:44
каква точно е разликата между къдренето с обикновена маша и тези curling wands, които са дебели в единия край и стават все по тънки, смисъл може ли да ми покажете снимки?
aniezina
07-08-2013, 16:13
Сurling wands принципно се водят тези без "щипката", т.е. това, което ти държи косата навита около машата, при тях държиш кичура с пръсти и е хубаво да си с ръкавици. Тези конусовидните ги има и с "щипка" (и идея си нямам как да го нарека) и без. Идеята е, да навиеш върха на кичура в по-тясната част, а в близост до корена да е по-широката част. Така, уж, ще се получи къдрица, която в корена е по-отпусната, а към върха по-стегната. До колкото аз разбирам идеята е за постигане на естествено изглеждащи къдрици. http://robinleedyassociates.com/assets/assets-conair/you_curl_gabriela-lg.jpg.
Имам такава маша, за съжаление на моята коса не се получава никакъв ефект, къдрицата си е еднакво отпусната.
vesinceto
07-08-2013, 20:13
кое масло е за дължина
strawberry88
07-08-2013, 21:30
кое масло е за дължина
Всички без това от гроздови семки май.То е за корените.
Infinity
07-08-2013, 22:54
Момичета, приятно очарована съм от този шампоан :
http://www.beaute-test.com/prod/img38747.jpg
Направи ми косата много мекичка и лъскава :)
Дали е добра тази маска ?
http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/bc-bonacure-time-restore-maska-za-chustvitelna-i-iztosshena-kosa/
Исках преди време да си я вземам, но от бг мама ме разубедиха. Казаха, че била за 'стари' коси, които доста мъки са видели.
Какво мислите за това http://24.media.tumblr.com/ab21aebc67a1f6764dd4dd9134c386d9/tumblr_mmbdmkgMAU1qbahweo1_500.jpg ? Сънувах как се боядисвам с коректор на Макадамия 8-)
monroe999
07-09-2013, 10:06
aniezina, благодаря!
Момичета, скоро заминавам на море. Там косата ми доста изгаря от слънцето, а и освен това я къпя всеки ден заради морската вода. Моля ви, препоръчайте ми шампоан, който да е подходящ. И да не е тестван върху животни.
Аз за морето си взимам бебешки :cool: : http://bilki.bg/userfiles/productlargeimages/product_7453.jpg
aniezina
07-09-2013, 10:58
Пробвай на Клоран, има супер яки шампоани, за морето ползвах този с овес(откраднах си го от половинката ^_^), че на Head & Shoulders е изтезание и за най-здравата коса, ако се използва всеки ден.
Апропо, вероятно не е за тук, но да споделя, знаете ли, че колкото и странно да звучи, не е хубаво да миеш тялото си от морската вода? Това, което всички правим, да се втурнем към банята след плаж, е напълно грешно. Когато дерматоложката ми ми го каза я гледах като цапната с мокър парцал. Било си чисто престъпление да отмиеш солта и всички "благинки" (не знам какво имаше предвид, с оглед на мнението ми за чистотата на българското черноморие) от водата и водораслите с хлорирана чешмяна вода, а отгоре и с изсушаващ кожата сапун. Солта от водата не позволявала на потта да мирише и действала благоприятно на всякакви ранички белези и подобни. Все пак си било природа. Като се замисля има известна логика, но все пак...
^^Мерси и на двете ви. Ще се поразровя да видя и аз.
Иначе това за морската вода е така. Освен това, ако имате пърхот или кожни проблеми някакви, проблеми със скалпа, също е много лековита водата.
ShtrudeL
07-09-2013, 11:36
Аз като бях на море (водата беше АДСКИ солена) и сякаш хич не ми се отрази зле на косата, както очаквах..
А какво мислите за шампоаните на Лили? (Velnea)
Взех някакъв такъв с мед май..
Оо, на мен косата ми става уникална от морската вода. Расте адски бързо и ми се начупва много готино :D Абе полезна си е и за ноктите и за раничките както казвате. :) Единствено силното слънце ми изтощава косата.
strawberry88
07-09-2013, 11:58
Аз вчера се върнах от море. :д Косата ми стана отвратителнa.Страшно суха, къдрава и заплетена. :)
bbabyboo
07-09-2013, 12:36
Оф .. такам направих си маска с кокосово ми масло, и два жълтъка, направо по дължината, че краищата ми са много сухи. Сега чакам да изсъхне и да видя дали пак трябва да я мия, че много пъти ми остава мазноо :х
иии сега към дилемата ми :Д искам да си взема биотин, за да порасне обаче не знам, кое си струва по вече
http://promocia.com/item-biotin-maximum-strength.html
или
http://www.fitneshrani.com/natures-bounty-biotin-100-tabletki/
... дайте мнение... по скъпото дали ще е по добро ? :?:?
FuCKkK13
07-09-2013, 12:48
Пробвай на Клоран, има супер яки шампоани, за морето ползвах този с овес(откраднах си го от половинката ^_^), че на Head & Shoulders е изтезание и за най-здравата коса, ако се използва всеки ден.
Апропо, вероятно не е за тук, но да споделя, знаете ли, че колкото и странно да звучи, не е хубаво да миеш тялото си от морската вода? Това, което всички правим, да се втурнем към банята след плаж, е напълно грешно. Когато дерматоложката ми ми го каза я гледах като цапната с мокър парцал. Било си чисто престъпление да отмиеш солта и всички "благинки" (не знам какво имаше предвид, с оглед на мнението ми за чистотата на българското черноморие) от водата и водораслите с хлорирана чешмяна вода, а отгоре и с изсушаващ кожата сапун. Солта от водата не позволявала на потта да мирише и действала благоприятно на всякакви ранички белези и подобни. Все пак си било природа. Като се замисля има известна логика, но все пак...
аз това го знам от край време,дори като гледам да не си мокря косата си мокря лицето с морска вода,защото е хубаво ,НО ! аз не мога да изтърпя така + че кожата ми се изсушава,а пък и аз по цял ден съм на плажа така че мисля,че е достатъчно - сутрин като ида в 9 чааак към 4 се махам от водата 8-)
а и аз махам вредата на сапуна,защото използвам душ гел,който не ми изсушава кожата 8-)
Имам нужда от съвет - искам да си взема някакъв хидратиращ шампоан. Цената общо взето няма значение.
Засега съм се спряла на: http://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-kadrava-kosa-loreal-curl-contour-500-ml?filter_name=%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B 2%D0%B0 или http://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-hidratatsiya-schwarzkopf-moisture-kick-shampoo-500-ml?filter_name=%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B 2%D0%B0
Но ако имате някакви други препоръки, много ще се радвам да ги чуя.
SlowDown
07-09-2013, 15:06
Аз сега се прецаках. Косата ми беше много мекичка, лъскава и здрава ама реших да и направя домашна маска. Маската съдържаше зехтин, кисело мляко и мед. Сложих си я аз, измих я, но косата ми много трудно се суши и е мазна. И преди ми се е случвало само с масло/зехтин като я намажа, но от маски-не, може би е заради това, че седя доста време. И измих я аз отново, както съм правила и преди, измих я и втори, трети път пак мазна. Изсуших я и реших да отнема мазнината с пудра за обем. Косата ми следователно стана на клечки. Сутринта сега си направих маска /не домашна/, но пак ми е гадна косата. Не е така лъскава и мека и сега да ви питам много ли съм я прецакала и ако не се оправи като я измия пак какво да правя? Може да й сложа маска и да стоя така цяла вечер, ли не знам и аз.
Едит: косата ми е на места адски суха, някъде даже малко мазна и пощурявам. но ще изчакам преди да я измия пак.
strawberry88
07-09-2013, 15:16
Имам нужда от съвет - искам да си взема някакъв хидратиращ шампоан. Цената общо взето няма значение.
Засега съм се спряла на: http://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-kadrava-kosa-loreal-curl-contour-500-ml?filter_name=%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B 2%D0%B0 или http://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-hidratatsiya-schwarzkopf-moisture-kick-shampoo-500-ml?filter_name=%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B 2%D0%B0
Но ако имате някакви други препоръки, много ще се радвам да ги чуя.
Използвала съм втория.Много ми хареса. ;)
FuCKkK13
07-09-2013, 15:17
^ абе не можеш да си прецакаш косата от домашна маска ако ще и 15 часа да стоиш ...
просто се научи да си миеш косата както трябва
станала ти е гадна заради многото отмивания
Фък, aniezina благодаря! :)
Аз вчера се върнах от море. :д Косата ми стана отвратителнa.Страшно суха, къдрава и заплетена. :)
Здравей!
Друго освен арганово масло ползваш ли? Ако да, може ли да кажеш какви балсами, спрейове и тн?
SlowDown
07-09-2013, 16:51
^ абе не можеш да си прецакаш косата от домашна маска ако ще и 15 часа да стоиш ...
просто се научи да си миеш косата както трябва
станала ти е гадна заради многото отмивания
И преди съм я измивала повече пъти и не е ставала така. Заради пудрата за обем е явно. Измих я доста старателно. Дано да се оправи като я измия, защото не знам. Беше в доста добро състояние сега ме е много яд.. И говоря за мазна заради зехтина, аз използвах маската само в краищата.
FuCKkK13
07-09-2013, 16:52
аз ти казвам,че домашна маска няма как да ти навреди... може и от пудрата да е
Franzellka
07-09-2013, 20:23
Махни меда от маската :) Аз ей така една година си правех маска и бях добавила малко медец, но след като си измих косата, тя ми залепваше за врата и стоеше някак си мазна в краищата. Не можеше да се оправи. И не е от зехтина. Повярвай ми, с мазна коса съм и съм слагала много зехтин, заедно с още 3-4 масла и съм си я отмивала перфектно. Без никакви мазни следи.
strawberry88
07-09-2013, 20:45
Аз съм слагала мед и без проблеми го измивам.
FuCKkK13
07-09-2013, 20:47
Аз съм слагала мед и без проблеми го измивам.
+
И мен не ми е създавал проблеми, само докато съм с маската много гадно ми лепне на врата.
http://www.gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=8663 от 3.15 Откровено идиотска телевизия, но пък репортерката има адската коса <3
http://www.gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=8663 от 3.15 Откровено идиотска телевизия, но пък репортерката има адската коса <3
Страахотна е.
kalpazanka
07-10-2013, 07:18
Верно ли маслото от гроздови семки е само за корените?
FuCKkK13
07-10-2013, 12:32
Верно ли маслото от гроздови семки е само за корените?
може и по дължината,но по принцип в корените,защото нали регулира омазняването
FuCKkK13
07-10-2013, 15:18
Страахотна е.
+ има мн хубав блясък
monroe999
07-10-2013, 17:33
Страахотна е.
дааааааааааааааааа
Просто е прекрасна и като дължина, и като блясък, абе всичко, жалко, че едва ли в бъдеще ще имам такава 8-)
И Мая Костадинова има хубава коса , те май в тв7 по това ги избират :lol:
kalpazanka
07-10-2013, 18:20
Ма малиииииии, аз го клепам по дължината....
aniezina
07-10-2013, 20:35
Как се прилага в корените? Мажа и отмивам или просто втривам капка-две? И друго, сега косата ми се омазнява за 2-3 дни, това бързо ли е според вас или ако приложа маслото от гроздови семки ще я изсуша?
Какво масло да пробвам за блясък, от тоя готиния сатенен тип? Чувала съм за арганово, но тук някъде прочетох, че някои от вас не са доволни от него.
Според мен 3 дни си е добре и не мисля, че имаш нужда да си я изсушават, току виж си предизвикала отрицателен ефект.
Вие на плажа само слънцезащитен спрей ли си слагате? Масла някакви?
А някоя от вас използвала ли е спрейовете на Gliss и доволни ли сте? Мисля да си взема за цъфтящи краища, но не знам дали помагат. :)
strawberry88
07-11-2013, 16:43
От аргановото си слагам аз.Не мисля че има нужда и от масло, и от спрей.Едно е достатъчно.
FuCKkK13
07-11-2013, 17:42
Как се прилага в корените? Мажа и отмивам или просто втривам капка-две? И друго, сега косата ми се омазнява за 2-3 дни, това бързо ли е според вас или ако приложа маслото от гроздови семки ще я изсуша?
Какво масло да пробвам за блясък, от тоя готиния сатенен тип? Чувала съм за арганово, но тук някъде прочетох, че някои от вас не са доволни от него.
мажеш,стоиш минимум 1 час и отмиваш
ок са 3 дни,нормално
FuCKkK13
07-11-2013, 17:43
няма нужда и от двете..
а и както вече съм споменавала спрея на Лакме е достатъчно мазен
миналата година,когато ползвах друг спрей също беше леко мазен,но по-леко
а да и кристали по връхчета/масло,но то това си ми е през цялото лято
FuCKkK13
07-11-2013, 17:45
А някоя от вас използвала ли е спрейовете на Gliss и доволни ли сте? Мисля да си взема за цъфтящи краища, но не знам дали помагат. :)
да,харесват ми,но не очаквай ефект ''уау'' и ако разчиташ само на спрея няма да ти помогне за краищата,трябват и други неща.. флуидите са си течен балсам г/д. те правят защитен филм върху косъма,но не са достатъчни.. ако си мислиш,че с един спрей ще си подхраниш косата и няма да цъфти се лъжеш.. трябва и други неща да ползваш,а спрея си е един +
Аз съм със емулсията за коса с УВ филтри и арганово масло,след всяко къпане ги слагам,но обмислям да започна всеки ден от емулсията,че това слънце не прощава.
Аз съм използвала спрей на Глис,хареса ми. :)
Момичетаа, да ви се похваля, косата ми доста е пораснала, станала е и за подстригване, но ще го направя след лятото. А имам и въпрос с какво помага аргановото масло?
Преди съм ползвала черния спрей, става, спрях го, защото е тестван върху животни. Иначе не е достатъчна грижа, пръсках го, но паралелно с това правех маски с масла и жълтък и има доста по-голям ефект. Не става само с единия спрей.
Мерси иначе за инфото момичета, Марти, сигурно ще го взема този на Лакме, мисля да ида до Златната рибка. Само да те питам тестван ли е върху животни?
FuCKkK13
07-12-2013, 09:44
Преди съм ползвала черния спрей, става, спрях го, защото е тестван върху животни. Иначе не е достатъчна грижа, пръсках го, но паралелно с това правех маски с масла и жълтък и има доста по-голям ефект. Не става само с единия спрей.
Мерси иначе за инфото момичета, Марти, сигурно ще го взема този на Лакме, мисля да ида до Златната рибка. Само да те питам тестван ли е върху животни?
мисля,че Лакме НЕ тестват..
и състава му е хубав - без парабени е
мисля,че Лакме НЕ тестват..
и състава му е хубав - без парабени е
Супер. А можеш ли да ми го пратиш пак, че не го намирам нещо..
FuCKkK13
07-12-2013, 09:55
Супер. А можеш ли да ми го пратиш пак, че не го намирам нещо..
http://www.zlatnaribka.com/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-100-ml
http://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-sun-care--za-slantse/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-300-ml
FuCKkK13
07-12-2013, 09:55
а аз си направих маска пак 8-) с кисело мляко,жълтък и доста кокосово масло..
http://www.zlatnaribka.com/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-100-ml
http://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-sun-care--za-slantse/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-300-ml
:-) мерсии
FuCKkK13
07-12-2013, 09:57
моля :)
strawberry88
07-12-2013, 10:03
Косата ми вече е ок. :D Пак си е нормална и мека.Днес ще си правя маска с жълтък, кисело мляко, мед и кокосово масло. :---)
FuCKkK13
07-12-2013, 10:05
Косата ми вече е ок. :D Пак си е нормална и мека.Днес ще си правя маска с жълтък, кисело мляко, мед и кокосово масло. :---)
ооо моята маска ^^ за първи път ли ще я правиш или ?
strawberry88
07-12-2013, 10:33
ооо моята маска ^^ за първи път ли ще я правиш или ?
В моята има и мед! 8-) Ми не знам, може и преди да съм я правила.Слагам каквото има у нас.Направих си я вече, но добавих и оцет, и хума.
FuCKkK13
07-12-2013, 10:39
В моята има и мед! 8-) Ми не знам, може и преди да съм я правила.Слагам каквото има у нас.Направих си я вече, но добавих и оцет, и хума.
е да де,аз си я правя с мед,само днес пропуснах 8-)
ясно.. ммм не ти ли е много изсушаваща за лятото ? аз гледам да пропускам тия съставки сега лятото.. иначе хума вчера си купих за лицето и можеше да сложа ама точно заради лятото се отказах
heartshapedbox
07-12-2013, 11:01
Направих си маска с жълтък, зехтин, бадемово масло, кис. мляко, лимонов сок и малко хума за сгъстяване и сега косата ми е толкова мекичка..не мога да и се нарадвам :д
smil4eto
07-12-2013, 16:30
Здравейте, можете ли да ми разясните от киселото мляко, меда, алкохола и жълтъка, кои продукти са изсушаващи и кои омазняващи косата? сега си направих маска с 3витаминол, кис. мляко, мед, алкохол и жълтък, но косата ми седи суха и леко като метла :D (не е за подстрегване), нещо май не съм си разпределила правилно продуктите -.-
FuCKkK13
07-12-2013, 16:55
^ така като гледаш има ли нещо,което да е поне леко мазно ?
в маската ти само тривитаминола е омазняващ
меда е неутрален г/д.
и все пак що ли си мисля,че не си отмила както трябва щом стои на клечки
ако е много суха следващия път сложи в маската някакво масло ( бадемово,кокосово,жожоба,
зехтин,пшеничен зародиш и т.н.)
сега просто си сложи малко масло по дължината или някакъв балсам без отмиване, или кристали
strawberry88
07-12-2013, 21:19
Отмих маската без проблеми, но косата ми мирише на жълтък. :x
FuCKkK13
07-12-2013, 21:23
8-) аз като че ли като слагам повечко кокосово масло тая миризма на жълтък някак си се неутрализира.. не ми мирише косата така.. иначе от комбинацията жълтък + кисело мляко мирише,но като сложа купена маска в банята +спрея и кристалите като излезна си мирише на хубаво
smil4eto
07-13-2013, 13:14
^ така като гледаш има ли нещо,което да е поне леко мазно ?
в маската ти само тривитаминола е омазняващ
меда е неутрален г/д.
и все пак що ли си мисля,че не си отмила както трябва щом стои на клечки
ако е много суха следващия път сложи в маската някакво масло ( бадемово,кокосово,жожоба,
зехтин,пшеничен зародиш и т.н.)
сега просто си сложи малко масло по дължината или някакъв балсам без отмиване, или кристали
мерси, ще сложа някакво масло следващия път :)
heartshapedbox
07-13-2013, 13:19
Винаги, когато си правя маска с жълтък, косата ми мирише на яйца първите 2 часа.
Слагам и купена маска, и кристали, но пак си мирише. :д
dream1707
07-13-2013, 13:40
Правя си маски с тривитаминол от време на време, когато се сетя... и обикновено след като се изкъпя си втривам хининова вода в корените и не си суша косата. Ако си взема ампули за по-бърз растеж дали ще стане прекалено, възможно ли е да има обратен ефект ?
strawberry88
07-13-2013, 15:07
Правя си маски с тривитаминол от време на време, когато се сетя... и обикновено след като се изкъпя си втривам хининова вода в корените и не си суша косата. Ако си взема ампули за по-бърз растеж дали ще стане прекалено, възможно ли е да има обратен ефект ?
Не знам дали ще стане обратен ефект, защото не съм пробвала, а и не искам.Струва ми се прекалено.По-добре не рискувай.
heartshapedbox
07-13-2013, 16:16
Аз пък не мисля, че ще има обратен ефект, просто след известно време третиране с маска+хининова вода+ампули я остави да си почине за месец примерно.
FuCKkK13
07-13-2013, 16:23
Не знам дали ще стане обратен ефект, защото не съм пробвала, а и не искам.Струва ми се прекалено.По-добре не рискувай.
+ ...
редувай маски/ампули/маски/ампули.. примерно един месец си на маски,следващия на ампули
FuCKkK13
07-13-2013, 16:23
Аз пък не мисля, че ще има обратен ефект, просто след известно време третиране с маска+хининова вода+ампули я остави да си почине за месец примерно.
от пренасищане е напълно възможно да има обратен ефект
heartshapedbox
07-14-2013, 11:11
А някой къносвал ли си е косата в червено? И ако да, цветът ярко червен ли става, или по-скоро тъмно червен?
Става въпрос за къносване върху горе-долу такъв цвят коса:
http://www.cosmopolitan.bg/uploads/otherImage/file7345.jpg?1296566666645
monroe999
07-14-2013, 14:58
Орзен или Елсев? 8-)
strawberry88
07-14-2013, 15:03
Орзен или Елсев? 8-)
Аз лично получавам страшен сърбеж и пърхот от Орзен, а Елсев не съм ползвала от години, но да кажем Елсев. 8-)
Аз лично получавам страшен сърбеж и пърхот от Орзен, а Елсев не съм ползвала от години, но да кажем Елсев. 8-)
Беше препоръчвала Орзен няколко пъти. Да не би да се бъркаш с друга марка?
strawberry88
07-14-2013, 22:20
Да, преди си го бях купувала и ми хареса много, но последня път така стана и повече не го искам този шампоан. :Д Последния път си бях взела този за боядисана коса де.
BEaUty_girl
07-15-2013, 08:37
Да ви споделя впечатлението си от хининовият шампоан на Sara българска марка. Нправо съм очаравана това е любимият ми шампоан един лилав струва 1.50. Първият път като се искъпах ми стана заплетена но като я среших стана мекичка и жизнена. после преди къпане си слагам кокосово масло и се къпя с този балсам и после косата става божествена това е една страхотна комбинация, ако решите да пробвате ползвайте само шампоана и маслото без други купешки маски или балсами за да не натоварвате косата с химия.И вече го ползвам от околу 1,5 месеца направо колко много ми порасна косата сигурно 3см защото иначе ми расте много бавно, а и аз я къдря изправям... а и едно трикче много полезно,но сигно го знаете, но да споделя когато си изправяте косата слагайте на връхчетата малко кокосово масло..
FuCKkK13
07-15-2013, 08:41
^ какво значи други химии ? то кокосовото масло не е химия :?
преди или след пресата ? щото ако е преди - не,мерси,масло преди преса е ужасна комбинация
lovelywords
07-15-2013, 10:14
Вярно ли е, че ако си слагаш кристали преди да използваш преса, защитават косата? Защото на мен ми се струва странно, защото стои мазно на косата, а когато пресата мине отгоре излиза пара и все едно буквално се изгаря ;д