View Full Version : Всичко за косата..vol.6
Страници :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
strawberry88
03-21-2013, 19:07
Имах чувството, че ще ми отскубне цялата коса от корените. :X :D Не е никак приятно и сега ме боли главата. :/ Мерси иначе. :)
JoLLiE92
03-21-2013, 19:10
Много ти харесвам косата, но мисля, че ако сама си беше правила къдриците, щеше да ги направиш по-добре.
Момичета, моля ви препоръчайте ми някакъв продук, с който да мога да си задържа къдриците около два дни в хубав вид. Първия ден са страхотни, но втрия вече ако не се разреша изглежда като метла.
strawberry88
03-21-2013, 19:28
Много ти харесвам косата, но мисля, че ако сама си беше правила къдриците, щеше да ги направиш по-добре.
Исках всичко да е перфектно и затова отидох на фризьор.Не бях планирала, че моята няма да работи, но аз съм си виновна, като правя всичко в последния момент. :Д
Deni_028
03-21-2013, 19:29
Напоследък косата ми изглежда доста изтощена, а уж гледам да я третирам по-малко. Няма никакъв блясък, само стърчи, а корените й се омазняват още на втория ден след измиването. Препоръчайте ми някоя домашна маска (с лесно откриваеми продукти ако може). :) А, и да ви питам от къде ги взимате тези масла?
ShtrudeL
03-21-2013, 19:46
моля ? кой ти я каза тая простотия :?
Простотия? Тривитаминола е на мастна основа и 'се задейства' точно заради маслото, което ще сложиш в маската. За това се слага бадемово или някакво друго масло. ;)
Цитат от друг форум:
'задължително трябва да се смесва с базови масла - бадемово масло, жожоба, авокадово, маслиново, зехтин и изощбо каквото си изберете. А и тривитаминола като е растворен на мастна основа вероятно може да мине като база.'
ledenakrasota
03-21-2013, 19:51
Напоследък косата ми изглежда доста изтощена, а уж гледам да я третирам по-малко. Няма никакъв блясък, само стърчи, а корените й се омазняват още на втория ден след измиването. Препоръчайте ми някоя домашна маска (с лесно откриваеми продукти ако може). :) А, и да ви питам от къде ги взимате тези масла?
От аптеката. По лев и нещо са.
arsenalllbaby
03-21-2013, 19:57
Маслата си ги взимам от аптеки, има ги май навсякъде. Бадемовото е 2 и нещо, а пшеничното - 3 и нещо. Косата ми е д/г като твоята по принцип... Слагам си в маската жълтък, кисело мляко, ракия, лимонов сок и бадемово масло. Понякога слагам мед, мас и др работи, а махам друг продукт, за да не привиква косата. Слагам торбичка на главата, отгоре завивам с хавлия да се задуши. Стоя колкото мога повече, къпя се, отмивам добре маската, после на влажна коса слагам масло от пшеничен зародиш по дължината. Слагам си няколко капки (2-3) на пръстите, разнасям го по пръстите с двете ръце и втривам в дължината на косата. А понякога, когато нямам време за маска, си връзвам косата на конска опашка, слагам хубаво масло по дължината на опашката, стоя колкото мога и влизам да се къпя и отмивам добре косата.
strawberry88
03-21-2013, 19:59
От аптеката. По лев и нещо са.
Ех, ех, малко преувеличи. :D Не са толкова евтини.Бадемовото от аптеката е най-евтино и е 2 лв. и нагоре може.Иначе ако иска хубаво масло от био магазин или сайт - 15-20-30-40 лв. 8-)
Deni_028
03-21-2013, 20:08
Благодаря! :) А маските се правят на суха коса, нали?
arsenalllbaby
03-21-2013, 20:09
Дам. :)
Имах чувството, че ще ми отскубне цялата коса от корените. :X :D Не е никак приятно и сега ме боли главата. :/ Мерси иначе. :)
Изобщо не се притеснявай за косата, че ще ти окапе от много дърпане :)-косата издържа 3 пъти теглото(нормалното) на човека. В цирка има номера на жени, които се закачват и висят на косата си, е, те имат и подложка, но основната тежест на тялото я поема косата им....А и аз веднъж си правих маска и в аптеката обърках вместо сяра на прах аз си взех салицил на прах и обилно си я сложих в маската...леле-малее...като започна да ми загрява косата след 2-3 минутки...все едно ми се беше запалила, аз се усетих какво съм направила и веднага си излях една бутилка слънчогледово олио, понеже нямах друго толкова много и веднага в банята...докато се миех се молех, ама наистина се молех да не ми окапе...След като разказах на фризьорката ми, тя ми каза, че е цяло щастие, че не е започнала да капе на кичури цялата коса. Не се притеснявай за това, че те боли или ти е изтръпнал скалпа от скубането, ще мине без последствия ..:)
Благодаря! :) А маските се правят на суха коса, нали?
аз си ги правя на леко влажна, макар че ако в маската преобладава повече масло, трябва после по-хубаво да се изплакне, но не е проблем, защото рядко си правя маски..
anonymous708973
03-21-2013, 20:36
Хм, това за тривитаминола плюс масло ще го пробвам :)
strawberry88
03-21-2013, 21:14
Изобщо не се притеснявай за косата, че ще ти окапе от много дърпане :)-косата издържа 3 пъти теглото(нормалното) на човека. В цирка има номера на жени, които се закачват и висят на косата си, е, те имат и подложка, но основната тежест на тялото я поема косата им....А и аз веднъж си правих маска и в аптеката обърках вместо сяра на прах аз си взех салицил на прах и обилно си я сложих в маската...леле-малее...като започна да ми загрява косата след 2-3 минутки...все едно ми се беше запалила, аз се усетих какво съм направила и веднага си излях една бутилка слънчогледово олио, понеже нямах друго толкова много и веднага в банята...докато се миех се молех, ама наистина се молех да не ми окапе...След като разказах на фризьорката ми, тя ми каза, че е цяло щастие, че не е започнала да капе на кичури цялата коса. Не се притеснявай за това, че те боли или ти е изтръпнал скалпа от скубането, ще мине без последствия ..:)
Наистина ме успокои, мерси!!! :Д :)
in haale
03-22-2013, 08:04
Момичета, някоя от вас ползвала ли е аргановото масло на Victoria Beauty? Какво ви е мнението за него?
monroe999
03-22-2013, 10:16
ЯГОДКЕ, косата изглежда превъзходно!!!!!!!!!!! Не преувеличавам, малко коси ми харесват толкова! :D
искам да си направя маска и се чудя какво да сложа, имам яйца, зехтин, мед, даже медът е само на дъното на буркана, уф, веднъж да искам да си направя маска с повече продукти и те липсват :D
FuCKkK13
03-22-2013, 10:28
Простотия? Тривитаминола е на мастна основа и 'се задейства' точно заради маслото, което ще сложиш в маската. За това се слага бадемово или някакво друго масло. ;)
Цитат от друг форум:
'задължително трябва да се смесва с базови масла - бадемово масло, жожоба, авокадово, маслиново, зехтин и изощбо каквото си изберете. А и тривитаминола като е растворен на мастна основа вероятно може да мине като база.'
не е задължително... а ''цитат от форум'' толкова достоверно ли ти звучи след като 1 го е казал примерно ? все тая... има хора,които ползвам само тривитаминол.. пак ли не действа ?! :?
искам да си направя маска и се чудя какво да сложа, имам яйца, зехтин, мед, даже медът е само на дъното на буркана, уф, веднъж да искам да си направя маска с повече продукти и те липсват :D
Жълтък, зехтин и мед на мен ми е една от любимите маски. Можеш да добавиш масло (бадемово, друго) и кисело мляко.
FuCKkK13
03-22-2013, 11:48
а да се похваля.. след кокосовото масло днес не мога да си напипам косата.. много е хубава,от вятъра не ми стана суха ^^ мн съм доволна.. другия път ще го смеся с бадемово и ще се намажа пак :)
monroe999
03-22-2013, 12:42
Жълтък, зехтин и мед на мен ми е една от любимите маски. Можеш да добавиш масло (бадемово, друго) и кисело мляко.
да, аз също слагам жълтък, зехтин и кисело мляко + когато се сетя мед, сега ще си я направя, но без меда
monroe999
03-22-2013, 12:44
ааа и да ви попитам да ми препоръчате някакъв лак за коса, непрофесионален, някакъв обикновен, защото когато се къдря с пресата, много бързо ми падат къдриците, нещо което да ги задържи, Тафт, Гарние?
dqvolcheto9
03-22-2013, 13:39
аз от зеления тафт не съм никак доволна ...докато се напръскам и не стой никак .. трябва да суша и със сешоар и така..
Иначе от този http://cos2000distribution.ro/upload/produse/fixativ-par-intesa-300ml-styling.jpg съм много доволна около 3-4 лв е.
strawberry88
03-22-2013, 13:43
ЯГОДКЕ, косата изглежда превъзходно!!!!!!!!!!! Не преувеличавам, малко коси ми харесват толкова! :D
Oo, много ти благодаря! :)
Аз пък днес сутринта ходих пак до фризьорката да ми дооправи някои кичури, защото наистина исках да изглежда перфектно. :D Два дни поред преса и лак. :( Тъкмо свикнах без преса.Нищо де, ще си правя повече маски и така. :Д
ShtrudeL
03-22-2013, 13:44
не е задължително... а ''цитат от форум'' толкова достоверно ли ти звучи след като 1 го е казал примерно ? все тая... има хора,които ползвам само тривитаминол.. пак ли не действа ?! :?
човек.. не съм го чела/чувала само на едно място..
По-добре се информирай преди да спориш..
П.П. Само аз ли не обичам лакове за коса, пени, вакси и т.н. подобни неща.. :3
Като преспите с тях, косата не е ли отвратителна на следващия ден? Изобщо преспивате ли така?
strawberry88
03-22-2013, 13:45
ааа и да ви попитам да ми препоръчате някакъв лак за коса, непрофесионален, някакъв обикновен, защото когато се къдря с пресата, много бързо ми падат къдриците, нещо което да ги задържи, Тафт, Гарние?
Черния с малко лилаво на Тафт. 8-)
FuCKkK13
03-22-2013, 14:39
Като преспите с тях, косата не е ли отвратителна на следващия ден? Изобщо преспивате ли така?
не разбра как го казах изобщо... беше пример ( иронизиран) ... а аз колко съм се информирала преди даже да я има тая тема не можеш да си представиш .. не споря,зададох ти един прост въпрос - има хора,които ползват само тривитаминол директно на косата, пак ли НЕ действа ? ( щом си чела би трябвало да знаеш отговора )...
JoLLiE92
03-22-2013, 14:59
и аз ги мразя, не съм употребявала такова ооооот бала .. две години значи и преди това още 2 години :Д
п.с. Това с тривитаминола и маслото има логика, защото тривитаминолът е на мастна основа, не разбирам, не споря :Д Но "има хора, които" е по-тъпа причина и от "четох в един форум". :) Има хора, които се самозапалват на центъра. :D
ShtrudeL
03-22-2013, 15:03
не разбра как го казах изобщо... беше пример ( иронизиран) ... а аз колко съм се информирала преди даже да я има тая тема не можеш да си представиш .. не споря,зададох ти един прост въпрос - има хора,които ползват само тривитаминол директно на косата, пак ли НЕ действа ? ( щом си чела би трябвало да знаеш отговора )...
Нямам представа, всяка глава е различна. Но тривитаминола е на мастна основа и се използва заедно с някакво масло. Това е. От там нататък който както иска да го ползва.
По-леко със заядливостта. ; )
FuCKkK13
03-22-2013, 15:14
Нямам представа, всяка глава е различна. Но тривитаминола е на мастна основа и се използва заедно с някакво масло. Това е. От там нататък който както иска да го ползва.
По-леко със заядливостта. ; )
аз ще ти кажа -действа ---> смятай колко е задължително да има масло
да няма да ме баннеш :lol:
добре,шегата на страна - това за бана беше като заяждане,другото е просто спор - не го приемай така ^^
ShtrudeL
03-22-2013, 15:42
аз ще ти кажа -действа ---> смятай колко е задължително да има масло
да няма да ме баннеш :lol:
добре,шегата на страна - това за бана беше като заяждане,другото е просто спор - не го приемай така ^^
баш, баш много си се вживяваш ^^
FuCKkK13
03-22-2013, 15:47
напротив .. в тоя форум има много малко сериозни мои мнения
monroe999
03-22-2013, 15:56
и аз мразя пяни и лакове, като малка съм ползвала малко, обаче къдриците с пресата не ми се задържат, иначе косата ми не е права, много е чуплива даже
weheartiit
03-22-2013, 16:49
аз пък ползвам често защото имам много бебешка коса която стърчи :(
направих си маска от кисело мляко,жълтък и бадемово масло ,но
стоях много малко около 40 мин. и се налага и да я изсуша сега.
Дано е станало нещо защото ми писна да се ядосвам с тази коса.
Някой може ли да ми каже как се използва стимуланта на икаров и пшеничния зародиш и някакви маски с тях?
Не само ти-аз също не обичам лак, пяни, гелове, вакси ..косата се оформя с тях, но и много, много капе.
Аз супер много се нервя на моята коса :x каквото и да правя не може да ми държи повече от половин час изправена и се получават гадни чупки кажете какво да и слагам ...Знам че е от голямо значение пресата ето моята https://www.google.bg/search?q=braun+satin+hair+3&hl=bg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=J9FMUb-dJ_H24QTtu4HgBg&ved=0CDQQsAQ&biw=1366&bih=667#imgrc=DpfXM8GuLeU07M%3A%3BSeStpQ-izdsnOM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn.idealo.com%252Ffo lder%252FProduct%252F324%252F3%252F324329%252Fs1_p roduktbild_gross%252Fbraun-satin-hair-3-es1.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.idealo.de%252Fpre isvergleich%252FOffersOfProduct%252F324329_-satin-hair-3-es1-braun.html%3B300%3B250 слабичко знам, но в момента спестявам за нова :)
victoriassecret1
03-23-2013, 06:24
Бихте ли ми препоръчали някаква марка сух шампоан, че съм намислила да купувам...
kalpazanka
03-23-2013, 06:50
Видях по-горе питанка за лак за коса- аз използвам Wella в редките случаи, когато ползвам ретро преса.
Вчера бях на стригане- направо ме върнаха в детската градина. Като си намокря косата, разликата в дължината е около 4 пръста, но като е бухнала, ми е малко под раменете. Уф, бях свикнала да я гледам почти до дупето. Тежеше ми, особено като е на опашка, трудно съхнеше, исках вече да я мина на черта, не на триъгълник, толкова коса падна вчера, а пак не е равна... ще почна вече да се стрижа сама!
Препоръчайте професионални маски за подхранване на връхчетата- не ми се занимава с домашни бъркочи, а не знам дали кокосовото масло и балсамът с отмиване ще са достатъчна грижа.
FuCKkK13
03-23-2013, 08:34
Видях по-горе питанка за лак за коса- аз използвам Wella в редките случаи, когато ползвам ретро преса.
Вчера бях на стригане- направо ме върнаха в детската градина. Като си намокря косата, разликата в дължината е около 4 пръста, но като е бухнала, ми е малко под раменете. Уф, бях свикнала да я гледам почти до дупето. Тежеше ми, особено като е на опашка, трудно съхнеше, исках вече да я мина на черта, не на триъгълник, толкова коса падна вчера, а пак не е равна... ще почна вече да се стрижа сама!
Препоръчайте професионални маски за подхранване на връхчетата- не ми се занимава с домашни бъркочи, а не знам дали кокосовото масло и балсамът с отмиване ще са достатъчна грижа.
маската на макадамия .. мн положителни мнения,имах тестер - уникална маска.. само да се пръкна с малко повечко пари (щото сега дрешки и т.н. а и кокосово трябва да си взема) и си я взимам ... влюбена съм в нея 8-) и то само от едно ползване
kalpazanka
03-23-2013, 08:51
На кви пари е и отде да се сдобия с тестер? :)
ShtrudeL
03-23-2013, 08:58
Къде ходи на фризьор..? 8-)
Аз като ходих и ми сложиха накрая някакво серумче/масло точно за връхчетата, но убий ме, не помня какво беше.. в жълтеникаво, малко шишенце, сигурно на Лореал, но не съм сигурна.. :3
Deni_028
03-23-2013, 09:00
Бихте ли ми препоръчали някаква марка сух шампоан, че съм намислила да купувам...
+1
И аз искам да си взема, че много бързо ми се омазняват корените. За сега съм харесала сухия шампоан на Шаума, питах тук дали е хубав, но никой не ми отговори. :(
Преди в Златна рибка продаваха мостри, сега явно са ги спрели. Освен да изчакаш някоя промоция, защото съм забелязала, че произволно се появява менюто за избиране на мостра към поръчка.
Иначе я има от 100мл. http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-100-ml
От 250 http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-250-ml
и 500 http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-500-ml
JoLLiE92
03-23-2013, 09:54
^ Заболя ме на портмоне.
FuCKkK13
03-23-2013, 10:13
златна рибка виж .. 250 е 27лв. ама пък консистенцията и е много икономична ( поне според мен) има и от 500мл. тестер - при поръчка от там след поръчката ти дава да си избереш тестер на 1 продукт ( тя е от продуктите за които има тестер) друг вариант ако някоя твоя приятелка поръчва я помоли да ти поръча тестер,а само тестер не знам дали продават ама и доставка 3лв. няма да си струва
И аз след време може да я пробвам,като ми свърши абсолют рипеъра и като съм тъжна :(
Ама откъм цена не ме устройва много 8-)
FuCKkK13
03-23-2013, 10:14
^ Заболя ме на портмоне.
дам.. наистина си е доста,но според мен си струва
FuCKkK13
03-23-2013, 10:15
И аз след време може да я пробвам,като ми свърши абсолют рипеъра и като съм тъжна :(
мхм 8-) и аз не бих дала 50лв. за маска,но тая в малкия вариант или средния е г/д. добре... като знам че съм виждала маски за по 35 лв. 250мл 8-)
monroe999
03-23-2013, 10:19
Аз като ходих и ми сложиха накрая някакво серумче/масло точно за връхчетата, но убий ме, не помня какво беше.. в жълтеникаво, малко шишенце, сигурно на Лореал, но не съм сигурна.. :3
звучи ми като Митик Ойл http://cs319317.vk.me/v319317261/2e46/QLKHFHbbwm8.jpg нещо такова?
И аз така се успокочвам-с 5 пъти по-скъпи продукти,които съм срещала :D
А доколкото съм гледала ревюта на маската,знам,че е гъста консистенция и както ти каза ще издържи по-дълго време. А до този опит съм стигнала с абсолют рипеър-а,защото и тя е много гъста и икономична.
Къде ходи на фризьор..? 8-)
http://monami.bg/photos/3630-loreal-elseve-anti-casse-serum-za-cyfnali-kraishta.jpg?
ShtrudeL
03-23-2013, 10:31
'като съм тъжна' вика.. 8-)
Да кажеш после как ти се отразява.. :3
Трябва да си направиш блог човече, ти си ми като уикипедиа.. <3 8-)
'като съм тъжна' вика.. 8-)
Да кажеш после как ти се отразява.. :3
Трябва да си направиш блог човече, ти си ми като уикипедиа.. <3 8-)
Ама засега съм спокойна,имам още много 8-)
Иначе аз блог си имам,ама изоообщо не съм редовна..8-) Има 2 публикации 8-) http://beautystuffandhealth.blogspot.com/
Едит: Сега си прочетох статията за косата и усещам,че трябва да я актуализирам сериозно :Д
JoLLiE92
03-23-2013, 10:44
500мл е твоята, нали? Имала ли си такава преди? За колко време д/г стига? :Д И съжалявам за тъпия въпрос но, слага си се като нормална маска в банята, нали? :cool:
Да,500мл е. За първи път си я купих,преди не съм я използвала. Мноооооого е икономична,много! Не мога да ти кажа за колко време стига,защото е съм я използвала преди,ама още не съм я преполовила (от септември насам съм с нея)
И да,на мокра коса се слага,стоиш 5мин да речем,ако можеш повече е по-добре и отмиваш :)
JoLLiE92
03-23-2013, 10:51
Като знам, че съм дала толкова пари, наистина ще я чакам 5+ минути. :D :D
ох, навивам се.
Тея термозащити как разбираме дали са хубави? Какъв видим ефект трябва да очаквам? :D
ShtrudeL
03-23-2013, 10:55
ох искам товааааааа http://1.bp.blogspot.com/-4f1vubpidlE/ULCzyzJFJgI/AAAAAAAAADM/f_wMy5zDcsY/s320/PB240139.JPG : (
В същите милилитри никъде го няма :3
А аз от моята маска си взимам с лъжичка за сладолед, за да не внасям вода в нея, пък и е много по-удобно. Консистенцията наистина е гъста и като кремче за ядене. :3
Термозащитите би трябвало да подготвят косата за високата температура;да я направят по-податлива на обработка и прическата да издържи повече. Това са главните фактори май.Поправете ме,ако греша :Д
Едит: Щрудел,бях ти пращала линк на термозащитата от 500мл в Ензо :)
http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/texture-expert-izglazhdassha-i-ozarjavassha-grizha-za-nepoddajna-kosa/ Под малката версич на продукта е и голямата разфасовка :)
ShtrudeL
03-23-2013, 10:59
Термозащитите би трябвало да подготвят косата за високата температура;да я направят по-податлива на обработка и прическата да издържи повече. Това са главните фактори май.Поправете ме,ако греша :Д
+ че когато я третираш с преси/сешоари, термо продукта се изпарява и не ти гори косата толкова.. :3 (не мога да го обясня както трябва и както е, но общо взето е това.. :3) За това излиза и пара, когато си/ти изправяш/т косата.. а аз си мислех, че е много ужасно.. :д
Да,ама с тазу термична емулсия не излиза пара. Може да става само със спрейовете..
8-)
JoLLiE92
03-23-2013, 11:04
150 мл = 20 лв
500 мл = 27 лв :cool:
това ми е ясно, ама как като си купя някаква да разбера дали ми предпазва косата или не? Изправянето ми с тая преса си издържа до следващото къпане задължително.
Имам един продукт за изправяне на коса, който има термозащита и уж да ми издържа повече време права, използвах го със старата преса, с новата не виждам смисъл, защото така или иначе си стои права. Една моя приятелка се чудеше дали да си го купува и и казах да дойде да пробва моя и да си прецени и за мой ужас като си намазах косата както преди и тръгнах да се изправям с новата преса - е, такъв пушек нямаше! Изплаших се направо. Със старата преса никога не беше ставало така.
Като използвам някаква термозащита нормално ли е да пуши, цвърчи, издава звуци и т.н.? :D
ShtrudeL
03-23-2013, 11:04
Да,ама с тазу термична емулсия не излиза пара. Може да става само със спрейовете..
8-)
Излиза, ама ако се изправяш със сешоар.. :3
150 мл = 20 лв
това ми е ясно, ама как като си купя някаква да разбера дали ми предпазва косата или не? Изправянето ми с тая преса си издържа до следващото къпане задължително.
Имам един продукт за изправяне на коса, който има термозащита и уж да ми издържа повече време права, използвах го със старата преса, с новата не виждам смисъл, защото така или иначе си стои права. Една моя приятелка се чудеше дали да си го купува и и казах да дойде да пробва моя и да си прецени и за мой ужас като си намазах косата както преди и тръгнах да се изправям с новата преса - е, такъв пушек нямаше! Изплаших се направо. Със старата преса никога не беше ставало така.
Като използвам някаква термозащита нормално ли е да пуши, цвърчи, издава звуци и т.н.? :D
Ами все пак е добре да използваш някаква термозащита,защото колкото и да е косата ти се предпазва :)
Иначе май е нормално да има такива звуци,изпарение на продукт било (бях чела/гледала ревю)
Щрудел,ефекта от маската подобен ли е като на онзи,който ти търсеше (както при фризъорката)?
ShtrudeL
03-23-2013, 11:22
Щрудел,ефекта от маската подобен ли е като на онзи,който ти търсеше (както при фризъорката)?
Даа! <3 Не е същото ест, защото тогава тя ми сложи ампула, термозащитен крем и още нещо, но разликата от 'преди' на косата ми, е голяма. :3
Иначе линка, който ми даде.. не е товаа :3
http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/texture-expert-mljako-za-kosa-izlozhena-na-visoki-temperaturi/ под това го има, но пише, че го няма в наличностт : (
Радвам се,че виждаш ефекта! :)
Ааа,вярно ..наистина го няма в наличност. Но може скоро да го заредят пак :)
strawberry88
03-23-2013, 12:00
Днес, като се ресах толкова коса ми падна. :-# Едвам я сресах от всичкия лак. :Д Иначе си купих зехтин и ще си правя маски и с него. <3
FuCKkK13
03-23-2013, 14:07
Като знам, че съм дала толкова пари, наистина ще я чакам 5+ минути. :D :D
ох, навивам се.
Тея термозащити как разбираме дали са хубави? Какъв видим ефект трябва да очаквам? :D
като се пръскам дали косата ми е добре или става твърда/сплескана/мазна .. а и на колко време се подстригвам - поне аз от това разбирам .. и състава като погледнеш и готово
kalpazanka
03-23-2013, 14:09
Преди в Златна рибка продаваха мостри, сега явно са ги спрели. Освен да изчакаш някоя промоция, защото съм забелязала, че произволно се появява менюто за избиране на мостра към поръчка.
Иначе я има от 100мл. http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-100-ml
От 250 http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-250-ml
и 500 http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-500-ml
Ооооооооооооо, не! По-икономично идва да я режа :D или да си правя бъркочи вкъщи :D
FuCKkK13
03-23-2013, 14:11
150 мл = 20 лв
след колко време след термозащитата се изправяш ? защото ако е спрей трябва да изчакаш 2-3 мин. иначе на мен така ми е ставало само от лак на косата
JoLLiE92
03-23-2013, 14:58
strawberry88 ще се оправи, не се притеснявай!
FuCKkK13 от състави не разбирам :Д не беше спрей , а кремче .. флуид се води по-точно. Изправих се не съвсем веднага, но не изчаках чак 2-3 мин .. може би 30 секунди :Д но пробвах само веднъж с това.
kalpazanka нали :cool:
kalpazanka
03-23-2013, 15:00
Абсолютно! :cool: Ще си донаклепам бадемовото масло и балсамът с изплакване, пък после хващам ножицата... все нещо ще остане като за опашка/кок. :cool:
JoLLiE92
03-23-2013, 15:03
Имаше едно време нещо в телешопа, което изглеждаше като преса, но вместо да ти изправя косата, то махаше нацъфтялото - само него без да реже от другото. Сещате ли се да сте виждали някога някъде нещо такова? :D
kalpazanka
03-23-2013, 15:04
^И аз за тази джаджа си мислех през последния месец.
FuCKkK13
03-23-2013, 15:07
strawberry88 ще се оправи, не се притеснявай!
FuCKkK13 от състави не разбирам :Д не беше спрей , а кремче .. флуид се води по-точно. Изправих се не съвсем веднага, но не изчаках чак 2-3 мин .. може би 30 секунди :Д но пробвах само веднъж с това.
ами това моето беше само като допълнение щото прочетох че преди това ти казаха за по дълго издържане и т.н. ...ами ако е флуид пак трябва да изчакаш мъничко.. недей веднага следващия път и виж дали пак така ще стане.. братовчедка ми имаше едно като кремче ( проф. беше има го в златна рибка - сигурна съм,но не помня точно на коя марка) и аз го бях ползвала 2-3 пъти и пак не ми е ставало така,но може би зависи от продукта.. иначе аз примерно виждам разликата с редовно преса и термопродукт и без и пак редовно преса - поне месец повече ми изкарва косата преди да я подстрижа.. примерно сега на 2-3 месеца ( не я изправям и не пръскам термо - само като я изправям) а преди като я изправях през седмица с термо ми издържаше 4 месеца,а без маски дори 7 месеца без грам нацъфтяло 8-)
FuCKkK13
03-23-2013, 15:08
^И аз за тази джаджа си мислех през последния месец.
даже не знам за какво говорите.. снимка,нещо ?
JoLLiE92
03-23-2013, 15:11
не помня как се казваше, гледала съм го преди години в телешопа и го издирвам от години :D
anonymous708973
03-23-2013, 15:17
Намазах корените със стимуланта, а дължината - с пшеничен зародиш. Стоя от 2 часа.
Иии маминка ми домъкна няколко глезотийка за косата от София:
https://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%A3%D1%80%D1%82%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B F%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82 %D0%B8%D0%B2+%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0% D0%B4&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&biw=1680&bih=906&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qtRNUdTKLqSL4gS04ICABg#imgrc=Ycw4pLJwQzKpKM%3A% 3BhRwfkcYH8cmsQM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bgdroger ia.com%252Fimages%252F1701_3400%252F2461.JPG%3Bhtt p%253A%252F%252Fwww.bgdrogeria.com%252Findex.php%2 53Fmain_page%253Dindex%2526manufacturers_id%253D62 %2526sort%253D3a%2526filter_id%253D102%3B215%3B207 - Това се води комплекс против косопад с коприва. Ампулки с течност са, в описанието пише "лосион" де :д
Ампулка с жен шен на Flory Vital и някакви копринени витамини - пак като ампулки на същата марка.
Това, което ме учудва, е, че и трите неща се нанасят на измина и подсушена коса. Захващам да се клепам с нещо след къпане. Един път седмично с комплекса, един път седмично с витамините и един път ще я оставям да почива.
FuCKkK13
03-23-2013, 15:21
http://xn--g1abtfdt3d.org/page/2/
FuCKkK13
03-23-2013, 15:22
Намазах корените със стимуланта, а дължината - с пшеничен зародиш. Стоя от 2 часа.
Иии маминка ми домъкна няколко глезотийка за косата от София:
https://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%A3%D1%80%D1%82%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B F%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82 %D0%B8%D0%B2+%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0% D0%B4&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&biw=1680&bih=906&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qtRNUdTKLqSL4gS04ICABg#imgrc=Ycw4pLJwQzKpKM%3A% 3BhRwfkcYH8cmsQM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bgdroger ia.com%252Fimages%252F1701_3400%252F2461.JPG%3Bhtt p%253A%252F%252Fwww.bgdrogeria.com%252Findex.php%2 53Fmain_page%253Dindex%2526manufacturers_id%253D62 %2526sort%253D3a%2526filter_id%253D102%3B215%3B207 - Това се води комплекс против косопад с коприва. Ампулки с течност са, в описанието пише "лосион" де :д
Ампулка с жен шен на Flory Vital и някакви копринени витамини - пак като ампулки на същата марка.
Това, което ме учудва, е, че и трите неща се нанасят на измина и подсушена коса. Захващам да се клепам с нещо след къпане. Един път седмично с комплекса, един път седмично с витамините и един път ще я оставям да почива.
защо те учудва ? като ампулите за коса ( повечето де) или себорал форте примерно
PeaceOfMe
03-23-2013, 15:42
В момента и аз си търся някаква маска, останах без никакви. :(
Не мога да реша между тея двете, коя е по- добра за изтощена коса?
http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-100-ml
http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-absolut-repair-cellular-regenerirassha-maska-za-sukha-i-uvredena-kosa/
Аз съм със Стимуланта в корените и маска със зехтин, жълтък и мед по дължината..
А да ви питам какво ви е мнението за avon advance techniques heat protection? http://ecx.images-amazon.com/images/I/41bgThpN2vL._SL500_AA300_.jpg
ShtrudeL
03-23-2013, 15:51
Аз съм със Стимуланта в корените и маска със зехтин, жълтък и мед по дължината..
А да ви питам какво ви е мнението за avon advance techniques heat protection? http://ecx.images-amazon.com/images/I/41bgThpN2vL._SL500_AA300_.jpg
Аз го имам! Нямам мнение. ^^ Не мога да определя дали има някакъв ефект, но си го ползвам. :3
PeaceOfMe, за първата не знам, но с втората няма да сбъркаш. :3
strawberry88
03-23-2013, 16:23
http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-100-ml
http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-absolut-repair-cellular-regenerirassha-maska-za-sukha-i-uvredena-kosa/
Аз бих си взела втората.
FuCKkK13
03-23-2013, 16:37
и двете са хубави.. зависи колко пари имаш
Първата не съм я пробвала,ама 2рата с две ръце ти я препоръчвам! :)
dqvolcheto9
03-23-2013, 18:24
http://compostbg.com/chayove/images/stories/Bilki/Semena/Sinap_natural.jpg днес си купих синапено семе и ще потърся как се правеше точно маската :))
dqvolcheto9
03-23-2013, 18:35
някой ако я знае ,може да помогне :)
Deni_028
03-23-2013, 18:48
Знаете ли някоя домашна маска с прясно мляко и изобщо то благоприятно ли е за косата?
А вие преди да си пръскате термо защитата разклащате ли?
да
strawberry88
03-23-2013, 19:16
Не.
weheartiit
03-23-2013, 20:09
скоро и аз четах за някаква маска с прясно мляко и щях да питам дали
влияе благоприятно на косата .
Прясното мляко е полезно за организма,а всичко полезно за организма е полезно и за косата.Simply :)
FuCKkK13
03-24-2013, 07:17
за разклащането на термп. - да ( не знам защо,навик 8-) )
хора пак да си похваля маслото... косата ми 3ти ден вече е мека,не се заплита толкова колкото преди и от вятъра изобщо не се изсушава.... първо мислех,че ще се разочаровам ама сега ^^
JoLLiE92
03-24-2013, 07:21
^ Орифлеймското?
За една употреба ли ти стигна маслото?
FuCKkK13
03-24-2013, 07:28
^ Орифлеймското?
да 8-)
FuCKkK13
03-24-2013, 07:28
За една употреба ли ти стигна маслото?
да, ами то е 15 мл. даже се учудих как ми стигна 8-)
JoLLiE92
03-24-2013, 07:29
Си взема и аз. :Д
а ти затопли ли го както пише преди да го сложиш?
1 минута ли го държа или повече?
п.с. Златна рибка имат промоция pay one get two на боята Lakme Collage - някой ползвал, да знае дали е хубава и да реагира бързо, че е само днес прИмоцията :Д
FuCKkK13
03-24-2013, 08:09
п.с. Златна рибка имат промоция pay one get two на боята Lakme Collage - някой ползвал, да знае дали е хубава и да реагира бързо, че е само днес прИмоцията :Д
да,4 часа 8-)
dqvolcheto9
03-24-2013, 08:22
Маска с горчица
2 с. л. смлян синап (горчица)
1 жълтък
2 с. л. растително масло
2 ч. л. кафява захар
2 с. л. гореща вода
Смесете синапа, горчицата, растителното масло и жълтъка и накрая прибавете водата. Веднага нанесете маската в корените (докато е все още топла) и покрийте главата с найлон. Скоро ще усетите „Големия взрив”, но за радост времето на въздействие на тази маска трябва да бъде не повече от 15 мин. След това я измийте с топла вода и шампоан.
Според вас дали ще има ефект ?
strawberry88
03-24-2013, 08:40
Ще има ефект.Не разбирам само защо се слага кафява захар и вода.Някой ще ми обясни ли?
FuCKkK13
03-24-2013, 09:19
Ще има ефект.Не разбирам само защо се слага кафява захар и вода.Някой ще ми обясни ли?
и аз не знам.. и не виждам смисъл за водата.. за захарта - някъде бях чела нещо,но ще те излъжа.. потърси и трябва да намериш
FuCKkK13
03-24-2013, 10:19
аз се намазах с бадемово масло и ще стоя няколко часа
strawberry88
03-24-2013, 10:51
Аз си измих косата без да слагам нищо преди това.Не мисля, че има смисъл при всички този лак на косата ми. :Д Тази седмица много коса ми падна от тези прически. :| А съм свикнала и косъм да не ми пада и се ужасих направо.Сега през ваканцията ще си правя маски или ще я мажа обилно само с някое масло или зехтина. :---)
Абе някой знае ли колко дни ще е ваканцията? :D
kalpazanka
03-24-2013, 10:58
И аз я скивах, ама 30 кинта за боя...
FuCKkK13
03-24-2013, 11:04
Аз си измих косата без да слагам нищо преди това.Не мисля, че има смисъл при всички този лак на косата ми. :Д Тази седмица много коса ми падна от тези прически. :| А съм свикнала и косъм да не ми пада и се ужасих направо.Сега през ваканцията ще си правя маски или ще я мажа обилно само с някое масло или зехтина. :---)
Абе някой знае ли колко дни ще е ваканцията? :D
8 ми на училище
JoLLiE92
03-24-2013, 11:08
И аз я скивах, ама 30 кинта за боя...
как 30 бе, жена?! 12.90 е едната :D дават ти две за тея пари. 60 мл е нормална боя .. аз затова питам, на оферта изглежда :Д
strawberry88
03-24-2013, 11:24
8 ми на училище
Аха.Малко е ама все пак е нещо. :D :---)
как 30 бе, жена?! 12.90 е едната :D дават ти две за тея пари. 60 мл е нормална боя .. аз затова питам, на оферта изглежда :Д
Ох, изгодно идва. Хем няма да плащам и за оксиданта след като пълно идиотче се запасих с един литър. Но си имам още малко от Макадамията и отделно една Иноа + не мога да преценя хубаво цветовете от каталога.
FuCKkK13
03-24-2013, 11:33
Аха.Малко е ама все пак е нещо. :D :---)
10 дни,кое му е малкото 8-)
JoLLiE92
03-24-2013, 11:35
Ох, изгодно идва. Хем няма да плащам и за оксиданта след като пълно идиотче се запасих с един литър. Но си имам още малко от Макадамията и отделно една Иноа + не мога да преценя хубаво цветовете от каталога.
12.90 мисля, че е цена за боя и оксидант, аз даже се възмутих как няма шампоанче и ръкавички :cool:
JoLLiE92
03-24-2013, 11:38
тц тц тц тц .. мама им черна. :D
kalpazanka
03-24-2013, 11:58
На моята дължина може и да не стигне.
strawberry88
03-24-2013, 13:25
Въпрос към къдрокосите - и на вас ли ви става супер къдрава косата, след като е била изправяна и после измита де. :D Не знам разбрахте ли ме.Аз днес си я измих и ми е много къдрава. :@ Хич не я харесвам така ама...
Май те разбрах. 8-) Примерно ако съм я изправяла и ме завали дъжда и почне да се къдри, нещо такова? Случвало ми се е и съм забелязала, че ако си изправям косата с четка издържа повече, отколкото с преса.
strawberry88
03-24-2013, 13:31
Нееее.Исках да кажа, че като си я изправяла и после се изкъпеш ти е по-къдрава от обикновено. :D
Не съм го забелязала :D Моята си е винаги гадна...
FuCKkK13
03-24-2013, 13:40
Нееее.Исках да кажа, че като си я изправяла и после се изкъпеш ти е по-къдрава от обикновено. :D
при мен е обратното.. ако е била изправена и се изкъпя - после е по-права.. ако съм я къдрила - по-чуплива.. имала съм случаи даже примерно 1 месец да искам да съм все къдрава 8-) и все се къдря и после като спра имам къдрици по дължината.. явно косъм свиква 8-)
Не съм забелязала такъв ''ефект'' май :D Тя моята попринцип си е къдрава.. 8-)
strawberry88
03-24-2013, 13:45
Значи само при мен се получава този дефект. :( :D
Някой слагал ли си е майонеза като маска? Една приятелка ми каза, че фризьорката и го е казала, но се чудя да пробвам ли понеже в купената майонеза сигурно има доста боклуци и консерванти които не знам до колко ще са полезни.
Значи само при мен се получава този дефект. :( :D
Често ли забелязваш да става така след преса? Ако не,може да е нещо моментно :)
Масло от гроздови семена нали мога да слагам и на косата? Че не съм си вкъщи вече втора седмица и само такова имам.
Мисля,че то контролираше омазняването. Много е възможно да бъркам. Но да,може да си го слагаш. Момичета от темата са си слагали,аз не съм пробвала :)
Да. Аз нямам проблем с омазняването, но доколкото прочетох то спомага, за задържане на влагата, а на мен краищата ми са леко изсушени.
monroe999
03-24-2013, 14:49
аз леко затоплих малко зехтин, обаче докато се намажа, беше поизстинал :D намазах си и корените, и дължините, сложих плик и духнах малко със сешоара; има ли голяма разлика, когато е затоплен и когато не е?
FuCKkK13
03-24-2013, 15:11
да.. като цяло е хубаво да се затопля
monroe999
03-24-2013, 15:28
преди никога не го затоплях, вече ще го правя :) а зехтинът сваля ли боята?
На промоция е,шанс за тези,които искаха да я пробват :)
ShtrudeL
03-24-2013, 17:05
нда.. леко се прецаках.. 8-)
Ами..то и от къде да знаем,че ще стане така. :D Иначе и аз го имам тоя късмет като си купя нещо да го намалят веднага :D
Понякога си мисля, че ензо си правят та*ак с тези цени. :lol:
Аз се наклепах с маската ми :Д
Понякога си мисля, че ензо си правят та*ак с тези цени. :lol:
Честно казано и аз..:D
Аз стоях 5 часа,намазана с пшенично масло по дължината и себорал форте в корените :)
JoLLiE92
03-24-2013, 17:25
Край! Поръчвам я! ама не е ли мн по-добре да поръчам 500те мл? :Д
ShtrudeL
03-24-2013, 17:29
е пък ако мислиш, че 40лв е по-изгодно от 23... :3
strawberry88
03-24-2013, 17:34
Често ли забелязваш да става така след преса? Ако не,може да е нещо моментно :)
При мен всеки път е така. :|
Като заговорихте за прецакване и на мен ми се е случвало - предишната ми преса се развали точно един или два дена, след като изтече гаранцията. 8-)
По-изгодно излиза,ама джоба страда повече моментно 8-)
Някой слагал ли си е майонеза като маска? Една приятелка ми каза, че фризьорката и го е казала, но се чудя да пробвам ли понеже в купената майонеза сигурно има доста боклуци и консерванти които не знам до колко ще са полезни.
Аз съм си слагала майонеза на главата :)..стана ми хубава косата, но ако имаш свободно време, по-добре сама си забъркай разни неща :)
Ако си слагаш майонеза, сложи си обикновената, а сега има и майонеза без консерванти, така че си сложи от нея-тя е по-скъпа от нормалната , а и изглежда по-различно....:)
JoLLiE92
03-24-2013, 18:15
17 за 200 ми се вижда повече от 34 за 500 :Д
Именно. Ако в момента можеш да отделиш 40 (с доставката) за маска,давай ги - по-изгодно ще ти излезе :)
alexaaa1
03-24-2013, 19:14
Какво мислите за маските Lorys ?
strawberry88
03-24-2013, 20:04
Най-големия боклук съществувал някога. :D
RebecKa_
03-24-2013, 20:09
Въпрос към къдрокосите - и на вас ли ви става супер къдрава косата, след като е била изправяна и после измита де. :D Не знам разбрахте ли ме.Аз днес си я измих и ми е много къдрава. :@ Хич не я харесвам така ама...
Да ,на всички им става така..Зависи колко ти е къдрава косата
Deni_028
03-25-2013, 07:02
Ползвала съм я няколко пъти... нищо особено. (:
strawberry88
03-25-2013, 12:04
Да ,на всички им става така..Зависи колко ти е къдрава косата
Явно не си ме разбрала...както и да е.
FuCKkK13
03-25-2013, 12:45
Явно не си ме разбрала...както и да е.
и аз мисля така щото при мен не е така.. чуплива ми е косата де,но ефекта би трябвало да е същия ако беше при всички така 8-) :) .. аз си го обяснявам така : от дърпането с пресата след като се изкъпеш косата ти си дава почивка и не я опъва нищо ( ефекта от пресата го няма) и може би за това става още по къдрава
ама и аз едно обяснение направих :?
FuCKkK13
03-26-2013, 16:16
момичета на 2ра страница сме - излагаме се 8-)
мен тази седмица косата ми е много гадна.. още днес си загуби формата :? а по принцип чак на 3тия ден е гадна
Днес влизам да се къпя аз,че ми се омазни малко изведнъж :?
Не знам какво става... днес баба ми връхлетя да ми се кара, че съм си боядисвала косата, защото е станала по - светла... а не съм се боядисвала от 1 месец и то само корените. Някаква идея защо косата ми изсветлява? :lol:
anonymous708973
03-26-2013, 18:40
На промоция е,шанс за тези,които искаха да я пробват :)
Отмива се, нали?
След шампона ли се слага? Вместо балсам?
Franzellka
03-26-2013, 18:42
Ами, то и мен попринцип фризьорката като ме боядиса тъмно русо, първоначално краищата станаха по-тъмни, абе като цяло косата ми си стана по-тъмна и се бях ядосала доста. Обаче след няколко измивания, цвета ми ставаше все по-светъл и даже сега не само червеникави, но и русоляви оттенъци имам :D
monroe999
03-26-2013, 18:53
е тоя сняг просто.................... не се стърпях :D
Отмива се, нали?
След шампона ли се слага? Вместо балсам?
Да,да и да. Аз си я слагам като балсам,защото ми хидратира косата перфектно,балсама го пропускам като стъпка :)
FuCKkK13
03-26-2013, 19:03
Не знам какво става... днес баба ми връхлетя да ми се кара, че съм си боядисвала косата, защото е станала по - светла... а не съм се боядисвала от 1 месец и то само корените. Някаква идея защо косата ми изсветлява? :lol:
почва да има повече слънце
Здравейте , може ли да ми препоръчате някакъв продукт с който да си защита поне малко косата от пресата
Баба ти да не е гледала бтв? Питам, защото вчера сутринта в сутрешния блок бяха поканили две жени, които говореха как според изследвания на учени е доказано, че боята за коса може да предизвика рак. Това не е нова истина, макар сега да се заговори открито за нея. Предимно рискови за кожата са черните и тъмните бои, защото съдържат фенилен диамил или парафенилен диамил, който се отлага в клетката на тялото и от една клетка, преминава в друга и се изчиства много трудно от нея. Отделно черните бои правели реакция с тютюневия дим и с още метали от замърсения въздух и образували карцерогенни вещества.Любопитно е да се знае, че в боята за обувки има също фенилен диамин. Изводът бе, че когато искате да се боядисвате, използвайте по-светлите тонове и/или бои изцяло от растителен произход-ефектът бил същият...
Събеседничките казаха доста интересни неща, които са всеизвестни, но не се говори много, много за тях :)
monroe999
03-27-2013, 08:47
Баба ти да не е гледала бтв? Питам, защото вчера сутринта в сутрешния блок бяха поканили две жени, които говореха как според изследвания на учени е доказано, че боята за коса може да предизвика рак. Това не е нова истина, макар сега да се заговори открито за нея. Предимно рискови за кожата са черните и тъмните бои, защото съдържат фенилен диамил или парафенилен диамил, който се отлага в клетката на тялото и от една клетка, преминава в друга и се изчиства много трудно от нея. Отделно черните бои правели реакция с тютюневия дим и с още метали от замърсения въздух и образували карцерогенни вещества.Любопитно е да се знае, че в боята за обувки има също фенилен диамин. Изводът бе, че когато искате да се боядисвате, използвайте по-светлите тонове и/или бои изцяло от растителен произход-ефектът бил същият...
Събеседничките казаха доста интересни неща, които са всеизвестни, но не се говори много, много за тях :)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
аз мислех, че вредят главно на косата, бях чувала и за тези неща, но не толкова много............... ужас
Ооо, баба ми гледа бтв само заради сериалите, не вярвам да го е видяла. Тя е на принципа 'коса натурална' и всяка промяна предизвиква възмущение.
Но пък сега се притесних за майка ми :х
kalpazanka
03-27-2013, 10:22
Една боя на Санте е 30 кинта. Как ли няма да тръгна да се боядисвам преди 40 :D
Момичета, не съм писала отдавна. Нямах много време да влизам.
Купих си тривитаминол и запчвам с маскте. Имам няколко въпроса: 1.Мога ли към маските с тривитаминол да добавям горчица ?
2. Вместо суха горчица мога ли да използвам тази на Дерони, традиционната ?
FuCKkK13
03-27-2013, 14:39
^ може естествено .. не знам защо се чудите какво да смесвате и какво не - каквото и да сложите няма да гръмне 8-) ... за 2 - не знам
monroe999
03-27-2013, 14:55
кои от вас ползваха кокосово масло и от къде го поръчахте? обичам си аргановото, но не мисля да давам отново 45лв., като ми свърши 8-)
Deadlock
03-27-2013, 15:01
Как е 13 лв за 50 мл арганово масло?
FuCKkK13
03-27-2013, 15:05
аз най вероятно сега април ще си го взема ( след ваканцията предполагам ) това,което ти бях харесала.. и беше 500мл.
кои от вас ползваха кокосово масло и от къде го поръчахте? обичам си аргановото, но не мисля да давам отново 45лв., като ми свърши 8-)
Аз директно от магазин си го купих,ама ако нямаш био магазин наоколо,в зоята е пълно http://www.zoya.bg/shop/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0.49
П.С.: Не се стряскай,ако не са налични. Бързо ги зареждат в наличност.
FuCKkK13
03-27-2013, 17:18
^ ох тоя линк моля ви се не ми го давайте,че като знам колко неща съм си харесала 8-)
kalpazanka
03-27-2013, 18:17
От shopthebest си поръчах кокосово масло Логона :)
strawberry88
03-27-2013, 19:38
Зоя.бг :)
classynfabulous
03-27-2013, 19:52
Мацки, здравейте (:
Точно се регистрирах , така че се извинявам от сега ако въпросите ми се повтарят.
Като за начало искам да ви питам колко често ходите на фризьор и спазвате ли лунния календар ?
Иначе някакъв хубав балсам ?
Пробвала съм доста, но никой не си е отговарял изцяло на описанието - мека коса, обем, блясък и т.н. накуп
strawberry88
03-27-2013, 20:05
Мацки, здравейте (:
Точно се регистрирах , така че се извинявам от сега ако въпросите ми се повтарят.
Като за начало искам да ви питам колко често ходите на фризьор и спазвате ли лунния календар ?
Иначе някакъв хубав балсам ?
Пробвала съм доста, но никой не си е отговарял изцяло на описанието - мека коса, обем, блясък и т.н. накуп
Не спазвам лунния календаp.За мен са глупости и не вяpвам в него. :D А на фризьор ходя да ми подстригва връхчетата и само, когато има нужда.А за балсама...най-много предпочитам професионалните маски. :Д
classynfabulous
03-27-2013, 20:08
Аз маски си правя и съм доволна, но ми се щеше да пробвам нещо различно (:
strawberry88
03-27-2013, 20:09
Аз говорех за купени маски.
classynfabulous
03-27-2013, 20:11
И купени съм пробвала, домашните ми влияят по добре на косата :)
Зависи и от косата де, твоята каква е ?
strawberry88
03-27-2013, 20:13
Аз ползвам и домашни и купени.Косата ми е нормална.
Ако искаш да пробваш нещо различно, аз бих ти препоръчала да си вземеш гребен от рог-аз съм им фенка от повече от 15 години. Маските са си маски-било то домашни или купешки, но скоро бях чела в едно изследване, че е доказано, че косата изтънява и се къса благодарение на ресането, по-точно на силата на ресането. Несъзнателно човек се реши от горе на долу и е установено, че ускорява силата и натиска в долната част, защото самият косъм беше оприличен на ледена висулка-в основата е по-плътен, а в края започва да изтънява,а оттам идва и ускорението на силата при ресането + статичното електричество, което се получава при пластмасовите, силиконови и други изкуствени гребени и четки, в съприкосновение с косъма. Друг важен аргумент беше материята на възглавницата и пълнежът й.
Deadlock
03-28-2013, 10:15
Как е 13 лв за 50 мл арганово масло?
Ъп :D Колко струват 50 мл в България?
strawberry88
03-28-2013, 11:12
Ъп :D Колко струват 50 мл в България?
Зависи от качеството.За 13 лв. ми се струва добре за 50 мл. :)
Момичета знаете ли дали все още се продава чист хинин и ако да къде ;(
Най - сетне успях да я снимам http://storage4.album.bg/f9b/img_4255_08cb5_30485543.jpg :lol: Сега с машата за всичко си я оформям и пестя време, спрях пресата и сега е доста по - добре.
Deadlock
03-29-2013, 09:59
Зависи от качеството.За 13 лв. ми се струва добре за 50 мл. :)
Благодаря :)
alexaaa1
03-30-2013, 17:59
Може ли някой да ми каже различните домашни продукти (мляко, яйца, мед и т.н.) какво действие има всяко за косата, за да преценя какво да си слагам ?
Може ли някой да ми каже различните домашни продукти (мляко, яйца, мед и т.н.) какво действие има всяко за косата, за да преценя какво да си слагам ?
Мед-подхранва, жълтък- също, зехтин, бадемово масло и други масла регулират омазняването на косата, помагат за растежа(бадемовото особено!), хумата е за мазна коса. Друго не се сещам...
alexaaa1
03-30-2013, 18:26
Кое е най-подходящо за косопад и изгоряла коса ?
Кое е най-подходящо за косопад и изгоряла коса ?
Тривитаминол (купува се от ветеринарна аптека), бадемово масло, арганово масло, жълтък, кисело мляко, мед, зехтин. И никакви преси, третирания и тн.
Косопадът от какво ти е, сама ли си го причини или е някакъв по-сериозен проблема?
strawberry88
03-30-2013, 18:29
Маслата хидратират косата.
За изгоряла коса - ножица. ;)
JoLLiE92
03-30-2013, 18:32
За изгоряла коса - ножица. ;)
Si. :)
strawberry88
03-30-2013, 19:33
Мале, днес така обилно си намазах косата с кокосово, бадемово масло и зехтин, че не можете да си представите. 8-) Все едно съм си потопила косата в тях.Сега чакам да ми изсъхне косата и се моля да се е отмило. :D
dqvolcheto9
03-30-2013, 21:02
Момичета ,моля ви искам да направя косата си точно така изправена : http://data.whicdn.com/images/54072607/tumblr_mj23p4Bb3F1s2duipo1_500_large.jpg
Косата ми има блясък ,здрава е ,но е сравнително гъста и не дори и да се изправя си има обем някакъв :(
strawberry88
03-30-2013, 21:22
Ужас, не се е измило и пак ще трябва да си мия мазната коса. :x 8-) Добре че поне сме във ваканция и утре не трябва да ставам в 6.
strawberry88
03-30-2013, 21:23
Момичета ,моля ви искам да направя косата си точно така изправена : http://data.whicdn.com/images/54072607/tumblr_mj23p4Bb3F1s2duipo1_500_large.jpg
Косата ми има блясък ,здрава е ,но е сравнително гъста и не дори и да се изправя си има обем някакъв :(
Не разбрах какъв ти е проблема точно.Искаш косата ти да няма никакъв обем ли? :D
dqvolcheto9
03-30-2013, 21:30
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/488376_278750575591187_1439761097_n.jpg да е права като праз,(ох да си имам обяснението ) ;Д ,
strawberry88
03-30-2013, 21:34
Е, това е лесно - хубава преса.Ако нямаш - фризьор. :Д
dqvolcheto9
03-30-2013, 21:35
имам даже е белисима и пак не се получава..Все пак много благодаря! :)
strawberry88
03-30-2013, 21:42
Белиcима не е чак толкова хубава преса! :Д Попринцип здравата и хидратирана коса се изправя доста по-лесно и изглежда по-добре.Това може да стане с масла, хубави балсам и маска.Естествено и пиене на много вода.Не знам.Има много фактори.Също и термозащитен спрей.Ама и пресата е от значение де.Защо си мислите, че Белисима са велика марка не знам. :Д ...
JoLLiE92
03-31-2013, 09:15
Защото Капанов я рекламира :Д Моята Ремингтън ме изправя като праз. :) И на strawberry като съм виждала снимки преди/след , и нейната я изправя като праз. :D А тая на снимката е прясно боядисана, от там идва блясъка.
И освен прясно боядисана коса,изправената коса има повече блясък винаги.. и светкавицата играе роля :)
strawberry88
03-31-2013, 18:16
Йейй, измих си мазната коса и сега ми е много мека и блестяща. :D Малко тъпо стана, че я мих снощи и тази сутрин пак, но нямаше как.
Хора, имам важен въпрос. :D Според вас да си направя ли кичури близки до моя цвят?Смисъл един - два тона по - светли.Не искам да е някакво циганско и крещящо, а естествено.Или пък да са само да долния пласт?Ох, не знам дали ми разбрахте нещо ама...та?Какво мислите? 8-)
Ако е за тези кичури,за които се сещам-направи си! Много естествено стоят,много приятно. Сякаш са от слънцето. И аз по едно време си бях мислила за кичури,ама ще изчакам да ми порастне косата :Д
strawberry88
03-31-2013, 18:27
За кои се сещаш?Снимка? :Д Не знам...искам промяна.Не някаква коренна де.Нещо естествено, нежно, едва забележимo, погаленa от слънцето коса. 8-)
Нещо такова http://fashiondigger.com/wp-content/uploads/2013/01/Chestnut-Brown-Hair-with-Caramel-Highlights2.jpg
http://unique-hairstyles.net/wp-content/uploads/2011/05/dark-brown-hair-2012.jpg
strawberry88
03-31-2013, 18:37
Първата снимка не ми излиза. :( А втората ми харесва, да.Нещо такова искам.
Ето я първата http://www.prikachi.com/images/236/6069236n.jpg
Само без русия кичур от дясната страна :)
strawberry88
03-31-2013, 18:42
Прекрасно е! :---)
JoLLiE92
03-31-2013, 18:52
Яко е. :)
Тука няма обезцветяване..всички са доволни :D
strawberry88
03-31-2013, 20:58
http://prikachi.com/images/236/6070236k.jpg А тази коса как мислите, че е направена?Има кичури, нали?Много ми харесва. :Д
Franzellka
04-01-2013, 05:26
Определено има кичури :) Аз лятото мисля да си правя такива. Не искам просто ей така цопнати кичури тук-там...
strawberry88
04-01-2013, 08:59
Мисля да занеса снимката на фризьорката ми и ще видим какво ще става. :Д Обаче много ли ще ми се изтощи косичката?Също така ще трябва да си купя шампоан и разни такива за боядисана коса ли?Много е яко, че като имаш кичури и виждаш колко ти е порастнала косата. 8-)
Franzellka
04-01-2013, 10:09
Аз исках тея месеци да си направя, ама фризьорката ми каза чак на лято, защото щяла много да ми се увреди косицата. Ама аз съм си и боядисана и... Не използвам никакви продукти за боядисана коса. От тях косата ми става една такава-никаква и се втвърдява.
strawberry88
04-01-2013, 10:15
Аз пък никога не съм се боядисвала...
Franzellka
04-01-2013, 10:36
По-добре за теб :Д Аз обмислях варианта да си оставям вече моя си естествен цвят, ама прекалено дълго ще чакам......а и не мога да гледам как с месеци ще седя с два цвята на главата....като си представиш тоя цвят http://prikachi.com/images/807/5914807u.jpg (косата ми, боядисана) и този цвят http://www.glamour.com/beauty/blogs/girls-in-the-beauty-department/0623-mila-kunis-smoky-eye-makeup-daylight_bd.jpg (естествения ми цвят е същия като на Мила Кунис) Ще стане ег*ти циганията. Попринцип съм се родила с руса коса, обаче с годините потъмняваше :)
^ Toва момиче https://www.youtube.com/watch?v=xmdIkH-pgi8 се беше изросило веднъж и оттогава беше решена да не се боядисва повече и да си пусне естествения цвят да расте. Разгледай й клиповете,навсякъде е с тази русо-кестенява коса,не изглежда толкова страшно при нея,не мисля и че при теб ще е нещо фрапиращо :)
Аз пък обмислям варианта да се боядисам със безцветна боя.
Мислех си за къна, но навсякъде пише, че дори безцветната оставя червени оттенъци. Консултирах се и с фризьорката ми и ми препоръча боята на Матрикс, ако не се лъжа.
Хмммм.. Тези дни ще ида да си поговорим повече. :D
anonymous708973
04-01-2013, 14:34
Решено е! След бала ще си правя омбре! От месеци искам промяна в косата, това ми се струва идеално за мен!
А сега ще си забъркам някаква маска :)
DisappointedDreamer
04-01-2013, 15:06
Решено е! След бала ще си правя омбре! От месеци искам промяна в косата, това ми се струва идеално за мен!
А сега ще си забъркам някаква маска :)
ни моа си те представя с омбре
:Д
anonymous708973
04-01-2013, 16:55
И аз все още :д
Franzellka
04-01-2013, 19:16
Аз ще си остана с кичурите, 'щот разбираш ли, тук фризьорките не могат да правят омбре :Д поне според мен
Аз си направих маска:масло от гроздови семена, кисело мляко, хининова вода, оцет и лимон.Преди малко се изкъпах -облях си косата с корени от коприва, втрих си ампула на Revalid в корените и в краищата сложих масло от пшеничен зародиш :)
От спирането на пресата косата ми се подобри значително. Станаха 3 седмици и нямам нацъфтяло, не знам дали е от липсата на преса, серума или нещо друго, но е факт.
+ си суша и изправям косата за 20 мин., вместо предишното 30 минути сушене, 20 изправяне.
anonymous708973
04-02-2013, 10:48
Снощи стоях около 4 часа с маска от жълтък, солидно количество мед, стимулант, масло от макадамия и лъжичка алкохол.
Като си изсуших косата, втрих половин ампулка (5 мл) с коприва.
strawberry88
04-02-2013, 11:11
Записах си час при фризьорката за кичурите.В четвъртък ще е.Дано стане нещо. :Д ;s А след това вече няма да мога да си правя домашни маски, защото ще ми паднат, нали?Мога ли да слагам само масла или и от тях ще паднат?
Точно от маслата пада боя :)
strawberry88
04-02-2013, 11:21
Еми значи нищо няма да слагам, като имам кичури. :Д
Но мисля,че няма да е проблем да слагаш от кокосовото само на върховете.
Йееей,в четвъртък ще гледаме снимкиии! :---)
strawberry88
04-02-2013, 11:31
Дам.Дано обаче да са хубави. :D
Щом си доволна от фризъорката,ще станат :)
Franzellka
04-02-2013, 11:56
И аз ще ходя четвъртък да се боядисвам, хохо :Д
Deni_028
04-02-2013, 14:44
Може ли сами да си измисляме маските за коса. В смисъл ако нямаме точните продукти за дадена маска, може ли да сложим каквото ни се намира?
strawberry88
04-02-2013, 15:27
Естествено.
Franzellka
04-02-2013, 15:35
Стига ако нямаш зехтин, да не сложиш олио :Д :Д
Deni_028
04-02-2013, 15:36
Може ли да се слага ракия в маска? А червено вино? 8-)
strawberry88
04-02-2013, 15:42
Ракия, да.Червено вино не май.
Вярно ли е че бретона расте по-бързо от косата
Аз съм го забелязала, но се дължеше на това, че го третирах по - малко от останалата коса и не цъфтеше като нея.
JoLLiE92
04-02-2013, 17:37
Ако е прав - просто така ти се струва, защото е по-къс. :cool:
Може ли да се слага ракия в маска? А червено вино? 8-)
ракия може-тя заздравява косата, стига да е в малко количество в маската. Може и коняк-имам книга с природни рецепти и там имаше рецепта за домашен шампоан в основата на който беше конякът
strawberry88
04-02-2013, 20:18
Той също е коса. :D И, не, не е вярно.Независимо на каква дължина е косата, тя расте с еднаква скорост.
Infinity
04-02-2013, 20:53
Ракия и водка се използват в домашни маски за блясък, действат определено.
strawberry88
04-02-2013, 20:56
Те изсушават косата.Използват се за загряване и по-бърз ефект от маската.
Infinity
04-02-2013, 21:06
Логично ми идва и на мен да я изсушават, но пък от по-възрастни жени съм чувала,че едно време си слагали по супена лъжица водка или ракия в шампоана за повече блясък, знам ли .. :Д
BeautyBeast
04-03-2013, 11:17
Той също е коса. :D И, не, не е вярно.Независимо на каква дължина е косата, тя расте с еднаква скорост.
Ми мисля, че къса коса расте по-бързо или коса, която се подстригва по-често. Ако бретона е къс и се подстригва по често от останалата коса мисля, че расте по-бързо.
Ама тия теории,че когато си подстригваш косата расте по-бързо, са толкова безмислени. Косата расте от корена,ако не я третираш и я поддържаш няма да нацъфтява бързо,следователно няма да има нужда от подстригване,което пък значи,че ще РАСТЕ.