PDA

View Full Version : демокрацияТА

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

Zlennox
08-23-2017, 07:26
Кво ти пука? Нали и този твой разум ще е на таз земя няма и за милионна от секундата в абиса на времето, и никога никой няма да се сети че си съществувал.

defender
08-29-2017, 06:05
"За много хора началото на 90-те години е свързано с мутри и хаос. За мен беше хубаво време, преди протестърите-партизани, които си присвоиха правото да решават кой има или няма право да говори, да пише, да гласува, да управлява. Всъщност там, около 90-те, имах усещане за истинска свобода.

А от няколко години насам имам усещане, че живея в психиатрия. Някакви хора от 39 пола с розови ризки и зелени коси ми размахват пръст отвсякъде и ми обясняват, че нещо ми има, щом виждам проблем в тях. А аз все повече съм убеден, че са много по-сериозен проблем, отколкото всички ние мислим. Защото зад тези хора стоят други хора, много пари и нечия болна психика."

defender
09-10-2017, 20:35
"През 1944 доста хора са вярвали, че ще станат богати колкото най-богатите (а всъщност са се изравнили по бедност).
Днес също толкова хора вярват, че глобализацията ще ги изравни с немци и американци и не подозират, че ще се подравнят с нигерийци и мароканци."

:)

haritov
09-13-2017, 06:19
"През 1944 доста хора са вярвали, че ще станат богати колкото най-богатите (а всъщност са се изравнили по бедност).
Днес също толкова хора вярват, че глобализацията ще ги изравни с немци и американци и не подозират, че ще се подравнят с нигерийци и мароканци."

:)

при нас специално няма как да станем по-богати държавата ни е толкова бедна че манчестър сити имат по-голям бюджет за отбрана

Zlennox
09-13-2017, 15:10
Отбраната да ти е най-малкия яд. Ама така е като половин век си под комунизъм и яко пост-социалистическа корупция...

golemiq_korab_minava
09-13-2017, 16:39
Всичко е войни. На съзнанието. Информационни. Икономически. За интереси. За концепции. За идеологии. Предизвикани от хора, които не вярват в правилните човешки ценности.

И се повтаря от хиляди години. Заменя се един строй с друг. Каква е промяната?

Грозния
09-13-2017, 16:57
при нас специално няма как да станем по-богати държавата ни е толкова бедна СССР ни докара до тука още през 1944 г :x !

defender
09-13-2017, 20:11
Коя страна стана първата в историята на човечеството с 20 трилиона долара дълг? :D

Zlennox
09-13-2017, 22:15
Коя страна стана първата в историята на човечеството с 20 трилиона долара дълг? :D

И като САЩ е с 20 трилиона дълг а България с 13.5 милиона, според теб в коя от двете държави живеят по-щастлив и пълноценен живот - икономически и социално погледнато? Смешник.

Заменя се един строй с друг. Каква е промяната?

Не бих си правил труда да ти отговарям на тези твой идиотски изводи но понякой път даже си мисля че разсъдъка ти е минал та чак и отплавал на п***а си лелина...

Каква е промяната? Сравни социалните, икономическите и гражданските/човешки права/аспекти в държавата в която живееш днес с това което е било преди 500 години да речем. Тва е промяната....

defender
09-14-2017, 00:58
И като САЩ е с 20 трилиона дълг а България с 13.5 милиона, според теб в коя от двете държави живеят по-щастлив и пълноценен живот - икономически и социално погледнато? Смешник.

Какво е щастие?

Сега видях, най-щастливи били в мега "богатата" Коста Рика.

Като в САЩ са толко щастливи ти защо си седиш в Шотландия?

Няколко пъти по разни мероприятия съм се срещал случайно с българи живеещи в САЩ или Канада - ами няма нито един, нито един, който да е казал, че му харесва живога там, там са единствено заради парите. Тамошния начин на живот не им допада.
Не знам за какво измислено щастие говориш? :)

Zlennox
09-14-2017, 02:00
Какво е щастие?

Сега видях, най-щастливи били в мега "богатата" Коста Рика.

Като в САЩ са толко щастливи ти защо си седиш в Шотландия?

Няколко пъти по разни мероприятия съм се срещал случайно с българи живеещи в САЩ или Канада - ами няма нито един, нито един, който да е казал, че му харесва живога там, там са единствено заради парите. Тамошния начин на живот не им допада.
Не знам за какво измислено щастие говориш? :)

Прав си, може би "щастието" е твърдо обширно понятие и трудно за дефиниране. "Удовлетворение" звучи по-подходящо.

Дадох ти САЩ/България като пример за това че вътрешния/външния дълг е неадекватна измерителна единица за качеството на живот в една държава.

Седя си в Шотландия защото съм израснал с тази култура и тук се чуствам най-щастлив и най-вече това че имам пре-адекватни възможности за развитие. Тези с които си говорил на мероприятия или са яко загорели националисти, израстнали и прекарали по-голямата част от живота си със сръбска музика, мезета и ракия - и затова ги наляга носталгията, или наистина те ментят здравата щото немогат да се интегрират на едно адекватно социално ниво.

Може да си щастлив навсякъде в света, но мисля че такова щастие се обезмисля ако не си удовлетворен от начина и качеството на живот. До момента не познавам нито един Българин в чужбина който би приоритизирал измисленото си негово "щастие" (его) с прагматичния избор към един удовлетворяващ и качествен начин на живот.

golemiq_korab_minava
09-14-2017, 06:52
Отново сте икономически, социални и граждански роби. Разликата от преди 500 г и днес е може би в ... в организационно структорните системи. Днес сме високо технологично развити. Притежаваме достъп до широка информация. Мисленето ни се е променяло в различна степен. Културата, ценностите, нагласите, светогледа - също. Но в основата си? В корените ни?

Алчност. Борба за надмощие. Голямата риба изяжда малката. Създадени са ''врагове''. Лъжи.

Дадена ни е материална среда. Имаш къща. Добра заплата. И работа 5, 6 дена в седмицата. Докато те занимават с развлекателни програми или умишлено предизвикани негативни случки.

Великите сили и големи милиардери предизвикват войни. Войни от всякакъв характер по цялата планета.

А в духовно развитие цивилизацията ни по-скоро се е сринала тройно.

Сбъркано е, че приемаш за нещо нормално цялата тази политическа помия и следствията, за които си писахме преди известно време. Зленокс.

anonymous908491
09-14-2017, 09:52
Дадох ти САЩ/България като пример за това че вътрешния/външния дълг е неадекватна измерителна единица за качеството на живот в една държава.

щом в шотландия всички са гламави олигофрени като теб, ебах ти умрелата държава
на чий гръб в кравария живеят по-добре от нас
ако с голяма доза оптимизъм приемем, че живеят по-добре от нас
10% имат пари, а останалите живеят на кредит, ако не са от групата на бездомните и безработните
която през последните 20 години нарасна десеторно

defender
09-14-2017, 09:54
Тези с които си говорил на мероприятия или са яко загорели националисти, израстнали и прекарали по-голямата част от живота си със сръбска музика, мезета и ракия - и затова ги наляга носталгията, или наистина те ментят здравата щото немогат да се интегрират на едно адекватно социално ниво.

Изобщо не се държаха като такива, каквито намекваш. Да, не ги познавам лично, много от тях съм ги срещал просто на път, но не ми направиха впечатление на прости хора - например един от тях със сигруност беше инженер в Канада, на друг пък дори съм му запомнил името, защото ми направи силно впечатление със своята начетеност, казваше се Тимен Тимев и тъй като при разговора с него ми стана ясно, че не е случаен човек, се разрових в нета и това открих за него: "Д-р Тимен Тимев е психиатър и философ. Освен това е цигулар, поет и драматург. От 10 години живеев САЩ. Преподавал е в различни европейски университети и в САЩ история на философията, психоанализа, философия на музиката, творческо писане." - така че тезата ти издиша. :)

defender
09-14-2017, 10:06
Цитат:
"След предварително отпечатаната корица с "президента" Хилъри и несъстоялите се мелтдауни на Тръмп бившето авторитетно списание Тайм отново реши да напомни за себе си - този път с удивителната дебилщина "будистки терор" по адрес на хора и монаси, които за разлика от много розови евроидиоти и антифа-педали имат смелостта да пазят земите и културата си. Тотална канавка."

ПП:
И какво стана - всички по света сме фашисти и терористи, само мюсюлманите са прекрасни мирни хорица

:D

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21728412_10212485999939307_7573316758133195066_n.j pg?oh=c654178c8dc17ea2e05572ce01bb0a06&oe=5A4EFD5B

Zlennox
09-14-2017, 13:20
щом в шотландия всички са гламави олигофрени като теб, ебах ти умрелата държава
на чий гръб в кравария живеят по-добре от нас
ако с голяма доза оптимизъм приемем, че живеят по-добре от нас
10% имат пари, а останалите живеят на кредит, ако не са от групата на бездомните и безработните
която през последните 20 години нарасна десеторно

Умрела, умрела колко да е умрела като £20 излизаш с две пълни торби от магазина на минимална заплата, и такива малоумници като теб си живеят живота. 20 лева в Кравария и излизаш с една бучка кашкавал, малко сирене, 4-5 кренвирша и един маргарин. Когато GDP per capita е 41К няма как да ми говориш че средностатистическия човек в една такава държава не води по пълноценен живот и удовлеторен от качеството си на живот сравнение с една държава с GDP per capita на 7К. Това че повечето са имбецили и не знаят как да развият потенциала си в капитал-ориентирано общество е друг въпрос.

Бедноста в напредналите икономики и в западните държави няма нищо общо с бедноста и безработицата в по-изоставащи/emerging икономики с недоразвита социална структура - въпреки че американците имат супер минимална социална инфраструктура.

Безработицата нарастна защото баща ти и майката ти не се придържат в крак с глобализацията, държавата не им предоставя адекватни възможности да развият нови умения и едно адекватно пре-обучение, или просто ги мързи да извадят нови квалификаций. Както виждаш напредналите икономики (повечето) изкараха промишленото си производство в emerging иконимики и страни където имат полза, като ударението вече спада към икономики базирани предимно на услуги. Като си бил 20-30 години занаятчия и изведнъш преместят производството и ти треснат компютъра пред теб и ти кажат да програмираш апликаций и да обслужваш клиенти по онлайн банков път, как искаш да има работа за не квалифицирани работници?

Zlennox
09-14-2017, 13:24
Изобщо не се държаха като такива, каквито намекваш. Да, не ги познавам лично, много от тях съм ги срещал просто на път, но не ми направиха впечатление на прости хора - например един от тях със сигруност беше инженер в Канада, на друг пък дори съм му запомнил името, защото ми направи силно впечатление със своята начетеност, казваше се Тимен Тимев и тъй като при разговора с него ми стана ясно, че не е случаен човек, се разрових в нета и това открих за него: "Д-р Тимен Тимев е психиатър и философ. Освен това е цигулар, поет и драматург. От 10 години живеев САЩ. Преподавал е в различни европейски университети и в САЩ история на философията, психоанализа, философия на музиката, творческо писане." - така че тезата ти издиша. :)

Не съм казал че са прости, това което не разбираш и което намеквах е че когато си израстнал в една типична култура и общество и си прекарал по-голямата/голяма част от живота си там, трудно е да отвикнеш и зачеркнеш това с което си свикнал, и то ей така. За това при тези които са имигрирали на по-стара възраст има една носталгия и меланохлия за родното място, за разлика от тези които са имигрирали на ранна възраст.

defender
09-14-2017, 13:35
Седя си в Шотландия защото съм израснал с тази култура и тук се чуствам най-щастлив

С каква култура си бил свикнал бре, та ти нали си леберален интрнешънъл, свободен мулти-култи землянин, космически-междугалактически гражданин на майката Вселена.

ПП: Консерва, патриотарска. Ти си някакъв див потомък на Мел Гибсов от "Смело сърце", бря :D

defender
09-14-2017, 13:49
Не съм казал че са прости, това което не разбираш и което намеквах е че когато си израстнал в една типична култура и общество и си прекарал по-голямата/голяма част от живота си там, трудно е да отвикнеш и зачеркнеш това с което си свикнал, и то ей така. За това при тези които са имигрирали на по-стара възраст има една носталгия и меланохлия за родното място, за разлика от тези които са имигрирали на ранна възраст.

Либерализма не мисли така и не третира хората по този начин, ето че тук ти свали либералната маска и идеология и в теб заговори истината, неподправена, както си е.

Филшив либерален шмекер си ве, при тебе либерализма е просто изкуствена поза, не знам защо се опитваш да го налагаш на другите - или ти плащат, или просто си идиот. :)

Zlennox
09-14-2017, 14:37
Либерализма не мисли така и не третира хората по този начин, ето че тук ти свали либералната маска и идеология и в теб заговори истината, неподправена, както си е.

Филшив либерален шмекер си ве, при тебе либерализма е просто изкуствена поза, не знам защо се опитваш да го налагаш на другите - или ти плащат, или просто си идиот. :)

А как ги третира тези хора тази твоя фикциозна интерпретация на либерализма глупчо? Колко пъти съм ти казвал да прочетеш Мил, Хобс, Лок, Фанон и други а ти все избираш да си останеш догматизиран религиозен глупак. Либерализма третира всичко и всекиго с идеята че това което извършва един индивид е в капацитета на неговата свободна воля и желание освен ако неговите интенций нямат за намерение да пречинят вреда на друг индивид или реална заплаха към обществото като цяло. И това е супер кондензирана дефиниция. Кое е не либерашнто в това което съм казал? Човек израства с определена културна идентичност според средата в която се намира. Мулти-култито не изисква от индивида да се откаже от собствената си култура, но изисква толерантност и разбиране както е в антропологията. А ти кравар, барабар със селяндурщината си ми тръгнал да твърдиш обратното. Поне като се взимаш за голям Анти-либерал, вземи проучи Що е Тва либерализм. Защото колкото и да не вярваш, глупчо, държавата в която живееш, ядеш и лайниш функционира 90% на принципите и ценностите на либерализма тъпак.

Не налагам либералната идеология на никой. Ето, ти си решил да си останеш глупак и такъв ще бъдеш, защото това си е твое решение. Може да намирам решението ти и идеологическите ти нагласи за имбецилски, но все пак уважавам решението ти да си останеш такъв.

dreamwalker
09-14-2017, 15:58
Толерирането на нетолерантните не трябва да се толерира.

defender
09-14-2017, 16:10
Толерирането на нетолерантните не трябва да се толерира.

В Корана май няма нищо за толерантност? Например, обичай враговете си, не отмъщавай или нещо от този род? Как го понася това, твоята мега-толерантна особа, дето довчера ме наричаше прекалено нисш, че да говоря с нея. Или само си говориш разни звучащи добре и модерно неща, по инерция и без грам мисъл. :)

dreamwalker
09-14-2017, 16:16
В Корана май няма нищо за толерантност? Например обичай враговете си, не отмъщавай или нещо от този род? Как го поняса това, твоята мега толерантна особа, дето до вчера ме наричаше прекален нисш, че да говоря с нея. Или само си говориш разни звучащи добре и модерно неща по инерция и без грам мисъл. :)

Моята мега толерантна особа го понася много добре, имайки предвид, че дори не знае какво имаш предвид.

DoctorSatan666
09-14-2017, 19:07
Либерализма третира всичко и всекиго с идеята че това което извършва един индивид е в капацитета на неговата свободна воля и желание освен ако неговите интенций нямат за намерение да пречинят вреда на друг индивид или реална заплаха към обществото като цяло. И това е супер кондензирана дефиниция. Кое е не либерашнто в това което съм казал? Човек израства с определена културна идентичност според средата в която се намира. Мулти-култито не изисква от индивида да се откаже от собствената си култура, но изисква толерантност и разбиране както е в антропологията.

Напротив, изисква отказване от собствената култура, понеже приемането на друга култура и толерирането й само по себе си е ако не отказване, то поне промяна на културата, тъй като тя вече не може да се наложи като доминираща в своя географски терен. Целия смисъл на една национална култура е тъкмо да консолидира и синхронизира съзнанието на всеки един индивид с този на останалите - всъщност самата култура е тъкмо резултат от тази естествена синхроничност, пораждаща се във взаимодействието между хората. Внасянето да други култури е все едно да сложиш дървено колело от каруца на кола - елементите, вече лишени от естествената си съвместимост и синхроничност, която се е оформяла в продължение на стотици, дори хиляди години, започват да влачат и деградират цялата машина, целия колективно-духовно-идеен апарат, който може да се обобщи с думата "национален дух" . И докато промяната в отношение към чужди култури може да не е непременно лошо нещо, то това е напълно без значение, тъй като от въпросните чужди култури не се стараят да адаптират своята култура (и как биха, след като никой не го изисква от тях) към гостоприемната, освен ако не се отнася за злоупотреба с тая култура. В интереса на никоя култура не е да отстъпва своето без да получава нещо в замяна. И така, ако европейските народи имат достатъчно широкоскроено мислене да са толерантни към малцинства, какво ще стане ако се окаже че вече не са малцинство. Дали ще има цигани защитници на българи, които са подложени на дискриминация. Понеже и сега бабите на село са подложени на кражби и издевателства, но никой дори не говори за тях, още по-малко прави нещо по въпроса. И ще стават все по-нагли и с все повече претенции - и защо не - след като вече са мнозинство, ще имат правото. Мислиш ли че Рамбо циганина от 9-та махала ти е чел Мил, Немил, Хобс, Тропс и прочие? Не, ще реши че неговото не му е достатъчно, а иска и твоето, щото имаш пари и коли, а той няма нищо, щото е прост мангал и държавата с нищо не го е принудила да се труди, но му е посочила причината за неговото нещастие - културата която не се е отнесла достатъчно гостоприемно към него. И тогава ти ли ще го спреш? Дето не можеш да си вдигнеш задника от дивана? Я по добре върви си клецай аниме възглавничката и не се филмирай. За либерализъм е можело да говориш преди 200 години - нищо от това което се случва сега няма общо с каквито и да е либерални идеали, така че изобщо няма смисъл да говориш за тях. И какво значение има че държавата била изградена на 90% либерални принципи? Ако 90% от органите ти работят, а останалите 10 % не работят, ще се наречеш ли здрав?

golemiq_korab_minava
09-14-2017, 20:25
Докторе.. Виж в кой форум сме писали толкова дълго време.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi1u5CovqXWAhXjKJoKHYsUBe8QFgglMAA&url=https%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0% 25A2%25D0%2598%25D0%259C&usg=AFQjCNGyA4qCtIhGtGnvBBfaTWpxJjWndw

Погледни за инвестор.

https://youtu.be/rWHQ4tmh0uM

Оказах се малко прав, че Бългското интернет пространство НЕ Е БЕЗПАСТНО.

DoctorSatan666
09-14-2017, 20:52
Докторе.. Виж в кой форум сме писали толкова дълго време.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi1u5CovqXWAhXjKJoKHYsUBe8QFgglMAA&url=https%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0% 25A2%25D0%2598%25D0%259C&usg=AFQjCNGyA4qCtIhGtGnvBBfaTWpxJjWndw

Погледни за инвестор.

https://youtu.be/rWHQ4tmh0uM

Оказах се малко прав, че Бългското интернет пространство НЕ Е БЕЗПАСТНО.
http://prikachi.com/images/728/9182728L.jpg

golemiq_korab_minava
09-14-2017, 21:00
http://prikachi.com/images/728/9182728L.jpg

Доста лесна задача, но истинска. Тези не са най-голямото зло у нас. Но дано такива като теб не се докосват до управлението.

DoctorSatan666
09-14-2017, 21:18
Доста лесна задача, но истинска. Тези не са най-голямото зло у нас. Но дано такива като теб не се докосват до управлението.

Аз дори не искам да управлявам, филмар.

Между другото, интересно ми е, объркал си линка към тубата или наистина искаше да постнеш тая умряла песен ?

golemiq_korab_minava
09-15-2017, 04:59
Аз дори не искам да управлявам, филмар.

Между другото, интересно ми е, объркал си линка към тубата или наистина искаше да постнеш тая умряла песен ?

Сигурно.

golemiq_korab_minava
09-15-2017, 06:17
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjF4sPsxKbWAhVJ1xQKHagmCq0QFgglMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.flagman.bg%2F%25D0%25BD%25D0% 25BE%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B8%2F469 32%2F%25D0%25A4%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25BC%25D0 %25B0-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25A2%25D0%2598%25D0%259C-%25D0%25BA%25D1%2583%25D0%25BF%25D0%25B8-%25D0%2598%25D0%25BD%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2581 %25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%2591%25D0%2593-%25D0%25B7%25D0%25B0-16-%25D0%25BC%25D0%25B8%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BE %25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25B2%25D0%25B0&usg=AFQjCNGU8IXitgZImgw7e1CwUNe1vEDXbA

Най-отгоре в новините стояло.

defender
09-15-2017, 07:47
"Как така? Та нали всички знаем колко много суши, наводнения, студове, градушки, урагани и всякакви други бедствия се изсипват върху нас заради това лошо глобално затопляне?
Или пък не"

Световните запаси от пшеница гонят исторически рекорд
https://money.bg/economics/svetovnite-zapasi-ot-pshenitsa-gonyat-istoricheski-rekord.html

Zlennox
09-15-2017, 08:18
...

Фундаментално, толерирането на други култури не отказва индивида, камоли приемното общество от собствената си култура. Социалните линкове/връзки в такъв случай стават по-слаби - в други дори взимат ролята на катализатор за установяване и подсилване на вече съществуващи такива връзки, да, но това се осъществява под формата на интра-национално ниво и респективно установява нови социални линкове/връзки в екстра-национален (интернационален) аспект. За смисъла националната идентичност и култура съм съгласен. Кажи ми - защото няма как да нямаш в предвид исляма когато говориш за дървени каруцени колела и мерцедеси, според теб мулти-култито релативно нова концпеция ли е? Една национална идентичност/култура е толкова естествена колкото е и природата на един вирус. Културната идентичност еволюира и се адаптира към външни фактори постоянно както един колектив бактерий развиват резистнос към антибиотици до като не се намери ново метод и процеса се повтаря. Една култура губи и променя идентичноста си от век на век. И докато главните идеи/традиции/исторически лица продължават да преобладават в културната идентичност на един народ, много от тези фактори еволюират в тяхната интерпретация, идеали, ценности или бъдат премахнати от "националната култура" или също така заместени с други. Да, една култура се оформя с векове та и хилядолетия но никогата не оставя твърдо същата. От Египет, Александрия и Рисмакта Империя - всички те с мултикултурализъм във фундаменталната си основа особенно народите около средиземно море, до колониални и днешни времена мултикултурализма е в центъра на този социален конструкт за "национална идентичност" и кутлура, дори бих спорил и в центъра на човешкото развитие. Великобритания, като "нация" от "нации" и бивша империя до голяма степен е пример и епитом на мултикултурализма. Разбира се колониализма не може да се каже че е допринесъл кой знае какви позитивни резултати под формата и предтекста за "цивилизоването на варвари". Дори напротив, натъпчения "мултикултурализм" - по-скоро културно претопяване от колкото реален мутликултурализм, е имал точно обратния ефект като нации като Френска Гвинея, Мексико и най вече в случая с Ганди и неговият "Хинд Суараж" използват колониализма като адвокират цялостна национална детерминация и оспорването на местните стойности. И все пак, колониализма е предходчика на мултикултурализма който е днес. Индиа не е със същата национална култура и идентичност с които е била преди 300 или 100 години. Генерална идентичност има, но външните фактори повлияли в развитието на днешната и идентичност са на лице и до днес, както и при останалата част от света колонизирана и неизменно променена културно и идентически. Европееца е най-голямиат културен претопвач и влиещ върху културната идентичност на почти всяка една нация и народ в света. А с глобализацията и технологическия напредък неизбежно идва и мултикултурализма и световна юнификация.

Друг е въпроса ако една култура е регресивна и неадаптираща се към времената и идеите на духа. Най-вече проблемите в такива обстоятелства където чужди култури не се адаптират към приемната култура, то това са примери за лоша държавана социална политика на интеграция и инсентивация. Когато ти дойдат 300 цигани или араби и ги захвърлиш и демаркираш всички накуп в долнопробни мизерни квартали, без някакъв видим опит да утализираш няква въпросна социална мобилност и интеграция тогава вече държавата директно подпомага за създаването на "държава в държавата". Също не помага да плюеш какви терористи и варвари били, индиректно подклаждайки повече социални дивизии и по-голямо маргинализиране. Това се отнася също и към местните. Въпроса с циганите също може да го адресираш и корелираш с днешната културна идентичност на България - чалга, курви, дискотеки, салфетки, мерцедеси, мутри, корупция. Вътрешни фактори като тези, пак, подпомагат утализирането на специфични начини на държание и разсъждение. Тоест такава "деинтеграция" не е типична само за чужденци. Затварянето на границите не решава прболема с престъпноста, тероризма и не-интеграцията - било то на мюсюлманин или Българин към едно цивилизовано общество или "деградирането" на "хилядолетна културна идентичност". Тук става въпрос за компромиси и културни допирни точки с правилно екзекутирана социална политика.

Казваш че днешният либерализм няма нищо общо с този от преди 200 години, и все пак приемаш че държавата в която живееш в момента, функционира на същите тези принципи от преди 200 години. Това че може да ме напсуваш на майка и да си практикуваш сатанизма свободно без да бъдеш линчуван са малка част от тези идеали "все още" останали от преди 200 години... И кажи ми, кой човек е напълно здрав? Коя държава е напълно здрава като народ и нация? 10% процента от органите може да не работят но другите 90% са достатъчни да поддържат тялото функционално, при това че също има и достатъчно "медикаменти" които може да се използват. Разбира се ако в тези 10% предположим че мозъка е ефектиран тогава става по-трудно, но все пак има превантивни мерки за здравословно пазене на важни органи.

Zlennox
09-15-2017, 08:36
"Как така? Та нали всички знаем колко много суши, наводнения, студове, градушки, урагани и всякакви други бедствия се изсипват върху нас заради това лошо глобално затопляне?
Или пък не"

Световните запаси от пшеница гонят исторически рекорд
https://money.bg/economics/svetovnite-zapasi-ot-pshenitsa-gonyat-istoricheski-rekord.html

В рамките на 2 седмици два урагана с код 5 степен. Цял град под 4 метра вода. Един такъв ураган с 5 степен би трябвало да е веднъж на 500 години. Тук са 2 за 2 седмици. До 2040 полюсите ще са без лед през летата. Още по-дълбоко си заври главата в ректума си.

DoctorSatan666
09-15-2017, 12:32
Фундаментално, толерирането на други култури не отказва индивида, камоли приемното общество от собствената си култура. Социалните линкове/връзки в такъв случай стават по-слаби - в други дори взимат ролята на катализатор за установяване и подсилване на вече съществуващи такива връзки, да, но това се осъществява под формата на интра-национално ниво и респективно установява нови социални линкове/връзки в екстра-национален (интернационален) аспект.
Културата може да се променя, но никога не изчезва. Докато има хора, ще има и култура. Точно поради тази причина, една култура никога не може да бъде унищожена(е, освен ако не извършиш геноцид), но вместо това тя може само да бъде заменена. В основата на мулти-култито и това което все още движи тази кола с дървени колелета е това че след като културата на европееца масово се ориентира към див комерсиализъм и информационни технологии, то такава една култура вече е лишена от кръвната връзка и езика, които до преди това са били основните стълбове на културна идентичност, а сега единствения такъв стълб е просто бездушен материализъм и наистина за такава комерсиална култура съвсем не е важно кой от каква раса и народност е. Не виждаш ли че точно това е плана? Ако един човек няма никаква култура, е освен тази масова, глобална, изцяло ориентирана към пари и материални придобивки, как мислиш - дали той няма да е по-полезен за един интернационален финансов елит стремящ се към световно правителство, отколкото би бил полезен един национал-социалист, за който по-важни са расовата и националната идентичност?

мулти-култито релативно нова концпеция ли е?
Естествено че е, макар че идеята е същата като при колониализма - злоупотреба с по-малко развити нации и народи. Но ако по времето на колониализма едната култура е била доминираща, то сега спекулантите на могат да са толкова открити в експлоатацията си, затова поставят държавите в една непрекъсната културна война, в която всички фракции са в постоянен конфликт.

Една национална идентичност/култура е толкова естествена колкото е и природата на един вирус.
Хахаха, не, по-скоро една интернационална идентичност и култура е толкова естествена колкото един вирус, понеже е дело на евреи и подобно на тях, единствената й цел е да експлоатира ресурсите на държавите гостоприемници.

Културната идентичност еволюира и се адаптира към външни фактори постоянно както един колектив бактерий развиват резистнос към антибиотици до като не се намери ново метод и процеса се повтаря.
Защо пък бактерий? Живия организъм не се ли адаптира, няма ли имунна система, която постоянно развива резистентност към вируси, бактерии и като цяло се бори срещу външни елементи, попаднали в организма? Нека не забравяме че народи и империи има от хиляди години, като народът е единствената стабилна единица а всички империи са се разпаднали, и това е било много преди света да познава технологии за глобален обмен и интернационални финансови структури, с които може да се злоупотребява. Истината е че колкото по голяма е един народ, или държава или империя, толкова по-малко е консолидирана тя в идеино отношение и това е съвсем лесно забележимо дори и днес, ако погледнеш разликите в културата на селския и градския човек. Ако вървиш обратно и обратно към по-малки системи от народа, по-малки дори от градовете и селата, например до едно племе, или една голяма фамилия, ще видиш че тъкмо там съществува най-голяма синхроничност и консолидация и на практика по-малко проблеми. Според мен оптимално за един човек на този етап от еволюционно развитие, е да живее в 150-200 човека общност. Средностатистически е малко вероятно да имаш над 200 приятели и познати. Всичко над тази граница води до разводняване, до липса на принадлежност. Само погледни Хитлер - той успя да превърна цяла Германия в една единна страна, където тази липса на принадлежност беше заменена с volksgemeinschaft, но дори и той се провали, и то не защото загуби войната, а просто защото начинанието надхвърли възможностите му. И ти ми говориш че едно глобално общество ще бъде успех? Та ние дори не сме стигнали до една перфектна държава, дори и за един малък народ, пък ти искаш чак световно правителство? И това се отнася за европейци, дето са със 100 IQ, а какво да говорим за един негър, който е със 70? Дори и при тях, този феномен е най-много застъпен. Всъщност негрите съвсем не са толкова лоши хора ако отидеш в едно село със 50 човека. Но я отиди в Йоханесбург - там е пълна джунгла. Тия хора не могат да се синхронизират взаимно, тъкмо поради това че принадлежността се размива при толкова много различни хора. Така че хе, хората не са дорасли за това. Но естествено световния елит не се и нуждае от такъв естествен синхрон между хората, който да позволява създаването на такива гигантски структури - както административно, така и идейно. Финансовия елит, също както един паразит, не се интересува от крайната съдба на своя гостоприемник. И в крайна сметка се получава така че вместо всеки да приема една глобална идентичност, по скоро вече самите държави, като следващите най-големи форми на идейни организми, започват да се разпадат на по-малки и по-малки идентичности. Не знам какво прогресивно има в това. Имаш постоянна дисхармония между политически групи, имаш дисхармония между половете, имаш дисхармония между възрастите, имаш расова и етническа дисхармония, имаш 50% нарастване на самоубийствата, имаш отрицателен прираст, имаш всякаква дегенеративни суб-култури, след като вече няма една национална, доминираща - ако това са признаците на едно ново глобално общество, то не мерси, аз не ги искам.

Когато ти дойдат 300 цигани или араби и ги захвърлиш и демаркираш всички накуп в долнопробни мизерни квартали, без някакъв видим опит да утализираш няква въпросна социална мобилност и интеграция тогава вече държавата директно подпомага за създаването на "държава в държавата".
Напротив, всички държави, особенно западните, полагат огромни усилия и ресурси за интеграция и въпреки това не могат да ги интегрират, просто защото не са еволюирали достатъчно за да притежават същите интелектуални или организационни умения. Не може един негър да има 70 IQ, един бял 100 и ти да ги сложиш заедно и да очакваш нещо добро да излезе от това. Виж, ако белите се отнасяха доминиращо, както е било през колониалната епоха, нямаше да има такива проблеми. А не сега да гонят белите фермери от африканските държави и една година по-късно цялата държава да изпадне в масов глад, понеже негрото е твърде тъпо за да отглежда реколта.

Това се отнася също и към местните. Въпроса с циганите също може да го адресираш и корелираш с днешната културна идентичност на България - чалга, курви, дискотеки, салфетки, мерцедеси, мутри, корупция. Вътрешни фактори като тези, пак, подпомагат утализирането на специфични начини на държание и разсъждение. Тоест такава "деинтеграция" не е типична само за чужденци.
Така е, не е типична само за чужденци, но тъкмо деинтеграцията на местните позволя изобщо приемането на чужденци под такъв формат. Тая деинтеграция беше постигната чрез постоянна и систематична пропаганда, естествено когато нямаш правилен исторически поглед над нещата няма как да я видиш като пропаганда. И то как да имаш - след като е забранено!

Казваш че днешният либерализм няма нищо общо с този от преди 200 години, и все пак приемаш че държавата в която живееш в момента, функционира на същите тези принципи от преди 200 години. Това че може да ме напсуваш на майка и да си практикуваш сатанизма свободно без да бъдеш линчуван са малка част от тези идеали "все още" останали от преди 200 години... ХАахахаха, да както мога да те напсувам на майка и да практикувам сатанизъм, така не мога да обява публично че холокоста е измислица и всъщност западните демокрации започнаха втората световна война, а Хитлер беше естествения отзвук от същата тази псевдо-прогресивна, комерсиал-интернационална еврейщина, която сега залива света от всякъде.

И кажи ми, кой човек е напълно здрав?
Младия, този който се бори.

Коя държава е напълно здрава като народ и нация?
Германия при Хитлер. Прочети нещо от хора живели тогава. И ако си мислиш че Германската нация тогава е била държавния еквивалент на изправителен лагер - много се лъжеш. В училищата не само че е било позволено да вярваш в каквото си искаш и да се съмняваш в авторитетите - напротив, даже е било насърчавано подобно отношение.

defender
09-15-2017, 20:31
Цитат:
"Колко години са на власт Путин и Меркел. Фактите са следните:
Путин е на власт с прекъсвания - от 2000г до 2008 ( 8 години) и от 2012 до днес (5 години). Путин е на власт общо 13 години.
Меркел е на власт от 2005 до днес - 12 години непрекъснато.
Извод: Путин е батко на Меркел във властта, но, по всичко личи, Меркел ще го задмине по прослужено време."

ПП: Германия си имала цар - цар Меркел. Поста се здава посмъртно. Либерално ми е :D

Грозния
09-16-2017, 20:36
Путин е на власт с прекъсвания -...По принцип или де факто :D ?!
А дано, ама надали :? !

defender
09-16-2017, 20:45
По принцип или де факто :D ?!
А дано, ама надали :? !

Ми такива са официалните факт. А задкулисно, вече не знам кой е управлявал, когато Медведев беше президент.

defender
09-16-2017, 20:57
"Две жени нападнати от мъж, който носел чук и крещял Аллах Акбар във Франция. Вече да се смееш ли, да плачеш ли на тези новини?"

defender
09-17-2017, 13:47
В рамките на 2 седмици два урагана с код 5 степен.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21728239_910491259099009_3103116364957936340_n.jpg ?oh=c92d50800c268f2f49ed1e7fe659dcf4&oe=5A491CDB

haritov
09-17-2017, 20:09
Културата може да се променя, но никога не изчезва. Докато има хора, ще има и култура. Точно поради тази причина, една култура никога не може да бъде унищожена(е, освен ако не извършиш геноцид), но вместо това тя може само да бъде заменена. В основата на мулти-култито и това което все още движи тази кола с дървени колелета е това че след като културата на европееца масово се ориентира към див комерсиализъм и информационни технологии, то такава една култура вече е лишена от кръвната връзка и езика, които до преди това са били основните стълбове на културна идентичност, а сега единствения такъв стълб е просто бездушен материализъм и наистина за такава комерсиална култура съвсем не е важно кой от каква раса и народност е. Не виждаш ли че точно това е плана? Ако един човек няма никаква култура, е освен тази масова, глобална, изцяло ориентирана към пари и материални придобивки, как мислиш - дали той няма да е по-полезен за един интернационален финансов елит стремящ се към световно правителство, отколкото би бил полезен един национал-социалист, за който по-важни са расовата и националната идентичност?

Естествено че е, макар че идеята е същата като при колониализма - злоупотреба с по-малко развити нации и народи. Но ако по времето на колониализма едната култура е била доминираща, то сега спекулантите на могат да са толкова открити в експлоатацията си, затова поставят държавите в една непрекъсната културна война, в която всички фракции са в постоянен конфликт.

Хахаха, не, по-скоро една интернационална идентичност и култура е толкова естествена колкото един вирус, понеже е дело на евреи и подобно на тях, единствената й цел е да експлоатира ресурсите на държавите гостоприемници.

Защо пък бактерий? Живия организъм не се ли адаптира, няма ли имунна система, която постоянно развива резистентност към вируси, бактерии и като цяло се бори срещу външни елементи, попаднали в организма? Нека не забравяме че народи и империи има от хиляди години, като народът е единствената стабилна единица а всички империи са се разпаднали, и това е било много преди света да познава технологии за глобален обмен и интернационални финансови структури, с които може да се злоупотребява. Истината е че колкото по голяма е един народ, или държава или империя, толкова по-малко е консолидирана тя в идеино отношение и това е съвсем лесно забележимо дори и днес, ако погледнеш разликите в културата на селския и градския човек. Ако вървиш обратно и обратно към по-малки системи от народа, по-малки дори от градовете и селата, например до едно племе, или една голяма фамилия, ще видиш че тъкмо там съществува най-голяма синхроничност и консолидация и на практика по-малко проблеми. Според мен оптимално за един човек на този етап от еволюционно развитие, е да живее в 150-200 човека общност. Средностатистически е малко вероятно да имаш над 200 приятели и познати. Всичко над тази граница води до разводняване, до липса на принадлежност. Само погледни Хитлер - той успя да превърна цяла Германия в една единна страна, където тази липса на принадлежност беше заменена с volksgemeinschaft, но дори и той се провали, и то не защото загуби войната, а просто защото начинанието надхвърли възможностите му. И ти ми говориш че едно глобално общество ще бъде успех? Та ние дори не сме стигнали до една перфектна държава, дори и за един малък народ, пък ти искаш чак световно правителство? И това се отнася за европейци, дето са със 100 IQ, а какво да говорим за един негър, който е със 70? Дори и при тях, този феномен е най-много застъпен. Всъщност негрите съвсем не са толкова лоши хора ако отидеш в едно село със 50 човека. Но я отиди в Йоханесбург - там е пълна джунгла. Тия хора не могат да се синхронизират взаимно, тъкмо поради това че принадлежността се размива при толкова много различни хора. Така че хе, хората не са дорасли за това. Но естествено световния елит не се и нуждае от такъв естествен синхрон между хората, който да позволява създаването на такива гигантски структури - както административно, така и идейно. Финансовия елит, също както един паразит, не се интересува от крайната съдба на своя гостоприемник. И в крайна сметка се получава така че вместо всеки да приема една глобална идентичност, по скоро вече самите държави, като следващите най-големи форми на идейни организми, започват да се разпадат на по-малки и по-малки идентичности. Не знам какво прогресивно има в това. Имаш постоянна дисхармония между политически групи, имаш дисхармония между половете, имаш дисхармония между възрастите, имаш расова и етническа дисхармония, имаш 50% нарастване на самоубийствата, имаш отрицателен прираст, имаш всякаква дегенеративни суб-култури, след като вече няма една национална, доминираща - ако това са признаците на едно ново глобално общество, то не мерси, аз не ги искам.

Напротив, всички държави, особенно западните, полагат огромни усилия и ресурси за интеграция и въпреки това не могат да ги интегрират, просто защото не са еволюирали достатъчно за да притежават същите интелектуални или организационни умения. Не може един негър да има 70 IQ, един бял 100 и ти да ги сложиш заедно и да очакваш нещо добро да излезе от това. Виж, ако белите се отнасяха доминиращо, както е било през колониалната епоха, нямаше да има такива проблеми. А не сега да гонят белите фермери от африканските държави и една година по-късно цялата държава да изпадне в масов глад, понеже негрото е твърде тъпо за да отглежда реколта.

Така е, не е типична само за чужденци, но тъкмо деинтеграцията на местните позволя изобщо приемането на чужденци под такъв формат. Тая деинтеграция беше постигната чрез постоянна и систематична пропаганда, естествено когато нямаш правилен исторически поглед над нещата няма как да я видиш като пропаганда. И то как да имаш - след като е забранено!
ХАахахаха, да както мога да те напсувам на майка и да практикувам сатанизъм, така не мога да обява публично че холокоста е измислица и всъщност западните демокрации започнаха втората световна война, а Хитлер беше естествения отзвук от същата тази псевдо-прогресивна, комерсиал-интернационална еврейщина, която сега залива света от всякъде.

Младия, този който се бори.

Германия при Хитлер. Прочети нещо от хора живели тогава. И ако си мислиш че Германската нация тогава е била държавния еквивалент на изправителен лагер - много се лъжеш. В училищата не само че е било позволено да вярваш в каквото си искаш и да се съмняваш в авторитетите - напротив, даже е било насърчавано подобно отношение.

любимата ми тема в която болния руснак го начуква на здравия германец
пп
и днес продължава да го начуква на германците и на всички останали

лудия ефрейтор не е бил нищо повече от една хитър човек с психически отклонения и изрекъл достатъчно големи лъжи че и ти да му повярваш 70г по-късно

Zlennox
09-17-2017, 23:15

Не виждам защо комерсиализма трябва да бъде използван като предпоставка за мултикултурализма. Докато мултикултурализма възприема една обстоятелна абстрактна и също така реална форма независима от комерсиализма, от друга страна комерсиализма по-начина по който ти го описваш де факто функционира като антитеза на един реално приложим мултикултурализм. И все пак комерсиализма е продукт на културата. Мисля че тази твоя теорийка за финасови елити, еврей и световни правителства, и губенето на кръвната връзка и езика е твърде опростена и преувеличена. Нагъчкал си твърде много културни и национално-идентически/духовни/материални/исторически/традиционни/ритуални аспекти в едно опростено роботизиране на човешката национална/индивидуална идентичност. САЩ като диви капиталисти и твърдите националисти които са, са пример за това че не са само един или два фактора играещи роля (мулти-култито/комерсиализма) в националната идентичност на един Американец. И какво би било лошото в едно световно правителство работещо за всеки? Национализма все ще си остане като примитивна форма на териториалност в човека придружено с необосновани предразсъдъци. Като изплува някой астероид с размерите на Флорида, това че си "100%" чистокръвен ариец и си с мнението че черният африканец е по низш от теб няма много полза и значение когато астероида ще ви е*е майката и на двамата.

Грешиш. Мултикултурализма не не никак нова си концепция. Ако се загледаш, мултикултито е в основата на всяка една империя, цивилизация и религия. От древен Египет то Александрия и Йонийските острови дори, различните култури, идеи, разбирания, икономически ползи са играели пре-голями роли в развитието на човечеството. Под една или друга форма мултикултурализма е в основата на човешкото развитие, от където и да го погледнеш. Твърдението ти че в в днешни дни няма доминираща култура както по-времето на колниализма е меко казно сляпо написано. Огледай се около тебе и ми кажи че западно европейската култура не се налага навсякъде и на всеки и до ден днешен, като един абсолютен идеал. И въпреки това, то не е твърда предпоставка за генерално губене на националната идентичност на един народ или нация.

Нали усещаш колко имбецилски звучи това което твърдиш, камоли необосновано. Бялите тъпаци в едно бяло общество като ги сложиш до някой си с 100+ IQ е еквивилента на това да твърдиш че си генетически по-висш от чернокожите защото си бял и пак да си с IQ под 70. Вкарал си се яко в няква еврейска конспирация/филм.

ХАахахаха, да както мога да те напсувам на майка и да практикувам сатанизъм, така не мога да обява публично че холокоста е измислица и всъщност западните демокрации започнаха втората световна война, а Хитлер беше естествения отзвук от същата тази псевдо-прогресивна, комерсиал-интернационална еврейщина, която сега залива света от всякъде

Въпреки че закони против публично отричане на холокоста спадат само към броени държави, тук бих се съгласил и казал че такива закони са пълна простотия въпреки че ако едно такова публично отричане на холокоста или подобно е провокативна "hate speech" тогава бих се съгласил че трябва да има мерки в такива случаи.

defender
09-18-2017, 10:11
Задържаните за атентата в лондонското метро били бежанци от Ирак и Сирия
https://news.bg/world/zadarzhanite-za-atentata-v-londonskoto-metro-bili-bezhantsi-ot-irak-i-siriya.html

ПП: Не може да бъде!

DoctorSatan666
09-18-2017, 12:27
Не виждам защо комерсиализма трябва да бъде използван като предпоставка за мултикултурализма.
Защото смесването на култури възниква и винаги е възниквало по икономически причини. Мулти-култи в такъв глобален мащаб може да възникне само в една глобално-комерсиална култура. И няма как да е иначе - хората винаги предпочитат да си стоят в собствените етно-обособени общности. Дори и западните мегаполиси са разделени на етно-квартали, а навсякъде където се преместят чернилки, белите си заминават.

Докато мултикултурализма възприема една обстоятелна абстрактна и също така реална форма независима от комерсиализма, от друга страна комерсиализма по-начина по който ти го описваш де факто функционира като антитеза на един реално приложим мултикултурализм.
Оценявам таланта ти да пишеш нещо, без да казваш нищо, но в случая не ме вълнува особенно

И какво би било лошото в едно световно правителство работещо за всеки?
Същото, което е лошо при всяко едно правителство - може да бъде узурпирано и корумпирано, особенно ако управниците му не са обвързани с каквото и да е към обикновенния поданник - нито расово, нито етнически, нито културно, нито дори класово. Само че представи си какви биха били последиците от упадъка на едно такова правителство. Ще бъде касапница.

Грешиш. Мултикултурализма не не никак нова си концепция. Ако се загледаш, мултикултито е в основата на всяка една империя, цивилизация и религия. От древен Египет то Александрия и Йонийските острови дори, различните култури, идеи, разбирания, икономически ползи са играели пре-голями роли в развитието на човечеството. Под една или друга форма мултикултурализма е в основата на човешкото развитие, от където и да го погледнеш.
Цивилизационния елемент във всяка една култура винаги са били неандарталските гени, които са били доста по широко налични в древните цивилизации. Например Рамзес II е бил с червена коса. Всички древни цивилизации в Близкия изток са били с бяла управляваща класа(или поне една идея по-бели от останалите). Тъкмо отслабването на този расов елемент е довело до упадъка на тези цивилизации. Ако си мислиш че говоря глупости, направи си следната проверка: Къде не имало цивилизации никога? О да, в централна Африка, голяма изненада. За 40 000 години негрото не е измислило нищо - няма писменост, няма опитомяване на животни, няма пътища, архитектура, наука, няма дори колелото. И ти искаш да ми кажеш че внасянето на такива хора с друга причина освен да бъдат роби, някакси ще помогне на една цивилизация?

Твърдението ти чев в днешни дни няма доминираща култура както по-времето на колниализма е меко казно сляпо написано. Огледай се около тебе и ми кажи че западно европейската култура не се налага навсякъде и на всеки и до ден днешен, като един абсолютен идеал.
Това не е западно-европейска култура, а еврейски, либерално-марксистки капитализъм. Тъкмо заради това се пласира еднакво добре сред интелигентните хора от всички раси и националности. В Европа се разпространява по-добре просто защото тук има повече интелигентни и предприемчиви хора, но е направена така че да се налага дори и сред най-нисшите елементи. Точно затова е толкова опасна, така както идеите на Хитлер бяха опасни за финансовия елит, понеже се разпростираха еднакво добре както сред интелигенцията, така и сред работниците и земеделците. Затова и все още са опасни, и трябва във великото ти либерално и свободно общество да бъдат забранени и репресирани по сталински модел.

Бялите тъпаци в едно бяло общество като ги сложиш до някой си с 100+ IQ е еквивилента на това да твърдиш че си генетически по-висш от чернокожите защото си бял и пак да си с IQ под 70.
Олигофрен, умни хора има сред всички народи, дори и сред най-изостаналите и тия дето живеят по джунглите. Има африканци с по 200 IQ - говорим си за средно IQ, което винаги ще определя нивото на една култура - понеже всяка култура се ражда във взаимодействието между ХОРАТА, а не просто от отделни личности. Отделните личности обогатяват културата, но не са нейната основа. Основата винаги са ония по средата - и тия по средата в Африка са със 70 IQ, а същите тук се водят за умствено недоразвити. Какво изобщо ми говориш. Не твърдя че трябва всеки път като видиш африканец трябва задължително да си мислиш че е малоумен, но да го допуснеш като възможност съвсем не е грешно, понеже има голям шанс да се окажеш прав.

Въпреки че закони против публично отричане на холокоста спадат само към броени държави, тук бих се съгласил и казал че такива закони са пълна простотия въпреки че ако едно такова публично отричане на холокоста или подобно е провокативна "hate speech" тогава бих се съгласил че трябва да има мерки в такива случаи.
И какво може да е хейт speech в съмнението в даден исторически факт? А всеки ден когато се плюе по националсоциализма и Хитлер, това не е ли hate speech? Виждаш ли, всичко може да бъде hate speech стига да има кой да се обижда, а всеки има за какво да се обижда, понеже никой не е перфектен и това се отнася както за индивидуалните така и за колективните идентичности.
Ако ти е забранено да отричаш само един факт, за нещо станало преди 70-80 години, на фона на 2000 години записана история, значи си струва да помислиш дали някой няма интерес от това. Но естествено ти не искаш да помислиш, защото ако признаеш че Холокоста е лъжа и Хитлер не е лошия мустакат чичко, тогава цялия ти наратив, с който си закърмен от рождение, се разпада и вече нямаш колективно-негативен образ на страха. А без образ на страха, ти си нищо. В свят където всичко е толкова илюзорно, единствената реалност е смъртта, а който държи образа на смъртта, той контролира ума на масите. Евреите няма да оставят този образ да изчезне - не, вместо това ще продължат да ти сервират пропаганда всеки ден, ще продължат да те плашат с умрели нацисти и лоши расисти, защото правят пари от това.

DoctorSatan666
09-18-2017, 12:45
любимата ми тема в която болния руснак го начуква на здравия германец
пп
и днес продължава да го начуква на германците и на всички останали

лудия ефрейтор не е бил нищо повече от една хитър човек с психически отклонения и изрекъл достатъчно големи лъжи че и ти да му повярваш 70г по-късно
Болния руснак му трябваха по 12 дивизии за да победи една СС-овска. Така или иначе, това беше касапница между два велики народа и Хитлер никога не го е отричал за руснаците. Войната от германска страна никога не се е водила срещу руския народ, а срещу болшевизма, който след това завзе половин европа и я върна 200 години назад в културно и икономическо отношение. Естествено ако не говореше през гъза си, всичко това щеше да ти е ясно.

haritov
09-18-2017, 13:10
Болния руснак му трябваха по 12 дивизии за да победи една СС-овска. Така или иначе, това беше касапница между два велики народа и Хитлер никога не го е отричал за руснаците. Войната от германска страна никога не се е водила срещу руския народ, а срещу болшевизма, който след това завзе половин европа и я върна 200 години назад в културно и икономическо отношение. Естествено ако не говореше през гъза си, всичко това щеше да ти е ясно.

Ти знаеш ли какво е дивизия и колко е голяма една дивизия в различните армии?

Искам да ми коментираш обсадата на брестката крепост

DoctorSatan666
09-18-2017, 13:21
Ти знаеш ли какво е дивизия и колко е голяма една дивизия в различните армии?
Германските пехотни дивизии в началото на войната са били с по 17 000 човека, но след 42-ра не са имали достатъчно хора и са били значително по-малко. Съветските дивизии са били с между 7-10 000 човека, до 15 000 за отбранителните дивизии.

Искам да ми коментираш обсадата на брестката крепост
Както казах, това е било касапница между два велики народа.

haritov
09-18-2017, 13:28
Ти си военно неграмотен и говориш глупости
Отговори ми на въпросите

DoctorSatan666
09-18-2017, 13:37
Ти си военно неграмотен и говориш глупости
Отговори ми на въпросите

Едитнах си коментара, въпреки че все още не виждам накъде биеш.

haritov
09-18-2017, 13:56
Германските пехотни дивизии в началото на войната са били с по 17 000 човека, но след 42-ра не са имали достатъчно хора и са били значително по-малко. Съветските дивизии са били с между 7-10 000 човека, до 15 000 за отбранителните дивизии.

Както казах, това е било касапница между два велики народа.
Сега ми кажи с какво е въоражението на двете армии боеспособност технически възможности
Подготовка на офицерския състав
Ще видиш че немците бият руснаците по всички показатели руснаците (един немец с автомат срещу 10 войника с една пушка без патрони)
Прибави и положението на картата към всичко това
Един взвод е покривал площ от 5км при отбранителната линия
А в това време всякаква помощ е била далеч
Ако немците не са правели глупости Жуков щеше да бъде военнопленник
А за Брест си кажи че не знаеш направо

DoctorSatan666
09-18-2017, 14:19
Сега ми кажи с какво е въоражението на двете армии боеспособност технически възможности
Подготовка на офицерския състав
Ще видиш че немците бият руснаците по всички показатели руснаците (един немец с автомат срещу 10 войника с една пушка без патрони)
Прибави и положението на картата към всичко това
Един взвод е покривал площ от 5км при отбранителната линия
А в това време всякаква помощ е била далеч
Ако немците не са правели глупости Жуков щеше да бъде военнопленник
А за Брест си кажи че не знаеш направо

Мисля че бях съвсем ясен. Не искам да умаловажавам подвизите на нито една от армиите. Поляците също са се били смело на доста места, въпреки че Полша пада за 2 седмици. Дали руснаците щяха да се справят по-добре ако имаха повече техника и ако Сталин не беше избил целия офицерски състав - да, определено. И все пак, след 44-та руснаците са имали в пъти повече хора и техника, но въпреки това Жуков не е влизал в битка ако не е превъзхождал петкратно германците.

А като каза Брест, знаеш ли че в Сталинград също е имало сражения месеци след като е бил превзет от руснаците?
ПП: А какво мислиш за Бреслау ?

Грозния
09-18-2017, 15:47
Сега ми кажи...Ти кажи "великият руски народ" по колко убити дава за всеки убит германец :) !
А колко танкове и самолети губят руснаците за всеки унищожен немски?
Нали са много велеки, а :D?

Жуков не е влизал в битка ако не е превъзхождал петкратно германците.Самата истина!
В тая война руснаците нямат нито една победа, освен когато са с огромно числено превъзходство!

Немците имат много победи, дори срещу превъзхождащ противник!

haritov
09-18-2017, 17:50
Мисля че бях съвсем ясен. Не искам да умаловажавам подвизите на нито една от армиите. Поляците също са се били смело на доста места, въпреки че Полша пада за 2 седмици. Дали руснаците щяха да се справят по-добре ако имаха повече техника и ако Сталин не беше избил целия офицерски състав - да, определено. И все пак, след 44-та руснаците са имали в пъти повече хора и техника, но въпреки това Жуков не е влизал в битка ако не е превъзхождал петкратно германците.

А като каза Брест, знаеш ли че в Сталинград също е имало сражения месеци след като е бил превзет от руснаците?
ПП: А какво мислиш за Бреслау ?
чадо божие не говоря за това коя армия е по-велика а защо руснаците дават много жертви
а Брест е пример за това как германците изгарят живи жени и малки деца (нали каза че войната не е срещу руския народ)
лошото е че не можеш да вденеш какво ти говоря

пп
не ми меши поляците говорим за германците и руснаците

haritov
09-18-2017, 17:53
Ти кажи "великият руски народ" по колко убити дава за всеки убит германец :) !
А колко танкове и самолети губят руснаците за всеки унищожен немски?
Нали са много велеки, а :D?
Самата истина!
В тая война руснаците нямат нито една победа, освен когато са с огромно числено превъзходство!

Немците имат много победи, дори срещу превъзхождащ противник!
ние даваме много жертви и през турското робство ама иди кажи че турците са много велики
''не ми говори колко войници са загинали хора ще си намеря искам техника нямаме техника тя е важната'' това го е казал точно Жуков
във войната не е толкова важно колко е живата сила с която разполагаш техниката е от решаващо значение и понеже той е бил превъзхождан по този показател е имал само една възможност да атакува с жива сила от типа щрафбат

имал е заповед да не отстъпва

defender
09-18-2017, 19:34
"Нас не ни е страх, но ще си оградим Айфеловата кула с двуметрова стена от подсилено стъкло, непробиваема за куршуми и микробуси" :D

http://www.bbc.com/news/world-europe-38923411

DoctorSatan666
09-18-2017, 19:35
чадо божие не говоря за това коя армия е по-велика а защо руснаците дават много жертви
а Брест е пример за това как германците изгарят живи жени и малки деца (нали каза че войната не е срещу руския народ)
лошото е че не можеш да вденеш какво ти говоря

пп
не ми меши поляците говорим за германците и руснаците
Колко безочлив трябва да си че да говориш за горене на деца и жени, при положение, че зверствата на руснаците в Германия са несравними.

Грозния
09-18-2017, 19:39
той е бил превъзхождан по този показателНемците никога не са имали по-многобройна техника от руснаците :? !
За живата сила да не говорим!

haritov
09-18-2017, 20:14
Колко безочлив трябва да си че да говориш за горене на деца и жени, при положение, че зверствата на руснаците в Германия са несравними.

каквото почукало такова се обадило

haritov
09-18-2017, 20:15
Немците никога не са имали по-многобройна техника от руснаците :? !
За живата сила да не говорим!

кажи го това на панфиловци

Грозния
09-18-2017, 20:19
панфиловци
https://i49.vbox7.com/o/9f5/9f5cbc0d0.jpg

defender
09-18-2017, 20:28
Добре де, възможно ли е някой да има мания за завовеание, за величие, да убива хора, да създава концлагери, да затваря и изтезава в тях хора и да е нормален човек. Хитлер е най-вероятно психясал комплексар-лилипут. Възможно ли някой да се визхищава на такъв човек, той трябва да е по-зле и от него?!

ПП:

Сталин 1.68 м.
Наполеон 1.69 м.
Мусолини 1.69 м.
Хитлер 1.74 м. -> на докторчето му давам между 1.69 и 1.74, а при Грозния по-скоро към долната граница.

defender
09-19-2017, 11:56
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21557945_2002970896614483_3773414124265982462_n.jp g?oh=ed65b3b19106c00a79140f019ad82c07&oe=5A5F9CDF

ПП: Горе-долу колкото следващите 10 държави взети заедно ...

Либерално ми е :)

Зленоксе, ела да ме открехнеш що любвеобилните, толерантни либерали са толкоз въоръжени, повече от талибани, терористи, севернокорейции и руснаци взети заедно?

По-въоръжени са от Хитлер даже, при който все пак това е разбираемо, защото е бил завоевател, с мисъл за империя, Райх.

DoctorSatan666
09-19-2017, 12:47
Добре де, възможно ли е някой да има мания за завовеание, за величие, да убива хора, да създава концлагери, да затваря и изтезава в тях хора и да е нормален човек. Хитлер е най-вероятно психясал комплексар-лилипут. Възможно ли някой да се визхищава на такъв човек, той трябва да е по-зле и от него?!

Ти си просто поредния глупак, повярвал на еврейската пропаганда. Не се изненадвам, предвид че вече вярваш в толкова други малоумни неща, и не, тук нямам предвид Бог.

ПП: Между другото 1.85 съм, смотльо.

defender
09-19-2017, 13:16
Ти си просто поредния глупак, повярвал на еврейската пропаганда.

Че Хитлер е бил психясал комплексар е еврейска пропаганда ли?
Че възможно ли е човек причинител на толкова много насилие да не е психясал? Мисля, че почти всеки психиатър ще го потвърди.
Добре, обясни ми ако ти се занимава, защо мислиш, че Хитлер не е бил психясал, а неговата политика и отношение към хората са били най-нормалните.

Не се изненадвам, предвид че вече вярваш в толкова други малоумни неща, и не, тук нямам предвид Бог.
Какви се тези толкова други неща?

defender
09-19-2017, 20:15
"Класация на топ еко-драми от "Смълчаната пролет" до днес:
- 60-те: пестицидите
- 70-те: оловния бензин
- 80-те: киселинните дъждове
- 90-те: озоновия слой
- 2000-2010: глобалното затопляне
- 2010-2020: изменението на климата
- след 2020: микро-пластмасите
- след 2030: космическия боклук :)

И най-интересното е, че замърсяването на въздуха, който дишаме, в нито един момент не е бил и няма да бъде на върха на "обществения интерес". Твърде рационално мислене изисква!"

DoctorSatan666
09-20-2017, 12:09
Че Хитлер е бил психясал комплексар е еврейска пропаганда ли?

Абсолютно. Всичките тия филмчета дето си ги гледал да изкарват Хитлер като някакъв нервен, постоянно викащ психар са пълна лъжа. Прочети книгата на бодигарда му и ще разбереш. Хитлер е бил изключително спокоен човек, винаги учтив и "земен" дори и към най-обикновени хора.

Че възможно ли е човек причинител на толкова много насилие да не е психясал?

Това е все едно да виниш Иисус за кръстоносните походи и инквизицията. Но така или иначе, насилието срещу цивилни е от германска страна е било значително по-малко в сравнение с озверелите орди на Сталин, който не е подписал Женевската конвенция в следствие на което 10 милиона цивилни германци са избити, милиони жени изнасилени и др. Нито пък са правели като съюзниците, които хвърлят бомби над градове без стратегическо значение. Само в Дрезден за една вечер умират 300 000 души от запалителни бомби (горе-долу толкова са загиналите в конц-лагерите, според документи на Червения кръст), а между другото Хитлер с години е предлагал забраняването на бомбардировки през нощта, каквито англичаните извършват масово през цялата война. И в случай че не знаеш, англичаните са първите измислили концетрационните лагери още през Бурската война в първите години на 20 век. Такива зверства германците никога не са правили, освен естествено в края на войната, когато Гьобелс заповядва т.нар. Тотална война - тоест фанатична война с всички налични средства. Но това е било в края, а тогава вече за Хитлер може да се твърди, че е бил "нестабилен". Но все пак той е просто човек - да ръководиш 80 милионен народ с такава отдаденост във време на война, и то на губеща война, едва ли е лесно.
Колкото до холокоста, това е просто една огромна лъжа. Лъжа, която наля 200 млрд. марки в ръцете на "оцелелите", като единствената изискване да си "оцелял" е просто да си бил еврейн в Европа по това време. Лъжа, която позволи създаването на еврейската държава за сметка на палестинския народ. Лъжа, която е забранено да поставяш под въпрос или отиваш в затвора. Е кажи ми, коя истина се нуждае от защитата на закон? Ако кажеш че Земята е плоска ще влезеш ли в затвора? А ако кажеш че Наполеон е бил 2 метра висок? А другите "конспиративни теории" - извънземни, илюминати, рептили и др. глупости - нито една от тях не е наказуема.
А ако смяташ че Хитлер е бил такъв злодей, защо е обявен за човек на годината през 36-та в списание Таймс? Защо е бил приятел с Ганди? Защо докато целия свят страда от последиците на Голямата депресия, в Германия не е можело да видиш един просещ? Защо днес националсоциализма е също толкова актуален, ако не повече, отколкото тогава? Ще ти кажа защо. Защото същите хора, които днес унищожават по всякакъв начин културата на европейските народи с комунизъм, феминизъм, бежанци и деградирала педерастка култура, тогава също ги е имало и тъкмо заради тях се появява и издига Хитлер.

[/QUOTE]

Добре, обясни ми ако ти се занимава, защо мислиш, че Хитлер не е бил психясал, а неговата политика и отношение към хората са били най-нормалните.

Зависи какво разбираш под нормално. Хитлер съвсем не се е задоволявал с нормалното, а с най-доброто. Тоест не просто е водил война срещу ненормалното, но е искал да издигне народа си, а и цялата европейска цивилизация до нова, златна епоха.Тоест човека е имал визия за бъдещето и няма как да не е имал. Понеже финансовия елит също има визия за бъдещето и използва пропагандата си в съотвествие с този идеал. Хитлер е знаел че за да спечели германците, не може просто да плюе по ненормалното - вместо това той е трябвало да предложи нов идеал, нова визия за света. И мен ако питаш, здрави семейства от предварително избрани хора, е много по-добре от расово смешение. Здрави и независими млади хора са много по-добре от дебели идиоти, клатещи се на цигански ритми и постоянно залепени за телефоните. Система в която парите отразяват истинската стойност на нещата(тоест труда на хората, с която система Хитлер унищожава безработицата и мизерията) е много по-добре отколкото система, където мастити интернационални търгаши спекулират с валутите на държавите и предизвикват финансови кризи. Международно право, което зачита правото и суверенитета на всяка държава сама да определя политиката си е много по-добро от интернационални съюзи, където отделни държави са принудени да приемат бежанци, закони за защита от дискриминация, гей бракове и всякакви други извращения. Политическа доктрина, целяща да издигне едно народно сътрудничество между хората, където всеки е готов да помага на всеки като на свой брат, защото са обвързани с кръв, език, наследство и съдба, е много по добра от политическа доктрина, която цели да разединява хората по-всякакъв начин, да ги пороби финансово, морално и културно, да поощрява всяка деградация и да унищожи всеки здрав инстинкт останал в тях. Не ти се налага да вярваш, че намеренията на Хитлер са били точно такива - достатъчно е просто да видиш резултатите от политиката на съвременните лидери и ще ти стане ясно точно колко гнила и античовешка е тая политика.

ПП: Ако наистина искаш да разбереш какво точно е националсоциализма, гледай филма Триумф на волята. Имаше го преведен в Замунда, ако не са го изтрили вече.

defender
09-20-2017, 13:30
Ти Хитлер го изкара някавъв брилянтен, любвеобилен към хората лидер. Може да е имал добри качества и намерения, които умишлено не се афишират днес, като се набляга най-вече на негативните му качества, но чак пък толкова изящен да е, какъвто го изкара и как нарочно толкова много го оклеветявали с лъжи, не знам, не знам.
И другото, което не го вярвам е това, че казваш, че Хитлер едва ли не, се бил издигнал случайно, като естествена, инстинктивна реакция на недоволната народна маса, срещу тогавашните "либерасти" и без подпиране от страна на финансов елит.
Ти го изкара едва ли не човек от народа, а за мен той е бил специално подготвен за политическата си и военна мисия човек (може би още от дете почват да ги култивират). Такива лидери не се раждат и отглеждат на къра и кокошарника.

defender
09-20-2017, 13:52
Изненада: Арктическият лед пак оцеля!
https://www.sustainability.bg/%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b0%d1%80%d0%ba%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d 0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d0%be%d1%86%d0%b5%d0%bb%d1%8f/

dreamwalker
09-20-2017, 15:20
Blah

Geez, защо си единственият, който пише нещо що-годе смислено, мозъкът ми атрофира, благодарение на този раздел.

1. Дори и да приемем, че си прав, това, че е бил учтив, в случая няма абсолютно никакво значение и не го оправдава по никакъв начин, само показва, че дори масовите убийци имат стандарти, хохохо.

2. Да виниш Иисус за Кръстоносните походи би било доста абсурдно, имайки предвид, че е живял хилядолетие преди началото им, а Хитлер реално е бил от ключовите играчи във ВСВ.

3. ''Holocaust denial bullshit'':

https://cdn.someecards.com/someecards/usercards/MjAxMS01YzZhOWQ1MzNhZGRhNDYy.png

corbV2
09-20-2017, 16:02
Доктора, след като е философствал публично:
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21558674_1217016988444992_3301662260432569834_n.jp g?oh=303982a926206265c43ed4d583c79a7f&oe=5A49EBB4
:D

corbV2
09-20-2017, 16:08
https://www.facebook.com/sassysocialistmemes/videos/1925107357810219/

DoctorSatan666
09-20-2017, 16:40
Geez, защо си единственият, който пише нещо що-годе смислено, мозъкът ми атрофира, благодарение на този раздел.

1. Дори и да приемем, че си прав, това, че е бил учтив, в случая няма абсолютно никакво значение и не го оправдава по никакъв начин, само показва, че дори масовите убийци имат стандарти, хохохо.

2. Да виниш Иисус за Кръстоносните походи би било доста абсурдно, имайки предвид, че е живял хилядолетие преди началото им, а Хитлер реално е бил от ключовите играчи във ВСВ.

3. ''Holocaust denial bullshit'':

https://cdn.someecards.com/someecards/usercards/MjAxMS01YzZhOWQ1MzNhZGRhNDYy.png

1. Има отношение, защото дискутираме политическите действия и доктрината създадена от един човек (всъщност е създадена от много, но от един главен), а когато има съмнения каква точно е била доктрината, най-разумно е сам да видиш как се е държал един човек и да си направиш оценка за него, вместо да четеш какво другите са написали за него. А фактите са там - речите, документите, спомените - просто трябва да се подходи непредубедено. Но няма кой. А скоро няма да има и откъде, понеже в Ютуб сега се скъсват да ги трият(защо ли някой би трил неподправено късче история, не знам.) Та, след като всички познавали Хитлер твърдят че е бил изключително интелигентен, разумен и добронамерен човек и след като написаното от Хитлер не показва нищо друго освен фанатична отдаденост към народа си, защо трябва да допускаш че идеологията му е била напълно противоположна на това ? Защо вярваш на хора, който изобщо не са го познавали? Само защото са в учебниците по история и в уикипедия? Не мисля че това е правилно.
2. Иисус е направил нещо, което е задвижило верига от събития - събития които 1000 години по късно водят до кръстоносните походи и инквизицията. Това което Хитлер започва, води до милиони мъртви и огромни разрушения, но нито той е искал войната, нито я е започнал, и съвсем не е бил единствения "играч", така че да се хвърли вината за всичко на Хитлер, не е по-различно от това да се хвърли вината за всички престъпления и лоши събития в следствие от християнството върху Иисус. Годините в случая нямат никакво отношение.
3. Както във въпроса с това кой е искал изапочнал ВСВ, така и във въпроса с Холокоста, нещата не опират до интерпретация на факти, а до това доколко фактите са факти - нито един в този форум не е бил в концлагер, нито един не е бил в партията на Хитлер - всичко което знаем идва от вторични източници. Следователно въпросът е не толкова до знание, а до интуиция. Но интуиция лишена от една честност към себе си и безпристрастно търсене на истината, без значение от импликациите, се нарича вяра. А тъкмо вярата е основното оръжие на всяка пропаганда. И тъй, след като повечето тук не сте честни със себе си, а разсъжденията ви на всяко едно ниво са пропити с желание нещо да бъде истина, тогава как бихте дори започнали да търсите истината за Хитлер и събитията изобщо. И така, единствено може да си играем на единия да казва Да, другия Не и до никъде да не се стигне.
Единствения безпристрастен подход е да се разгледат не-вторичните извори - а именно речите на Хитлер, "Моята борба" и оригинални документи. Само дето никой от тук спорещите не си е направил труда да ги разгледа и да си направи сам заключенията.

DoctorSatan666
09-20-2017, 17:07
https://www.facebook.com/sassysocialistmemes/videos/1925107357810219/

> sassysocialistmemes

http://prikachi.com/images/335/9186335O.png

DoctorSatan666
09-20-2017, 18:36
Ти Хитлер го изкара някавъв брилянтен, любвеобилен към хората лидер. Може да е имал добри качества и намерения, които умишлено не се афишират днес, като се набляга най-вече на негативните му качества, но чак пък толкова изящен да е, какъвто го изкара и как нарочно толкова много го оклеветявали с лъжи, не знам, не знам.
И другото, което не го вярвам е това, че казваш, че Хитлер едва ли не, се бил издигнал случайно, като естествена, инстинктивна реакция на недоволната народна маса, срещу тогавашните "либерасти" и без подпиране от страна на финансов елит.
Ти го изкара едва ли не човек от народа, а за мен той е бил специално подготвен за политическата си и военна мисия човек (може би още от дете почват да ги култивират). Такива лидери не се раждат и отглеждат на къра и кокошарника.

Напротив, раждат се, разбира се много рядко. Това е все едно да кажеш че такива като Левски и Ботев не се раждат на къра, ами са били специално подготвени. И да, Хитлер е бил човек от народа. Идва от бедно семейство, бие се на западния фронт, също както обикновенните германци. И да, Хитлер е естествена реакция на германския народ - първо срещу огромното политическо и духовно разделение, вследствие на марксизма и фалшивата Ваймарска република и от друга страна реакция срещу несправедливите клаузи на Версайския договор. В известен смисъл ВСВ е била неизбежна още в края на ПСВ. В известен смисъл националсоциализма е също така продължение на 200 годишна германска философска традиция - от Гьоте, през Ницше, до Хайдегер. Така че появата и издигането на Хитлер съвсем не е някаква историческа случайност.

dreamwalker
09-20-2017, 18:51
3. Както във въпроса с това кой е искал изапочнал ВСВ, така и във въпроса с Холокоста, нещата не опират до интерпретация на факти, а до това доколко фактите са факти - нито един в този форум не е бил в концлагер, нито един не е бил в партията на Хитлер - всичко което знаем идва от вторични източници

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_topics_characterized_as_pseudoscience

https://i.pinimg.com/736x/1f/e9/a0/1fe9a04220ee7f03d2474f408b05df30--funny-qoutes-funny-sayings.jpg

Сигурно хората, преживели Холокоста, си измисляли ей така за кеф.

Next step: Flat Earth Society.

DoctorSatan666
09-20-2017, 19:03
Намери ми един източник първа ръка, който да доказва Холокоста - документ с подписа на Хитлер, реч в която да казва че ще избие евреите. И не, уикипедия не се брои. И не, свидетелски показания не се броят. И не, снимки с трупове не се броят. За всичко което извадиш, мога да намеря 10 пъти повече в подкрепа на противното. Естествено, без да съм бил там не мога да потвърдя нищо. Затова и като цяло избягвам да влизам в исторически спорове. Това на което що годе мога да се доверя е това което виждам със собствените си очи, а именно неподправената хитлеристка пропаганда под формата на речи, филми и статии. И мога да видя еврейската пропаганда, която сега навсякъде ме заобикаля.

dreamwalker
09-20-2017, 19:07
Намери ми един източник първа ръка, който да доказва Холокоста - документ с подписа на Хитлер, реч в която да казва че ще избие евреите. И не, уикипедия не се брои. И не, свидетелски показания не се броят. И не, снимки с трупове не се броят. Хохохохохо.За всичко което извадиш, мога да намеря 10 пъти повече в подкрепа на противното. Естествено, без да съм бил там не мога да потвърдя нищо. Затова и като цяло избягвам да влизам в исторически спорове. Това на което що годе мога да се доверя е това което виждам със собствените си очи, а именно неподправената хитлеристка пропаганда под формата на речи, филми и статии. И мога да видя еврейската пропаганда, която сега навсякъде ме заобикаля.

https://www.youtube.com/watch?v=p5h9jBww7Es

Напълно те разбирам, трудно е да оспорваш исторически факти, още по-трудно е да се опитваш да оборваш всеизвестни истини.

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 19:37
Искам темата да се заключи.

DoctorSatan666
09-20-2017, 19:38
https://www.youtube.com/watch?v=p5h9jBww7Es

Напълно те разбирам, трудно е да оспорваш исторически факти, още по-трудно е да се опитваш да оборваш всеизвестни истини.

Унищожение на еврейството в Европа = физическо изтребление на евреите? Ти сериозно ли?
Правиш ли разлика между евреи и еврейство?
Хитлер унищожава еврейството в Европа много преди 44-та, за когато се твърди че е започнал холивудкоста. Всъщност плана е бил да се изселят на о. Мадагаскар :d А иначе, много евреи са напуснали Германия преди ВСВ при това напълно законно - ако плана му е бил да ги унищожи, защо му е да ги пуска?

dreamwalker
09-20-2017, 19:40
Унищожение на еврейството в Европа = физическо изтребление на евреите? Ти сериозно ли?

Много слабо тролиш.

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 19:40

Хитлер е убивал. Нищо освен смърт постигнал.

DoctorSatan666
09-20-2017, 19:52
Много слабо тролиш.

Изобщо не троля. Ако знаеше в какво се състои световното еврейство, щеше да ти станя ясно че то съвсем не се отнася толкова до обикновенните евреи в гетата, а до политическата хегемония на евреите в западните демокрации. Това е еврейството. Премахването му се състои в изселването на евреи или поставянето им в трудови лагери.

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 20:00
Изобщо не троля. Ако знаеше в какво се състои световното еврейство, щеше да ти станя ясно че то съвсем не се отнася толкова до обикновенните евреи в гетата, а до политическата хегемония на евреите в западните демокрации. Това е еврейството. Премахването му се състои в изселването на евреи или поставянето им в трудови лагери.

Тогава ти се превръщаш същото чудовище.

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:02
Тогава ти се превръщаш същото чудовище.
Тихо, куче.

corbV2
09-20-2017, 20:08
На такива като доктора каквито и факти да им представиш, винаги ще намерят довод да ги отхвърлят. Ако му кажеш, че има документирани две речи на Химлер, в които открито говори за изтребление на евреите, сигурно ще каже, че са фалшифицирани, че Хитлер няма нищо общо с това и каквото още му хрумне.

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 20:08
Като си толкова умен. Кажи ми от къде се пръкват нашите групировки и защо мафиотите, дори в Камбоджа се избиват с войни за власт и пари? Не са ти виновни евреите.. Трябва да има диалог и разбирателство. Повтаряш стари грешки. Днес има оръжия, които при подобни сценарии биха погубили човечеството. Глупаче.

haritov
09-20-2017, 20:09
сатана е просто един психично болен идиот нищо повече
разправя за войни и тн а даже не знае какво е война

defender
09-20-2017, 20:11

Евреийна Фроид трябваше да бъде изселен преди да нарече религията опиум и да се появят хипитата. :)

Докторе, прекалена важност и мощ им предаваш на тези евреи. Демек с това, че искаш да ги изселиш, всъщност така голямо признание за тяхната интелектуална сила им правиш.

Погледни ауриса, някакво малко безащитно, наплашено еврейче, дето само му се привиждат демоните на фашизмът отвсякъде. Направо трябва го оплачим и съжяляваме. :)

nqmamNervi
09-20-2017, 20:11
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_topics_characterized_as_pseudoscience

https://i.pinimg.com/736x/1f/e9/a0/1fe9a04220ee7f03d2474f408b05df30--funny-qoutes-funny-sayings.jpg

Сигурно хората, преживели Холокоста, си измисляли ей така за кеф.

Next step: Flat Earth Society.
Самата история е псевдо наука. Победителите затриват неудобните им източници и след това си плетат пропагандата както им е удобно. В резултат на това цели народи, включително и нашият, не си знаят историята и биват лесно манипулирани и тласкани от една крайност в друга и се лутат с години, като накрая изгубват националната си идентичност. Холокоста е доста противоречива тема. А на теб трола ти се получава, отговорих.

haritov
09-20-2017, 20:14

искаш ли да докаже че майката на Иванчо е девствена?

dreamwalker
09-20-2017, 20:20
Самата история е псевдо наука. Победителите затриват неудобните им източници и след това си плетат пропагандата както им е удобно. В резултат на това цели народи, включително и нашият, не си знаят историята и биват лесно манипулирани и тласкани от една крайност в друга и се лутат с години, като накрая изгубват националната си идентичност. Холокоста е доста противоречива тема. А на теб трола ти се получава, отговорих.

Темата за меритокрацията не беше трол, дори ти не може да си чак толкова заблуден.

Да, нашият народ не си знае историята, за това си прав. За Holocaust denial-а: прочети книга или две. За препоръчване от съвременници на Хитлер.

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:22
На такива като доктора каквито и факти да им представиш, винаги ще намерят довод да ги отхвърлят. Ако му кажеш, че има документирани две речи на Химлер, в които открито говори за изтребление на евреите, сигурно ще каже, че са фалшифицирани, че Хитлер няма нищо общо с това и каквото още му хрумне.

На тоя етап съвсем не ми пука дали са умрели 6 газилиона чифути, така че не виждам накъде биеш. За мен е все едно дали холокоста е истина - за вас явно не е. Евреите са раса от особенно опасни дегенерати, изгонени от всяка една страна която са обитавали. Бих казал даже, че съжалявам че Холокоста не се е осъществил. Но е разбираемо - защо му е на Хитлер да хаби толкова ресурси за геноцид във военно време, когато същите тия евреи могат да правят части за танкове и т.н.

nqmamNervi
09-20-2017, 20:28
Темата за меритокрацията не беше трол, дори ти не може да си чак толкова заблуден.

Да, нашият народ не си знае историята, за това си прав. За Holocaust denial-а: прочети книга или две. За препоръчване от съвременници на Хитлер.
Никъде не съм споменавал темата за меритокрацията.
>прочети книга или две
>не казва кои

И точно това имам предвид - за Холокоста има доста материали и са в двете крайности - едните поддържат тезата, че Холокост не е имало, а другите поддържат общо приетата теза, че 6 млн евреи са избити. За мен лично няма значение, нищо не мога да докажа и тези спорове за исторически събития са непродуктивни.

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:29
Докторе, прекалена важност и мощ им предаваш на тези евреи. Демек с това, че искаш да ги изселиш, всъщност така голямо признание за тяхната интелектуална сила им правиш.

Да подцениш противника си е голяма грешка. И как да не им признавам интелектуалната сила, след като доста от най-видните интелектуалци са евреи и като цяло Израел е с доста висок среден коефициент на интелигентност.

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:31
>прочети книга или две
>не казва кои

И точно това имам предвид - за Холокоста има доста материали и са в двете крайности - едните поддържат тезата, че Холокост не е имало, а другите поддържат общо приетата теза, че 6 млн евреи са избити. За мен лично няма значение, нищо не мога да докажа и тези спорове за исторически събития са непродуктивни.

Точен коментар. И все пак, абстрахирайки се от всякакви исторически факти, малко е странно, че тия от едната крайност влизат в затвора. :D

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:32
искаш ли да докаже че майката на Иванчо е девствена?

Искам да ми докажеш, че си малоумен. Едва ли ще е проблем.

defender
09-20-2017, 20:34
След този разгорещен разговор и показен рецитал на докторчето всички еврейски спътници в околеземна орбита вече са насочили GPS-антените си към Плевен. хахха

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 20:36
След този разгорещен разговор и показен рецитал на докторчето всички еврейски спътници в околеземна орбита вече са насочили GPS-антените си към Плевен. хахха

Форумът се чете от 2000 човека всеки момент. Така че си прав.

dreamwalker
09-20-2017, 20:40
>прочети книга или две
>не казва кои

Започни от Виктор Франкъл и нека обсъдим въпроса отново.

Добре, историята е твърде необективна за теб, отивай да решаваш задачи.

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:41
В Русия съм, в Русия съм... :lol:

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 20:46
Моля темата да бъде затворена.

haritov
09-20-2017, 20:46
Искам да ми докажеш, че си малоумен. Едва ли ще е проблем.

след всичко което си написал едва ли можеш да ме жегнеш по този начин

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:47
Започни от Виктор Франкъл и нека обсъдим въпроса отново.

Значи, четеш за Холокоста от евреин и приемаш аргументите му за обективни ? :D

DoctorSatan666
09-20-2017, 20:51
след всичко което си написал едва ли можеш да ме жегнеш по този начин

Е ти сега какво искаш, разумни аргументи ли? Като заслужиш, може би.

haritov
09-20-2017, 20:52
сатана е типичен пример за отхвърлен човек от обществото вероятно докато пише тук гледа порно от замунда но все тая

така и не сме питали самите германци какво мислят за Хитлер и всичко което е правил
не вярвам едно българче отхвърлено от обществото да има по правилно мнение от тях
не един или двама немски политици са споменавали че Германия е един огромен длъжник на света

haritov
09-20-2017, 20:52
Е ти сега какво искаш, разумни аргументи ли? Като заслужиш, може би.

ти какво си заслужил в този си живот?

dreamwalker
09-20-2017, 20:53
Значи, четеш за Холокоста от евреин и приемаш аргументите му за обективни ? :D

Идеята е да прочетеш за Холокоста от хора, които са го преживели.

dreamwalker
09-20-2017, 20:57
сатана е типичен пример за отхвърлен човек от обществото вероятно докато пише тук гледа порно от замунда но все тая

така и не сме питали самите германци какво мислят за Хитлер и всичко което е правил
не вярвам едно българче отхвърлено от обществото да има по правилно мнение от тях
не един или двама немски политици са споменавали че Германия е един огромен длъжник на света

https://www.youtube.com/watch?v=HMQkV5cTuoY

Боряна праща поздрави.

defender
09-20-2017, 21:01
Докторе, тълпата уби силата на изказа ти и я мартинализира, а сега те повлече по нейното течение към отегчението. :)

Ако едно време чат-пат от народа са се повявявали герои, днес героите имат твоята съдба, ако почнат да надигат глава.
В днешните времена, вече са невъзможни моралнити лидери (като цар Борис 1 или император Константин, например).

defender
09-20-2017, 21:09

Да помогнем на кораба да затвори темата
СМС с текст ЗАТВОРИ на 1117 :)

golemiq_korab_minava
09-20-2017, 21:11
Трябва да псувам. Но не е възпитано.

Докторсатан защо още няма бан за расово насаждане на омраза и дискриминация? От модератор?

Zlennox
09-20-2017, 21:49
Защото смесването на култури възниква и винаги е възниквало по икономически причини. Мулти-култи в такъв глобален мащаб може да възникне само в една глобално-комерсиална култура. И няма как да е иначе - хората винаги предпочитат да си стоят в собствените етно-обособени общности. Дори и западните мегаполиси са разделени на етно-квартали, а навсякъде където се преместят чернилки, белите си заминават...

В един пчелен кошер съществува асоциацията на кралицата, работниците и дроните по-между им. Има асоциация на животни в стадо, на майката котка и нейните котенца. Това са социални феномени; Не предполагам, че някой ще ги нарече културни феномени. А проблема е че ти ги възприемаш като такива. В антропологията, разбира се, ние се интересуваме само от човешките същества, а в социалната антропология, както я дефинирам, това, което трябва да проучим, са формите на сдружаване, които се намират сред хората.

Ние не обзервираме една дадена "култура", тъй като тази дума има конотации с някаква конкретна реалност, а е де факто абстракция и както обикновено се използва като неясна абстракция. Но прякото наблюдение ни разкрива, че тези човешки същества са свързани със сложна мрежа от социални отношения. Използвам термина "социална структура", за да обознача тази мрежа от действително съществуващи отношения.

Тясно свързана с тази концепция за социална структура е концепцията за "социална личност" като позиция, заета от човешко същество в социална структура, комплекса, формиран от всичките му социални отношения с другите. Всяко човешко същество, което живее в обществото, е две неща: той е човек и персона.

Моралът, законът, етиката, религията, управлението и образованието са част от сложния механизъм, чрез който съществува и продължава да съществува една социална структура. Така като вземем структурната гледна точка, изследваме тези неща, не в абстракция или изолация, а в техните преки и непреки отношения със социалната структура, тоест по отношение на начина, по който те зависят или оказват влияние върху социалните отношенията между лица и групи от лица.

По този начин разпространението на езика, обединяването на няколко отделни общности в една реч-общност и обратният процес на подразделяне в различни реч-общности са явления на социалната структура. Също така са онези случаи, в които в обществата, които имат класова структура, има разлики в използването на речта в различните класови ранкове, сексизм и расизм.

Обменът на стоки и услуги е резултат от и в същото време е средство за поддържане на определена структура, мрежа от взаимоотношения между лица и колекции от хора. За икономистите и политиците на Канада поталакът на индианците от северозападната част на Америка е просто разхищаваща глупост и затова е било забранено. За антрополога да речем това е механизмът за поддържане на социална структура на родословия, кланове и части, с които се комбинира подреждане на ранк, дефинирано от привилегиите. Разбира се това за твоя мозък не спада към категорията за "цивилизовано" обществото защото си си свикнал с най-лесното binary oppositions - 0 и 1.

По този начин изследването на социалната структура води незабавно до изучаването на интереси или ценности като определящи фактори за обществените отношения. Социалната връзка не произтича от сходството на интересите, а от взаимния интерес на хората един към друг или на един или повече общи интереси или на комбинация от двете. В случая това е акт на съставяне на граници между популациите, а не културната същност, които изграждат етно-идентичности. Eтничеството е по-малко реално нещо до колкото е една виртуалната връзка, чието обективизиране се корени в диалектиката на идентифициране и контраст.

Не можем да изучаваме хората освен по отношение на социалната структура, нито можем да изучаваме социалната структура освен по отношение на лицата, които са звената, от които е съставена. Kултурното съдържание на етническото съзнание може да бъде продукт, а не конституционната основа на организацията на етническите групи. Расовият и етническият ти аргумент против мулти-култито са детински, ако не и глупашки.

dreamwalker
09-21-2017, 10:17
В един пчелен кошер съществува асоциацията на кралицата, работниците и дроните по-между им. Има асоциация на животни в стадо, на майката котка и нейните котенца. Това са социални феномени; Не предполагам, че някой ще ги нарече културни феномени. А проблема е че ти ги възприемаш като такива. В антропологията, разбира се, ние се интересуваме само от човешките същества, а в социалната антропология, както я дефинирам, това, което трябва да проучим, са формите на сдружаване, които се намират сред хората.

Ние не обзервираме една дадена "култура", тъй като тази дума има конотации с някаква конкретна реалност, а е де факто абстракция и както обикновено се използва като неясна абстракция. Но прякото наблюдение ни разкрива, че тези човешки същества са свързани със сложна мрежа от социални отношения. Използвам термина "социална структура", за да обознача тази мрежа от действително съществуващи отношения.

Тясно свързана с тази концепция за социална структура е концепцията за "социална личност" като позиция, заета от човешко същество в социална структура, комплекса, формиран от всичките му социални отношения с другите. Всяко човешко същество, което живее в обществото, е две неща: той е човек и персона.

Моралът, законът, етиката, религията, управлението и образованието са част от сложния механизъм, чрез който съществува и продължава да съществува една социална структура. Така като вземем структурната гледна точка, изследваме тези неща, не в абстракция или изолация, а в техните преки и непреки отношения със социалната структура, тоест по отношение на начина, по който те зависят или оказват влияние върху социалните отношенията между лица и групи от лица.

По този начин разпространението на езика, обединяването на няколко отделни общности в една реч-общност и обратният процес на подразделяне в различни реч-общности са явления на социалната структура. Също така са онези случаи, в които в обществата, които имат класова структура, има разлики в използването на речта в различните класови ранкове, сексизм и расизм.

Обменът на стоки и услуги е резултат от и в същото време е средство за поддържане на определена структура, мрежа от взаимоотношения между лица и колекции от хора. За икономистите и политиците на Канада поталакът на индианците от северозападната част на Америка е просто разхищаваща глупост и затова е било забранено. За антрополога да речем това е механизмът за поддържане на социална структура на родословия, кланове и части, с които се комбинира подреждане на ранк, дефинирано от привилегиите. Разбира се това за твоя мозък не спада към категорията за "цивилизовано" обществото защото си си свикнал с най-лесното binary oppositions - 0 и 1.

По този начин изследването на социалната структура води незабавно до изучаването на интереси или ценности като определящи фактори за обществените отношения. Социалната връзка не произтича от сходството на интересите, а от взаимния интерес на хората един към друг или на един или повече общи интереси или на комбинация от двете. В случая това е акт на съставяне на граници между популациите, а не културната същност, които изграждат етно-идентичности. Eтничеството е по-малко реално нещо до колкото е една виртуалната връзка, чието обективизиране се корени в диалектиката на идентифициране и контраст.

Не можем да изучаваме хората освен по отношение на социалната структура, нито можем да изучаваме социалната структура освен по отношение на лицата, които са звената, от които е съставена. Kултурното съдържание на етническото съзнание може да бъде продукт, а не конституционната основа на организацията на етническите групи. Расовият и етническият ти аргумент против мулти-култито са детински, ако не и глупашки.

Вече разбирам откъде идва никнеймът ти. Много зле.

Zlennox
09-21-2017, 10:45
Вече разбирам откъде идва никнеймът ти. Много зле.

Явно не ти се отдава много добре етимологията.

DoctorSatan666
09-21-2017, 12:00
...
Буаахаххахахахха, ти сериозно ли човек. И как очакваш да ти отговоря логично на тия пост-модернистки лайна, след като пост-модернистите отричат напълно логиката и свеждат нивото на анализ до общи приказки и неща без контекст или какъвто и да е frame of reference, който да насочва анализа към нещо продуктивно и tangible. Точно това си направил и ти тук - казал си едно голямо нищо. Смисъла на всеки анализ, тоест всяко свеждане на явленията до някаква по-първична структура или механизъм, е след това да ги синтезираш обратно, да ги надградиш в нещо повече от структурата която си раздробил на съставни части. По типично марксистки модел обаче, такава "логика" може само да обвинява и унищожава, но не и да гради. Ницше би се обърнал в гроба ако можеше да те прочете.
Както и да е, може по-нататък да събера достатъчно мазохизъм, че да ти дам пълен отговор.

YoungBloodZ
09-21-2017, 12:06

.