PDA

View Full Version : Всичко за косата..vol.6

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16

strawberry88
07-15-2013, 11:10
Вярно ли е, че ако си слагаш кристали преди да използваш преса, защитават косата? Защото на мен ми се струва странно, защото стои мазно на косата, а когато пресата мине отгоре излиза пара и все едно буквално се изгаря ;д

Не, освен ако на кристалите не е написано, че предпазват.

katii
07-15-2013, 12:11
^ какво значи други химии ? то кокосовото масло не е химия :?

Тя имаше предвид да не слагаме други маски (купешки,балсами) - те са химия.

katii
07-15-2013, 12:52
Аз днес си затоплих бадемово масло и си намазах цялата коса. (:

FuCKkK13
07-15-2013, 13:40
Тя имаше предвид да не слагаме други маски (купешки,балсами) - те са химия.

ама пак не става кой знае колко мн

katii
07-15-2013, 16:18
^ И аз мисля така.. без балсам/маска не мога :D незавизимо какво съм си слагала преди това.

fizzyg
07-15-2013, 17:28
^ И аз мисля така.. без балсам/маска не мога :D незавизимо какво съм си слагала преди това.
И аз! Иначе рискувам косата ми да се заплете страшно,а никой не иска това. :D

FuCKkK13
07-15-2013, 20:42

да 8-) дори и домашна маска да съм си правила трябва купена щото косата ми става още по-мека,а и с тая дълга коса не мога да си позволя да не сложа щото иначе мн се заплита.. а така я реша супер лесно,дори като бях на фризьор тя се учуди че ми е дълга косата,а се реше лесно

FuCKkK13
07-16-2013, 10:30
аз се наклепах само с кокосово масло понеже нямам мн време,ще стоя 2 часа
следващия път по-хубава маска

katii
07-16-2013, 11:19
Ооо, вчера след бадемовото ми е направо невероятно мека и блестяща. :---)

pressiana
07-16-2013, 11:35
Ооо, ще ви се похваля, взех си на Елсев шампоан и балсам, косата ми е като коприна :3
Бях много предубедена за Елсев, мислех, че са само химия и т.н., то си е така де, ама поне пък действат добре.

strawberry88
07-16-2013, 13:39
Ооо, ще ви се похваля, взех си на Елсев шампоан и балсам, косата ми е като коприна :3
Бях много предубедена за Елсев, мислех, че са само химия и т.н., то си е така де, ама поне пък действат добре.

Кои точно си взе? :)

bbabyboo
07-16-2013, 14:15
Така явно никой не ми е отг на предишното запитване ;д както и да е ..

напоследък не виждам никакъв ефект от маските.. в началото косата след къпане ставаше мека, блестяща, сега си седи.. обикновенна.. дори и сед нашито..
мислите ли, че вече може би е "свикнала" с маските и трябва да правя други ? ......

pressiana
07-16-2013, 14:54
strawberry88, ето тези - http://ioanadumitrache.ro/wp-content/uploads/2013/03/LOreal-Elseve-Total-Repair-Extreme.jpg
Може би трябваше да взема маската вместо балсама, но нищо.
А вие по-доволни ли сте от Елсев, или от Глис?

Едит: bbabyboo, да, косата ти е свикнала, направи си почивка 1 месец примерно.

Dennzy
07-16-2013, 16:32
Здравейте,
Днес видях рецепта за една маска: "(1 жълтък,няколко капки (7-10) бадемово масло(по възможност с вит.А),и 1 супена лъжичка алкохол (ром,водка,коняк).Ефекта го гарантирам,правя си тази маска 1 път на седмица,а след като я измия и с шампоан я поливам с 1 чаша вода с изстискан 1/2 лимон вътре,после е със страхотен блясък)" :) Исках да попитам някоя от вас пробвала ли я е? И доволни ли сте от нея?

strawberry88
07-16-2013, 20:06
Здравейте,
Днес видях рецепта за една маска: "(1 жълтък,няколко капки (7-10) бадемово масло(по възможност с вит.А),и 1 супена лъжичка алкохол (ром,водка,коняк).Ефекта го гарантирам,правя си тази маска 1 път на седмица,а след като я измия и с шампоан я поливам с 1 чаша вода с изстискан 1/2 лимон вътре,после е със страхотен блясък)" :) Исках да попитам някоя от вас пробвала ли я е? И доволни ли сте от нея?
Не съм, но ми звучи добре.Пробвай. :)

pressiana, мерси. :)

FuCKkK13
07-16-2013, 20:17
http://shop24.bg/8692-7013-home/shampoan-schauma-vazstanovyavasht-250ml.jpg момичета да сте пробвали този шампоан ?
купих го,защото вървеше с една чанта,а аз исках чантата,сега го ползвам,но май ми изсушава доста косата.. откъм състав също не е кой знае какво,ако сте ползвали при вас било ли е така?
слагам кокосово масло доста голямо количество по цялата коса и накрая отмивам 2 пъти и след 2рия път косата ми е супер суха- под душа усещам,че не е мека,а някак си заплита и слагам купена маска

fizzyg
07-16-2013, 20:27
Аз съм го използвала,но беше преди дооста време,но пък не помня да съм имала същия ефект. Може и да са сменили формулата.

weheartiit
07-16-2013, 20:53
купих си и аз масло на наши (от продавалник,малко шишенце)
за сега съм го ползвала 2 пъти след баня,не виждам да прави
нещо кой знае какво (първата съм,която го казва сигурно ;д),
но мирише уникално <3
повече ми харесваше маслото на макадамия :)

ВижМиПодписа
07-16-2013, 22:36
http://shop24.bg/8692-7013-home/shampoan-schauma-vazstanovyavasht-250ml.jpg момичета да сте пробвали този шампоан ?

От този косата ми става адски мека.

FuCKkK13
07-17-2013, 07:57
апф защо ми действа така и то след маска,която се състои само от масло :?
отказвам маслото да не ми действа,защото го ползвах 1 месец,сега 2 седмици бях на домашни маски и само вчера извънредно се наклепах само с него.. апффф

katii
07-17-2013, 08:10
^^ Измивай я само веднъж, щом ти изсушава косата. Явно отмива достатъчно добре.

DisappointedDreamer
07-17-2013, 13:50
http://i.imgur.com/M5ITb8P.jpg - януари 2013
http://i.imgur.com/pebrdTw.jpg - юли 2013

Втората снимка е с ужасно качество, но поне се забелязва разликата. До края на годината май ще си възвърна дължината такава каквато беше преди растите, т.е. до кръстта.

:)

FuCKkK13
07-17-2013, 14:07
^^ Измивай я само веднъж, щом ти изсушава косата. Явно отмива достатъчно добре.

абе пробвах веднъж 8-) остава мазно 8-)

FuCKkK13
07-17-2013, 14:08

Втората снимка е с ужасно качество, но поне се забелязва разликата. До края на годината май ще си възвърна дължината такава каквато беше преди растите, т.е. до кръстта.

браво :)

Because^You^Live
07-17-2013, 16:21
Кое от тези кокосови масла е по-добро:
http://shopthebest.eu/product/1702/virgin-coconut-industries-bio-kokosovo-maslo-200-ml.html
http://shopthebest.eu/product/5433/dragon-superfoods-bio-kokosovo-maslo-studenopresovano-300-ml.html

malka_sladkka
07-17-2013, 17:35
Купих си шампоан с този състав: Aqua, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Glycol Distearate, Laureth 4, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide Mea, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Copolymer, Fragrance, Polyquaternium-7, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Hydroxide, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Acetamide Mea, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Propylene Glycol, Sorbitol, Sodium Cocoyl Collagen Amino Acid, Cocoyl Sarcosine, Wheat Germ Acid, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Linolenic Acid, Linoleic Acid, Sulfur, Polysorbate 80, Oleth-10, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Phosphoric Acid.
Та, според вас добър ли е?

bbabyboo
07-17-2013, 19:50
strawberry88, ето тези - http://ioanadumitrache.ro/wp-content/uploads/2013/03/LOreal-Elseve-Total-Repair-Extreme.jpg
Може би трябваше да взема маската вместо балсама, но нищо.
А вие по-доволни ли сте от Елсев, или от Глис?

Едит: bbabyboo, да, косата ти е свикнала, направи си почивка 1 месец примерно.

така и ще направя :) мерси :)

lemon_bonbon
07-17-2013, 19:55
Някой може ли да ми каже горе долу колко често може да използвам преса, така че да не ми пречи на растежа на косата...Понеже косата ми напоследък е нацъфтяла, няколко пъти махам съвсем малко от нея, само цъфналите краища, но имам чувството,че след всяко изправяне се появяват още и още...-.- Ползвам маска с тривитаминол, хининова вода, кисело мляко, мед, зехтин и яйце, най-вече за растеж, но явно не е достатъчно...Знаете ли някакви други методи ? :(

bibssss69
07-17-2013, 20:34
Някой може ли да ми каже горе долу колко често може да използвам преса, така че да не ми пречи на растежа на косата...Понеже косата ми напоследък е нацъфтяла, няколко пъти махам съвсем малко от нея, само цъфналите краища, но имам чувството,че след всяко изправяне се появяват още и още...-.- Ползвам маска с тривитаминол, хининова вода, кисело мляко, мед, зехтин и яйце, най-вече за растеж, но явно не е достатъчно...Знаете ли някакви други методи ? :(
Като за начало забрави за преси,маши и сешоари.Това само уврежда.Отиди на фризьор и подстрижи всичко,което е цъфнало/изтощено.Ще ти е жал,но косъма ще се съживи и след време ще имаш дълга и здрава коса,но се иска постоянство.Никога не ползвай една и съща маска дълго време.Сменяй ги,в противен случай косъма ще привикне и няма да има особен ефект.Във всяка маска може да сложиш мед,яйце (за подхранване),тривитаминол и масла (бадемово,кокосово и др.).Останалите продукти зависят от типа на косата ти.Ако си с мазна,слагай кисело мляко,лимонов сок,алкохол,но внимавай да не я изсушиш.Ако си със суха,ползвай повече масла.Но не слагай всички неща наведнъж,изпробвай нови комбинации всяка седмица,не повтаряй предишната маска.Хининова вода не ти препоръчвам да слагаш в маските,по-ефективно е,ако си слагаш в корените всеки ден и правиш лек масаж на скалпа.Използвай я 2-3 месеца,после направи почивка от същия интервал.Съветвам те и да не ползваш един и същ шампоан,косата ти и към него ще привикне и същия ефект.Аз всеки път си купувам различен,никога не се е случвало 2-3 пъти да си взема същия.В момента ползвам този - http://www.henkel.de/de/content_images/SYOSS_ShineBoost_Shampoo_pboxx-pixelboxx-117619_300dpi_1772H_1772W.jpg и съм повече от очарована,косата ми е мекичка и мирише уникално.Препоръчвам ти да си купиш стимуланта на Икаров,много го хвалят.Може да го използваш и в маски.Като цяло това са основните неща,но най-важното е да имаш търпение.А ако искаш косата ти просто да придобие някаква форма,вместо да използваш пресата,я вържи на кок или си сплети плитка.Аз лично я чакам да изсъхне,връзвам я на кок и стават прекрасни къдрици.Успех! :)
П.П. Ето ти една примерна маска,която съм ползвала и съм мноооого доволна.
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. мед
1 ч.л. масло от гроздови семки
1 ч.л. кокосово масло
1 жълтък
10 капки лимонов сок
Седях 3 часа с нея и после,като се изкъпах,не можах да се нарадвам на косата си. :D

strawberry88
07-17-2013, 22:12
изпробвай нови комбинации всяка седмица,не повтаряй предишната маска

Чак пък...

fizzyg
07-18-2013, 06:38
Аз снощи към 12 си сложих кокосово масло. Не задуших,защото много ми се спеше и не ми се занимаваше :D След малко ще влизам в банята :Д

kalpazanka
07-18-2013, 07:49
И аз не го задушавам, fizzyg, и пак има ефект. ;)

FuCKkK13
07-18-2013, 09:39
Кое от тези кокосови масла е по-добро:
http://shopthebest.eu/product/1702/virgin-coconut-industries-bio-kokosovo-maslo-200-ml.html
http://shopthebest.eu/product/5433/dragon-superfoods-bio-kokosovo-maslo-studenopresovano-300-ml.html

имам първото и то 500 мл. и съм суууупер доволна !
за другото мнение не мога да ти дам за съжаление..

FuCKkK13
07-18-2013, 09:42
да,отрязваш ПОВЕЧКО,редовно маски ( 1 или 2 пъти на седмица значи редовно) спираш пресата,сешоара и етц. за поне 2 седмици - минимум ( дори 2 седмици нищо не са,ако можеш поне за 1 месец ще е супер) и си купуваш термозащитен спрей,който да слагаш преди преса пак като я почнеш.. + нещо за краищата след баня..

FuCKkK13
07-18-2013, 09:43
Чак пък...

ъмммм да... съгласна съм... косата не свиква с нещо за 3-4 седмици,а какво остава с един път и да е привикнала... особено ако е домашна маска.. айде за шампоан мога да се съглася,че може да се сменя на по 3 седмици примерно ама домашна маска - едва ли

FuCKkK13
07-18-2013, 09:46
Като за начало забрави за преси,маши и сешоари.Това само уврежда.Отиди на фризьор и подстрижи всичко,което е цъфнало/изтощено.Ще ти е жал,но косъма ще се съживи и след време ще имаш дълга и здрава коса,но се иска постоянство.Никога не ползвай една и съща маска дълго време.Сменяй ги,в противен случай косъма ще привикне и няма да има особен ефект.Във всяка маска може да сложиш мед,яйце (за подхранване),тривитаминол и масла (бадемово,кокосово и др.).Останалите продукти зависят от типа на косата ти.Ако си с мазна,слагай кисело мляко,лимонов сок,алкохол,но внимавай да не я изсушиш.Ако си със суха,ползвай повече масла.Но не слагай всички неща наведнъж,изпробвай нови комбинации всяка седмица,не повтаряй предишната маска.Хининова вода не ти препоръчвам да слагаш в маските,по-ефективно е,ако си слагаш в корените всеки ден и правиш лек масаж на скалпа.Използвай я 2-3 месеца,после направи почивка от същия интервал.Съветвам те и да не ползваш един и същ шампоан,косата ти и към него ще привикне и същия ефект.Аз всеки път си купувам различен,никога не се е случвало 2-3 пъти да си взема същия.В момента ползвам този - http://www.henkel.de/de/content_images/SYOSS_ShineBoost_Shampoo_pboxx-pixelboxx-117619_300dpi_1772H_1772W.jpg и съм повече от очарована,косата ми е мекичка и мирише уникално.Препоръчвам ти да си купиш стимуланта на Икаров,много го хвалят.Може да го използваш и в маски.Като цяло това са основните неща,но най-важното е да имаш търпение.А ако искаш косата ти просто да придобие някаква форма,вместо да използваш пресата,я вържи на кок или си сплети плитка.Аз лично я чакам да изсъхне,връзвам я на кок и стават прекрасни къдрици.Успех! :)
П.П. Ето ти една примерна маска,която съм ползвала и съм мноооого доволна.
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. мед
1 ч.л. масло от гроздови семки
1 ч.л. кокосово масло
1 жълтък
10 капки лимонов сок
Седях 3 часа с нея и после,като се изкъпах,не можах да се нарадвам на косата си. :D

както вече казах,ама пак... не е нужно да я сменя всяка седмица маската :? спокойно може 1 месец да си е с една и съща маска
другото - за хининовата вода и казваш 2-3 месеца и чак тогава почивка,а за маските всяка седмица различна - е не ти виждам логиката
хининовата вода по мое лично мнение не помага кой знае колко.. преди години наистина е била добра,но сега - не мисля

FuCKkK13
07-18-2013, 09:47
И аз не го задушавам, fizzyg, и пак има ефект. ;)

и аз не съм го задушавала 1-2 пъти..
за маслата няма чак толкова голяма нужда ама пак е по-добре да задушиш де 8-)

heartshapedbox
07-18-2013, 09:57

Иха браво! Какви маски/мазила/грижи полагаш?
Аз тъкмо се намазах с домашна маска от жълтък, хининова вода, зехтин, бадемово масло, кисело мляко, лимон и хума и си стоя с торба на главата :Д

strawberry88
07-18-2013, 13:04
http://i.imgur.com/kwqQyqO.jpg *.*

bibssss69
07-18-2013, 13:41
както вече казах,ама пак... не е нужно да я сменя всяка седмица маската :? спокойно може 1 месец да си е с една и съща маска
другото - за хининовата вода и казваш 2-3 месеца и чак тогава почивка,а за маските всяка седмица различна - е не ти виждам логиката
хининовата вода по мое лично мнение не помага кой знае колко.. преди години наистина е била добра,но сега - не мисля
За маските знам от личен опит.Няма нужда да ме нападаш.Колкото за хининовата вода - при нея се иска постоянство.Изчела съм много теми и мнения и това е извода,който си правя.Момичето попита,отговорих ѝ,такива са моите впечатления.Това са нещата,от които съм адски доволна.А и всяка коса си е индивидуална.

strawberry88
07-18-2013, 14:10
Не виждам да те е нападнала. ;)

Мисля, че косата ми е пораснала! :D Обаче изправена. 8-) Изправена ми е почти до закопчалката на сутиена, а това за мен е много.Ще пусна снимки скоро. :д

SiskaM
07-18-2013, 14:30
Здравейтее, трябва да си взема някакъв шампоан, но не знам какъв. Препоръчайте ни някакъв от масовите

DisappointedDreamer
07-18-2013, 15:47
Иха браво! Какви маски/мазила/грижи полагаш?
Аз тъкмо се намазах с домашна маска от жълтък, хининова вода, зехтин, бадемово масло, кисело мляко, лимон и хума и си стоя с торба на главата :Д

Никакви маски :Д януари месец се бях запалила, направих си две и това беше 8-)
шампоан всякакъв + балсам (рядко) ползвам. иначе друго - не.

FuCKkK13
07-18-2013, 16:16
За маските знам от личен опит.Няма нужда да ме нападаш.Колкото за хининовата вода - при нея се иска постоянство.Изчела съм много теми и мнения и това е извода,който си правя.Момичето попита,отговорих ѝ,такива са моите впечатления.Това са нещата,от които съм адски доволна.А и всяка коса си е индивидуална.

ама що като пратя :? всички си мислите че нападам 8-) това е просто да подчертая отрицанието на казаното 8-)
абе и аз имам опит с маски и то не малък,доста съм чела и не мисля,че домашна маска трябва да се сменя постоянно - така ефекта ще забави
за хининовата вода - аз съм го казвала ама пак де : ползвах хининова вода 4 месеца подред нон стоп и никакъв ефект не видях освен че ми омазняваше корените супер мн
ми добре де,нали за това е темата,ти казваш твоето мнение,аз моето,някой друг неговото,а тя решава кой да послуша или да вземе по малко от всяко мнение
и се извинявам ако ти се е сторило,че те нападам - не е така

FuCKkK13
07-18-2013, 16:18
Не виждам да те е нападнала. ;)

Мисля, че косата ми е пораснала! :D Обаче изправена. 8-) Изправена ми е почти до закопчалката на сутиена, а това за мен е много.Ще пусна снимки скоро. :д

ооо да ! 8-)
иначе и моята мислех,че ми е взета много ама вчера имах повод и я изправих и - абе не е толкова много 8-)

иначе маски без горене 2 седмици САМО и веднага се видя ефект .. гледам по-лесно я оформих с пресата тоя път,обема ми стана по-лесно,по плътна изглежда ама това е и от това,че се подстригах

FuCKkK13
07-18-2013, 16:19
Здравейтее, трябва да си взема някакъв шампоан, но не знам какъв. Препоръчайте ни някакъв от масовите

орзен - примерно

SiskaM
07-18-2013, 16:35
Последния път си взех орзен, но прекалено много ми омазняваше косата

FuCKkK13
07-18-2013, 16:40
елсев 5 ?

SiskaM
07-18-2013, 16:52
Ще пробвам.

katii
07-18-2013, 17:20
Аз пак ще си затопля бадемово. (:

Damn :D

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q89/s720x720/1012313_533996076654380_87546880_n.jpg

heartshapedbox
07-18-2013, 21:27
^ Чак пък..

http://jenite.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D 0%BD-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B6-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0_l.a_i.249071. html
Някой да е пробвал тази маска и ако да, има ли ефект?

FuCKkK13
07-19-2013, 16:07
^ някой си беше правил с горчица ама дали е точна тая не мога да ти кажа

DisappointedDreamer
07-19-2013, 16:13
аз си правех със суха горчица, и беше тази, но слагах кисело мляко и червен пипер

и това два пъти и после се отказах, т.е. нз дали има ефект :Д

heartshapedbox
07-19-2013, 16:27
Окей, мерси все пак.
А после много ли миришеш на горчица, или да я пробвам и аз? :Д

DisappointedDreamer
07-19-2013, 17:39
ами, не, не миришеше; киселото мляко беше ужасното.

миризмата не ти е проблема. проблем ще ти е фактът, че горчицата много затопля скалпа. т.е. внимавай да не си го изгориш. едвам се издържат 10 минути :Д

fizzyg
07-19-2013, 17:58
И аз съм си правила маска със суха горчица,няколко пъти. Но добавих зехтин и жълтък. Хареса ми :)

FuCKkK13
07-19-2013, 19:15

миризмата не ти е проблема. проблем ще ти е фактът, че горчицата много затопля скалпа. т.е. внимавай да не си го изгориш. едвам се издържат 10 минути :Д
ндам.. доста такива мнения чух и просто не пробвах 8-)
или просто се слага по много малко

fizzyg
07-19-2013, 19:36
При мен се усети мноооого леко парене. И то към края.

strawberry88
07-20-2013, 01:23
И аз си взех този шампоан на Елсев total repair extreme.Ще го видим. :Д

heartshapedbox
07-20-2013, 09:25
Ами в статията пишеше, че колкото и да пари, задължително трябвало да се държи 15 минути, а препоръчителното било 1+ час . Има ли вариант да си прецакам кожата на главата или единствения риск е евентуалния дискомфорт?

FuCKkK13
07-20-2013, 09:52
има

heartshapedbox
07-20-2013, 10:23
Окей, мерси, ще внимавам тогава.

DisappointedDreamer
07-20-2013, 12:50
Ами в статията пишеше, че колкото и да пари, задължително трябвало да се държи 15 минути, а препоръчителното било 1+ час . Има ли вариант да си прецакам кожата на главата или единствения риск е евентуалния дискомфорт?

ще се изгориш.
внимавай.

bbabyboo
07-20-2013, 15:03
http://prodavalnik.com/shampoan-s-ekstrakt-ot-konski-kosten-mozk-100ml-i26586741
дали ще има ефект момичета ? Също някой беше постнал по назад мисля този
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=509483132446131&set=a.358215544239558.79926.357536807640765&type=3&theater
тук има ли го? ;ДД

katii
07-20-2013, 15:20
Еми пробвай.. 4лв. е, така или иначе не губиш почти нищо. :D
Онзи ден не се мазах с маслото, за това днес си направих маска: жълтък, кисело мляко, ракия, пш. масло, арганово, бадемово и мед. (:

anonymous708973
07-20-2013, 16:06

Абсолютно. Отвратително е, миришеш на млечна салата!

От май месец не съм си правила маска и не съм си пила витамините, да реших, че е крайно време пак да започна.
Тамън се наклепах с маска от жълтък, мед, кокосово масло, пшеничен зародиш, лимонов сок, ще постоя до към 21-2 ч.

bbabyboo
07-20-2013, 20:52
Еми пробвай.. 4лв. е, така или иначе не губиш почти нищо. :D
Онзи ден не се мазах с маслото, за това днес си направих маска: жълтък, кисело мляко, ракия, пш. масло, арганово, бадемово и мед. (:

май натам отиват нещата, ама някои знае ли все пак дали има от другия ? ;Д

heartshapedbox
07-21-2013, 15:21
Леле, само да споделя-четох някъде, че било много хубаво за косата да я полееш със сока от 2 лимона, разтворени в 1.5 литра вода, когато излизаш от банята. Е пробвах го-НЕ си го причинявайте, сериозно! Косата ми стана супер суха, заплита се адски лесно, да не говорим за миниатюрните парченца лимон, които са преминали през цедката и са превзели цялата ми коса. Трябваше да я мия 2 пъти след това, че горе-долу да паднат. Ужасна работа, тъкмо си бях направила маска и косата ми беше станала мекичка и този лимон ми прецака всичко. Някой има ли идея дали само аз съм бъгната, или и на другите не им действа добре?

fizzyg
07-21-2013, 18:02
^ Не бях чувала този мит :D Но от опита ми със сухата кожа знам,че лимонът изсушава like nobody's business.

lqlq89
07-21-2013, 18:11
^ Чак пък..

http://jenite.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D 0%BD-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B6-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0_l.a_i.249071. html
Някой да е пробвал тази маска и ако да, има ли ефект?

Един фризьор ми я препоръча веднъж месечно, но така и не съм си намерила горчица.

fizzyg , DisappointedDreamer откъде намерихте горчицата на прах? :)

PinkPan7her, четох ти статиите в блога за грижа за косата. Та въпросът ми е сега каква козметика използваш за коса (марка, ако може) и подробности, които ти си решиш?

Иначе за сокът от лимоните съм чела, че е за бързо омазняваща коса. Аз съм го правила и при мен е добре, но слагам примерно 50мл лимон (половин кафена чашка) в 2л вода.
А аз си слагам оцет, чела съм пак, че е за блясък обаче и подхранване май.

п.п. Само да попитам нещо последно киселото мляко и жълтъкът са от изсушаващите съставки, но се водят и подхранващи. Пречи ли като си мажа и краищата с тази маска (като добавям и лъжичка от някое масло), а те са ми сухи по принцип?

FuCKkK13
07-21-2013, 18:16
Леле, само да споделя-четох някъде, че било много хубаво за косата да я полееш със сока от 2 лимона, разтворени в 1.5 литра вода, когато излизаш от банята. Е пробвах го-НЕ си го причинявайте, сериозно! Косата ми стана супер суха, заплита се адски лесно, да не говорим за миниатюрните парченца лимон, които са преминали през цедката и са превзели цялата ми коса. Трябваше да я мия 2 пъти след това, че горе-долу да паднат. Ужасна работа, тъкмо си бях направила маска и косата ми беше станала мекичка и този лимон ми прецака всичко. Някой има ли идея дали само аз съм бъгната, или и на другите не им действа добре?

ами станало е така щото 2 лимона са много.. половин лимон/ един ще е ок.. по принцип го има същото с оцет и вода,но е дадено няколко капки

heartshapedbox
07-21-2013, 18:16
@lqlq89: Ами аз мажа и крайчетата, но винаги имам поне едно масло+зехтин (ох, щях да напиша бензин вместо зехтин :д) в маската.

@FuCKkK13: Не знам, така го прочетох някъде из нета. С оцет съм пробвала, има ефект. Другия път ще се допитам първо до вас, преди да експериментирам :Д

FuCKkK13
07-21-2013, 18:18
п.п. Само да попитам нещо последно киселото мляко и жълтъкът са от изсушаващите съставки, но се водят и подхранващи. Пречи ли като си мажа и краищата с тази маска (като добавям и лъжичка от някое масло), а те са ми сухи по принцип?

ако ще правиш такава маска клепай навсякъде ... тия неща за краища са ми леко .. ъм,изсушаващи съставки - по-скоро не

и колко пъти да го пиша 8-)
всяко едно нещо И подхранва.. по принцип просто имат и други качества поотделно ако се разглеждат като продукти,но всичко подхранва ---> всичко е за по-бърз растеж/по-добро състояние на косата 8-)

FuCKkK13
07-21-2013, 18:19
@lqlq89: Ами аз мажа и крайчетата, но винаги имам поне едно масло+зехтин (ох, щях да напиша бензин вместо зехтин :д) във маската.

@FuCKkK13: Не знам, така го прочетох някъде из нета. С оцет съм пробвала, има ефект. Другия път ще се допитам първо до вас, преди да експериментирам :Д

просто ти е дошло в повече

lqlq89
07-21-2013, 18:29
ако ще правиш такава маска клепай навсякъде ... тия неща за краища са ми леко .. ъм,изсушаващи съставки - по-скоро не

и колко пъти да го пиша 8-)
всяко едно нещо И подхранва.. по принцип просто имат и други качества поотделно ако се разглеждат като продукти,но всичко подхранва ---> всичко е за по-бърз растеж/по-добро състояние на косата 8-)

Навсякъде се мажа, да. Знам, че всичко подобрява скалпа и състоянието на косата. Но видях, че съвсем леко сякаш косата ми е започнала да цъфти, а си слагам масла по краищата винаги и си се грижа за нея като цяло. И се зачудих дали само тези съставки биха имали някакво влияние на краищата, но едва ли. След като спадат малко към изсушаващите, но и подхранват ужасно много, след като има калции, желязо и доста витамини в тях. :)
Мерси за отговора. :)

fizzyg
07-21-2013, 19:37
fizzyg , DisappointedDreamer откъде намерихте горчицата на прах? :)

От Гърция ми е. Тук и аз не съм виждала,за съжаление.

FuCKkK13
07-22-2013, 12:14
аз си направих маска с жълтък,кисело мляко,мед,кокосово масло и малко оцет

mimijessi
07-22-2013, 12:23
Аз се намазах с бадемово масло, че нямам много време да си правя маска днес . :)

FuCKkK13
07-22-2013, 13:01
скоро мисля един стимулант да си взема ама да видим,че иначе на морето трябва да мъкна кокосовото масло 8-)

FuCKkK13
07-22-2013, 13:04
момичета,я дайте мнение: на морето мисля да направя така: да гледам да си мия косата през ден поне,а не всеки ден,преса ще ползвам - няма как ( термо муса ест.) , да си взема кокосовото масло/стимулант и да се намажа 2 пъти докато съм на морето ( няма да имам време постоянно да си правя нещо на косата),маската на Макадамия в банята и спрея на Лакме по цялата коса ( ест. без корените де 8-) ) + кристали по връхчетата ... дали стигат тия грижи ? но пък ме е страх и да не прекаля..

мислех ампули да взема,но реших,че е по-удачно да е масло някакво щото няма да е само в корените и ще ми подхранва и дължината

strawberry88
07-22-2013, 13:04
Да похваля шампоана ми на Елсев - много e як!Вчера си измих косата с него и днес още мирише така прекрасно! 8-)

FuCKkK13
07-22-2013, 13:05
Да похваля шампоана ми на Елсев - много e як!Вчера си измих косата с него и днес още мирише така прекрасно! 8-)

кой ? 5тицата ? 8-)

strawberry88
07-22-2013, 13:19
http://www.lorealparisbulgaria.com/img/l10n/products/305x262/HCa34_1.jpg 8-)

FuCKkK13
07-22-2013, 13:34
^ ясно,за каква коса е ?

strawberry88
07-22-2013, 14:03
За 'изключително увредена и суха коса'.

FuCKkK13
07-22-2013, 14:44
може да го пробвам,въпреки че за силно изтощена коса рядко си купувам

FuCKkK13
07-23-2013, 11:30
момичета,темата замря..

kalpazanka
07-23-2013, 12:14
Снощи се наклепах с кокосово масло и така го оставих цяла нощ. На сутринта миене+балсам с отмиване.

FuCKkK13
07-23-2013, 12:17
^ ох аз сега с домашните маски ама преди морето последния ден мисля да се наклепам и аз само с кокосово масло - голямо количество и да стоя доста часове

marilyn
07-23-2013, 13:23
Аз да ви кажа, че преди морето ходих до Златна рибка и си купих слънцезащитния серум на Лакме, защото спреят беше свършил. И косата ми стои много мекичка, бях само седмица на море, но не ми е изгоряла. Доволна съм много, ще продължа да го слагам и тук, защото си оказва влияние слънцето.

fizzyg
07-23-2013, 14:22
Ходих при фризъорка да питам за шампоана,за който ви говорих преди повече от седмица,но в нейния каталог го нямаше. Ще мина по-късно при една друга. :D

SiskaM
07-23-2013, 17:45
Аз днес си купих шампоан от lidl, мирише много приятно, утре ще го пробвам.

bibssss69
07-23-2013, 18:51
Днес си направих възможно най-хубавата маска за коса - 3 с.л. мед (захаросан),2 жълтъка,1 ч.л. лимонов сок,1 ч.л. масло от гроздови семки,1 ч.л. кокосово масло,1 ч.л. канела и 1 ч.л. хума,колкото да има.Седях 2 часа и 30 минути.Косата ми е супер мекичка и има страхотен блясък.Очарована съм.Единствения недостатък е,че отмиването е малко трудно,заради меда,но резултата е повече от задоволяващ.Препоръчвам ви я с 2 ръце!
П.П. От 1-2 месеца ползвам хининова вода всеки ден след къпане.Косата ми се омазнява много често и поради тази причина се налага да я мия на много кратък период от време.Преди 2-3 се върнах от почивка.Само за уикенда.Наложи ми се да се изкъпя,а си бях забравила хининовата вода и си сложих само балсам без отмиване.Косата ми остане чиста цели 3 дни,бях много изненадана.Дали може омазняването да е причинено от водата?Чувала съм,че изсушава,но явно не е така.
А и към FuCKkK13 - слънцезащитния спрей на Lakme ефективен ли е?Доволна ли си?Не съм сигурна,че за мазна коса като моята е подходящ и все още се колебая.Ще съм ти благодарна,ако ми споделиш мнението си относно него. :)

FuCKkK13
07-23-2013, 19:24
^ ами не знам от кога четеш темата ама доста пъти сме казвали,че хининовата вода омазнява 8-)

ами да,най-много ще разбера дали действа като отида на морето :Д
ами за мазна честно казано не знам,мазничък е,но пък попива,а и ти няма да го слагаш в корените.. и все пак не знам..
амии любимия ми спрей е 8-)

strawberry88
07-23-2013, 22:47
Днес си направих възможно най-хубавата маска за коса - 3 с.л. мед (захаросан),2 жълтъка,1 ч.л. лимонов сок,1 ч.л. масло от гроздови семки,1 ч.л. кокосово масло,1 ч.л. канела и 1 ч.л. хума,колкото да има.Седях 2 часа и 30 минути.Косата ми е супер мекичка и има страхотен блясък.Очарована съм.Единствения недостатък е,че отмиването е малко трудно,заради меда,но резултата е повече от задоволяващ.Препоръчвам ви я с 2 ръце!
П.П. От 1-2 месеца ползвам хининова вода всеки ден след къпане.Косата ми се омазнява много често и поради тази причина се налага да я мия на много кратък период от време.Преди 2-3 се върнах от почивка.Само за уикенда.Наложи ми се да се изкъпя,а си бях забравила хининовата вода и си сложих само балсам без отмиване.Косата ми остане чиста цели 3 дни,бях много изненадана.Дали може омазняването да е причинено от водата?Чувала съм,че изсушава,но явно не е така.
А и към FuCKkK13 - слънцезащитния спрей на Lakme ефективен ли е?Доволна ли си?Не съм сигурна,че за мазна коса като моята е подходящ и все още се колебая.Ще съм ти благодарна,ако ми споделиш мнението си относно него. :)

Защо просто не я спреш тази хининова вода? 8-)

lqlq89
07-24-2013, 11:23
Вижте на какво попаднах http://www.zlatnaribka.com/balsam-hidratirasht-macadamia-moisturizing-rinse-300-ml?utm_source=Zlatnaribka.com+List&utm_campaign=f5632924c5-teknia%2C+lakme+-20%25&utm_medium=email&utm_term=0_39991b5730-f5632924c5-18911757&mc_cid=f5632924c5&mc_eid=771d1834db :D

Аз така и така исках и спрея на Лакме да си поръчам, нали беше този http://www.zlatnaribka.com/index.php?route=product/product&product_id=1753 ?

Може и този за слънце http://www.zlatnaribka.com/lakme/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-100-ml

katii
07-24-2013, 11:34
Аз ще се намажа с бадемово. Миналия път маската ми се отрази много добре, но миришеше отвратително дори след балсама и маслото на Наши :( Май ще редувам масло/маска.
Майка ми и сестра ми се пристрастиха към Наши-то и усещам как ще ми свърши точно преди морето. :D Тааа, ще си поръчам още едно. (:

SiskaM
07-24-2013, 12:26
Шампоана от лидл е много хубав, придава обем и измива много хубаво.

FuCKkK13
07-24-2013, 14:20
Вижте на какво попаднах http://www.zlatnaribka.com/balsam-hidratirasht-macadamia-moisturizing-rinse-300-ml?utm_source=Zlatnaribka.com+List&utm_campaign=f5632924c5-teknia%2C+lakme+-20%25&utm_medium=email&utm_term=0_39991b5730-f5632924c5-18911757&mc_cid=f5632924c5&mc_eid=771d1834db :D

Аз така и така исках и спрея на Лакме да си поръчам, нали беше този http://www.zlatnaribka.com/index.php?route=product/product&product_id=1753 ?

Може и този за слънце http://www.zlatnaribka.com/lakme/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-100-ml
оххххххххххххх защо така ме изкушаваш ?
най много заради маската и олиото 8-)

weheartiit
07-24-2013, 14:23
поръчах си кокосово масло и днес пристгна само,че
не знам къде да го съхранявам.
мислих си,че като ми го донесат ще е в твърдо състояние,но то си беше доста течно
и мазно,не можах даже да отворя капачката и го сложих в хладилника.
пречи ли ако после го държа в шкаф,вие къде го съхранявате ?

fizzyg
07-24-2013, 14:40
^ Моето го съхранявам в шкаф.
lqla89,и мен изкуши,ама се сдържам още :Д Ягодката беше казала,че балсама не бил кой знае какво,това ме спира само :D

heartshapedbox
07-24-2013, 14:44
Я който е имал балсама да сподели, че и аз съм изкушена :Д

lqlq89
07-24-2013, 15:08
Аз затова ви пуснах линка, да споделите мнения за балсама :) Другите три неща са добри, знам. И то цената излиза толкова на трите неща, а балсамът като подарък примерно :D

joannalof
07-24-2013, 18:33
От къде си поръчвате кокосовото масло?

fizzyg
07-24-2013, 18:40
^Във всички био магазини (онлайн и на място) има. :)

Аз от 8 часа съм с кокосово масло.Ще спя така,на сутринта отмивам.

FuCKkK13
07-24-2013, 18:40
поръчах си кокосово масло и днес пристгна само,че
не знам къде да го съхранявам.
мислих си,че като ми го донесат ще е в твърдо състояние,но то си беше доста течно
и мазно,не можах даже да отворя капачката и го сложих в хладилника.
пречи ли ако после го държа в шкаф,вие къде го съхранявате ?
щото е прекалено топло,все пак не ти го носят с фризер 8-)

в хладилника
е масло е,как искаш да не е мазно ? 8-)

FuCKkK13
07-24-2013, 18:41
Аз затова ви пуснах линка, да споделите мнения за балсама :) Другите три неща са добри, знам. И то цената излиза толкова на трите неща, а балсамът като подарък примерно :D

само че и гребена не е нищо особено - обикновен пластмасов гребен

п.с. една моя приятелка си поръча целия комплект и каза,че е супер доволна от шампоана,маската и маслото за сега

FuCKkK13
07-24-2013, 18:42
всъщност аз се отказах.. просто имам прекалено много продукти за след баня ( спрея на лакме,кристали,масла,а и преса като ползвам термоспрей и не мисля,че ми трябва.. а и 300 мл. има да ги ползвам 5-6 месеца ПОНЕ )

purple_butterfly
07-24-2013, 18:54
от стимуланта на икаров не мога да си усмиря косата ... стърчи наляво и надясно като и изсуша и чак на следващата сутрин не е толкова бухнала ;дд прекалено много обем иначе от маслата съм доволна но не ги ползвам за косата

FuCKkK13
07-24-2013, 19:25
от стимуланта на икаров не мога да си усмиря косата ... стърчи наляво и надясно като и изсуша и чак на следващата сутрин не е толкова бухнала ;дд прекалено много обем иначе от маслата съм доволна но не ги ползвам за косата

ъм съмнява ме да е от него 8-) все пак това е мазно нещо 8-)

fizzyg
07-24-2013, 20:23
всъщност аз се отказах.. просто имам прекалено много продукти за след баня ( спрея на лакме,кристали,масла,а и преса като ползвам термоспрей и не мисля,че ми трябва.. а и 300 мл. има да ги ползвам 5-6 месеца ПОНЕ )

И мен това ме притеснява. Макар че преполових маската на Лореал проф.,но все пак..А и ако не е толкова хидратиращ направо няма смисъл.
И очаквам включването на Ягодката :)

weheartiit
07-24-2013, 20:58
щото е прекалено топло,все пак не ти го носят с фризер 8-)

в хладилника
е масло е,как искаш да не е мазно ? 8-)

еми да ама то направо цялата капачка ,текло е явно и да .. :D

Абе според мен ни си струва толкова тази оферта http://www.zlatnaribka.com/balsam-hidratirasht-macadamia-moisturizing-rinse-300-ml?utm_source=Zlatnaribka.com+List&utm_campaign=f5632924c5-teknia%2C+lakme+-20%25&utm_medium=email&utm_term=0_39991b5730-f5632924c5-18911757&mc_cid=f5632924c5&mc_eid=771d1834db ,е освен ако не си го поръчате основно заради
балсама и гребена защото другите неща са просто мострички и маската най-много
да стигне за 2 пъти ,а маслото (и аз съм ползвала такова и е многоо хубаво),но тази малка
опаковка на мен ми стигна за 4-5 пъти.

FuCKkK13
07-24-2013, 21:54
^ абе струва си.... гребена е просто пластмасов гребен
маската - за 2 пъти ще ми стигне
а олиото - аз го слагах след баня моето и ми стигна за един месец бе,как ще е малко 8-)

weheartiit
07-24-2013, 22:45
аз имам многооо по-къса коса от твоята само,че ми стигна за много мъничко
хайде да не са 4-5 пъти 7-8 да кажа ;д
не знам и аз го слагах само след баня явно просто съм слагала повече

FuCKkK13
07-24-2013, 23:00
аз имам многооо по-къса коса от твоята само,че ми стигна за много мъничко
хайде да не са 4-5 пъти 7-8 да кажа ;д
не знам и аз го слагах само след баня явно просто съм слагала повече

ами аз слагах по 3-4 капки...

DisappointedDreamer
07-25-2013, 06:43
Та, да питам тук, че не мога да намеря темите.

На майка много и пада косата. Къса, черна е. Късносва я. Има проблеми с щитовидната жлеза. И всичкото това си оказва ефект, пада и ужасно много. Иска да и препоръчате някакъв шампоан против косопад. Ампули била ползвола, не помогнали. Предложих и хининова вода, ама каза, че иска нещо по-модерно, а не нещо от нейното време 8-)

благодаря ви!

bilqnavod
07-25-2013, 08:19
^^ http://www.himalaya.bg/product/2/shampoan-pri-kosopad-200-ml.html

kalpazanka
07-25-2013, 08:45

На майка много и пада косата. Къса, черна е. Късносва я. Има проблеми с щитовидната жлеза. И всичкото това си оказва ефект, пада и ужасно много. Иска да и препоръчате някакъв шампоан против косопад. Ампули била ползвола, не помогнали. Предложих и хининова вода, ама каза, че иска нещо по-модерно, а не нещо от нейното време 8-)

благодаря ви!
Предлагам да пробва с мъжки шампоан Rene Furterer против косопад и да си купи и ампулите от същата марка. ;)
А ако може да уточниш и кое точно с щитовидната не е наред, златна ще си :)

FuCKkK13
07-25-2013, 08:52

благодаря ви!
на денис,един бял с жълта капачка

DisappointedDreamer
07-25-2013, 09:01
Предлагам да пробва с мъжки шампоан Rene Furterer против косопад и да си купи и ампулите от същата марка. ;)
А ако може да уточниш и кое точно с щитовидната не е наред, златна ще си :)

Ами, хашимото и бяха открили. Бяха и предписали хормони, и сега като я питах какво е станало с тях, и жлезата, тя ми отговори - "пратих я по дяволите" :Д. Та, не питай, общо взето.

Благодаря, момичета :)

kalpazanka
07-25-2013, 09:15
^Да разбирам, значи, че са й предписали Л-тироксин. :) Ако жлезата функционира по-малко от нормалното заради тиреоидита на Хашимото, а майка ти не пие тироксина, косопадът идва от там. Каквото и да маца/мие/пие, не си ли балансира хормоните, не може да очаква траен ефект.

DisappointedDreamer
07-25-2013, 09:28
Ясно и е на нея. Да, това и предписаха, но не се чувства добре от него, не и помага, дебелее много :Д. Изписани и са 25 милиграма, при положение че стойностите на жлезите са и добре, а антителата са и малко по-високи. :Д Казва, че без него се чувствала по-добре. Мех, не я знам.

Благодаря!

FuCKkK13
07-25-2013, 10:34
^ ама тя така или иначе трябва да го оправи тоя проблем щото иначе каквото и да направи няма да има кой знае какви резултати...
не може ли нещо друго да и изпишат ?

strawberry88
07-25-2013, 10:39
И очаквам включването на Ягодката :)

Дам?Тук съм! :D Казвала съм си за балсама, че не е нищо особено според мен.Може наистина да е за много изтощени коси и затова да не виждам ефект.На мен косата ми си е достатъчно здрава и хидратирана.

П.С. Днес сигурно ще си снимам косата. :D ^.^

DisappointedDreamer
07-25-2013, 10:53
^ ама тя така или иначе трябва да го оправи тоя проблем щото иначе каквото и да направи няма да има кой знае какви резултати...
не може ли нещо друго да и изпишат ?

О, не знам. :Д
Ще се оправи жената.

FuCKkK13
07-25-2013, 10:55
^ просто ако не си оправи проблема няма да има смисъл да дава купища пари за козметика просто щото това идва от вътре и с външни неща колкото и да опитва няма да стане.. или поне ефекта ще е малък

DisappointedDreamer
07-25-2013, 11:08
^То пък едни пари за една козметика... Наясно е с тялото си и фактите. Благодаря за съветите. :)

strawberry88
07-25-2013, 11:49
http://i.imgur.com/O8s9Hfu.jpg
http://i.imgur.com/rVSm5Hv.jpg
http://i.imgur.com/xyGogv2.jpg

katii
07-25-2013, 12:06
Оооо, колко много ти е пораснала !!!! Невероятна е (:

strawberry88
07-25-2013, 12:16
Мерси! :---) Аз първо мислех, че си въобразявам, но и други хора ми казаха, че е пораснала. 8-) Естествено не е от най-дългите, но за мен е много. :D :/ Още искам ама...скоро няма да я подстригвам.За сега крайчетата са ок.

FuckingFreak
07-25-2013, 12:39
Страхотна косаааа,ягодке :)
Не съм редовна в темата, ама днес си поднових малко колекцията, та да напиша 2-3 реда.
От миналата година имам олиото на Макадамия - супер е, свърши преди около месец обаче, но нормално.Имам и един крем на Hollywood beauty, който е поне 300мл и няма свършване. Но той е малко странен - не съм сигурна кога се слага, но е едновременно мазен, а на косата ми изсъхва и я кара да стои малко като на клечки,защото е за заглаждане по принцип, та не бих си взела отново. Днес си взех на syoss някакъв straightening spray, ама май трябваше да си взема лосион, само че на друга марка, май denise беше. Като цяло не съм доволна от syoss, имах термозащитен спрей, и беше ужасен. Май само си дадох парите и ме е яд сега. А, и още нещо - ново олио, препоръчано ми от приятелка - на Елсев, 100 мл е и то ще се ползва много дълго време май. Колебаех се между него и кристали, но се спрях на него. Не съм изпробвала все още нищо, но ще дам отзиви веднага, щом се наклепам :D

monroe999
07-25-2013, 13:11

колко е якаааааааааааааааааа

FuCKkK13
07-25-2013, 13:37
^То пък едни пари за една козметика... Наясно е с тялото си и фактите. Благодаря за съветите. :)

всъщност има много,много скъпа козметика точно за косопада

FuCKkK13
07-25-2013, 13:38
Оооо, колко много ти е пораснала !!!! Невероятна е (:

+
ъм,отгоре по-светла ли ти е или е от снимката ? 8-)

strawberry88
07-25-2013, 13:40
Благодаря ви!

Фък13, уфф, отгоре е по-тъмно, защото си е моя цвят.Сега се опитвам да го сваля с домашни маски. :x Поне се вижда колко е пораснала като гледам моя си цвят. 8-)

fizzyg
07-25-2013, 14:05
Ягодке,мерси за мнението.
А косата е страхооотна! И аз я виждам по-дълга отпреди.
Кога падна боята?

strawberry88
07-25-2013, 14:06
Не е паднала! :D :( Просто с този моя апарат така изглежда.Виждат ми се корените иначе.Ще продължавам с домашните маски и ще се моля да падне по-бързо.

anonymous708973
07-25-2013, 14:52

Обикновено не разбирам какво се възхищавате тука на коси, като не се вижда нищо, но твоята е прекрасна!
Намазана ли е с нещо на първата снимка? Кристали, а-у?

strawberry88
07-25-2013, 15:43
Благодаря, слагам и от аргановото ми масло на Наши.А да я пипнете самооо! :D Като коприна е, не мога да спра да си я пипам. 8-)

SiskaM
07-25-2013, 15:48
Ягодке, а шампоана, който ползваш какъв е ?

strawberry88
07-25-2013, 15:52
Ягодке, а шампоана, който ползваш какъв е ?

Elseve total repair extreme.

SiskaM
07-25-2013, 15:57
Аха мерси :]

strawberry88
07-25-2013, 16:04
Моля. :)

anonymous708973
07-25-2013, 16:16
Абе, хора, чудех се... Като си сложа маска на косата, обикновено я завивам на кокче. Ама не рошаво и безразборно, ами такова - https://www.google.bg/search?q=bun+hair&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.49784469,d.ZWU,pv.xjs.s.en_US.MpiVkF51mpA.O&biw=1920&bih=942&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=oU7xUfbOFc7ePfXCgPgP#facrc=_&imgdii=_&imgrc=C4NOv9P34Pd3PM%3A%3B3cJi2CYvNn6uSM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fwww.hairstyles7.org%252Fwp-content%252Fuploads%252Fimages%252F10b7b_becky_new ton_hairstyles_spl131833_024-987x1024.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hairstyles7. org%252Fbecki-newtons-bun-hairstyle-becky-newton-hairstyles%252F%3B987%3B1024.
Тоест, първо съм прибрала косата на опашка без да я завързвам, после съм я усукала около основата и съм я вързала с гумено ластиче.

ТА, въпросът е това дали пречи на маската да попие/подейства/етц?

В момента съм с жълтък, мед, кисело мляко, пшеничен зародиш, макадамия ойл, кокосово масло. Наистина медът не лепнел така, THANK YOU, фък13 :)

strawberry88
07-25-2013, 16:26

Не.

FuCKkK13
07-25-2013, 17:19
Абе, хора, чудех се... Като си сложа маска на косата, обикновено я завивам на кокче. Ама не рошаво и безразборно, ами такова - https://www.google.bg/search?q=bun+hair&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.49784469,d.ZWU,pv.xjs.s.en_US.MpiVkF51mpA.O&biw=1920&bih=942&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=oU7xUfbOFc7ePfXCgPgP#facrc=_&imgdii=_&imgrc=C4NOv9P34Pd3PM%3A%3B3cJi2CYvNn6uSM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fwww.hairstyles7.org%252Fwp-content%252Fuploads%252Fimages%252F10b7b_becky_new ton_hairstyles_spl131833_024-987x1024.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hairstyles7. org%252Fbecki-newtons-bun-hairstyle-becky-newton-hairstyles%252F%3B987%3B1024.
Тоест, първо съм прибрала косата на опашка без да я завързвам, после съм я усукала около основата и съм я вързала с гумено ластиче.

В момента съм с жълтък, мед, кисело мляко, пшеничен зародиш, макадамия ойл, кокосово масло. Наистина медът не лепнел така, THANK YOU, фък13 :)

е аз от години така си слагам маската за коса,не пречи

SiskaM
07-25-2013, 17:58
За какво помага стрития аспирин ?

strawberry88
07-25-2013, 19:20

Май е против пърхот.

lqlq89
07-25-2013, 19:23

Ти кои от спрейовете използваше http://www.zlatnaribka.com/index.php?route=product/product&product_id=1753 или http://www.zlatnaribka.com/lakme/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-100-ml ? Май и двата или се бъркам?

Аз видях, че шампоаните не са толкова скъпи, колкото очаквах. Та се чудя кой да си поръчам..
Единият е този: http://www.zlatnaribka.com/shampoan-macadamia-rejuvenating-shampoo-300-ml
А другият: http://www.zlatnaribka.com/dalbokopochistvasht-shampoan-purify--by-macadamia-250-ml
Косата ми се не е боядисвана, омазнява ми се супер бързо бритона и горния пласт, те са до носа ми някъде. Но надолу ми е суха. Но чак да си вземам шампоан за суха коса...не знам. Как ли би ми се отразило? Но май ще си взема него.

teen95
07-25-2013, 19:27

Някъде бях чела, че помага за изчистването на скалпа , но не знам доколко е вярно .

strawberry88
07-25-2013, 19:32
Ти кои от спрейовете използваше http://www.zlatnaribka.com/index.php?route=product/product&product_id=1753 или http://www.zlatnaribka.com/lakme/uv-zashtiten-sprey-lakme-sun-care-100-ml ? Май и двата или се бъркам?

Аз видях, че шампоаните не са толкова скъпи, колкото очаквах. Та се чудя кой да си поръчам..
Единият е този: http://www.zlatnaribka.com/shampoan-macadamia-rejuvenating-shampoo-300-ml
А другият: http://www.zlatnaribka.com/dalbokopochistvasht-shampoan-purify--by-macadamia-250-ml
Косата ми се не е боядисвана, омазнява ми се супер бързо бритона и горния пласт, те са до носа ми някъде. Но надолу ми е суха. Но чак да си вземам шампоан за суха коса...не знам. Как ли би ми се отразило? Но май ще си взема него.

Фък13 използва слънцезащитния спрей, а аз другия. 8-)

aniezina
07-25-2013, 20:06

Ами аспирина е ацетилсалицилова киселина, салициловата киселина се използва като ексфолиант и притежава антисептични и бактерицидни свойства , помага да се отстрани горния "мъртъв" слой на кожата. За това, ако имаш акне, можеш да си правиш маски с аспирин. Третирайки скалпа със салицилова киселина принципно се бориш с пърхота, но не съм сигурна до колко е ефективно.

lqlq89
07-25-2013, 20:07
Фък13 използва слънцезащитния спрей, а аз другия. 8-)

Ти доволна ли си от него? :P може ли да изкажеш някакво мнение?

strawberry88
07-25-2013, 20:11
Ти доволна ли си от него? :P може ли да изкажеш някакво мнение?

Доволна съм.По-лесно се оформя косата с него, но става твърда после все едно си сложил лак...само казвам. :D

SiskaM
07-26-2013, 09:38
Благодаря ви за отговорите, златни сте

FuCKkK13
07-26-2013, 15:23
аз пак съм със златната маска: кисело мляко,жълтък,мед и кокосово масло 8-)

края на лятото мисля да направя един курс с тривитаминол..

lqlq89
07-26-2013, 17:08
В дилема съм кое спрейче на Лакме да си поръчам...хелп ме:D
Фък, ти каква термозащита използваш?

FuCKkK13
07-26-2013, 17:48
В дилема съм кое спрейче на Лакме да си поръчам...хелп ме:D
Фък, ти каква термозащита използваш?

е зависи за какво ти трябва 8-) сега е лято и аз си избрах този за слънцето ,този другия също предпазва от ув само че е за термообработка ..
единия прави косата мека,но леко омазнява
другия твърда и предполагам не омазнява
единия е точно за слънце/море/басейни
другия пък е за слънце и термозащита...
просто си избери от кое имаш нужда повече... но ако ти е мазна отгоре косата нямам си и на идея как ще ти подейства моя спрей..
термозащитата ми е на афоджи,но не е налична в момента,края на август казаха

FuCKkK13
07-26-2013, 17:56
апф а аз се чудя да си взема ли кокосовото масло или стимулант за морето...май стимулант щото може 15 мин. и да отмия,а на морето няма да имам мн време...

FuCKkK13
07-26-2013, 18:01
http://www.zlatnaribka.com/fantasia/stimulant-za-kosa-s-beta-karotin-fantasia-carrot-growth-355-ml - някой да го е ползвал ? странно ми стана,че се нанася и в скалпа,а е без изплакване.. нещо му нямам доверие на това чудо и все пак някое мнение ?

FuCKkK13
07-26-2013, 18:04
http://www.zlatnaribka.com/schwarzkopf/krem-bez-izplakvane-sreshtu-tsaftyashti-kraishta-schwarzkopf-repair-rescue-sealed-ends-75-ml и за това мнения ?

п.с. а на алфапарф кристали някой ползвал ли е ?

lqlq89
07-26-2013, 19:23
Ще си взема този спрей, който Ягодка ползва.
А иначе относно този http://www.zlatnaribka.com/fantasia/stimulant-za-kosa-s-beta-karotin-fantasia-carrot-growth-355-ml Това е стимулант и затова се нанася в корените. Може и да не омазнява, а и се нанася на влажна коса. Сигурно попива. :)

FuCKkK13
07-26-2013, 19:24
Ще си взема този спрей, който Ягодка ползва.
А иначе относно този http://www.zlatnaribka.com/fantasia/stimulant-za-kosa-s-beta-karotin-fantasia-carrot-growth-355-ml Това е стимулант и затова се нанася в корените. Може и да не омазнява, а и се нанася на влажна коса. Сигурно попива. :)

е видях ама поне да беше с отмиване.. така доста ме съмнява..
е то всеки продукт би попил .......мне,не бих го взела

lqlq89
07-26-2013, 19:35
Аз се чудя пак за макадамията..да си поръчам маската или балсама с подаръчетата... Май балсама, че сега имам нужда. Аз сега си правя главно домашни маски. А като отида в София вече септември месец, ще си взема от там маската и маслото 30мл.

FuCKkK13
07-26-2013, 19:50
Аз се чудя пак за макадамията..да си поръчам маската или балсама с подаръчетата... Май балсама, че сега имам нужда. Аз сега си правя главно домашни маски. А като отида в София вече септември месец, ще си взема от там маската и маслото 30мл.

ами по-добре балсама щом имаш нужда точно като е промоцията... само че имаш 1 час г/д. 8-)
аз маската пак ще си я взема,но ще видим кога.. сега имам малко останала и друга професионална,като ме няма ще съм само на тях и ще е като почивка от домашните,после мисля един курс с тривитаминол и чаааак тогава да си я взема пак 8-)

Infinity
07-26-2013, 23:52
http://hair.exsitee.com/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-silker-una-150ml
Да изкажа едно положително мнение за тези кристали на Уна.
Купувам си ги за трети път вече, уникален продукт !

weheartiit
07-27-2013, 08:29
моля ви препоръчайте ми нещо за цъфтящи краища,че вече ми писна :X
постригвам се и след 2-3 дена пак цъфнало .
видях нещо на шфарцкоп,което фък публиква по-нагоре,но не знам
някой пробвал ли го е и доволен ли е ?или нещо друго да ми препоръчате ? :)

FuCKkK13
07-27-2013, 08:53
виж горния коментар 8-) апф и аз имам една приятелка дето ходи на фризьор и след точно 3 дни ( един път използване на преса) косата и е цъфнала.. даже не и вярвах,но се убедих с очите си... ужасно е наистина .. купи си някакъв спрей за цялата коса и кристали за краищата - така имаш нещо като 2 ''финиш продукта''
правиш ли и маски ? с масла мажеш ли я ? храниш ли се както трябва ? вода поне по 2л на ден пиеш ли?

FuCKkK13
07-27-2013, 08:54
хора почвам да ставам досадна ама тоя спрей за слънце е най-хубавия,който съм ползвала.. дори мисля дали да не го ползвам целогодишно .. супер мн ми харесва,прави ми косата мека и блестяща иии абе перфектен е 8-)

weheartiit
07-27-2013, 09:14
Да сега погледнах коментара,ще ги видя сигурно тези кристали.
А някакво спрейче да ми препоръчаш за цъфтящи крайща,съжалявам,че ставам досадна ;д
Иначе да, правя и маски ,ползвам зехтин,бадемово,кокосово,п енично,масло от жожоба,арганово
на някакво марка ,която не се сещам в момента
и аргановото на наши понякога слагам,че имам малко шишенце и спестявам ;д
вода не пия много с храната понякога внимавам,но не се ограничавам много.
След маските косата ми става мекичка обаче това нацъфтялото стои много грозно
и тези места си остават пак сухи.Режа я ама не помага много. :(

FuCKkK13
07-27-2013, 09:20
Да сега погледнах коментара,ще ги видя сигурно тези кристали.
А някакво спрейче да ми препоръчаш за цъфтящи крайща,съжалявам,че ставам досадна ;д
Иначе да, правя и маски ,ползвам зехтин,бадемово,кокосово,
пшенично,масло от жожоба,арганово
на някакво марка ,която не се сещам в момента
и аргановото на наши понякога слагам,че имам малко шишенце и спестявам ;д
вода не пия много с храната понякога внимавам,но не се ограничавам много.
След маските косата ми става мекичка обаче това нацъфтялото стои много грозно
и тези места си остават пак сухи.Режа я ама не помага много. :(

.

FuCKkK13
07-27-2013, 09:26
ами точно за цъфтящи - не знам.. по-скоро някакво хидратиращо трябва да си вземеш... пък ако искаш тоя спрей,който аз ползвам за слънцето на Лакме,той е мазен така че би бил ОК за твоята коса ( за краищата и дължината като цяло),но попива

колко често правиш маски ? какви маски си правиш ? имах предвид само масло,намазано на цялата коса ползваш ли ?
след баня в момента/последните месец слагала ли си и нещо ? помогнало ли е поне малко ?
вода трябва да се научиш да пиеш много !!! .. взимаш си едно 1.5 л. шише минерална вода и до края на деня знаеш,че трябва да го изпиеш,а като го изпиеш ако пиеш още е само един плюс
не говоря за ограничение в храната ( с тия теми за диети нещо сте се побъркали бе 8-) ) имам предвид дали приемаш достатъчно витамини,калций и други полезни вещества за косата ... ако не обичаш да ядеш мн мн плодове/зеленчуци/риба можеш да си вземеш бирена мая или някакви други комбинирани витамини.. аз в момента пия вит.А само на ампулки за 10 дена и сега малко почивка и после пак,защото с вит.А не трябва да се прекалява

е то след маските знаеш,че няма как да изчезне нацъфтялото ..

YSMF
07-27-2013, 10:14
Как сте бе, хора 8-)
Косата си не съм я пипала от както излязох във ваканция - няма преси, сешоари и т.н. Само редовната маска с тривитаминол+останалите грижи. Цветовете в косата ми са вече 4, но не се забелязва. И си расте бавно и славно. 8-)
Преди време едно момиче се беше оплакало, че са прецакали бритона на нещо подобно https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/2521_594480520562062_582241221_n.jpg , как може и аз да си докарам такова "прецакване"? В момента няма как да отида при фризьор и ми трябват насоки, видео уроци, т.н?

FuCKkK13
07-27-2013, 11:09
оо сама не вярвам да успееш ... идея си нямам.. аз моя си го подстригвам,но той е такъв: http://img134.imageshack.us/img134/2277/1146697039346aabc542oa5.jpg само дето още по-рязко подстриган 8-) ох не успях да обясня

weheartiit
07-27-2013, 11:21
Правя си маски 1-2 пъти в седмицата най-често с кисело мляко,жълтък,някакво масло,мед и понякога
слагам оцет и някакъв алкохол.
Реших да си взема тези двете : http://www.zlatnaribka.com/stilizirane-i-blyasak/stilizirane-i-blyasak-kristali/kristali-lakme-deep-care-drops-100-ml / http://www.zlatnaribka.com/dvufazen-balsam-bez-izplakvane-lakme-l2-100-ml
Искам да си поръчам кристалите на УНА само,че ги няма в златна рибка,а на другите
сайтове много доверие им нямам.
Иначе вода и да се насилвам много не пия,ако се брои ям многоо диня. :Д
Плодове и зеленчуци ям много,риба също.
Знам,че няма как да изчезне от маските,но се надявах след
като я подстрижа да ми помагат да я задържа по-дълго ненацъфтяла.

FuCKkK13
07-27-2013, 11:53
^ е добре де,имаш суха и цъфтяща коса,а всичките ти продукти без 1 са изсушаващи ? как искаш да стане номера
аз тия кристали ги имам,хубави са
ами ще ти се наложи да пиеш вода ако искаш хубава коса и кожа
започни да се мажеш само с масло в корените и по дължината,абе навсякъде и стои по няколко часа
за балсама нищо не мога да ти кажа

malka_sladkka
07-27-2013, 12:03
И моята коса е така, само че аз се мажа предимно с масла, понякога 2-3 смесвам и пак си седи суха, е по-добре е отколкото без нищо. Казаха ми че това било, защото косата ми е много изтощена, тоест там където е изгоряло дори и само един път да го мина с пресата вече се показва цъфналото.... Разделих се с около 15 см коса преди няколко месеца и сега май ще трябва пак да се разделя с доста. В момента не третирам косата си с нищо, но пак е суха по дължината и краищата, само в корените е добре където е новата коса. Боядисвана е стотици пъти сигурно вече, но от около 2 месеца не съм я пипала и цвета е ужасен, но ще си търпя, защото искам да израсте. Използвам уж професионален шампоан безсулфатен, някакъв балсам и по краищата слагам арганово масло. А преди да се изкъпя се мажа в последно време с кокосово масло. Има ли някакъв шанс косата ми или трябва да чакам дълго да израсте/ да се подстрижа 3-ти номер :D ?

FuCKkK13
07-27-2013, 12:22
^ просто чакай да порасне ...
можеш за момента да идеш на фризьор някаква терапия за изтощена коса да ти направи..
толкова изтощена коса просто каквото и да и се прави няма да се оправи докато не израсне ... може с масла и други неща само да и се подобри състоянието ама не и да спре да цъфти.. и да,по-добре масла на такава коса

malka_sladkka
07-27-2013, 12:35
Колбая се дали да се подстрижа с 2-3 см и след месец два пак, или направо да се подстрижа доста по-късо. Ако отида на фризьор за терапия ще ми излезе доста соленко :(

aniezina
07-27-2013, 13:13
Ако не си фен на драстичните промени и късите коси режи по малко. Жалко е, че си докарала косата си до това състояние, но поне вече правиш нещо по въпроса. Продължавай с терапиите, прави и домашни маски и внимавай как я решеш - грубото разресване с неподходяща четка или гребен може да нанесе много щети, особени в краищата. Разресвай я отдолу нагоре, т.е. първо краищата, после от средата до край и накрая от корена до краищата. Иначе просто чакай да израсне.

weheartiit
07-27-2013, 13:50
е ,аз знам,че меда,жълтъка и киселото мляко са подхранващи,не исушаващи,
а друго,което хидратира и мога да го сложа в маската освен някакво масло не знам.
аз най-често се мажа само с масло,но когато си правя маска слагам тези неща

П.С поръчах си балсама ,само че вместо кристалите взех този УВ спрей на
Лакме и се надявам да не се разочаровам ^^

FuCKkK13
07-27-2013, 13:58
е ,аз знам,че меда,жълтъка и киселото мляко са подхранващи,не исушаващи,
а друго,което хидратира и мога да го сложа в маската освен някакво масло не знам.
аз най-често се мажа само с масло,но когато си правя маска слагам тези неща

П.С поръчах си балсама ,само че вместо кристалите взех този УВ спрей на
Лакме и се надявам да не се разочаровам ^^

охххххх колко пъти да обясня: ВСЕКИ ПРОДУКТ В ДОМАШНАТА МАСКА И ПОДХРАНВА...и поотделно имат и други свойства.. то е логично ...
жълтъка и киселото мляко: подхранват,изсушават,кисел ото мляко е и за мекота,еластично и блясък - за ВСИЧКО това,а не само за едно..
като правиш маска слагай по много масло
за слънцето ? ми той е мазничък да знаеш 8-) мисля,че ще е ОК

weheartiit
07-27-2013, 14:26
добре де ,спокойно :D

Zar4e
07-27-2013, 14:30
Понеже маската ми на Орзен свърши се чудя дали да взема пак от нея или да сменя с някоя друга? Много съм доволна от нея (при положение че си съсипвам косата това лято доста- изрусяване, боядисване..) , а и не ми сваля от боята изобщо. Та препоръчайте нещо г-д за същите пари за боядисана коса или да си взимам пак от нея?

katii
07-27-2013, 14:31
Колко пари си готова да дадеш за маска ?
Иначе съм много доволна от тази на Miosotis и Denise.

FuCKkK13
07-27-2013, 14:48
добре де ,спокойно :D

ааа ама аз спокойно,просто ми писна да го повтарям 8-)
в следващия вол ще го напиша в началото на темата с главни букви 8-)

FuCKkK13
07-27-2013, 14:49
Понеже маската ми на Орзен свърши се чудя дали да взема пак от нея или да сменя с някоя друга? Много съм доволна от нея (при положение че си съсипвам косата това лято доста- изрусяване, боядисване..) , а и не ми сваля от боята изобщо. Та препоръчайте нещо г-д за същите пари за боядисана коса или да си взимам пак от нея?

недей същата... вземи си някаква друга - може пак на орзен,но различна от тая ( те имат няколко,ти предполагам си взела за боядисана коса)

Zar4e
07-27-2013, 14:55
Трябва ми за боядисана коса, защото иначе ще трябва да се боядисвам всяка седмица. Иначе 10-12лв максимум за маска бих дала в момента. Трябва да ходя до Дм да разгледам какво имат тези дни.

shutUp
07-28-2013, 06:31
FuCKkK13, колко време седиш със "златната маска" (тази с кис. мляко, жълтък, кокосово масло и мед)?
И с хладка вода ли отмиваш?
Косата ти е прекрасна. И моята е толкова дълга, но не и толкова здрава и лъскава, за съжаление.. :3
А, да, и колко пъти в месеца я правиш? :-D

anonymous708973
07-28-2013, 08:12
Наклепах си обилно дължините с кокосово масло.
ОБАЧЕ... кажете какво да ги правя тия корени! Мила съм си косата в четвъртък вечерта, вчера вечерта вече беше ТОЛКОВА мазна, че не съм я измила само защото днес ще си стоя вкъщи. Дали да не пробвам тая маска с горчицата?

FuCKkK13
07-28-2013, 10:31
FuCKkK13, колко време седиш със "златната маска" (тази с кис. мляко, жълтък, кокосово масло и мед)?
И с хладка вода ли отмиваш?
Косата ти е прекрасна. И моята е толкова дълга, но не и толкова здрава и лъскава, за съжаление.. :3
А, да, и колко пъти в месеца я правиш? :-D
различно,по 3-4 часа,ако имам време може и 5-6
да,с хладка
мерсиии .. ами 2 пъти в седмицата т.е 8 пъти в месеца

FuCKkK13
07-28-2013, 10:32
Наклепах си обилно дължините с кокосово масло.
ОБАЧЕ... кажете какво да ги правя тия корени! Мила съм си косата в четвъртък вечерта, вчера вечерта вече беше ТОЛКОВА мазна, че не съм я измила само защото днес ще си стоя вкъщи. Дали да не пробвам тая маска с горчицата?

ако ти е чак толкова мазна в корените можеш да нанасяш жълтък,кисело мляко и МАЛКО хума,а по дължината кокосово масло.. така нито ще ти се изсушава дължината и заплита и т.н.,нито корените ще са ти мазни

shutUp
07-28-2013, 10:59
различно,по 3-4 часа,ако имам време може и 5-6
да,с хладка
мерсиии .. ами 2 пъти в седмицата т.е 8 пъти в месеца

оокей, още днес ще се наклепам :3
Просто исках малко разнообразие, че напоследък само кокосово масло нанасям и в корените, и по дължините..
Благодаря за отговора и маската :)

pet1tety
07-28-2013, 11:59
За затваряне на цъфтежите аз препоръчвам Аргановото масло на AVON.Този продукт е страхотен и е един от малкото,които наистина ми помагат,с две ръце ти го препоръчвам!Ето как изглежда http://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BD%20%D0%B0%D1%80%D 0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%20%D0%BC%D0%B0% D1%81%D0%BB%D0%BE&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49784469,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.MpiVkF51mpA.O&biw=802&bih=247&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Vgf1UdPSDMjYtQaA54G4Bw#facrc=_&imgrc=93pWM6Pde-94eM%3A%3BkUI5ZsG7AuBqfM%3Bhttp%253A%252F%252Fm.ne tinfo.bg%252Fmedia%252Fimages%252F1523%252F1523788 %252F307-398-arganovo-maslo.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.edna.bg%252Fmod a-i-kozmetika%252Fsyveti-i-tendencii%252Fterapiia-s-arganovo-maslo-za-neveroiatna-kosa-4627287%3B307%3B398

katii
07-28-2013, 12:32
Затоплям си бадемово+пшенично (: Пожелайте ми успех с измиването после. :D

FuCKkK13
07-28-2013, 13:02
За затваряне на цъфтежите аз препоръчвам Аргановото масло на AVON.Този продукт е страхотен и е един от малкото,които наистина ми помагат,с две ръце ти го препоръчвам!Ето как изглежда http://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BD%20%D0%B0%D1%80%D 0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%20%D0%BC%D0%B0% D1%81%D0%BB%D0%BE&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49784469,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.MpiVkF51mpA.O&biw=802&bih=247&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Vgf1UdPSDMjYtQaA54G4Bw#facrc=_&imgrc=93pWM6Pde-94eM%3A%3BkUI5ZsG7AuBqfM%3Bhttp%253A%252F%252Fm.ne tinfo.bg%252Fmedia%252Fimages%252F1523%252F1523788 %252F307-398-arganovo-maslo.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.edna.bg%252Fmod a-i-kozmetika%252Fsyveti-i-tendencii%252Fterapiia-s-arganovo-maslo-za-neveroiatna-kosa-4627287%3B307%3B398
чудото за затваряне на цъфтежи се нарича ножица 8-)

strawberry88
07-28-2013, 13:15
Аз пък се сдобих с хубав зехтин и сега нямам търпение да стане вторник, за да си направя една хубава маска. 8-) :---)

kalpazanka
07-28-2013, 14:46
Ясно и е на нея. Да, това и предписаха, но не се чувства добре от него, не и помага, дебелее много :Д. Изписани и са 25 милиграма, при положение че стойностите на жлезите са и добре, а антителата са и малко по-високи. :Д Казва, че без него се чувствала по-добре. Мех, не я знам.

Благодаря!

Ще дебелее без тироксин, а не със. Плюс това дозата е безумно малка :) А и се започва постепенно- примерно през ден или всеки ден по 12,5 микрограма всеки ден през първата седмица, след това по 25 през ден втората седмица и от третата всеки ден по 25. Убеди я да го пие, защото липидният профил заминава на майната си, холестеролът и триглицеридите хвърчат до небесата, атеросклерозата си прогресира...

Naive
07-28-2013, 17:16
Ще дебелее без тироксин, а не със. Плюс това дозата е безумно малка :) А и се започва постепенно- примерно през ден или всеки ден по 12,5 микрограма всеки ден през първата седмица, след това по 25 през ден втората седмица и от третата всеки ден по 25. Убеди я да го пие, защото липидният профил заминава на майната си, холестеролът и триглицеридите хвърчат до небесата, атеросклерозата си прогресира...
Мхм. Аз съм с Хашимото и откакто пия Л-тироксин се чувствам отлично, няма и следа от косопада, сърцебиенето и забавения метаболизъм. Точно обратното. Аз пия по 50 и 75 микрограма, редувайки ги всеки ден, ама в нито един момент не съм усетила да надебелявам от това.

http://pics1.ds-static.com/prodimg/341511/300.JPG - мнения за това?

pet1tety
07-28-2013, 19:42
чудото за затваряне на цъфтежи се нарича ножица 8-)

Ножицата ги премахва,не ги затваря ,но както и да е ......

TheBeliever
07-28-2013, 19:47

Именно. Няма такова нещо като "затваряне" на цъфтеж.

pet1tety
07-28-2013, 19:49
,

FuCKkK13
07-28-2013, 20:05

точно... просто няма такова нещо като ''затваряне на цъфтеж'' ако имаше нямаше да е 6-7 лв. и щеше да се купува на поразия

DisappointedDreamer
07-28-2013, 20:25
Калпазанке, ще се опитам. Ама и тя е твърдоглава риба 8-)
Нели, не знаех, че и тии си с хашимото. Сега ще я викам, да чете тук и да си вади сама изводите :Д

Infinity
07-28-2013, 22:36
Преспах с една хубава маска от домашен зехтин, кокосово масло, рициново масло, мед и домашно овче кисело мляко.
Чудно се отрази на косата ми, обаче как миришешеее :Д

FuCKkK13
07-29-2013, 07:36
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/Vazstanovyavashta-maska-midollo-di-bamboo-recharging-mask-250-ml това е следващата ми маска за коса,определено

rosi_to
07-29-2013, 07:57
Здравейте можете ли да ми препоръчате нещо стимулиращо растежа на косата или удължители ??

kalpazanka
07-29-2013, 08:03
^Герикапс.

fizzyg
07-29-2013, 08:30
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/Vazstanovyavashta-maska-midollo-di-bamboo-recharging-mask-250-ml това е следващата ми маска за коса,определено

Положителни мнения чу или прочете описанието? :D

FuCKkK13
07-29-2013, 09:10
Положителни мнения чу или прочете описанието? :D

никога не купувам даден продукт само заради описанието,то всички ги изкарват златни ако съдиш по описанието

Because^You^Live
07-29-2013, 09:40
Аз я имам тази на Алфапарф и наистина е хубава. Мисля като свърши да я разнообразя с Макадамията (дали ще сбъркам?)

Едит: Сега погледнах и всъщност имам интензивната маска от същата серия. Подлъгах се, че разликата е само в опаковката... Както и да е, и тази би трябвало да е добра.

BEaUty_girl
07-29-2013, 11:46
аз пак съм със златната маска: кисело мляко,жълтък,мед и кокосово масло 8-)

А горе-долу в какви пропорции :)

BEaUty_girl
07-29-2013, 12:47
Хей, какво мислите за тази маска за коса http://www.zlatnaribka.com/image/cache/data/alfaparf/nutriseduction-2-500x500.jpg
Мисля да си я купя ако сте доволни и от някоя друга пишете

lqlq89
07-29-2013, 12:53
Правя си маски 1-2 пъти в седмицата най-често с кисело мляко,жълтък,някакво масло,мед и понякога
слагам оцет и някакъв алкохол.
Реших да си взема тези двете : http://www.zlatnaribka.com/stilizirane-i-blyasak/stilizirane-i-blyasak-kristali/kristali-lakme-deep-care-drops-100-ml / http://www.zlatnaribka.com/dvufazen-balsam-bez-izplakvane-lakme-l2-100-ml
Искам да си поръчам кристалите на УНА само,че ги няма в златна рибка,а на другите
сайтове много доверие им нямам.
Иначе вода и да се насилвам много не пия,ако се брои ям многоо диня. :Д
Плодове и зеленчуци ям много,риба също.
Знам,че няма как да изчезне от маските,но се надявах след
като я подстрижа да ми помагат да я задържа по-дълго ненацъфтяла.

Тук ги има: http://angelcosmetics.bg/
Аз редовно си поръчвам и съм много доволна :)
A кристалита са уникални и аз съм ги ползвала.

Иначе съм намазана с бадемово масло днес. Ще стоя няколко часа.

lqlq89
07-29-2013, 12:54

Аз имам шампоана и ми харесва много :)

joannalof
07-29-2013, 13:08
Направих си маска със всичко каквото ми попадна вкъщи - хума,кисело мляко,мед,малко кафе,бадемово масло,оцет и алкохол.

heartshapedbox
07-29-2013, 15:18
Кафето за какво се слага?

FuCKkK13
07-29-2013, 15:29
А горе-долу в какви пропорции :)

зависи от дължината на косата.. аз на око по принцип си правя маската ама да кажем : 1 жълтък,3-4сп.л. кисело мляко,мед 1сп.л. - 2 и кокосово масло 3-4сп.л.

FuCKkK13
07-29-2013, 15:30
Аз имам шампоана и ми харесва много :)

мерси за мнението.. то като цяло май цялата серия им е хубава

fizzyg
07-29-2013, 15:48
никога не купувам даден продукт само заради описанието,то всички ги изкарват златни ако съдиш по описанието

Именно затова питам. :D

joannalof
07-29-2013, 16:13
Кафето за какво се слага?

Аз лично от тук го прочетох и реших да пробвам,но е рано да кажа дали има ефект - http://www.usmihnatden.com/2012/08/8.html

fizzyg
07-29-2013, 16:55
Защо е толкова скъпа? http://www.feelunique.com/p/Macadamia-Deep-Repair-Masque-250ml
Двойна е цената,сравнено със Златна рибка.Един път да не сме ощетени.:D

Hayashi
07-29-2013, 19:49
Предложения за дълбоко подхранващи маски? Косата ми е много гъста, изтощена и космите са сухи по краищата въпреки, че има много блясък. Но положението е зле, слънцето и морето я досъсипаха.

Hayashi
07-29-2013, 21:29
Как са резултатите? На мен ми трябва нещо силничко, че много коса трудно се изхранва. Сипвам по четвърт шишенце масло на Икаров и всичко попива.

strawberry88
07-29-2013, 21:56
Ох, аз не можах да издържа до утре и си намазах косата със зехтин само.Ще спя така. :Д

j_adore2
07-30-2013, 07:01
Момичета някоя ползвала ли е слънцезащитния спрей за коса на Carroten. Ето този http://apteka.framar.bg/30008337/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0
Дали ще има полза от него?
Вие използвате ли такива неща?

strawberry88
07-30-2013, 08:56
Момичета някоя ползвала ли е слънцезащитния спрей за коса на Carroten. Ето този http://apteka.framar.bg/30008337/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0
Дали ще има полза от него?
Вие използвате ли такива неща?
Очевидно не си прочела предните страници :д - някои от момичетата в темата използват слънцезащитния спрей на Лакме.

strawberry88
07-30-2013, 14:37
Защо никой не пише в хубавата тема? :( :D Аз ще я съживя малко, като пусна снимки от днес.Къдрих се. 8-)

http://i.imgur.com/Np4dpdW.jpg
http://i.imgur.com/z6kdN5k.jpg
http://i.imgur.com/xSDfITk.jpg

katii
07-30-2013, 15:15
Хихи, доста cute са се получили. :)

j_adore2
07-30-2013, 15:34
Очевидно не си прочела предните страници :д - някои от момичетата в темата използват слънцезащитния спрей на Лакме.

Не съм чела подобно,да. Ще си взема Carotten-a сигурно и ще кажа хубаво ли е. Мерси :)

fizzyg
07-30-2013, 15:37
Хихи, доста cute са се получили. :)

+++

katii
07-30-2013, 18:22
im in love :shock::smt007

http://data.whicdn.com/images/44701428/tumblr_mby10vsK521qevx9oo1_500_large.jpg

byba_love
07-30-2013, 19:56
Здравейте извинявайте че нахълтвам така в темата ви,но каква маска за коса ще ми препоръчате за нормална коса дълга до раменете, че се е доста изтощила от сушенето с сешоара

heartshapedbox
07-30-2013, 20:33

Лелеее :О

weheartiit
07-30-2013, 21:00
^ Искам :(

Ягодке много хубава коса имаш.

fizzyg
07-31-2013, 08:05

СтраОтна.

lqlq89
07-31-2013, 09:37
^^ Уникална косааааааа, олеее..браво!!

Не съм чела подобно,да. Ще си взема Carotten-a сигурно и ще кажа хубаво ли е. Мерси :)

Аз го ползвах две години и ми хареса. А и миришеше готино :D

strawberry88
07-31-2013, 10:26
Благодаря ви. :) Иначе и на мен тази коса мноооого ми хареса. :д

lqlq89
08-01-2013, 08:27
Аз днес ще си правя масчица и ще си пробвам балсама на Макадамия :) Взех си горчица на прах, ще сложа канела и масло от авокадо (препоръча ми я фризьор). Вие ползвали ли сте масло от авокадо? Може би другия път ще сложа бадемово или рициново, защото те най-много се доближават до зехтина. А по сайтовете маската я гледам с него. Ще си я направя след малко и ще стоя поне до 18-19 часа, дано да издържа горчицата, знам, че запарва доста.

aniezina
08-01-2013, 09:35
Момичета, искам да споделя нещо с вас. Преди седмица и половина си купих тази маска http://www.marvi.bg/pr_images/herbal-time-maska-vazstanoviavashta.jpg
Първо да поясня, че косата ми се омазнява на 3-тия ден след миенето а аз се старая да я мия на 4-тия (т.е. 1-2 пъти в седмицата, както се падне).
Миналия четвъртък измих косата си с head and shoulders citrus fresh, както винаги, но поставих и въпросната маска. Днес е сряда, не съм мила косата си от тогава, а тя изглежда сякаш и е 3-ти ден! Косата не е изсушена, като слама например, просто не е мазна. Отдавам ефекта на маската, просто не съм правила нищо по-различно от друг път освен нея. При нормални обстоятелства, след почти седмица без миене, косата ми щеше да е мазна до върховете, а сега е само отгоре в корените, при това сравнително малко.

https://lh4.googleusercontent.com/-YT8C7JacX0Y/UfomJdXqoUI/AAAAAAAAAd8/a2GAQJ9W_ig/w306-h408-no/01.08.13+-+1 https://lh6.googleusercontent.com/-3X8QX1Yu7eI/UforIWWMOjI/AAAAAAAAAe8/k0AJwiJNg50/w306-h408-no/01.08.13+-+3

Днес ще я измия, отново ще и сложа от тази маска и пак ще видя кога ще започне да се омазнява.
Косата не е изсушена, като слама например, просто не е мазна.

SiskaM
08-01-2013, 10:56
А каква е цената на маската?

lqlq89
08-01-2013, 11:19
Да и къде можем да я намерим? Как се води точно?

п.п Имаш страхотна коса!

POLLINA
08-01-2013, 11:20
Здравейтеее, не съм се мяркала скоро :cool:
уау, косата на момичто от снимката по-горе е уникална

Искам да си споделя личното възхищение от най-трайната черна боя, която някога е попадала на главата ми;Д
Попринцип имам голям проблем, амонячна, безамонячна, професионална, масова, няма значение, всичко до 2та седмица ми се е отмило. Боядисах се на 13.06 и досега косата ми е плътно,наситено черна с много блясък. Прекарах около 20 дена на море, всеки ден солена вода и миене,което си е голям стрес за косата. Сега ми предстои още една такава сесия:Д няма да се боядисвам преди това, за да видим какво ще стане :D
A иии много съм доволна от аргановото масло на Наши, перфектната защита от преси, сешоари и слънце:)))

Сега обмислям да си взема Kerastase Nutrive Bain Satin 1 , този който е за нормална до леко суха коса
http://www.lookfantastic.com/kerastase-nutritive-bain-satin-1-250ml/10444799.html?rws=0

Ноо ще изчакам да премине това миене всеки ден,че ще ми се свиди:Д

strawberry88
08-01-2013, 11:34
aniezina, много хубава косааааааааа! ;)

aniezina
08-01-2013, 11:56
Благодаря ви.
Маската е на българска фирма, Роза Импекс и се води Възстановяваща маска за коса HERBAL TIME. Косата ми не се нуждае от възстановяване, но ме привлече защото е с арганово масло и коприва. Купих я от магазин Еlitis за 2-3 лв, изхвърлила съм касовата бележка и не помня точно колко, но беше някъде тази цена. (п.п.: В интернет я намерих за 2,90).
Сто на сто ще я има в ДМ или Лили.

strawberry88
08-01-2013, 12:03
Ужас, във вторник си мих косата и вече е мазна. :x Не знам защо стана така.Според мен е от шампоана, който вече използвам - за много суха и изтощена коса, а моята далеч не е такава.Сега мисля да си купя и на Джонсънс бейби и да ги редувам поне.

katii
08-01-2013, 12:42
POLLINA, сподели коя е боята, че и майка ми се боядисва черна. :D

strawberry88
08-01-2013, 13:26
Направих си маска с хума, лимон, жълтък и кисело мляко. :/

POLLINA
08-01-2013, 13:27
POLLINA, сподели коя е боята, че и майка ми се боядисва черна. :D

Garnier Olia 1.0 deep black :)

YSMF
08-01-2013, 20:54
Имате ли отзиви за http://www.beautyheaven.com.au/product_images/39984/GarnierSplitEndSerum_Bottlenew.jpg . Чудя се дали да си го взема при положение, че имам нещо подобно на Лореал, което ми помага и е адски икономично? Това с 'моментално запечатване' на нацъфтели краища грам не го вярвам. Да не стане дублиране на продукти. Изобщо съм хвърлила око на цялата серия, защото видях потресаващо добри резултати.